Şimdi Ara

Mobilite: Telefonda kredi kartına taksit yeniden, LG V20, Sony Xperia XR ve dahası... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben taksit varken de peşin alıyordum. Biriktirip alıyordum. En fazla çok almak istiyorsam 3 taksitle filan alıyordum. Ama o zamanlar 1700 lira olan amiral gemisi telefon şimdi 3600 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fx_57,5

mesut bey sizi kınıyorum eşşeğin kulağına su kaçırmayın lütfen,kavisli ekran vergisi kısmını videodan kesip atarsanız sevinirim tşk...

Budan sonra videoları yayınlamadan önce sana yollayalım filtlere istersen

Alışın şuna, yıl oldu 2016 siz hala benim gibi düşünmeyen benden değildir modundan çıkamadınız.

Düşüncelerini özgürce söyleyenden değil de 2 yüzlü olandan korktuğumuz zaman; bu ülke ileri doğru öyle hızlı bir hareket alacak ki şaşıp kalacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kredi kartı olayında ne yazıkki devletin vatandaşları operatörlerin kucağına ittiğini düşünüyorum

ve sistem bir şekilde oturmuştu zaten değiştirmenin vatandaşa zarar getireceğini düşünüyorum bu taksit olayını top yekün kldırmaları lazım oparetörler dahil

yeni telefon alma konusuna gelecek olursak şu anda samsung s6 kullanıyorum ve uzunca bir süre bana yeteceğini düşünüyorum

• Sony'i severim de Type-C için geç bile kaldı,ve esas X Performance XR olmalıymış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

quote:

Orijinalden alıntı: ffgul

Taksiti kaldıran zihniyet şimdi geri getiriyor!!! Garip bi tezat durum var ortada.. Geri gelmesi tabiki çok çok iyi olacak. Bunun dışında Samsung ne zaman 4k ekranlı bir note çıkarırsa o zaman taksitlendirip alacağım. Şuan lumiyayla devam..

4k 5.5" veya daha altı telefon almaktaki amaç ne biri bana açıklayabilir mi?

Hayır VR gözlüğü derseniz 4k içerik yok. Onu açacak telefonda yok(4k mario filan bulursanız onlar ayrı tabi).5.5" ekranda 16252K olsa ne işimize yarayacak.
    Kimse teknoloji ilerliyor yaaa demesin.Bu durum pratikte hiçbir yararı olmayan anca batarya sömüren,sidik yarışından öteye geçmeyecek bir durum.
    2k ekranlar VR gözlükleri için kabullenilebilir belki ama 4k gibi bir çözünürlüğün telefonlarda hiçbir amacı yok.Hayır zaten göremiyorsunki ne akla hizmet kullanılmak isteniyor anlamıyorum.

Anlayamadığınız veya anlamamak için özel uğraş gösterdiğiniz belli oluyor. Yazdıklarımı dikkatli okumadan yorum yaptığınızda aşikar. Ben bugün kalkıp 4k lı bi tlf. alayım demiyorum. Samsung çıkardığı zaman diyorum. Yani yaygınlaştığı zaman anlamında söylemiştim. "Sizin kafanızda düşünürsek hala tüplü tv seyretmemiz gerekiyor" Teknoloji ileri gidiyor isterseniz siz yerinizde saymaya devam edin.

• Kredi kartına taksit olayını kapsamlı ele almak lazım aslında, kredi kartına taksit kalktıktan sonra ne operatör aracılığı ile, nede banka kredisi ile telefon almadım, nasıl desem, nasıl anlatsam, kredi ile telefon almaya utandım açıkcası, belkide doğru cümle bu değildir ama, kredi ile telefon almak nedir arkadaş, ben krediyi yaa araba, yada ev alırken kullanırım, diğer herşey bana çok ters geliyor. Cebimde kredi kartım var, oluyorsa kredi kartı ile alırım, olmuyorsa almam... 4 ay önce telefon aldım, 5 ay öncesinden para biriktirmeye başladım, peşin para 1200 tl ye telefon aldım, karta taksit olsaydı kart ile alırdım bu da bir gerçek. Bence doğru kullanmasını bilen adama kredi kartı büyük nimet, zaten kredi kartına taksiti yasaklamak cahilce,insanların alışveriş özgürlüğünü kısıtlayan, milleti dolandırıcıların kucağına bırakan saçma sapan bir uygulamadan başka birşey değil... Ben bu olayın arkasında daha başka şeylerin döndüğüne inanıyorum, o milletin kucağına oturduğu kişilerin bu kararda etkin rolü var gibi geliyor bana...

• ffgul F kullanıcısına yanıt
    Aslında bu yorumu bekliyordum. Demek istediğim "Teknoloji CRT televizyonda kalsın" fikri değil. 5.5 inçte normal kullanımda 1080p bile fazlasıyla yeterliyken,hadi VR kullanacağım diyenler için 2K'yıda sayabiliriz dedim.Yani demek istediğim telefonda 4k'nın son kullanıcıya pratikte hiç bir getirisi yok, firmalar arası sidik yarışından öteye gidecek birşey değil diyorum. Elinize aldığınızda bunun ekranı ne kadar net diyeceğiniz evreleri çoktan geçtik.Gözün görebileceği PPI değerleri çoktan geçildi. 1080p ekranlı veya 2k ekranlı cihazla, 4k ekranlı cihazı elinize aldığınızda,arasındaki farkı anlayamazsınız bile. Kimse elinde mercek vs. ile dolanmıyor.Bu yüzden diyorum ki 4k ekran; daha çok batarya tüketimi, işlemci ve gpu kullanımından başka bir işe yaramaz diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 15 Ağustos 2016; 10:06:32 >
  • şu media player i çözün artık.
  • Mobilite: Telefonda kredi kartına taksit yeniden, LG V20, Sony Xperia XR ve dahası...
  • quote:

quote:

quote:

Taksiti kaldıran zihniyet şimdi geri getiriyor!!! Garip bi tezat durum var ortada.. Geri gelmesi tabiki çok çok iyi olacak. Bunun dışında Samsung ne zaman 4k ekranlı bir note çıkarırsa o zaman taksitlendirip alacağım. Şuan lumiyayla devam..

4k 5.5" veya daha altı telefon almaktaki amaç ne biri bana açıklayabilir mi?

Hayır VR gözlüğü derseniz 4k içerik yok. Onu açacak telefonda yok(4k mario filan bulursanız onlar ayrı tabi).5.5" ekranda 16252K olsa ne işimize yarayacak.
    Kimse teknoloji ilerliyor yaaa demesin.Bu durum pratikte hiçbir yararı olmayan anca batarya sömüren,sidik yarışından öteye geçmeyecek bir durum.
    2k ekranlar VR gözlükleri için kabullenilebilir belki ama 4k gibi bir çözünürlüğün telefonlarda hiçbir amacı yok.Hayır zaten göremiyorsunki ne akla hizmet kullanılmak isteniyor anlamıyorum.

Anlayamadığınız veya anlamamak için özel uğraş gösterdiğiniz belli oluyor. Yazdıklarımı dikkatli okumadan yorum yaptığınızda aşikar. Ben bugün kalkıp 4k lı bi tlf. alayım demiyorum. Samsung çıkardığı zaman diyorum. Yani yaygınlaştığı zaman anlamında söylemiştim. "Sizin kafanızda düşünürsek hala tüplü tv seyretmemiz gerekiyor" Teknoloji ileri gidiyor isterseniz siz yerinizde saymaya devam edin.

5 inç ve 4K, samsung değil kim çıkarırsa çıkarsın 4K sadece sidik yarışı, başka da birşey değil, yorum yapan arkadaşlar çok iyi anlatmış işin özetini...

• quote:

Aslında bu yorumu bekliyordum. Demek istediğim "Teknoloji CRT televizyonda kalsın" fikri değil. 5.5 inçte normal kullanımda 1080p bile fazlasıyla yeterliyken,hadi VR kullanacağım diyenler için 2K'yıda sayabiliriz dedim.Yani demek istediğim telefonda 4k'nın son kullanıcıya pratikte hiç bir getirisi yok, firmalar arası sidik yarışından öteye gidecek birşey değil diyorum. Elinize aldığınızda bunun ekranı ne kadar net diyeceğiniz evreleri çoktan geçtik.Gözün görebileceği PPI değerleri çoktan geçildi. 1080p ekranlı veya 2k ekranlı cihazla, 4k ekranlı cihazı elinize aldığınızda,arasındaki farkı anlayamazsınız bile. Kimse elinde mercek vs. ile dolanmıyor.Bu yüzden diyorum ki 4k ekran; daha çok batarya tüketimi, işlemci ve gpu kullanımından başka bir işe yaramaz diye.

Samsung belki seneye 4K ekran kullanacak ama Note7'deki gibi ekran çözünürlüğünü ayarlara koyacak ve istediğiniz gibi değişeceksiniz. Mesela normal kullanımda full hd çalıştırırsınız VR kullanacağınız zaman 4K yaparsınız. Eğer böyle ayarlama gelecekse 4K ekran gelsin zararı olmaz.

• Video'yu telefondan izleyemiyorum birkaç farklı tarayıcıda denedim yine olmadı yardımcı olabilir misiniz

• Kredi kartına taksit yasağının gelmesi saçmaydı zaten, zamanında ödemelerini yapan insanlara da bu durum olumsuz yansıdı. Öte yandan geçen hafta da dediğim gibi, taksit olsun ya da olmasın halkın kendisi tepe modelleri alabildiğine göre alım gücü yükselmiştir. Vergilerin artması ya da bandrol ücretlerinin yükselmesi ile satış adetleri ne kadar düşüyor? Bakın kendiniz de demişsiniz zaten, taksit kalktı diye telefonların satılmaması gibi bir durum yaşanmadı. "Para kazanamıyorum işler çok kötü" diyen adama bakıyorsun, cebinde 6S var altında 320d ama ağlıyor. Geçsinler bu işleri.
  • quote:

Bir önceki yorumumda da söylediğim gibi 4k lı bir teknoloji geldiğinde teknolojiye karşı konulamayacak ki bu en doğal olanı.. Tabi geçmiş bir teknolojiyle yaşamak isteyene saygı duymak lazım.(480p, 720p yada 1080p kullanmak isteyenler için) Fakat 4k yı şuandan yorum yapıp sidik yarışıdır diyenler olmuş bu gerçekten komik bir bakış açısı. Çünkü şuan ki pil, işlemci ve ram gibi bileşenler üzerinden yorum yaparak bataryanın az gideceğini zanneden vatandaşlar var bu memlekette. Buda bu vatandaşların ne kadar dar düşündüklerini ispatlıyor..

• BTK başkanının 3 mbit rezilliğinden neden bahsetmediniz

• ffgul F kullanıcısına yanıt
    Teknik bilginizin kısıtlı olduğu belli,gülünecek olan sizin bakış açınız. İşlemciler taş çatlasa 5-6 yıl daha üretim teknikleri ile gelişir,transtörler artık daha fazla küçültülemeyecek kadar ufak boyutlara yaklaşmış boyutta,şuana kadar yaşanan hız artışı sağlayıp batarya ömrünü sabit tutma bu şekilde gelişti,mağlum zar alanına daha fazla transistörler sığdırabildikleri için.fizik kurallarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz.Sizin dediğimiz gibi bir evrende olsaydık zaten,yani daha ileriye götürebileceklerini düşünseydi üreticiler,bugün,gelecek için 7-6 nm sınırını nasıl geçebileceklerini kara kara düşünmezlerdi.
    Ekranlarda, hologram,buton,tuş oluşumu,eğme,bükme gibi teknolojiler gelişmediği sürece evet,5.5" boyuta 4k ekran koyupta, insan gözünün algılama noktasının çok üstü bir ppi değeri ile sunulan ürünü gereksiz,saçma ve sadece para kazanmaya yönelik bir ürün olarak nitelendiririm.Buna anlattığımız halde teknoloji deyip atlayan sazanlarada,iyi fanboymuşsun deyip geçerim.

Ayrıca ekleyim; 4k ya gereksiz demiyorum. 5.5" te 4k ya gereksiz diyorum.Sözlerimi çarpıtmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 15 Ağustos 2016; 14:24:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

quote:

Orijinalden alıntı: Fx_57,5

mesut bey sizi kınıyorum eşşeğin kulağına su kaçırmayın lütfen,kavisli ekran vergisi kısmını videodan kesip atarsanız sevinirim tşk...

Budan sonra videoları yayınlamadan önce sana yollayalım filtlere istersen

Alışın şuna, yıl oldu 2016 siz hala benim gibi düşünmeyen benden değildir modundan çıkamadınız.

Düşüncelerini özgürce söyleyenden değil de 2 yüzlü olandan korktuğumuz zaman; bu ülke ileri doğru öyle hızlı bir hareket alacak ki şaşıp kalacaksınız.

Ben ironi yapmıştım sizde ironi yapiyorsunuzdur umarim

• Sizin videoları izlemeyi seviyorum ama şu oynatıcı neden kendi kendine çözünürlük ayarlıyor. İş yerinde biraz boş vaktim vardı izleyelim dedik. Ben 360 ta izlemek istiyorum 720 ye geçiyor. Deli midir nedir... Zaten hızım düşük. Otomatik seçeneği varda omu aktif, yoksa godmode varda ben mi bilmiyorum?

• quote:

Teknik bilginizin kısıtlı olduğu belli,gülünecek olan sizin bakış açınız. İşlemciler taş çatlasa 5-6 yıl daha üretim teknikleri ile gelişir,transtörler artık daha fazla küçültülemeyecek kadar ufak boyutlara yaklaşmış boyutta,şuana kadar yaşanan hız artışı sağlayıp batarya ömrünü sabit tutma bu şekilde gelişti,mağlum zar alanına daha fazla transistörler sığdırabildikleri için.fizik kurallarının olduğu bir dünyada yaşıyoruz.Sizin dediğimiz gibi bir evrende olsaydık zaten,yani daha ileriye götürebileceklerini düşünseydi üreticiler,bugün,gelecek için 7-6 nm sınırını nasıl geçebileceklerini kara kara düşünmezlerdi.
    Ekranlarda, hologram,buton,tuş oluşumu,eğme,bükme gibi teknolojiler gelişmediği sürece evet,5.5" boyuta 4k ekran koyupta, insan gözünün algılama noktasının çok üstü bir ppi değeri ile sunulan ürünü gereksiz,saçma ve sadece para kazanmaya yönelik bir ürün olarak nitelendiririm.Buna anlattığımız halde teknoloji deyip atlayan sazanlarada,iyi fanboymuşsun deyip geçerim.

Ayrıca ekleyim; 4k ya gereksiz demiyorum. 5.5" te 4k ya gereksiz diyorum.Sözlerimi çarpıtmayın.

Teknik bilgi konusunda elhamdülillah sizden ilerde olduğum kesin. Fakat sizin dünyadan bir haber olduğunuzda aşikar. Ne yazık ki ileride hangi teknolojilerin geliceğinden bile haberiniz olmadığınız şu yazdıklarınızdan belli. Örneğin; IBM gibi bir dev firma 10 yıldır belçikada kurduğu laboratuvarlar da, Başta bazı beyinden kaynaklanan(alzheimer, şizofreni ve parkinson gibi) hastalıkların tedavisinde kullanılmak üzere yapay beyin çipi üzerinde çalışıyor. Ve geçenlerde sinir sisteminde çalıştırmayı başardıklarını açıkladılar. Yani yapay nöron. Yani yapay zeka geliyor. Siz kalkmışsınız hala işlemcinin nanometresinden dem vuruyorsunuz. Bunların sizin seviyenizdeki ortalama kullanıcılar dahi biliyor. Önemli olan geleceği görüp ona göre pozisyon almaktır. Yoksa bugünün donanımıyla herkes herşeyi görüyor ve biliyor.. O nedenle gelecekte 4k yada 8k ile hangi donanım eşlik edecek. Ve ayrıca gelecek teknolojileri göz görmüyor deyip tu kaka ilan etmek de abesle iştigalden öteye geçmiyor.

• Ne zamana cikacak yasa biliyor musunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.