Şimdi Ara

Mobilite: Telefonda kredi kartına taksit yeniden, LG V20, Sony Xperia XR ve dahası... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sony gibi marka algısı yüksek bi firma nasıl olurda bu kadar geriler hayret ediyorum telefonun bi türlü tasarımını geliştiremediler o nedir öyle takos gibi editörlerin dediği gibi tasarım mühendislerinin tümüne yol vermeleri gerek sil baştan bi tasarım ortaya koyamazlarsa cep telefonu tarafında tamamen yok olacaklar.

• Dediğiniz gibi telefonun yok ön kamerası 4k, ses işlemcisi quadcore gibi bir noktadan pazarlamaya çalışmak çok mantıksız. Keşke o çerçeveler o kadar olmasa da kamerası 720p olsa

• ffgul F kullanıcısına yanıt
    Size laf anlatmak,Görme engelliye renk anlatmak gibi birşey.Tamam siz haklısınız.Herşeyin en iyisini bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Kayaba Akihiko -- 15 Ağustos 2016; 20:06:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar ekonomi yaparken ihtiyaçlar ile arzu ve istekleri iyi ayırt etmeli. Aslında arzu ettiğiniz şeyi bir ihtiyaç gibi kabul ederseniz üreticilerin tuzağına düşersiniz. Zaten reklamlar buna yönelik hep..

Taksit olayının geri gelmesi doğru değil bence. Ama sadece taksit ile herşey düzelmez. Olayın banka tarafında da düzeltmelere ihtiyaç var. Öncelikle insanları gereksiz ve fazla tüketime yönelten uygulamaların yasaklanması lazım. Adamın ihtiyacı 100 liralık bi ürün, banka diyor ki 150 lira harca şu kadar bonus, gereksiz bir 50 lira daha harcama işin içine giriyor. Şu kadar zamanda şu kadar harcarsan şu kadar bonus... gibi bir sürü uygulama...Bunlar yasaklanmalı, eğer bankalar bonus puan vs. verecekse niceliksel, niteliksel ve zamansal bir kısıtlama koymadan vermeli, insanların tüketim tercihlerine etki etmemeli...

Beklenmedik ve aniden karşılaşılan yüksek miktarlı masraflarda taksit uygulaması faydalı olabilir. Onun haricinde zamanı satın almış olursunuz, çünkü her zaman taksitli ve nakit fiyatta fark olur ki 2 sene öncesine göre çok daha enflasyonist bir dönemdeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Neyinkafasi

Size laf anlatmak,Görme engelliye renk anlatmak gibi birşey.Tamam siz haklısınız.Herşeyin en iyisini bilirsiniz.

Estafurullah sizin elinize bu konuda kimse su dökemez.
    Gazali demiş ki; "Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim"
  • Millette çoğu tüketim malını peşin alacak kadar para olsa, taksit peşine düşülmezdi! Borca girmeyi kimse istemez ama mecbur kalıyoruz işte!

• Taksit yasağı tamamen bir saçmalıktı yok işte cari açık artıyormuş bilmem neymiş cari açık böyle kapatılmaz o işin arkasında yine bir peşkeş hikayesi olabilir.

Şimdi bizim halkımız cahildir,görgüsüzdür,eğitimsizdir bu adamlar yemeğinden,sağlığından,kılığından kıyafetinden kısar ama statülerinden kısamazlar.

Borçlanmanın çok kolay olduğu şu devirde milletin cebinde iphone altında lüks araba görünce sanma ki ülkenin refahı artmış hayır yabancının ürettiği arabayı yabancının verdiği parayla satın alıyorsun borçlarla köleleştiriliyorsun.

Refahı artanlar siyasiler,yandaşlar halkın refahının arttığı felan yok.

Ayda kaç kere et yiyebiliyorsun ?
    Ayda kaç kere sosyal bir aktiviteye gidebiliyorsun ?
    Ayda kaç kere sinema tiyatroya gidebiliyorsun ?
    Ayda kaç kere hobilerine para harcıyabiliyorsun ?
    Ayda kaç kere nefes almak için çıkıp bir yerlere gidebiliyorsun ?

Refah dediğin böyle olur la bırak bunları bazı insanlar memleketine gidemiyor gelmişin bana refah bıdı bıdı yapıyorsun.

Gelelim topluma toplum her yönüyle dejenere olmuş hiçbir niteliği özelliği kalmamış tamamen çökmüşse sen taksiti komple yasaklasan bile o adam gider böbreğini satar gene o telefonu alır.Bu işler toplumun eğitilmesiyle çözülür aile eğitimli olacak çocuğunu iyi eğitecek sistem iyi olacak çocuğu eğitecek o çocuk büyüyecek toplumun bir parçası olacak.

Bizim toplulumuz yapı olarak pek gösterişe meraklı bir toplum olduğu için bunların yetiştirdiği çocukta böyle olur.

Bu iş sadece bizim gibi bilinçli tüketicilere zarar verdi ben bir telefonu 5 sene kullanıyorum niye benim telefon alma hakkımı engelliyorsun ? Bunların suçunun bedelini ben mi ödeyecem.Bu devirde kim nakit 3500 lira çıkartabilir? ki ben bir telefona 3500 vermem maksimum 2000 daha fazlası olmaz ki hiçbir telefon 1500 den fazla etmez ama malum burası Türkiye vergiler sağolsun.

İşin özeti olan gene bize oldu.

• S*NY tasarım ekibi, istifa etmiş olmalı!

• NOTE 7

3600/9=AYLIK TAKSİT 400TL.

3600/12=AYLIK TAKSİT 300TL.

AMİP GİBİ ÇOĞALIP, BİR KAÇ İŞTE ÇALIŞMAK ŞART!

YA DA; OLMASA DA OLUR! :D

• ÖRNEK: Asphalt 8'i alt seviye de oynatıyor, üst seviye da oynatıyor. Kapitalizm bile şaşırdı! Hızlansa ne olacak?! Kaç senedir aynı oyun! PİL önemli pil!

• Evet gencler. Uc bes bir sey de ben soyleyeyim. Mesele kart mevzusu taksit falan degil. Asil mevzu son cikan telefona baliklama anlamakta. Bunu yapmadigimiz zaman fiyatlar dusecek. Almak daha kolay olacak. Bende not4 var. 1600 liraya 1 sene sonra falan aldim. Muhtemelen garantisi bitince ve yine 1+ sene sonra not7 alirim. Ne geregi var simdi almanin. 2000 bile cok alti ustu bir telefona.

• note 4 kullanmaktayım alalı 14 ay oldu. Note 7 nin olmazsa olmaz diyeceğim hiçbir getirisi yok bana göre. imkanım olmasına rağmen değiştirmiyorum .

• kk taksit sınırlandırmasında kkyı yeinde kullanalar mağdur oldu.
    misal benim hiç kk borcum olmadı ama kk taksit kalkınca telefon almadım zira 1200tlyi peşin vermek ayrı 12taksitle 100 100 vermek ayrı.
    birde bizim peder gidip j2yi gsmden almış 600kağıt ama tarife değiştirilmiş yani diğer taraftan ittirmişler 800e falan geliyor taoplamda dedim birde o kadar alma diye.

• Cep telefonuna taksit Cari açık oluşmasın yerli malına teşvik olsun diye kaldırıldı ama bu sefer ithalatçılar devreye girdi daha büyük tehlike oluştu.Yani sen önce yerli malını iyileştireceksin.Halk istemiyor o dandik telefonları.

• Yurtdışından getirilip, burada toplanıp, yerli diye satılan telefonlara 12 taksit geldi. Kazanan gene bankalar oldu.
  • Şu misafir muhabbetine bir son verilmeli bence.Elinde 500 liralık telefonu olan her markaya sallıyo.Adam demiş 4 tane Sony kullandım,hepsi sorunlu bende 3 tane kullandım,ilk ikisini toplam 7 sene sonuncu Z5'i bir buçuk,iki haftadır kullanıyorum gayette memnunum.
    Öyle araştırmadan etmeden bir telefon alırsanız olucağı bu.Sony fanboyu olmama rağmen şuana kadar kimseye bir kere bile M5 ve Z5 Premium önermedim neden,çünkü sorunlu cihazlar.İşte internet ortamının getirileri bak sorunlu cihazları öğrenmiş olduk.
    Bunu başka firmalar yapmıyor mu?Fazla fazla yapıyor.Samsung'u Apple'ı Lg'si? Şimdi burda eğri oturup doğru konuşalım yani hepsinşn kronik sorunlu modellerini biliyoruz ama markayı tümden kötülememek lazım.
    Ve sizin tuğla gibi dediğiniz sade tasarım anlayışı bence mükemmel bir şey.Stabilitesine de nasıl laf ediyorsunuz anlamıyorum,adamlar androidin en stabil ve en fazla güncelleme alan telefonlarını yapıyorlar daha ne yapsınlar.Ekran boyut oranı %71 olan bir telefona da tasarımdan sövebilirsiniz çok haklısınız

• Taksit olayı patladı. DH de bizim yalancı basın gibi haber yapıyor.
  • shadowtr kullanıcısına yanıt
    Taksit olayı genelde hep peşin çalışanların bi tarafında patlıyor. Bankalar ve kartlarla yapılan anlaşmalar nedeniyle mağazalar ve siteler hep taksite yönlendiriyorlardı insanları. Türkiyede taksit yüzünden milyonların borç batağına düşmesinde bu gizli anlaşmaların da suçu var. Taksitle alanın, peşin peşin alandan daha ucuza alışveriş yapabildiği durumlarla hepiniz karşılaşmışınızdır. Sırf bu sebeple komşu ya da akrabalarda o bankanın kartını arardık. Bulduğumuzda, biz o kişiye peşin parasını verirdik, o ise taksitle alırdı istediğimiz şeyi. Yani benim düşünceme göre bankalar, vade farklarını peşin alışveriş yapanlardan çıkarır, taksitçilere ise vade farksız taksitler sunardı.

Başka bir örnekte ise, vade farklı olarak 12 ay taksite böldüğümüz bir şey var diyelim; biz taksitten vazgeçip 2 hafta sonra peşin ödemeye bile karar versek, 12 ayın vadesini ödetiyorlardı.

Ayrıca insanları taksit batağına sokmak için şöyle bir taktikleri daha vardı. 2-3-4-5 ay vade farklı, 6 aya bölersen vadesiz gibi çakallıklarla, bir açıdan insanları zorunla 6 ay taksite bağlıyorlardı. Bunun 12 ay olanı da mevcuttu.

Vade farksız taksit opsiyonları sunabilmek için ürün fiyatlarını arttırıyorlardı; ister peşin öde, ister taksite böldür, yine de o vade farkını gizliden ödettiriyorlardı.

Taksitin geri dönmesi meselesinde yine bunların olacağına adım gibi eminim. Bu olay hayatını peşin peşin yaşayanları da etkileyecek. Taksitin cezasını peşin çalışanlar da çekecek.

• Haplo kullanıcısına yanıt
    Şimdi de bankalara bağlıyorlar. Tüketici kredisi vade seçeneğini 48 aya çıkardılar. 4 yıl iphone taksidi ödesin asgari ücretli...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowtr

Şimdi de bankalara bağlıyorlar. Tüketici kredisi vade seçeneğini 48 aya çıkardılar. 4 yıl iphone taksidi ödesin asgari ücretli...

ıphone alıpta 4 yıl taksit ödeyen adama her şey müstehaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.