Şimdi Ara

Modern pc masası isteyen arkadaşlara minimalist tasarımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende dahil hepimizin ufkunu biraz daha genişletmek adına yabancı bir internet sitesinde bulduğum bilgisayar masalarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Normalde üşenirim paylaşımlarımı sunmayı sürekli ertelerim ancak görüyorum ki çok sık sistem tavsiyesi ya da yapacağı modifikasyonu bile soran arkadaş var.

Birkaç yıl önce donanım haber pc modifikasyon bölümünde kişi isteklerini ve fikirlerini ortaya koyardı bizler sadece daha iyi olması adına yardımda bulunurduk. Modifiye özgün bir tasarımdı copy-paste anlayışına sahip değildi. Bunları aşmamıza biraz katkıda bulunmak birazda gözünüzün gönlünüzün açılmasını sağlamak adına sizlere alıntılarımı elimden geldiğince anlatarak sunuyor olacağım.

TASARIM İSMİ : OneLessDesk

GENEL ÖZELLİKLERİ: Hafif ve az yer kaplamasının yanında dar alanda iki adet masaya sahip olunabilmesi.

TAHMİNİ MATERYAL: PVC masa gövdesi, sağlamlık katması için alüminyum konstrüksiyon ve polyamit ayaklar.

Biz yapmak istersek eğer ağaç ürünlerini kullanabilir yada gövdeyi bütün olarak plexiden bükebiliriz. İlaveten (muhteşem yüzyılvari) iki parça birbirine döner bir ek malzemeyle birleştirilebilir.

TASARIM İSMİ : Ledge masa

GENEL ÖZELLİKLERİ: Duvara monte bir tasarım olmasından dolayı bulunduğu ortama ferahlık katması. PC donanımları, masa lambası, şarj aleti kabloları gibi ortalıkta görmek istemediğimiz ama sürekli kullanmak istediğimiz ekipmanlar için masanın içinde gizli bölme olması ve masasın üst-arka hizasında denk gelen konumlarda ilgili çıkışların olması. Resme dikkatlice baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kim bilir belki içimizden biri bu tasarımı kullanarak kendisine masa-kasa tarzı birşey çıkartabilir.

TAHMİNİ MATERYAL : Gövde için 18 mm sunta-mdf, duvara sabitleme içinse dört köşeden 10 luk duvara askı aparatı.

Kişisel yorumum oldukça ucuza çıkartılabilir bir tasarım olmasının yanı sıra yerinin değişemeyecek olması herkesin işine yaramayabilir.

TASARIM İSMİ : Milk

GENEL ÖZELLİKLERİ: Üzerine yapılmış olan kaplamasıyla yekpare bir görünüme sahip olan bu masa içine gizlenmiş kapaklı ve kapaksız çeşitli gözlerle çeşitlendirilebilir alternatiflere sahiptir. Örneğin yine tüm kablo ve adaptör gibi aparatlarınızı mas ve ayağına gizleyip gözlerde kullanabilirsiniz.

TAHMİNİ MATERYAL : MDF üzerine pvc membran kaplama, ayak olarak alüminyum konstrüksiyon.

Biz yapmak istersek eğer sunta-mdf gibi ürünleri kullanıp köşeleri ve gözleri istediğimiz açı-ölçülerde kestikten sonra bütünlük sağlaması adına et kalınlığından ve üst yüzeyinden çelik macunu kullanıp sağlam bir zımpara içliğinden sonra kusursuza yakın boya işçiliğini birleştirirsek aynı görüntüyü yakalarız. Çünkü istesekte üst kaplamasını yaptırmamız için pahalı sanayi yolları ve tek bir iş için ikna edilecek atölye sahipleri gereklidir.

TASARIM İSMİ : Airia Desk From Herman Miller

GENEL ÖZELLİKLERİ: Yine masa üstünde kullanacağınız çeşitli aparatlara ve aksesuarlara ev sahipliği yapabilen oldukça geniş bir masa. Üstündeki beyaz tablanın açıldığını ve içine birşeyler konabildiğini düşünüyorum. Ayrıca üst-arka hizada daha yüksek duran tek parça arkaya açılabilen birkaç göz daha kablo karmaşası, adaptör, harici disk gibi ekipmanlara düzen veriyor.

TAHMİNİ MATERYAL : Gövdenin MDF ve ağaç olduğunu düşünüyorum. Ayaklar yine ağaçtan yapılmış.

Biz yapmak istersek eğer özellikle kenarlardaki ve et kalınlığındaki kavis için yeterli ekipman yoksa masayı yapacak kişi oldukça fazla çaba sarf edecektir.

TASARIM İSMİ : Signalement

GENEL ÖZELLİKLERİ: Modern ve sade bir tasarıma sahip bu masada yine üç adet çekmece ve ayaklardan gövdeye kadar kablo ve çeşitli aparatlara ev sahipliği yapan saklama alanları mevcut.

TAHMİNİ MATERYAL : Üst ve alt gövdenin tamamını PVC, et kalınlığında sunta yada mdf kullanılmış. Ayaklar da yine ağaç ürünlerinden imal edilmiştir.

Biz yapmak istersek eğer yine plexiden büktürebilir sağlamlık olması açısından içine mdf den konstrüksiyon yapabiliriz. Bu görüntüsüyle oldukça sade durmakta. Özellikle AİO pc lerde çok şık bir ortam sunar.

TASARIM İSMİ : VU.VU.VU

GENEL ÖZELLİKLERİ: Bilgisayar kasası, monitör ve klavyeye ev sahipliği yapabilen bu masanın önünde ve yanlarında çeşitli gözler bulunmaktadır. Klavye rafı hareketli olduğu için kullanılmadığı zamanlarda masanın içine saklanabiliyor.

TAHMİNİ MATERYAL : Gövde tamamiyle playwood dediğimiz 3 katlı mdf den bükülerek oluşturulmuş. Ayaklar için alüminyum boru bükülerek iki parçadan masada birleşimi sağlanmıştır.

Biz yapmak istersek hodri meydan diyorum. Malzemenin bükümü oldukça zor ve zaman alıcıdır.

TASARIM İSMİ : XYZ

GENEL ÖZELLİKLERİ: Masa-kasa için tasarımı yapılmış. Üst tabla iki parça halinde ve iki yana sürgülü olarak açılmaktadır. Hava delikleri alt, yan ve arka tarafta yer alıyor.

TAHMİNİ MATERYAL : Alt ve üst gövde PVC malzemeden, geri kalan tüm parçalar alüminyumdan yapılmış.

Yapım teknikleri için değişik fikirlere açık bırakıyorum

Alıntı yaptığım site: home-designing.com
    Konunun direk linki:
    home designing
    11 Modern Minimalist Computer Desks
    http://www.home-designing.com/2010/06/11-modern-minimalist-computer-desks

• Usta bunlar muhteşem kafamda şimşekler çaktı sayende. Teşekkürler. Yine para harcayacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi düşüneyim
  • Airia desk hoşuma gitti
  • oneless en iyisi sağlı sollu
  • Cok guzeller bee

• Hepsi birbirinden güzel olmuş, özellikle XYZ baya hoşuma gitti.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Xyz ve milk en iyileri fiyat hakkinda bilginiz var mi

• fiyatlar konusunda herhangi bir bilgim yok keşke olsada fiyatı söyleyebilsem. Genel kanı XYZ beğenildiği yönünde
  • açıkçası ben sitedeki ilk resimi beğendim hani beğenilmeyen

o eskitilmiş görünümü nasıl yapabiliriz fikri veya bilgisi olan var mı ya da çok makul fiyatlara antika görünümlü masa satın alabileceğimiz yerler var mıdır
  • Signalement hoşuma gitti
  • Signalement . Çok sade ve bir o kadar da şık. Gerçekten çok hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scawn -- 6 Nisan 2014; 14:55:36 >
  • tasarımı en çok hoşuma giden bu oldu ufak bir araştırma yaptım 2.200 usd :)

• xyz tasarımını biraz araştırdım arkadaşlar 2007 yılında yapılmış özel bir tasarım şuan satışı yok sanırım olsa bile yüksek fiyat olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.