Şimdi Ara

Monitör 1 sn gösterip kararıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar Vestel 18.5 inç monitörüm var 2 gündür çalışırken böyle beyaz ekrqnlarda çııt diye ses durmadan geliyodu hatta cs dust 2 haritasında sarı yerlerde ekranın köşeleri kararıyodu sonra düzeliyodu ama bugün komple gitti ekran açıp kapatınca sinyal yok yazısı 1sn görünüp çıt edip gidiyo çözümü varmı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tahminimce ona bir elektronikçinin veya televizyon tamircisinin bakması lazım.

Muhtemelen güç katında bir sorun var. Eskimiş bozulmuş kondansatör yüzünden olabilir.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    8 yıllık monitör ama akşama kadar oynadığım için oldu bnece sabahtan akşma kadar açık vaziyetteydi son günler ondan olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yusufaktas2525 Y kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir tabii ihtimal.

Ömrünü tamamlamış ama büyük bir sorunu olacağını sanmıyorum. işin ehli biri sorunu anlayınca 5dk’da tamir eder. Sorun ya mosfet ya da kondansatör gibi bir parça değişimi ile çözülür merak etmeyin.

• 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bir kaç yıl daha gider demi ekran kartı alıcam bi de bu monitör masrafı olursa hayal olur ekran kartı

• yusufaktas2525 Y kullanıcısına yanıt
    Sorun olmaz. İşin ehli biri bakarsa bir bu kadar daha gider.

• Monitörün modelini bilmiyorum ama internette nasıl söküleceği hakkında videolar vardır. Kendinize güveniyorsanız içini açıp kapasitörleri kontrol edebilirsiniz. Ben de samsung monitörümde aynı sorunla karşılaşmıştım içini açıp baktığımda kapasitörler patlaktı. Elektronikçiden aynı değerlerde kapasitör alıp lehimleyince düzelmişti hala mis gibi çalışıyor

• lcd arkaplan aydınlatma floresanı patlamış olabilir...
    iki tane oluyor...
    biri bile patlasa sistem aydınlatmayı kesiyor...
    karanlık bir ortamda ekrana ışık tutun...
    hayal meyal görüntü belirirse...
    arıza floresan...
  • vtnsvr kullanıcısına yanıt
    denedim ve görünüyo

• Panel sağlam,büyük bir ihtimal ile güç kontrol devresinde kondansatör veya arka aydınlatma arızası. Maliyeti az olur.

• akuu A kullanıcısına yanıt
    bilgisyarcıya gösterdim ledleri patlamış 150 tl dedi

• Çok söylemis internetten birkaç video izleyin aklınız kesiyorsa, bu sefer için yaptırdıysanız bile bir daha ki sefere kendiniz yapabilirsiniz.led dediyse maks 24-12 volttur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.