Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum öncelikle.
Pek forum kullanan biri değilim ve takdir edersiniz ki teknoloji alanında kulaktan duyma bilgiler ile dolu etrafımız.
Monitör için ayırdığım bütçe az burdan başlamak istiyorum öncelikle. (En fazla 800 tl)
Monitörü nasıl kullanacağım hakkında da bilgi veriyim. Bilgisayarda çift monitör olarak kullanacağım bu beni hem yaptığım çizim programlarında, hem de uğraştığım müzik alanında kayıt&mix&mastering kısmında beni çok rahatlatıyor. Arada illa ki dizi/film izlenir. Fakat öyle çok oyun oynayan biri değilim artık hatta hiç oynamıyorum ki bilgisayarımın özellikleri de son dönem oyunlarını destekleyecek şekilde değil.
Buraya kadar bir bilgilendirme yapmak istedim, okumak istemeyenler burdan başlayabilir, şimdi soruya geçiyorum.
İki seçenek arasında kaldım, buna sebep olan parametreleri beraber inceleyip, yorum yapabilirsek çok sevineceğim. Seçenekler;
1-) 1920x1080 çözünürlük, 22", tepki süresi 1 ms, yenileme hızı 75 hz, normal ekran - fiyat: ~ 550 tl
2-) 1920x1080 çözünürlük, 24", tepki süresi 4 ms, yenileme hızı 60 hz, curved ekran - fiyat: ~ 710 tl
Bu seçenekler arasında kalma sebebim 2. seçeneğin curved ekran ve 24" olması beni çekerken beni bu konuda tedirgin eden 4 ms tepki süresi ve 60 hz yenileme hızı. Ayrıca 150 tl gibi bir farkla daha pahalı.
Sizce nasıl hareket etmeliyim, hangi seçenek daha mantıklı?