Merhaba arkadaşlar, Başka bir şehre taşınmamla birlikte, bilgisayarımı da taşımak durumunda kaldım monitörle birlikte.. Taşıma içinde bavulumu kullandım.. Fakat bundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmediğimi baştan belirtmek isterim. Sorun şu ki monitöre görüntü gelmiyor. Monitörden kaynaklı bir sorun olduğunu düşündüm fakat netbookumu monitöre bağlayınca görüntü geldi.. Ekran kartından kaynaklı bir problem olduğunu düşünüp VGA girişine bağladım monitöre, fakat yine görüntü yok. Kabloda zaten sıkıntı olamaz diyorum, olsaydı netbookta da göstermezdi.. Peki sorun ne arkadaşlar sizce ? Ya da nasıl çözüme kavuşturabilirim.. Şimdiden teşekkür ederim.
taşıma kaynaklı bir sorun olduğunu sanmadığını söylemişsin ama çözümü en kolay olan ve en olası sorun kasanın içinde bir temassızlık veya çıkık bir kablo olması. kasadaki bütün kabloları kontrol et, özellikle ekran kartının güç girişi varsa yerine tam olarak oturduğuna emin ol. sorun kablo değilse ekran kartını çıkartıp tekrar takıp deneyebilirsin. olmazsa kasada arızalı bir parça olabilir.
Kabloları kontrol ettim zaten.. Dediğiniz gibi ekran kartından kaynaklı bir sorun olabileceğini düşünerek, ekran kartını komple söküp tekrar taktım, ancak hala aynı sorun devam ediyor.
Sorun devam ediyor arkadaşlar, bi çözüm bulabilecek arkadaş yok mu :S
ekran kartını çıkar.anakartın onboard sa ordan takmayı dene. Belki de yeni yerine alışamadı bilgisayarın : )))
peki işletim sistemi çalışıyor mu? windows açılış sesi geliyormu, harddiskte haraket var mı?
Mouse ve klavyenin yerlerini doğru taktıkğından emin ol ve ramleri çıkarıp tekrar takmayı dene.Ram oynasa öterdi ama klavye girişinin yanlış takılması daha olası.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme