Şimdi Ara

monitörüm kapanıyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar gta ıv te tam araba sürmeye kalkınca pc de ses takılıor sonra da monitör kapanıyor sırun nedir ?? ekran kartım hd 2600 pro 512 mb ekran kartını çıkardım temziledim ama faydası olmadı

• bence o anda ekran kartına fazla yük geliyor ısınıyor oda hem kapanma hemde donma sorunu olabilir...
  • Ekran kartı ısınıyor... Fanıyla ilgili olabilir. Aynı sorunu (Sesin takılması ve ekranın gitmesi) NFS Underground oynarken yaşamıştım akabinde takır tukur bir ses oldu bir de baktım ki ekran kartının fanı kopup kasanın içine yuvarlanmış...
  • Temizledikten sonra kasa kapağı açık olarak çalıştırın ve fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Oyunda da çözünürlülüğün seviyesini düşürerek sorunun sıcaklıktan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Ekran kartı ısınıyor... Fanıyla ilgili olabilir. Aynı sorunu (Sesin takılması ve ekranın gitmesi) NFS Underground oynarken yaşamıştım akabinde takır tukur bir ses oldu bir de baktım ki ekran kartının fanı kopup kasanın içine yuvarlanmış...

Güzeldi kimsenin başına gelmemsi ümidiyle:D
  • arkadaşlar ekran kartının fanı dönüyor sonra bi süre sonra kendiliğinden duruyor neden
  • Sorunun sıcaklıktan olup olmadığını bilmiyoruz.Önce SPEEDFAN programı ile "GPU" sıcaklığına

bakın ve buraya yazın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş şu an ekran kartının ısısı sıcaklık boşta 45 derece
  • Fan dönüyor duruyor dediğine göre söylediğim gibi ekran kartı fanı arızası.. Arada Pin'inden kurtulup boşa dönüyor motor. Pervaneyi döndürmüyor.. Yakında o da yuvarlanırsa kasanın içine şaşırma. Sıcaklık yükselince fan hızı da artıyor. Fan hızı artınca pervane pin'den kurtuluyor, motor boşa dönüyor. Bu da sıcaklığın git gide artmasına neden oluyor ve kritik noktada kilitlenme ile birlikte reset geliyor. Teorim bu. Yaşanarak onaylanmıştır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Fan dönüyor duruyor dediğine göre söylediğim gibi ekran kartı fanı arızası.. Arada Pin'inden kurtulup boşa dönüyor motor. Pervaneyi döndürmüyor.. Yakında o da yuvarlanırsa kasanın içine şaşırma. Sıcaklık yükselince fan hızı da artıyor. Fan hızı artınca pervane pin'den kurtuluyor, motor boşa dönüyor. Bu da sıcaklığın git gide artmasına neden oluyor ve kritik noktada kilitlenme ile birlikte reset geliyor. Teorim bu. Yaşanarak onaylanmıştır...

kaç yıldır teknik servisle uraşırım hiç fanın fırladığını duymamıştım. ilginç bir olay olmuş dostum senınkı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.