Şimdi Ara

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI *** (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
9
Favori
144.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi pazarlar arkadaslar. Bende birsey sorayım bakalım; petrolden lpg aldıktan sonra aracin ici 2 3 dk. lpg kokuyor arkadaslar bu sorunu yasayan varmi kacak var diye süpheleniyorum siz ne diyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oiven

İşlerine gelmiyor demeyelim işi bilmiyorlar diyelim neticede öyle yada böyle yapıp senden parasını alacaklar ama yapamayıpta ellerine yüzlerine de bulaştırmak istemiyorlar...

Bugün enjektör lambası benzinde sönmez oldu kesin gözardı edemediği bir problem varki lamba hiç sönmüyor pazar günü olması nedeniyle tamircilerde kapalı, lpg 'ye aldım direk lamba söndü benzine aldığımda ise yanmaya devam ediyor. Bakalım bağlatacağım bilgisayara, bu sefer ne arıza çıkacak acaba

Evet bence dee yapamayıp kendilerini rezil etmek istemiyorlar.İNŞALLAH bi sorun çıkma kardeşim senin arabada çıksa da oksijen sensöründen olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: YerLe_1

iyi pazarlar arkadaslar. Bende birsey sorayım bakalım; petrolden lpg aldıktan sonra aracin ici 2 3 dk. lpg kokuyor arkadaslar bu sorunu yasayan varmi kacak var diye süpheleniyorum siz ne diyorsunuz ?

Bazen bende de oluyor bu ama yine de baktır için rahat etsin ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

Motor desem değil zaten,denedim 100 le giderken boşa atıverdim araç hala sarsılmaya devam ediyo,komple sarsıyo yani,ses arkadan geliyo büyük ihtimal,kaça patlar acaba?

Bunu bilse bilse Enes abi bilir
  • İyi akşamlar arkadaşlar.

Bugün arabanın yağını, yağ filtresini ve hava filtresini değiştirdim. Yağ olarak Petrol Ofisi LPG'ler için 10/40 yağ koydum. Arabam 94 model Doğan SLX. Hava filtresi olarakta daha önce çapraz çağraz metalden olan filtre vardı. Şimdi ise usta kağıt filtre koydu. LPG için daha iyiymiş. Havayı daha iyi emiyomuş dedi.

Yağ değiştirdim, düz yola çıktım ama arabanın çekişten çok düştüğünü farkettim. Rölanti de araba iyi çalışıyor ama çekişte inanılmaz kötüleşti.

Araba daha önce sorunsuz çalışıyordu ama yağ ve filtre değişimlerinden sonra böyle oldu.

Bunun sebebi ne olabilir acaba bana yardımcı olurmusunuz?

Tekrar LPG ayarı felan mı yapmam gerekiyor ya da arabayı kullandıkça normale döner mi ?
  • Hava filtresini değiştirdikten sonra tekrar LPG ayarı yapmak icap eder.Sanırım filtreden yaptı çekiş problemini.
  • mahmut abicim benım arabada girmesi lazim saft balansina bi sordurayim yarin kac para maliyeti msn den konusuruz öglene dogru abicim.
  • quote:

iyi pazarlar arkadaslar. Bende birsey sorayım bakalım; petrolden lpg aldıktan sonra aracin ici 2 3 dk. lpg kokuyor arkadaslar bu sorunu yasayan varmi kacak var diye süpheleniyorum siz ne diyorsunuz ?

Enes hocam; Sizin tankın giriş kısmını (Tank dolum borusu bağlantı noktasını) bir kontrol ettirin oradan dolum anında kaçak var zannedersem

quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

quote:

Orijinalden alıntı: oiven

İşlerine gelmiyor demeyelim işi bilmiyorlar diyelim neticede öyle yada böyle yapıp senden parasını alacaklar ama yapamayıpta ellerine yüzlerine de bulaştırmak istemiyorlar...

Bugün enjektör lambası benzinde sönmez oldu kesin gözardı edemediği bir problem varki lamba hiç sönmüyor pazar günü olması nedeniyle tamircilerde kapalı, lpg 'ye aldım direk lamba söndü benzine aldığımda ise yanmaya devam ediyor. Bakalım bağlatacağım bilgisayara, bu sefer ne arıza çıkacak acaba

Evet bence dee yapamayıp kendilerini rezil etmek istemiyorlar.İNŞALLAH bi sorun çıkma kardeşim senin arabada çıksa da oksijen sensöründen olabilir.

Oksijen sensörünü yeni değiştirdim 1 ay olmadı daha Bakalım bu sefer ne arıza çıkaracak bu meret

• arkadaslar ben de geçen hafta 1995 model doğan aldım,
    aracım tüplü,
    bakalım, zaten ehliyeti de yeni aldım, yani araba konusunda fazla bilgim yok, benim öğrenmek istediğim yakıt tüketimi ; 1 km ye, nekadar tüp gider?
    herkese kolay gelsin iyi ki böyle bir grup var
  • quote:

Orijinalden alıntı: truva34

arkadaslar ben de geçen hafta 1995 model doğan aldım,
    aracım tüplü,
    bakalım, zaten ehliyeti de yeni aldım, yani araba konusunda fazla bilgim yok, benim öğrenmek istediğim yakıt tüketimi ; 1 km ye, nekadar tüp gider?
    herkese kolay gelsin iyi ki böyle bir grup var

kardeşim hayırlı olsun slx'in burda zaten bunun için varız kimse anasının karnından araba ustası olarak çıkmıyor

benim aracım enjeksiyonlu ve şehir içi kullanımda 23 kuruş gibi bir rakam elde ettim senin doğanda yaksa yaksa 26-28 kuruş anca yakar kazasız belasız.

• İyi geceler arkadaşlar.
    Bugün ustaya şaft ve şanzuman yağını değiştirttim, inanırmısınız şafttan çıkması gerekenden 3-4 misli az yağ çıktı..
    Problemim çözüldü şimdi eskisinden iyi gidiyor. Bu kuşların yağını suyunu eksik etmemek lazım, arabalarımıza iyi bakarsak onlarda bize iyi bakarlar.
    Kazasız belasız sürüşler.
  • tolga kardes çok sağolasın , lpg göstergesi bazen yesil yanıyor bazen kırmızıya düsüyor, bugun ustaya götürdüm. samandıranın değismesi gerekli dedi, gösterge de beraber değisiyormus, o zaman sorunun hallolur dedi, lpg markası voltran, bunları değistirmesi bana ne kadara mal olur, yardımcı olursanız ceabınızı beklemekteyim
  • Arkadaşlar herkese bir çare buluyorsunuz fakat benim derdimle ilgilenen kimse yok :( Benim Sorunum araçta motor ısınana kadar tüpteyken, sürekli stop etmesidir, durulduğunda ve vitesi boşa alındığında araç stop etmektedir.Motor ısınana kadar ayağınızı gazdan çekemiyorsunuz trafikte ışıkta durunca stop ediyor fakat bunu sadece LPG'deyken yapıyor, aynı sorunu benzinde çalışırken giderken yapmıyor.Sİzce bu neden kaynaklanıyordur, gaz ayarı dediler çoğu yere yaptırdık fakat düzelmedi, lpg yaklaşık 3 yıl önce araca takılmıştır.Gaziantepde bu sorunu çözebilecek bir usta var mıdır ? Sorunun neden kaynaklandığına dair yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
  • ARAÇ 1999 model DOĞAN 1.6 ie modelidir.CEvaplarınızı bekliyorum..Herkese selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: henry_06

Arkadaşlar herkese bir çare buluyorsunuz fakat benim derdimle ilgilenen kimse yok :( Benim Sorunum araçta motor ısınana kadar tüpteyken, sürekli stop etmesidir, durulduğunda ve vitesi boşa alındığında araç stop etmektedir.Motor ısınana kadar ayağınızı gazdan çekemiyorsunuz trafikte ışıkta durunca stop ediyor fakat bunu sadece LPG'deyken yapıyor, aynı sorunu benzinde çalışırken giderken yapmıyor.Sİzce bu neden kaynaklanıyordur, gaz ayarı dediler çoğu yere yaptırdık fakat düzelmedi, lpg yaklaşık 3 yıl önce araca takılmıştır.Gaziantepde bu sorunu çözebilecek bir usta var mıdır ? Sorunun neden kaynaklandığına dair yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım motor soğukken gazda zaten zor çalışır önce benzinle çalıştırıp ısıtmalı sonra gaza geçmelisin..
    Sorunun hakkında fikrim yok zaten benim motorda benzer sorun var ama gaz yok benzinle çalışıyor soğukken rölantide kalmıyor.
    Sebebini kime sorsam bilemedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

quote:

Arkadaşlar herkese bir çare buluyorsunuz fakat benim derdimle ilgilenen kimse yok :( Benim Sorunum araçta motor ısınana kadar tüpteyken, sürekli stop etmesidir, durulduğunda ve vitesi boşa alındığında araç stop etmektedir.Motor ısınana kadar ayağınızı gazdan çekemiyorsunuz trafikte ışıkta durunca stop ediyor fakat bunu sadece LPG'deyken yapıyor, aynı sorunu benzinde çalışırken giderken yapmıyor.Sİzce bu neden kaynaklanıyordur, gaz ayarı dediler çoğu yere yaptırdık fakat düzelmedi, lpg yaklaşık 3 yıl önce araca takılmıştır.Gaziantepde bu sorunu çözebilecek bir usta var mıdır ? Sorunun neden kaynaklandığına dair yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım motor soğukken gazda zaten zor çalışır önce benzinle çalıştırıp ısıtmalı sonra gaza geçmelisin..
    Sorunun hakkında fikrim yok zaten benim motorda benzer sorun var ama gaz yok benzinle çalışıyor soğukken rölantide kalmıyor.

Kardes senin aracinin 2 derdi var ;
    1: Aracinin beynını bi baglat bakalım ne arizasi vericek? Hava/lpg degeri tutmadigi için aracin bu sekilde calisiyor olabilir.
    2: Avans ayarin bozuk (en büyük ihtimal)

Not: Benzinde kullanirken avans ayarinin bozuk oldugunu pek anlayamassin ama lpg de stop etme sarsıntılı calisma gibi sorunlar yasarsin. güzel bir motor ustasi derdine care olur kardes saygilar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YerLe_1 -- 13 Nisan 2010; 8:18:08 >

• quote:

ARAÇ 1999 model DOĞAN 1.6 ie modelidir.CEvaplarınızı bekliyorum..Herkese selamlar

Kardeşim benzinde sorun yok diyorsan sorunu regülatördeki kablolarda ve tüp ayarında aramalısın.Regülatörün üzerindeki borunun üstünde ayar vidası var onu bayağı bi aç (dediğim düğme plastik ve siyah renkli olması lazım) bakalım sonra stop edecekmi,yine regülatör üzerinde iki tane fiş var onları kontrol et temassızlık falan olunca ondan da yapıyor stop olayını.Benim arabada da aynı sorun vardı gaz ayarını kısmış babam yanlışlıkla ben ayarladım tekrar düzeldi.Bu dediğim vanayı bi aç dene bakalım olacakmı.
  • quote:

Aracınızı bir bilgisyara baglatın bakın bir çaresine aracı görmeden sesini duymadan burdan herkes herşeyede cvp beklemeyelim stem etmeyelim dimi_?
    burda ihtimallerle konusuyoruz zaten ki kimse kimseye yanlış cevp vermek istemez
    öncelikle senin aracının sorunu buyuk ihtimal i.e beynindendir çünkü bu araçlarda cikle olayı olmadıgı için otomatik ayarlıyor kendi ronaltısını ve bu ronaltı düşük olabilir gaz ayarı kısık olabilir yine beyinde gaz değerleri tutmuyordur ronaltıda bu sebeble düzensiz oldugundan stop ediyor olabilir saglam bur motor ustası derdine derman olcaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy_helboy

quote:

Orijinalden alıntı: Dyo

Benim araçta çok fazla yağ yağıyor motor bitikmidir? motor bakımı yaptırsam kaça mal olur ortalama.

Herkese hayırlı pazarlar.
    Hocam aracınız ne şekilde yag eksiltiyor onuda yazarsanız yakıyor mu yoksa contalardan dışarımı atıyor eğer yakıyorsa ovien hocamında dediği gibi aracınız rektiveye girmeli ve sekman atalım diyeceklerdir büyük ihimal ama 1 kaç yerde duymuştum sekman atıldıktan sonra yag yakmanın önüne kısa bir süreliğine geçiliyormuş ömürlü olmaz komple rektiveyi öneriyorlar genellikle ve bu motoru yapıcak olan ustayı çok iyi seçmen lazım eğer iyi bir usta yapmaz ise motoru çekişsiz ve sürekli problemli bişi ortaya çıkabilir.

Yataklar zaten aşınık olduğundan,ilk bikaç ay eskiye nazaran performansta bi artış görürsünüz,ama kısa bir süre sonra segmanlara erimeye başlayınca tekrardan yağ yakmaya başlayacaktır.En güzeli,komple rektefeye sokmak motoru.Onu da sağlam bi ustaya yaptırın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

quote:

Kardes senin aracinin 2 derdi var ;
    1: Aracinin beynını bi baglat bakalım ne arizasi vericek? Hava/lpg degeri tutmadigi için aracin bu sekilde calisiyor olabilir.
    2: Avans ayarin bozuk (en büyük ihtimal)

Not: Benzinde kullanirken avans ayarinin bozuk oldugunu pek anlayamassin ama lpg de stop etme sarsıntılı calisma gibi sorunlar yasarsin. güzel bir motor ustasi derdine care olur kardes saygilar.

YerLe_1 aracın lpg tesisatını söktürdüm 3 senelikti + kaçak vardı malum. karbüratörün alt kapağı delik (lpg girişi) onu değiştirdikten sonra benzin pompasını da değiştireceğim sonra avans ayarına sokacağım, yine sorun yaparsa ve sorun karbüratörden oluyorsa tempra karbüratör taktırabilirim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.