Şimdi Ara

*** MOTOR / TAMİR / BAKIM / YAKIT SARFİYATI *** (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
691
Cevap
9
Favori
144.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: truva34

, lpg göstergesi bazen yesil yanıyor bazen kırmızıya düsüyor, bugun ustaya götürdüm. samandıranın değismesi gerekli dedi, gösterge de beraber değisiyormus, o zaman sorunun hallolur dedi, lpg markası voltran, bunları değistirmesi bana ne kadara mal olur, yardımcı olursanız ceabınızı beklemekteyim
    hala beklemekteyizzz
  • quote:

quote:

, lpg göstergesi bazen yesil yanıyor bazen kırmızıya düsüyor, bugun ustaya götürdüm. samandıranın değismesi gerekli dedi, gösterge de beraber değisiyormus, o zaman sorunun hallolur dedi, lpg markası voltran, bunları değistirmesi bana ne kadara mal olur, yardımcı olursanız ceabınızı beklemekteyim
    hala beklemekteyizzz

Şamandıra ve depo göstergesi beraber zaten (http://www.siteyapiyorum.com/promanlpg1/yonetici/rte/my_documents/my_pictures/4C4_4.jpg ) fiyatlara öylesine baktım fiyat bilgisine ulaşamadım. Asgari 50 TL. dir. Ama net fiyatları almak istersen forumdaki LPG dönüşüm bölümünehttp://forum.donanimhaber.com/forumid_376/tt.htm sorunu sorabilirsin...

• quote:

quote:

hala beklemekteyizzz

Şamandıra+tesisat 100-120 lira gibi bi para olması lazımdı,benim de lpg-benzin seçici anahtar bozulmuştu marka eski olduğundan yedeğini bulamadık,uydurmasyon bi düğme taktık,adam o civarlarda bi fiyat vermişti yanlış hatırlamıyosam.Hatta düğmeden bi başladı adam bana,işte tesisatı şamandırası düğmesi vs.dedi en güzeli sana sıfırdan sistem takalım garanti olsun,işi biliyo bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

quote:

Orijinalden alıntı: YerLe_1

quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

quote:

Orijinalden alıntı: henry_06

Arkadaşlar herkese bir çare buluyorsunuz fakat benim derdimle ilgilenen kimse yok :( Benim Sorunum araçta motor ısınana kadar tüpteyken, sürekli stop etmesidir, durulduğunda ve vitesi boşa alındığında araç stop etmektedir.Motor ısınana kadar ayağınızı gazdan çekemiyorsunuz trafikte ışıkta durunca stop ediyor fakat bunu sadece LPG'deyken yapıyor, aynı sorunu benzinde çalışırken giderken yapmıyor.Sİzce bu neden kaynaklanıyordur, gaz ayarı dediler çoğu yere yaptırdık fakat düzelmedi, lpg yaklaşık 3 yıl önce araca takılmıştır.Gaziantepde bu sorunu çözebilecek bir usta var mıdır ? Sorunun neden kaynaklandığına dair yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

Arkadaşım motor soğukken gazda zaten zor çalışır önce benzinle çalıştırıp ısıtmalı sonra gaza geçmelisin..
    Sorunun hakkında fikrim yok zaten benim motorda benzer sorun var ama gaz yok benzinle çalışıyor soğukken rölantide kalmıyor.
    Sebebini kime sorsam bilemedi.

Kardes senin aracinin 2 derdi var ;
    1: Aracinin beynını bi baglat bakalım ne arizasi vericek? Hava/lpg degeri tutmadigi için aracin bu sekilde calisiyor olabilir.
    2: Avans ayarin bozuk (en büyük ihtimal)

Not: Benzinde kullanirken avans ayarinin bozuk oldugunu pek anlayamassin ama lpg de stop etme sarsıntılı calisma gibi sorunlar yasarsin. güzel bir motor ustasi derdine care olur kardes saygilar.

YerLe_1 aracın lpg tesisatını söktürdüm 3 senelikti + kaçak vardı malum. karbüratörün alt kapağı delik (lpg girişi) onu değiştirdikten sonra benzin pompasını da değiştireceğim sonra avans ayarına sokacağım, yine sorun yaparsa ve sorun karbüratörden oluyorsa tempra karbüratör taktırabilirim.

Senin bütün derdin o delik kardesim bence avansindada sorun yok onu kapattir farki anlayacaksin aracin karışımı ayarlıyamıyor onun yuzunden.

• S.a arkadaşlar. buyuk ıhtımalle benı unuttunuz ama yıne bı hatırlatım dedım :) daha oncede belırttıgım gıbı 94 model şahin aldım. araca sonradan motor attım ve attıgım motorun sahıbı motor ustası ve 0 toplamıs motoru kı gercekten de öyle ama yakıt olara 0,30 krs. gıbı bı rakam söyledı ve duyduklarıma ınanamadım. duz tofas motorunda yakıtı nasıl dusurebılırım yurur aksam olarak aracın herseyı 0 gıbı yardımcı olursanız sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: cileli_sofor

S.a arkadaşlar. buyuk ıhtımalle benı unuttunuz ama yıne bı hatırlatım dedım :) daha oncede belırttıgım gıbı 94 model şahin aldım. araca sonradan motor attım ve attıgım motorun sahıbı motor ustası ve 0 toplamıs motoru kı gercekten de öyle ama yakıt olara 0,30 krs. gıbı bı rakam söyledı ve duyduklarıma ınanamadım. duz tofas motorunda yakıtı nasıl dusurebılırım yurur aksam olarak aracın herseyı 0 gıbı yardımcı olursanız sevınırım

LPG 'de mi 30 kuruş yakıyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oiven

quote:

S.a arkadaşlar. buyuk ıhtımalle benı unuttunuz ama yıne bı hatırlatım dedım :) daha oncede belırttıgım gıbı 94 model şahin aldım. araca sonradan motor attım ve attıgım motorun sahıbı motor ustası ve 0 toplamıs motoru kı gercekten de öyle ama yakıt olara 0,30 krs. gıbı bı rakam söyledı ve duyduklarıma ınanamadım. duz tofas motorunda yakıtı nasıl dusurebılırım yurur aksam olarak aracın herseyı 0 gıbı yardımcı olursanız sevınırım

:) bence elleme benimki 35 kuruş yakıyor bir kuruş aşağıda çekemiyom :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih-92

quote:

quote:

benzinden bahsediyoruz değilmi ??

• quote:

Orijinalden alıntı: [ QzMéN ]

Motor desem değil zaten,denedim 100 le giderken boşa atıverdim araç hala sarsılmaya devam ediyo,komple sarsıyo yani,ses arkadan geliyo büyük ihtimal,kaça patlar acaba?

eğer altıgen takozda sorun varsa sadece pek fazla bişey tutmaz..ama istavrozlar gitmişse en az 150 lirayı gözden çıkar derim ben.(şaft balansı dahil).arkadaşımın 91 şahinini yaptırdık 1 ay önce oradan biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _tolqa_

quote:

quote:

quote:

keşke benzinden bahsetsek :)
    ya benim arabanın fazla yakmasının nedeni fabrika çıkışlı lpg lilerde lpg beyninin çıkışında bir tane otomatik ayar yapan yuvarlak bil elektronik parça vardır o bozulmuş çıkartmışlar düz elle ayar yapılan hortum takmışlar ondan sonra yakıtı böyle işte ne ayar tutuyo ne de bişey belaya kaldım satacam o yüzden arabayı

• Arkadaşlar ses yalıtımı için yaz tatilinde arabanın tabanına ziftli kağıt veya benzeri bişey döşeyecem,koltukları falan sökcem.Daha önceden koltukları söken arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim sökerken hangi aletler yeterli ona göre ayarlamaya çalışcam.Sağolun...
  • iyi akşamlar arkadaşlar

Yağ sızdırma sorununu bugün çözdük.Distribütör kapağından kaçırıyormuştu.Şimdi onu hallettirdim.

Bide rotilleri değiştirelim dedi usta gidik dedi.Rotilleri değiştirdik ön takımı elden geçirdik yanlız şimdi şöyle bi sorun var.

Direksiyon eskisi gibi yumuşak değil baya sertleşti sizce bu neden olur?Rotillerin yeni olmasındanmı yoksa bi şeyin fazla sıkılmasındanmı..

Direksiyonun sert olması sorun teşkil edermi?

Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: YSF_023

Arkadaşlar ses yalıtımı için yaz tatilinde arabanın tabanına ziftli kağıt veya benzeri bişey döşeyecem,koltukları falan sökcem.Daha önceden koltukları söken arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim sökerken hangi aletler yeterli ona göre ayarlamaya çalışcam.Sağolun...

Kalın agizli yildiz tornavida,
    16-17 anahtar
    18-19 anahtar
    sokerken soyle bi yardimim dokunursa halledelim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya benim arabanın fazla yakmasının nedeni fabrika çıkışlı lpg lilerde lpg beyninin çıkışında bir tane otomatik ayar yapan yuvarlak bil elektronik parça vardır o bozulmuş çıkartmışlar düz elle ayar yapılan hortum takmışlar ondan sonra yakıtı böyle işte ne ayar tutuyo ne de bişey belaya kaldım satacam o yüzden arabayı

hmm.. peki kardeşim tofaş servisinde çalışan adamsın yokmu bunun bi hal çaresi yav yani arabanı satmadan

• quote:

quote:

Arkadaşlar ses yalıtımı için yaz tatilinde arabanın tabanına ziftli kağıt veya benzeri bişey döşeyecem,koltukları falan sökcem.Daha önceden koltukları söken arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim sökerken hangi aletler yeterli ona göre ayarlamaya çalışcam.Sağolun...

16-17 anahtar
    18-19 anahtar

Çok sağol kardeşim yardımın için düşünmen yeter

• Maalesef kuşlarımız çok yakıyor arkadaşlar, işin garibi bazı araçlar mükemmel ayar tutup devamlı bu ayar ve yakıt durumunu muhafaza ederken kimisi ise günü gününü tutmuyor.

İmzamdaki araca 29 litre gaz almıştım 150 km. gittim ve lpg göstergesi kırmızıya geldi gaz bitti bitecek aynı odada çalıştığım mesai arkadaşımda 1998 şahin S var oda ne kadar uğraşsa da 35 kuruştan aşağı düşüremedi yakıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oiven -- 16 Nisan 2010; 21:17:41 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hmm.. peki kardeşim tofaş servisinde çalışan adamsın yokmu bunun bi hal çaresi yav yani arabanı satmadan

geç kaldık arkadaşım bu gün arabayı aldığım arkadaşa geri sattım kendiside ustadır o da tofaşcıdır ben memnun kalamadım bir türlü herşeyi çok harika yakıtı fena dedi sat bana geri tmm dedim el sıkıştık buradaki profiliminde şifresini fln verdim bu akşamdan sonra benim yerime o bilgi vericek size benden daha kıdemli ustadır kendisi o daha iyi şekilde yardımcı olabilir size adı haluk
    hadi iyi geceler kendinize iyi bakın arkadaşlar

• quote:

quote:

quote:

16-17 anahtar
    18-19 anahtar

Çok sağol kardeşim yardımın için düşünmen yeter

Neden burdayiz ki kardesim adı ustunde tofas kardesligi bambaska. Herzaman eLimden ne gelirse ben hazirim buradaki tüm kardeslerim icin gecerli.

• arkadaşlar merhaba,

bende 96 model şahin s var. aracın sigorta kutusu bölümünde services yazan sigortası durmadan atıyor.
    Bu sigortanın değeri kaç amperdir?
    Bundan 1 ay önce sanayiye götürmüştüm usta gösterge bölümünü söküp bir kısa devre bulmuştu. fakat dün tekrar services yazan yerdeki sigorta yine attı.
    Atmadan öncede sigorta zaman zaman geçirmiyordu. Sigortayı takıp çıkartınca düzeliyordu.

Acaba servise mi gitsem.Çünkü sanayide baktırdım adam gösterge bölümünü sökmeden 40 lira aldı aralarda da sık sık gittim 20 lira da öyle aldı. Toplam 60 lira. Servise gitsem belki sorun tamamıyle çözülürdü diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu arada bana şahin s in dijital ortamda kitapçığını bulacağım yer varsa veya kitapçığı olan arkadaşımız varsa bilgilendirirse sevinirim.

Arabamı çok seviyorum ama bu sorun beni soğutmaya başlattı.

Saygılarımla.

• Hocam öncelikle hoşgeldiniz....
    Fakat önce DH KUŞ SERİSİ GENEL bölümünde kendinizi tanıtın sonra bu sorununuzu elektrik bölümüne açın ve orda sigortaların amperlerini gösteren fotograf var teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.