Şimdi Ara

MSI 16 MB ROM’lu anakartlarına Zen 3 desteği geleceğini doğruladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• AMD geçtiğimiz haftalarda anakartların Rom kapasitesini bahane ederen başlangıçta sözünü verdiği ileriye dönük uyumluluğu bozmuştu. Ardından Reddit’te,Twitter’da ve çeşitli mecralarda kullanıcıların firmaya adeta alev püskürmesi üzerine AMD geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Her ne kadar geri adım olsa da B350/X370 yongasetli anakart kullanıcıları için olumsuz durumda bir değişiklik olmuş değil. Zira genişletilen desteğe sadece B450/X470 anakartlar dahil edildi.

Diğer taraftan eski BIOS sürümlerine geri dönüşün engellenmesi olası durumlarda kullanıcıların Zen 3 destekli BIOS’a sahip anakartında örneğin ilk nesil Ryzen işlemcisini test amaçlı kullanabilmesinin önüne geçecek.

AMD'nin ROM büyüklüğü bahanesi çürüyor

AMD’nin bahanesi olan ROM büyüklüğü konusunda kullanıcıların en sık işaret ettiği anakartlar özellikle de MSI’ın 32 MB ROM’la güncellediği MAX serisi modeller olmuştu. Diğer taraftan farklı üreticilerin 16 MB’lık ROM’a sahip fakat 3 nesil işlemci destekleyen anakartları da kullanıcı topluluklarının AMD’ye karşı savunma argümanlarından birisi olmuştu.

MSI’ın bir video sunum videosundan öğrenilen bilgiye göre firma, MAX serisinde yer almayan 16 MB EEPROM’a sahip 400 serisi anakartlarına da Zen 3 mimarili işlemciler için destek sunacak.

Ayrıca Bkz.Ryzen 9 3900 XT 4.8 GHz’e çıkabilir

Bunun için eski işlemcilere desteğin kesilmesinin yanı sıra anakartların bazı özelliklerinden fedakarlık etmek gerekebileceğe benziyor. Diğer taraftan MAX serisi anakartlarda Ryzen 4000’e geçiş daha sancısız olacak.

Kaynak:https://www.techpowerup.com/267775/msi-confirms-zen-3-support-on-its-amd-400-series-chipset-motherboards-with-16mb-roms

• msi amd destegı vermesede verecektı. o kadar reklam yaptı 4000 serısını destekleyecek dıye. dunya anakart sattı.

msi gibi bir marka kendini küçük düşürmezdi zaten
  • boşuna almadık tomahawk max i :D 3. nesli destekleyeceği kesin gibiydi. r5 3600 ü 2-3 sene sonra 2. el r7 4700x ile güncellerim, en az 5 sene anakart derdi olmaz.

• Tam anakart seçme arifesindeydim iyi fiyatlı bi tomahawk max alıp yolumuza bakarız. 16mb anakartları Msi'da "max" olan modeller mi?
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    tomahawk max ve gaming plus max 32 mb.
  • Satmaya çalıştığım B450 mortar ve kullanmakta olduğum b450i gaming plustan ötürü sevindim bu habere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın hangi özelliğinden feragat edilecek onu anlamadım. Rgb girişlerimi çalışmayacak ne olacak. Bence sadece 1. Ve 2. Nesillere desteği kesip hallederler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD hiç bir zaman söz vermedi ki bu konuda. En başka Anakart üreticileri Ryzen 1000 serisinin iyi olacağına ihtimal vermediği için böyle düşük ROMlu anakartlar çıkardılar. AMD'ye en büyük darbe bu oldu aslında tabi bir de Ryzen 3000 öncesilerin 32 MB desteklememesi de var. Ama x570 ve B550 ile beraber bütün kartlara 32 MB gelmiş gibi görünüyor.

• Ben anlayamadım. Birisi açıklayabilir mi? MSI B350 Tomahawk anakart sahibiyim.

• new bios release

• Hayırdır AMD...? Kullanıcı dostluğundan vaz geçip İntelin kullanıcı düşmanlığını elinden almaya mı soyundun...?

• Bu anakartı kullanan adam napsın? Nesi eksik X570'ten ya da X470'ten.
    X370'in üst kartlarını kullanan adamlara haksızlık yaptı bence AMD.

• Orodruin kullanıcısına yanıt
    Size sonuna kadar katılıyorum ab350 lere destek vermeyip x370 lere kadar destek vereceğim dese bi nebze AMD yi anlayabilirdim ama gül gibi bir x370 platformu dururken rafa kaldırıyorlar. x370 crosshairler ve taichi ile fatal1ty pro şuan kullandığım x570-e strixi çiğneyip geri tükürürdü. MSI 16 MB ROM’lu anakartlarına Zen 3 desteği geleceğini doğruladı
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    Intelde kaby lake ayrı, coffee lake ayrı, comet lake ayrı çipset kullanıyor. Adamlar her sene anakart değiştiriyor.
    AMD o X370 çipsete 3 senenin en baba işlemcileri 1800X, 2700X, 3950X desteği veriyor daha ne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bellece45 -- 29 Mayıs 2020; 6:47:17 >
  • Konumuz intel değil ancak AMD'nin şuan yapmaya çalıştığı şeyin intel'in yaptığından hiçbir farkı yok intel chipsetlerine genelde 2 nesil ömür biçiyor AMD'de eğer x370 leri rafa kaldırırsa 3 nesil ömür biçmiş olacak. Ki bana kalırsa 3 nesilde tartışılır zira x370 lerle birlikte duyurulan 1.nesil ryzenler tam anlamıyla deneme nesliydi. Ayrıca yeni chipsetin ve soketin pci-e 4.0 haricinde neredeyse hiçbir değişikliğe gitmeden gelmesi hatta Gigabyte'in beta bios ile x470 anakartlarına pci-e 4.0 sunup daha sonra AMD'nin açıklamasının ardından geri çekmek zorunda kalması AMD'nin şuan sunduğu bios boyutları bahanesinin de çok saçma olması gibi bir sürü madde var.
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    A serisi hariç tüm m4 soketler alır diye tahmin ediyorum..

B450 yede verilmeyecek haberindede aynısını yazmıştım

370 serisi için anakart üreticilerine bağlı birazda durum.

• Zamanla üst seviye x370 kartlara da zen 3 desteği gelir diye düşünüyorum. Anakart üreticileri üst seviye kart kullanıcıları kaybetmek istemez. Zen 3 çıktıktan sonra bios çıkması biraz uzun sürebilir.
  • -Gardiyan- kullanıcısına yanıt
    Gorun bakın b350 ye bıle bıos ıle destek gelecek tabı zen3 cıkısından mın 1 sene sonra gelır
  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    x370 sahipleri kaç senedir kaç nesil işlemci yükseltme desteği aldılar. Ama son 1 senede b450 alanlar sadece 3000 serisi ryzen için anakart almış oldular. 370 sahipleri fazlasıyla destek aldı bile.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.