Şimdi Ara

MSI 16 MB ROM’lu anakartlarına Zen 3 desteği geleceğini doğruladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • MSI zaten Bios updatesi ile UEFI GSI Lite denen fonksiyonel kaybı olmayan fakat sadeleştirilmiş arayüze geçiş yapmıştı zaten.

Ek olarak foruma şu konuyu açıklamak istiyorum başka konuya yazdım görülsün diye burayada yazıyorum.
    128 Mb Yani 128 Megabit demek.
    128 Mb = 16 MB Baytın B'si büyük yazılır.
    128/8= 16 MegaBayt

Eeprom, Rom, Nand Sektöründe firmalar kapasiteleri bit cinsinden ifade ederler.
    16Mb, 16MB ye eşit değildir. Mb, Megabit; MB, MegaBayt demektir. kimse umursamaz fakat doğru kullanımı budur, büyük küçük harfe dikkat edilmelidir. Yani kapasitenin sadece 16Mb lik kısmını kullanmamız gibi bir durum söz konusu değildir. 128 megabit zaten 16 megabayt ediyor.
  • Sokette bir değişiklik yok aslinda x370 icin uzman birisi bios'u modigiye ederek zen 3 islemcileri çalıştırabilir. Ama bu bios işleri her zaman riskli tabi 😂
    https://linustechtips.com/main/topic/966979-8th-gen-intel-on-h110-motherboardsucess/
    H110 anakarta bile 8. Nesil 9. Nesil işlemci takip calistiranlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Want to -- 29 Mayıs 2020; 16:29:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı anakartdan bende de var. R5 3600 işlemci aldım bios güncelleyip. Sorunsuz çalışıyor ama adamlar biosun o cafcaflı arayüzü gitti, detaylı fan modları gitti. Adamlar yeni anakart bio kapasitesi yemediği için bios özelliklerini kırparak destek verdi. Şu an 4000 serisi işlemciler için AMD bu anakartla olmaz diyor, ama önceden de AMD olmaz dese de anakart üreticileri bios ROM kapasitesi yetmese de bir şekilde destek vermişti. Yine aynı şeyin olması sürpriz olmaz.

• Anakartların bios rom boyutlarını nereden görüyoruz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Bu anakartı kullanan adam napsın? Nesi eksik X570'ten ya da X470'ten.
    X370'in üst kartlarını kullanan adamlara haksızlık yaptı bence AMD.

AMD anakartları üretmiyor ki? İlk seri anakartlar dandik oldu, üreticiler AMD gene bir şey yapamaz diye dandik şeyler koydular ama sonunda AMD gene çekiyor belasını. Anakart üreticisinin 32 MB bios koyması gerekiyor, AMD üretmediğine göre anakart...

• Google Docs
    X570/X470/X370/B450/B350/A320 Motherboards (AM4-socket for AMD Ryzen CPUs) Comparison
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wmsTYK9Z3-jUX5LGRoFnsZYZiW1pfiDZnKCjaXyzd1o/edit?usp=drive_web&ouid=103744538801871890069

• b450 tomahawk kullanıyorum benim anakart 16lık mı 32lik nasıl anlarım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vayanamvaybabam kullanıcısına yanıt
    Max sürümü ise 32MB, düz sürüm ise 16MB.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıllarca intel kullandım. Sırf intelin her sene soket değiştirme işinden gına geldiği için AMD ye geçtim. Ama söz verip sözünü tutmaması çok saçma olurdu bende x470 anakart var fakat x370 ve b370 anakartlarada destek vermesi lazım diye düşünüyorum.

X470 ve B450 serisi anakarta destek verse bile sanırım birşeyler yaparak O. C yapmayı engelleyebilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: st_emx

new bios release

duygulandırdı
  • Belki 32 MB'lık bios ROM entegresi değiştirilerek bu sorun aşılabilir.
    Sıkıntı yaşayanlar bunu bir araştırmalı bence.
    Bu arada çok eskiden bios entegreleri sök-tak yapılabiliyordu, çünkü soketliydiler.
    Şimdikiler sanırım lehim işi gerektirir.
    Belki bir bilgisayarcıda yeni biosu 32 MB kapasiteli entegreye atıp anakarta lehimleyebilirler. Denemenizde fayda var bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.