Şimdi Ara

MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3 bios update

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
19.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar bu anakartın biosunu nasıl yükseltirim gerekli olan biosu bulamadım ayrıca bios upgrade tool filan gibi bir program da bulamadım eski anakartım gigabyte idi kolaylıkla biosunu buluyordum fakat şimdi bu kartınkini bulamıyorum

• Mesajim bulunsun aynen benim kartta gigabyte idi bunda bios sanirim usb bellek ile biosa girerek oluyor sanirim.
  • teşekkür ederim fakat bu bios flash bellekten nasıl yüklenecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

teşekkür ederim fakat bu bios flash bellekten nasıl yüklenecek?

hocam ınan 10 dk lık iş ben bu anakart ve fx4100 aldım bıos guncellemesi gerekiyodu taktım x2 245 i girdim msi sitesine bios indiriyim derken orda online update var yukledim benim bios muhtemel seninkide h10 olarak gosteriyo ve daha guncel bıos bulmuyo ıs hemen basa dustu actım baktım işlemci destegine sonu h2 olan yetiyor ama en guncel bios h3 simdi sana adım adım nasıl yapıcagını anlatıyım

1. www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=BIOS

bu siteeye giriyosun

7641vh3.zip yani h30 dosyasını indiriyosun

2. flash bellegi pc ye takıp icini bosaltıyosun fat32 bicimlendiriyosun

3. hangi klasore attıgını bilmiyorum oyuzden ben indirdigim .zip dosyasını attım ana dizine sonra icini yine ana dizine cıkardım sonra cıkardıgım klasorun ıcındekı dızınıde ana dizine kopyaladım yani ana dizinde

-zip dosyası
    - zip acılmıs klasor ve ıcerıgı
    -klasorun ıcındekının kopyasını cıkardım

4. pc yeniden baslatıyosun biosa giriyosun
    m-flash a giriyosun
    m-flash function as [disable] var disableye tıklıyosun liste acılıyor
    acılan listeden BIOS UPDATE i seciyosun
    yeni bi sekme acılıyor hemen alt satıra "Load Bios source file from [usb: usbnin adı ] diye enterlıyorsun
    yıne usb: usbnin adı geliyo ekrana tekrar enter lıyorsun

...\media list
    partition 0 : no name cıkıyor yani falashın ici

partition 0 : no name i enter lıyorsun

...\media list
    partition 0 : no name
    A7641AMS.H30 cıkıyor

burda A7641AMS.H30 bıos dosyası bunu secip enterlıyorsun

no, back to setup
    yes flash bios cıkıyor

yes isecip enterlıyorsun ve baslıyor bıosu flasha

bıtınce altta 3 secenek cıkıyodu yanlıs hatırlamıyosam

f1 bıos ekranına
    f2 run to setup

f11 boot menu dıyor

ben burda f11 e bastım

entering to boot menu dedı tıkandı kaldı

bıraz bekledim panik oldum baktım degişen bişey yok

dua etmeye basladım :D

sonra f1 e bastım oda ne bıos tayım ve guncellenmis

hemen fx4100 umu taktım sımdı ondan yazıyorum

darısı basına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madhane -- 3 Aralık 2011; 11:02:57 >

• msi için live update 5 adlı programı var anakart driver cd sinin içinde olması lazım yoksa msi sitesinde var programı kurun ve calıstırın manuel search e basarak bios taratın program en son guncel biosu bulacaktır buldugu biosun yanındakı seçenekte indir ve kuru seçerek windows ortamında bios update yapabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferizm

msi için live update 5 adlı programı var anakart driver cd sinin içinde olması lazım yoksa msi sitesinde var programı kurun ve calıstırın manuel search e basarak bios taratın program en son guncel biosu bulacaktır buldugu biosun yanındakı seçenekte indir ve kuru seçerek windows ortamında bios update yapabilirsin

ben once onu kullandım ama h1 i en son version olarak goruyor defalarca denedim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en son dediğiniz beta bios olmasın ,sanırım betaları taramıyor program
  • quote:

Orijinalden alıntı: madhane

quote:

msi için live update 5 adlı programı var anakart driver cd sinin içinde olması lazım yoksa msi sitesinde var programı kurun ve calıstırın manuel search e basarak bios taratın program en son guncel biosu bulacaktır buldugu biosun yanındakı seçenekte indir ve kuru seçerek windows ortamında bios update yapabilirsin

senin durumun tam evlere şenlik zaten yeni anakart alıyorsun aldığın anakart modeli fx serisi ama fx işlemciyi bios update yapmadan görmüyor bu nasıl bi mühendislik bu nasıl bi ticarettir arkadaş sende eski seri athlon x2 varmış işini görmüşsün olmayan ne yapacak (?) herkes ilk aldığında bu anakartı servise yollamak zorundamı yada bios update yapmak için elinde anakartla gezmelimi ,ben çözemedim bu işi eziyetten başka bişey değil

• Bios güncelleyen arkadaşlar kuzey köprüsü sıcaklıkları ne durumda oyunlarda 80lerde geziyor benim anakart 3.5 ghz de.
    Not :Bios güncellemedim daha.
  • quote:

quote:

quote:

senin durumun tam evlere şenlik zaten yeni anakart alıyorsun aldığın anakart modeli fx serisi ama fx işlemciyi bios update yapmadan görmüyor bu nasıl bi mühendislik bu nasıl bi ticarettir arkadaş sende eski seri athlon x2 varmış işini görmüşsün olmayan ne yapacak (?) herkes ilk aldığında bu anakartı servise yollamak zorundamı yada bios update yapmak için elinde anakartla gezmelimi ,ben çözemedim bu işi eziyetten başka bişey değil

Arkadaşın anakart farklı bir model fx değil arkadaş karıştırmış (fx) olmayan bir model onunkisi :)

• quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

quote:

quote:

quote:

Arkadaşın anakart farklı bir model fx değil arkadaş karıştırmış (fx) olmayan bir model onunkisi :)

benim ki fx model hocam zaten fx 4100 icin aldım ama calısmadı bı baktım bıos versiyonu h1 hemen sayfasında cpu destegıne baktım h2 bıos desteklıyor en guncelide h3 bende h3 yukledim

@zaferizm hocam beta bıos oldugunu sanmıyorum oyle olsa en azından h2 bıosu bulurdu h1 icin son versıon dedı yani benim kanımca bu aletin biosunu guncellemek en kolay yoldan usb ile

• Ben de uygun bi zamanda h3 e güncelleyeceğim şu an sistemde sıkıntı var ama vakit ayırıp sorunun kaynağını bulamadım usb ile güncellemek zor değilmiş teşekkürler anlatım için
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

benim ki fx model hocam zaten fx 4100 icin aldım ama calısmadı bı baktım bıos versiyonu h1 hemen sayfasında cpu destegıne baktım h2 bıos desteklıyor en guncelide h3 bende h3 yukledim

@zaferizm hocam beta bıos oldugunu sanmıyorum oyle olsa en azından h2 bıosu bulurdu h1 icin son versıon dedı yani benim kanımca bu aletin biosunu guncellemek en kolay yoldan usb ile

Hocam senin verdiğin linkteki anakart ve bios farklı bir yanlışlık olmasın diye söyledim.
    Şu senin verdiğinhttp://tr.msi.com/product/mb/760GM-P33.html#/?div=BIOS

Bu bizim anakartın biosu :http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=BIOS

Belki aynı bioslardır fakat bi terslik olmasın diye yazdım ayrıca anlatım için teşekkür ederim biosu sorunsuz güncelledim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam senin verdiğin linkteki anakart ve bios farklı bir yanlışlık olmasın diye söyledim.
    Şu senin verdiğinhttp://tr.msi.com/product/mb/760GM-P33.html#/?div=BIOS

Bu bizim anakartın biosu :http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=BIOS

Belki aynı bioslardır fakat bi terslik olmasın diye yazdım ayrıca anlatım için teşekkür ederim biosu sorunsuz güncelledim.

hocam haklısın ya ben hıc dıkkat etmedim milletin anakartını cokturcektık yanlıs bıos guncellemesiyle gerci tanımazdı bıosu ama hemen duzeltıyorum gecenın bı uyku sersemi ben dogru guncelledim ama lınk ıcın dırek google yazmıstım kopyala yapıstır yapmıstım dıkkat etmedım hemen duzeltıyorum lınkı

• bende live update gormeyince flash bellek den H2 yapmistim yalniz PC bazen acilmiyor,kapatip acmak gerekiyor.Ayrica cpu 30 derece iken anakart 50 lerde geziyor.

Cpu Voltage max kac veriliyor,bende secenekler 1,375 den basliyor.
  • arkadaşlar yardım lütfen
    bu anakartın aynısını aldım amd x3 450 3,2 ghz işlemcimi 2,2 ghz gösterdi servisi aradım suçu işlemciye çikardı işlemci 15 gündür serviste tesaduf bir arkadaş da almiş aynından onun 3,3 ghz yi 2,2 ghz göstermiş anladım ki suçlu anakart bios update bu sorunu çözermi yoksa anakartı yolloyımmı servise
  • quote:

Orijinalden alıntı: regedit_2

arkadaşlar yardım lütfen
    bu anakartın aynısını aldım amd x3 450 3,2 ghz işlemcimi 2,2 ghz gösterdi servisi aradım suçu işlemciye çikardı işlemci 15 gündür serviste tesaduf bir arkadaş da almiş aynından onun 3,3 ghz yi 2,2 ghz göstermiş anladım ki suçlu anakart bios update bu sorunu çözermi yoksa anakartı yolloyımmı servise

hocam suc tabıkı anakartta ılk taktıgın ıcın bıosu default a alman gerekıyor gercı ben bıos guncellemesı ıcın x2 245 taktım 2.9 olması gerekırken oda defaulta aldıgım halde 2.2 gordu cunku carpanı anakart otomatık x11 e dusuruyor sen duzelt manuel olarak ben oyle yaptım ardından bıos guncelledim takdıgımda bı sorun olmadı ıslemcıyı dırek default hızda gosterdı sanırım bu bıos hatasından ama servıse gonderıp gunlerce bekleyecek bı sorun yok ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madhane -- 8 Aralık 2011; 11:11:01 >

• tm teğmenim zaten enekert işlimciyi ilk taktığımda 3 kırmızı uyurı çıkmıştı bilemedim ne olduğunu şimdi flash proğramı ili 98 de açıp dos ta ios güncelleme yapayim ama işlemci gelirse:))

biosu dosta güncellemeyi bana adım adım anlatabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: regedit_2

tm teğmenim zaten enekert işlimciyi ilk taktığımda 3 kırmızı uyurı çıkmıştı bilemedim ne olduğunu şimdi flash proğramı ili 98 de açıp dos ta ios güncelleme yapayim ama işlemci gelirse:))

biosu dosta güncellemeyi bana adım adım anlatabilirmisiniz

3 kırmızı uyarı tam emın olmamamla bırlıkte ramden kaynaklanıyor olabılır cunku bu anakart max 1333mhz ram destekliyor ve 1.5v eger 1333+ yada kıngston gıbı 1.6v ram takmıssan onu ayarlamak ıcın uyarı vermiş olabılır dıye dusunuyorum

dos ta guncellemeye gelınce denemedıgım ıcın bılmıyorum ondada buyuk ıhtımalle bıosun bulundugu kalasoru ve bıos dosyasını secıp yapabılırsın flash daha kolayıma geldıgı ıcın flashla yaptım 5dk nı almaz benım gıbı boot ekranı gelsın dıye yarım saat beklemedıgın surece :D
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.