Şimdi Ara

MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3 bios update (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
19.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tm hoca flesh dediğin msi nin orj proğramı ben be amd işlemci bulup benimki gelmeden yapsam daha iyi olacak heralde
  • güncelleme yaptıktan sona bios ekranı klasikmi yoksa değişiyrmu bir çok yabancı sitede çok güzel bios ekranı görüyorum harika menüler kolaylılar var
  • quote:

Orijinalden alıntı: regedit_2

güncelleme yaptıktan sona bios ekranı klasikmi yoksa değişiyrmu bir çok yabancı sitede çok güzel bios ekranı görüyorum harika menüler kolaylılar var

degişmiyor klasik bios ekranı eger baska sıtelerde gordugun bu anakart ıcınse lınk ver ınceleyelım bu anakart ıcın degılse senın bahsettıgın buyuk ıhtamalle uefı dır yanı bıos un yerını alacak olan anakart menusu dıyım
  • yok yok bunun değil daha pahalı modellerin mesela Z68 diye bişey var onun asusuda da var 500-800 tl arası anakartlar menüleri çook güzel böyle sarı laciverd değil:)
  • işlemciyi boşa yolladık servise yaw gelsede updateyi yapsam haybeden bekliycez 15 gün şimdi bu arada eski msı bilgisayarıma live updateyi kurdum çalışmıyor diyoki live update sadece msı ürünleri için diyor benim anakrtta msi
  • senın dedıgın %95 ıhtimalle UEFİ dir yeni nesil bios uzun zamandır calısıyolardı ust sevıye anakartlarda mevcut o

işlemciye niye 15 gun bekleyeceksin ara servisi bi yanlıslık olmus yarın geri gonderin de

live update belli bioslarda calısıyodur gerci bunda calısıyoda noluyo h10 u son surum sanıyo zavallı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madhane -- 9 Aralık 2011; 16:37:16 >
  • bitane amd buldum arkadaşta sempron 3000 inşallah anakrt desteklerde güncelleme yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: regedit_2

bitane amd buldum arkadaşta sempron 3000 inşallah anakrt desteklerde güncelleme yaparım

oda ıyıymıs desteklemez hocam pınlerını kırarsın ıslemcının zaten ddr3 bellek kontrolcusu yok sempronda bosa umıtlenme anakaradaysan getır bana guncelleyım yada gonder kartını guncelleyıp yollayım yılan hıkayesıne dondu senın ıs :D
  • az önce anakartın sayfasına baktığımda 2 yeni not eklenmiş

1-bazı dizayn limitleri yüzünden bu anakart max 95W CPU ları desteklemektedir.

2-Güç özellikleri nedeniyle yoğun şekilde çalışan işlemci test programlarından kartın yanmaması için kaçınmak gerekir.

http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=Detail

mavi notlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

az önce anakartın sayfasına baktığımda 2 yeni not eklenmiş

1-bazı dizayn limitleri yüzünden bu anakart max 95W CPU ları desteklemektedir.

2-Güç özellikleri nedeniyle yoğun şekilde çalışan işlemci test programlarından kartın yanmaması için kaçınmak gerekir.

http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=Detail

mavi notlar

Dalga mı geçiyor bunlar?

• tahminim kartlar yanıp geri gelmeye başlayınca uyarı yazdılar.zaten bu micro atx anakartlardan çok bişey beklememek gerekiyor.
  • way karaktersiz msi waay bendekide sansmi msi oldum olasi sevmezdm belki adam olcak itibarni artracak dye dusundum ama sagolsun yne yanltmadi yapacani yapti
    smdi ispatta edemeyizki biz bunu 125w tdp oldugundan aldk dye kim siteden ss alirki islemci destegi icin. Hafta ici bi araym bakym msi bi tuketici hakem heyetni ne dyecekler
  • Benim yanan kartım ellerine ulaştı heralde not yazmışlar
    am3+ cpularda yani 8150 8120 8 çekirdeklerde problem olabilir yazmış.
    Phenomlarda problem yok ama voltaj verip overclock yapmaktan kaçınmak lazım prime 95te yaktım kartı 130 derece gösteriyordu sensör bozuk heralde dedim gitti :D
  • ozaman bu bızım kulagımıza kupe olsun kanımca h3 ten sonra bıos guncellememek lazım bunlar kesın 125w tdp li işlemcilere destegi keserler 8 cekırdek cıkınca anakartı mahsus yakar gonderırız garntıye ozamanda bu anakartın uretımını durdurur ust model verirler :D

edit: yılmaz agbiiii kendim yazdım kendim oynadım :D
  • bu nasıl firmadır ya bir tane akıllı adam yok mu çıkıp biz bu anakartta seri üretime geçip piyasada sürmeden önce bi 125 w işlemci ile sınırlarını zorlayalım diyen ya ?
    ben phenom II x4 955 c3 125w ile kullanıyorum h0 bios yüklü ağır oyunlarda sistem tak siyah ekran verip kapanıyor ve açılışta bakıyorum bluescreen 124 koduyla hata vermiş sistem.. işler dolayısıyla vakit ayırıp ramleri ekran kartını falan detaylı test edemedim ama yakında arkadaşların sistemlerinde test ederim gerçi boşuna olacak cpu support listesinden işlemcimi çıkarmış üçkağıtçılar f/p ürünü diye 100 tl ye yakın para verdik ne yapalım yani üstüne su mu içelim
  • ben iyiki bu anakarta bel baglamadım fx4100 alınca para olmadıgından ıdarelık aldım asus alacaktım 95w dıye almamıstım sımdı tercıh yapacako lsam son durumdan sonra kesın asus alırdım ıyıkı fx4100 95w masaallah sorunsuz kullanıyorum sorun olursada yollarız garantıyede bence konu baslıgı degıstırılmelı

msi 760g p23 MADURLARI olmalı ve bı sekılde msı a ulasıp sesımızı duyurmak gerek

msı oldum olası sevmezdım bıde p23 un anlamını profesyonel serısı olarak tanımlamaları yokmu msı ın profesyonelden kastı buysa vay halımıze ya barı bıostar asrock falan turkıye pıyasasına gırsede anakartta kalıte gorsek bız hala solıd cap ( katı kapasıtor) nımetten sayarken asrock ve bıostar coktan gold cap (altın kapasıtor )cıkardı ve saglam destekle uefı ye yoneldı bence gercek extreme kartları bu adamlar uretıyor tam f/p canavarları
  • bende de bu anakart var voltaj vermedim sadece çarpanı değitirmek yoluyla oc yaptım 3.6 ghz oldu fakat bu yazıyı okuduktan sonra voltaj vermeyeceğim voltaj vermek için ne tür bi anakar alayım ayrıca psu alacam psu için bütçe 150 tl anakart için 200 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: snakessss

bende de bu anakart var voltaj vermedim sadece çarpanı değitirmek yoluyla oc yaptım 3.6 ghz oldu fakat bu yazıyı okuduktan sonra voltaj vermeyeceğim voltaj vermek için ne tür bi anakar alayım ayrıca psu alacam psu için bütçe 150 tl anakart için 200 tl

hocam kullandıgın işlemciye baglı am3 kullanıyosan 870/880/890 serisi asus oneririm bende asus m4a88td-v evo/usb3 var massallah muhtsem o.c potansıyelı var hıc o.c den anlamadıgım halde
    msı dan zaten bu kartla sogumussundur
    gıgabyte da hem kuzay hem guney koprusu sogutucuları olanlar genelde ud3h serılerınden ıtıbaren basladıgından fıyatları asusa gore daha yuksek
    eger yurtsından getırtme ımkanın varsa newegg.com dan bak asrock ve bıostarlar var 120 dolar cıvarı gold cop lı tek gecerım

am3+ kullnacaksan herggun yenı bı sorun yenı bı gelısmecıkıyor sımdılık benım gıbı bu kartla ıdareye devam

psu ya gelınce ne ekran kartı kullanıyosun bılmıyorum ama bence enaz 600w moduler bısey al ben cok sıkıldım kasa kalabalıgından :D

• Arkadaşlar ben anakarttan gayet memnunun hatta bence tek eksiği yanında çukulata vermemeleri...

Neden mi ?

Öncelikle beklentileri yüksek tutmadım, anakartı doğru konumlandırmak istedim. Black edition ve 6 çekirdekli amdler sonuçta yüksek performans overclock ürünleri. Bu anakart onlara gitmez ki zaten o kadar çekirdeğe o kadar güce ihtiyaç da yok, buna oyunlar da dahil, zira bilgisayar piyasasını yakından takip ediyorum. O tür işlemciler için overclock anakartları almak gerek o zaman da masraf neredeyse 1.5/2 kat artıyor. Bence aradaki performans farkı için de değmez.

Ben bu anakart için x3 455 Rana chipli Athlon II yi tercih ettim. Sizin yorumları okuyunca aslında biraz endişelendim ama sonra endişemin yersiz olduğunu fark ettim. Zira anakart Mini-ATX ve fiyatı oldukça uygun bir anakart yani elektroniğe fazla para dökmeden yeterince performans alabiliyorsunuz. Fazla düşünmeye gerek görmeden cumartesi vatan indiriminden faydalanarak %25 indirimle gittim mağazadan aldım kartı. Yanında ucuz kingston 4gb 1333 ram ve x3 455 Athlon 2 ile beraber.

Aslına bakılırsa hayatımda ilk defa kendim sistem kurup parçalarını birleştirdim, youtube videoları ve önceki kullandığım p4 sistem sağolsun ki kendisini kazıkçının önde gideni pc gold seneler önce birleştirmişti. Önce eski P4 sistemin parçalarını özenle çıkardım, hangi kablonun nereye bağlı olduğuna dikkat ederek, kasada aynı zamanda feel 460 W psu vardı sadece onu bıraktım.

Daha sonra yeni anakartı kutudan çıkardım, gayet hoş gözüken siyah cilalı kompakt bir anakart bence. Kasa büyük ve eski olduğundan uymayacak diye endişem vardı ama oldukça güzel yerine oturdu, kocaman kasada küçük anakart hoş oldu. Daha sonra işlemciyi çıkartıp oldukça kolay bir şekilde taktım ancak termal macun diye bir şey kullanıldığını biliyorum ondan sürmedim, athlon un kutusundan çıkan soğutucuyu kullandım üzerinde yeşil bir yapışkan vardı sanırım o termal macun yerine geçiyor, dokunmadım öylece taktım cpu yu sonra fanları kilitledim.

Her neyse artık anakarta geçelim kurulumu çok anlattık.

Anakartı DVI girişiyle monitöre bağladım, bilgisayarı açtım. Kırmızı uyarılar geldi... "New CPU and Ram installed press "DEL" to enter setup".... İşte ilk hatamı burada yaptım. DEL e bastım ama setup a girmedi ben de heyecanlanıp reset attım, halbuki klavyeyle mouse un kablolarını ters takmışım ondan klavye çalışmamış del tuşuna da basıp setup a girememişim, resetten sonra kırmızı uyarılar çıkmadı bu yüzden setup a girmeden işlemci ve ram kurulmuş oldu. Sanırım bu hatam yüzünden Anakart CPU yu 3300 yerine 2200 Mhz çalıştırdı. Bunun sebebini ve çözümünü sağolsun "madhane" isimli arkadaşta buldum. Olay sadece çarpanın düşük olmasıymış onu "11" den "16.5" a getirdim. Kaydedip sistemi tekrar başlattım CPU olması gereken Mhz de çalıştı. MSI ın sitesinden son BİOS sürümünü kurdum "madhane" arkadaşımızın belirttiği gibi yeni bios sorunsuz olarak CPU yu olması gereken hızda tanıdı, bu arada "Cell menu" de bir takım değişikliklerin olduğunu fark ettim. Ha bu arada Bios upgrade de benim şu ana kadar tanık olduğum en hızlı bios upgrade i idi. Burada eklemek istediğim bir şey var... Arkadaşlar BIOS u default a almak için başka işlemci takmak gibi yöntemlerden bahsetmiş ki buna gerek yok. Anakartın kutusundan çıkan kitapçıkta CMOS a nasıl reset atılacağı anlatılmış.

Velhasıl kelam sistemi kurduk windows 7 ultimate i de kurduk, windows 7 oldukça hızlı açıldı, hatta daha önce bir ara kullanmış olduğum i5 750 sistemden bile daha hızlı açıldığını söyleyebilirim. Windows 7, işlemciye 6.9 puan verdi.

Hadi piyangomuzu deneyelim dedim (athlon x3, x4 olacak mı acaba ?), bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS a girdim, kitapçıktaki talimata uyarak sadece 2 dokunuşla çekirdek açmayı aktive ettim. Kaydet ve çık yaptım... Ve... bilgisayar açılmadı İşte bilgisizliğimin ikinci hatasını burada yaptım ve endişelenip reset attım sistem gitti diye. Halbuki çekirdek açma opsiyonunu kullandıktan sonra 1-2 dakika kadar kartın çekirdeği açmasını beklemek gerekiyormuş, her neyse sistem açılmayınca yandık dedim mutfağa gidip su içtim, bir döndüm baktım windows 7 ye girmiş. Hemen denetim masası sistem e girdim... Bir baktım bizim Athlon x3 455 olmuş Phenom II B55 x4. Hemen bir puanlama endeksi yenilemesi yaptım. 6.9 luk işlemci puanı 7.3 e yükseldi... Piyangodan iyi bir x3 455 düşmüş bize... Vatanda bu işlemciyi seçerek bana verenin ellerine sağlık. Bunun ardınan bir süre everesti çalıştırdım CPU ya %100 yük bindirdim kısa bir süre, herhangi bir sorun olmadı. Dragon Age ve Half Life 2 kurdum ve bir süre oynadım. Tıkır tıkır çalışıyor, kayda değer olumsuz bir ısınma yok. CPU sıcaklıkları normal, çekirdek açılmasına rağmen, belki 2-3 derece artış var o da sanırım dört çekirdek çalışmasından ötürü anormal değil. Chipset sıcaklığı ise CPU sıcaklığından 7-8 derece fazla ama sıkıntı yaratacak derecede olmadı. Belki bir chipset soğutucusu alırım, kartın stabilitesi iyice artsın diye sonuçta 10 lira bir şey. Her zaman da kullanabiliyorsun, anakartın üzerinde chipset fanı soketi var zaten "SYS fan olarak" geçiyor. Bence gayet mantıklı. Ama bu da çok gerekli değil aslında, sadece içim rahat etsin diye.

Bu arada henüz harici ekran kartı almadım. Oyunları onboard olarak oynuyorum şu anlık bana yetiyor yakında bir ekran kartı patlatabilirim. 6850 AMD düşünüyorum. AMD-AMD sistem uyumu olsun . Ha şunu da ekleyeyim, onboard ekran kartı HD 3100 olarak gözüküyor hardware monitörlerinde ve windows games performance da 4.9 olarak çıkıyor ki bence onboard için gayet iyi. Aynı zamanda DVI bağlanabiliyor. Zaten ben bu sistemi satmam da ilerde office pc si yaparım ilerde kimbilir ne anakartlar işlemciler ne teknolojiler çıkar bence bir 6850 HD ile bu bütün oyunları rahatlıkla çalıştırır. 1-2 fazla FPS almak için OC yapmaya voltaj arttırmaya değmez... 90 liralık anakart için 10 numara performans 10 numara kozmetik diyorum ha MSI ın 125 W diyip sonra 95 W göstermesi hoş olmadı ama zaten 125 W lık işlemciyi alıp OC potansiyeli olmayan bunun gibi extrem kullanıcısı olmayan anakartlara takmak hata.

Madem am3 işlemci kullanacaksın neden bunu aldın diye soranlar olacaktır. Bunun bir sebebi en ucuz çekirdek açan anakart olması. Bundan pahalı bazı am3 anakartlar çekirdek açamıyor. İkinci sebebi ise daha güncel bir anakart olması... AMD nin sağı solu olmaz bazen gayet ilginç ve performanslı işlemciler çıkarabiliyorlar ara işlemciler. Kartın bu yüzden am3+ soket olması bence gayet olumlu. Daha ileriye dönük 32nm belki de 22nm işlemci destekleyecek. Şöyle düşük Wattlı güzel bir ofis işlemcisi çıkarsa bu athlon u atar ucuz az elektrik yiyen güncel bir amd işlemcisi takarım. Şu an için 4 gerçek çekirdekli işlemcimle 2-3 sene oyunun dibine vuracağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oncat -- 12 Aralık 2011; 11:05:39 >

• iyi güzel hoşta hocam o çekirdeği açtıktan sonra artık sizinde işlemciniz 125 w o nolcak peki şimdi sorun yaşamazsınız tabiki ama ekran kartı takıp sistemi yüke soktuğuzda anakartınız yanabilir tavsiyem prime95 tarzı testlere girişmeyin yada bf3 falan oynarsanız bence çekirdeğinizi kapatın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.