Şimdi Ara

MSI 760GM-P23 (FX) AMD 760G AM3+ DDR3 bios update (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
232
Cevap
0
Favori
19.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm.. bu anakart'ı bende aldım. gayet stabil ve serin çalışıyor bende de işlemci 2.2 görmüştü ilk başta fx işlemci kulanmıyorsanız bios güncellemenize bile gerek yok aslında. bios a girip ( load optimal defaults ) ok sonra save yapın herşey normale dönüyor yanlız bu kartta çözemediğim windows u yeniden başlattığımda hoparlörlerden gelen çızırtı sesi en son ses driveride yükledim nafile daha önce kullandığım anakartlarda böle sorun yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: regedit_2

benim sorun şuydu 3,2 ghz işlemciyi 2,2 görüyor işlemci bozuk sanıp servise yolladık meğer bioas güncelleme gerekiyormuş bir arkadaş hızlı al sitesinden alıyor aynısnı onada aynısnı yapmış bende araştyırdım biraz biosu güncelleyince 2,2 3,2 ye dönmüş bir çok kişide..

ben de diyom ya bende dönmesse napacam

doner hocam @Oncat arkadasımında dedigi gibi bios guncelleyınce carpan auto ya donuyor donmese bıle elle manuel olarak kendı carpanını arttırabılırsın yanı sendekı sorun ıslemcı ıle degıl anakartın bıosu ıle alakalı bır sorun rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: silent34

slm.. bu anakart'ı bende aldım. gayet stabil ve serin çalışıyor bende de işlemci 2.2 görmüştü ilk başta fx işlemci kulanmıyorsanız bios güncellemenize bile gerek yok aslında. bios a girip ( load optimal defaults ) ok sonra save yapın herşey normale dönüyor yanlız bu kartta çözemediğim windows u yeniden başlattığımda hoparlörlerden gelen çızırtı sesi en son ses driveride yükledim nafile daha önce kullandığım anakartlarda böle sorun yaşamadım.

gule gule kullan hocam dıger arkadasları bılmıyorum ama ben oyle bır sorunla karsılasmadım gercı ben kulaklık kullanıyorum acılısta kulagıma takmıyorum ama yınede sen ısını saglama al anakartında bı sorun olabılır fazla elektrık cekme gıbı bı arastır servısle bı ırtıbata gec ıstersen

• quote:

Orijinalden alıntı: madhane

quote:

slm.. bu anakart'ı bende aldım. gayet stabil ve serin çalışıyor bende de işlemci 2.2 görmüştü ilk başta fx işlemci kulanmıyorsanız bios güncellemenize bile gerek yok aslında. bios a girip ( load optimal defaults ) ok sonra save yapın herşey normale dönüyor yanlız bu kartta çözemediğim windows u yeniden başlattığımda hoparlörlerden gelen çızırtı sesi en son ses driveride yükledim nafile daha önce kullandığım anakartlarda böle sorun yaşamadım.

gule gule kullan hocam dıger arkadasları bılmıyorum ama ben oyle bır sorunla karsılasmadım gercı ben kulaklık kullanıyorum acılısta kulagıma takmıyorum ama yınede sen ısını saglama al anakartında bı sorun olabılır fazla elektrık cekme gıbı bı arastır servısle bı ırtıbata gec ıstersen

hocam açılışta her hangi bir sorun yok kapanışta oluyor cızırtı o da her zaman değil. dediğin gibi servis olayını hiç düşünmemiştim en kısa zaman da aramak iyi olacak sanırım teşekkürler.

• çook teşekkürler güncelleme tamam tarif edildiği gibi yaptım 2,2 den 3,2 ye çıktı işlemci şimdi oyun açıp fark görebilir miyim bilmiyorum oynuycam şimdi düşnüyorum acaba çekirdek açma yapsak mı:))...ne diyorsunuz
  • quote:

çook teşekkürler güncelleme tamam tarif edildiği gibi yaptım 2,2 den 3,2 ye çıktı işlemci şimdi oyun açıp fark görebilir miyim bilmiyorum oynuycam şimdi düşnüyorum acaba çekirdek açma yapsak mı:))...ne diyorsunuz

hadi hayırlı olsun dene bakalım cekırdek acmayı sonuc ne olacak
  • deneyimde onu soruyorum tavsiye eder misiniz etmez misiniz ne yapalım açalım mı bide nasıl:))))??
  • dtp voltaj meselesi var ya anakart 95 w ama çekirdek açınca işlemci 128 voltta çalışacak deöişi forumda onu ne yapalım ondan soruyorum sona elimdeki makina gitmesin çok harika oyun oynuyor çok süper...
  • quote:

deneyimde onu soruyorum tavsiye eder misiniz etmez misiniz ne yapalım açalım mı bide nasıl:))))??

1. biostan cell menu ye gir hocam

2. unlock core "enable" yap

3. advanced clock calibration "auto" yap

4. save and exıt de cık acılırsa hayırlı olsun acılmazsa

tekrar bıosa gır cell menuye

5 . cool n quıet i disable yap

6. o.c geni lite enable yap

7. save and exit de

8. reset atınca yıne bıosa gır

9. ıslemcıne otomatık o.c yapmıs olacak bunu manuel olarak fsb yı 200 cek standart halıne dondu

save and exit de tekrar dene calısmasa sansına kus ..

0.c genie lite i acıp o.c yapıpta manuel olarak defaulta almanın sebebı bu programla voltaj verme olayını otomayıge almıs olacaksın
    yanı cekırdek acılmadı voltaj vermek gıbı durumları anakart otomatık yapıcak

bu sekıldede acılmasa acılması ıcın %5 sansın kalıyo

onun ıcınde yapacaklarına degmez ugrastırır

• quote:

dtp voltaj meselesi var ya anakart 95 w ama çekirdek açınca işlemci 128 voltta çalışacak deöişi forumda onu ne yapalım ondan soruyorum sona elimdeki makina gitmesin çok harika oyun oynuyor çok süper...

bişey olmaz benım anladıgım kadarıyla bu anakartta 125w tdp lı ıslemcıyı nb sıcaklıgı 5-10 derece artarak kullanabılırsın asıl sorun 125w gıbı anakartın sınır destekledıgı ıslemcıye extra voltaj vererek o.c yapmasından sonra baslıyor

yanı cekırdek acılırsa zaten performansın yapacagın en kral o.c den dhada fazla artacaktır ( önbellekte acılırsa ! ) zaten voltaj versende işlemcin b.e olmadıgı ıcın verdıgın voltaja degecek bı o.c yapamayacagın ıcın cekırdek acılsın + en kotu ıhtımalle voltajsız %10-15 o.c yaparsın

gule gule kullanırsın acılmazsada hayal kırıklıgı ıle ver kutsal voltajı vercen kutsalı baskada bısey yapmıycan

• TM BEn ONUDA DENEYİM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi regedit_2 -- 18 Aralık 2011; 8:38:15 >
  • quote:

bişey olmaz benım anladıgım kadarıyla bu anakartta 125w tdp lı ıslemcıyı nb sıcaklıgı 5-10 derece artarak kullanabılırsın asıl sorun 125w gıbı anakartın sınır destekledıgı ıslemcıye extra voltaj vererek o.c yapmasından sonra baslıyor

simdi bu islemcinin default voltaji zaten 1.4 v civari.anakartta max 1.375V verebiliyor zaten Voltaj vermenin imkani yok.benmi yanlisim?
  • Bu anakartın bios'unda GREEN POWER seçeneği var bu nu enable yapınca ne oluyor ? ilk defa msı anakart kullanıyorumda bilgisi olan varmı ?
  • quote:

Bu anakartın bios'unda GREEN POWER seçeneği var bu nu enable yapınca ne oluyor ? ilk defa msı anakart kullanıyorumda bilgisi olan varmı ?

Bir nevi amd cool n quiet teknolojisi gibi enerji tasarrufu yapıor voltaj ve çarpan düşürerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hitman

quote:

simdi bu islemcinin default voltaji zaten 1.4 v civari.anakartta max 1.375V verebiliyor zaten Voltaj vermenin imkani yok.benmi yanlisim?

simdi siz deyince baktım bende hic voltajla oynanılmıyor ne menem bişeye bulasmısız hacı ya goturup gerimi versek ne :D
  • Biosu H3 e güncelledim kolaymış baya gerçi benim sistemdeki sorun devam ediyor memteste falan sokamadım daha makinayı..
    İşlemci voltajı için ise biosta cell menuye girdikten sonra altlarda bi yerde cpu voltage kısmı var karşısında [Auto] yazar orada enter'a değil - veya + ya basacaksınız 1.4 ten yükseğe çıkabilir,1.5 ve üstü için red oluyor yani olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: lido

Biosu H3 e güncelledim kolaymış baya gerçi benim sistemdeki sorun devam ediyor memteste falan sokamadım daha makinayı..
    İşlemci voltajı için ise biosta cell menuye girdikten sonra altlarda bi yerde cpu voltage kısmı var karşısında [Auto] yazar orada enter'a değil - veya + ya basacaksınız 1.4 ten yükseğe çıkabilir,1.5 ve üstü için red oluyor yani olmuyor

denedim onuda olmadı bende hocam ya stres oldum bak ya :D
  • olmadı derken hep auto da mı kalıyor yani bende değişiyor ama değiştirmedim hiç klavyenin sağ tarafındaki nümerik tuşların ordaki - ye basıyosunuz dimi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lido

olmadı derken hep auto da mı kalıyor yani bende değişiyor ama değiştirmedim hiç klavyenin sağ tarafındaki nümerik tuşların ordaki - ye basıyosunuz dimi ?

ılk defa msı kullanıyorum ve bu bıle benı kıl ettı ben numerık hıc aklıma gelmedı hocam ınanırmısın :D tamamdır sımdı benımkı 1.55 e kadar artıyor 1.5 te kırmızı yanı tehlıkelı dıyor ama zaten bunu hepımız bılıyoruz 1.52 den sonrası cok buyuk rısktır ama yınede ayar oldum asusun canını yıyım elle gır manuel bu ne ya - , + olayı :D ( insan cahil olunca catacak yer alıyor hıc aklıma gelmedı numerık denemek :S )

• quote:

Orijinalden alıntı: burak451905

quote:

Bu anakartın bios'unda GREEN POWER seçeneği var bu nu enable yapınca ne oluyor ? ilk defa msı anakart kullanıyorumda bilgisi olan varmı ?

Bir nevi amd cool n quiet teknolojisi gibi enerji tasarrufu yapıor voltaj ve çarpan düşürerek.

performans açısından bir getirisi varmı ?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.