Şimdi Ara

--- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu ----- (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.016
Cevap
5
Favori
71.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar imzamdaki sistemi kullanıyorum.Ramlarimi yükseltmek istiyorum.overcklocksuz 1333 den 1600 e yükseltebilirmiyim 8 Gb veya 16 gb yapabilirmiyim uyar mı yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Yükseltebilirsin ramları autodan alıp 1:4 oranına çek, biostan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Yükseltebilirsin ramları autodan alıp 1:4 oranına çek, biostan...

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 1.4 e alınca 1600 olarak gösterdi ama zaten benim ramlarim 1600 mhz autoda neden 1333 yazıyodu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badoglu -- 11 Mart 2012; 18:41:21 >
  • Bilgisayar acilmiyor ve kendim test edebildigim kadariyla anakartim yandi.

Bana 870a g54 duzeyinden duşuk olmayan ve am3+ veya normal am3 de olabilir bir anakrt oneriniz lazim.Malum hem piyasada kalmamis bu anakart hemde tovbe bir daha ayni anakarti almam.

Bu arizam hakkinda acdigim konuda asagidadir:

forum.donanimhaber.com/m_58605808/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58605808

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 11 Mart 2012; 19:10:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: badoglu

quote:

Yükseltebilirsin ramları autodan alıp 1:4 oranına çek, biostan...

Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için 1.4 e alınca 1600 olarak gösterdi ama zaten benim ramlarim 1600 mhz autoda neden 1333 yazıyodu :S

işlemcin en fazla 1333mhz desteklediği için auto da öle gözükür.
  • Anladım şimdi kontrol ettim 2x2 1600 mhz ram var everestle kontrol ettim 1333 olarak gösteriyor. 1600 göstermesi için ne yapmalıyım işlemciyimi değiştirmeliyim.s
  • quote:

Anladım şimdi kontrol ettim 2x2 1600 mhz ram var everestle kontrol ettim 1333 olarak gösteriyor. 1600 göstermesi için ne yapmalıyım işlemciyimi değiştirmeliyim.s

hayır işlemciyi falan değiştirmene gerek yok. biostan ram mhz sini 1:4 yap 1600 olur biostan çıkarken f10 la kaydedip çıkmayı unutma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim ram hala 6 gb diyorum

senin ekran kartin paylaşimli felan bi kart olmasin belki o yiyordur

birde ssdleri takmadan once yine boylemi gosteriyordu? ssd olmadan birde denersen iyi olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 12 Mart 2012; 20:47:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

birde ssdleri takmadan once yine boylemi gosteriyordu? ssd olmadan birde denersen iyi olur..

Sapphire HD 6850 yahu paylaşımlı değil...

SSD ile beraber aldığım için ramleri öncesini bilemiyorum 4 GB sorunsuzdu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Key

quote:

Sapphire HD 6850 yahu paylaşımlı değil...

SSD ile beraber aldığım için ramleri öncesini bilemiyorum 4 GB sorunsuzdu

ssdler olmadan dene bi bence..yada ssd gfuncelleme felan dene..belki işe yarar

• quote:

Orijinalden alıntı: Chrstrr

quote:

Anladım şimdi kontrol ettim 2x2 1600 mhz ram var everestle kontrol ettim 1333 olarak gösteriyor. 1600 göstermesi için ne yapmalıyım işlemciyimi değiştirmeliyim.s

hayır işlemciyi falan değiştirmene gerek yok. biostan ram mhz sini 1:4 yap 1600 olur biostan çıkarken f10 la kaydedip çıkmayı unutma.

çok sağol dostum cpu-z programı ile kontrol ettim oldu :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Chrstrr

quote:

çok sağol dostum cpu-z programı ile kontrol ettim oldu :)

önemli değil.
  • Merhaba herkese,bir süre 870a-g54 konusundan uzak kaldığım için bir soru sormak istiyorum.Şimdi yan panelde göreceğiniz ramler bozuldu,ve garantiye gittiler.Bende bunlar garantiden gelince direk olarak aradaki fiyat farkını verip;

KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/8GX) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz Non-ECC CL9

Ram'le değiştireceğim.Ancak 1600 mhz ramleri kullanmak için o.c yapmak gerekiyormuş,ve bundada bazı problemler oluyormuş gördüğüm kadarıyla.Ben bu ramleri alsam bir problem çıkarmı,rahatlıkla 1600 mhz ye o,c edilirmi.Ve eğer o.c li kullanmazsam kendi otomatik olarak 1333 mhz mi çalışır?

Bu alacağım ram 1.65V ,şuanki garantide olan bozuk ramler ise 1.5 V di,bir problem olmaz herhalde?

Son olarak;Bu ramler için yapacağım o.c nin anakarta herhangi bir zararı varmıdır?(Yani CPU o.c olayındaki gibi mosfet uçurma vs.vs gibi problemler?) Sadece ramlermi o.cli oluyor yoksa ramleri o.c li kullanmak için fsb'yi yükseltip,aynı zamanda CPU yudamı oc li kullanmak zorunda kalıyoruz?Eğer böyleyse ben ocsiz kullanmayı düşünüyorum yani 1333 mhz oluyor sanırsam?
    Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 13 Mart 2012; 22:54:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost911

Merhaba herkese,bir süre 870a-g54 konusundan uzak kaldığım için bir soru sormak istiyorum.Şimdi yan panelde göreceğiniz ramler bozuldu,ve garantiye gittiler.Bende bunlar garantiden gelince direk olarak aradaki fiyat farkını verip;

KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/8GX) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz Non-ECC CL9

Ram'le değiştireceğim.Ancak 1600 mhz ramleri kullanmak için o.c yapmak gerekiyormuş,ve bundada bazı problemler oluyormuş gördüğüm kadarıyla.Ben bu ramleri alsam bir problem çıkarmı,rahatlıkla 1600 mhz ye o,c edilirmi.Ve eğer o.c li kullanmazsam kendi otomatik olarak 1333 mhz mi çalışır?

Bu alacağım ram 1.65V ,şuanki garantide olan bozuk ramler ise 1.5 V di,bir problem olmaz herhalde?

Son olarak;Bu ramler için yapacağım o.c nin anakarta herhangi bir zararı varmıdır?(Yani CPU o.c olayındaki gibi mosfet uçurma vs.vs gibi problemler?) Sadece ramlermi o.cli oluyor yoksa ramleri o.c li kullanmak için fsb'yi yükseltip,aynı zamanda CPU yudamı oc li kullanmak zorunda kalıyoruz?Eğer böyleyse ben ocsiz kullanmayı düşünüyorum yani 1333 mhz oluyor sanırsam?
    Şimdiden teşekkürler.

Upp,evet arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.

• quote:

quote:

Merhaba herkese,bir süre 870a-g54 konusundan uzak kaldığım için bir soru sormak istiyorum.Şimdi yan panelde göreceğiniz ramler bozuldu,ve garantiye gittiler.Bende bunlar garantiden gelince direk olarak aradaki fiyat farkını verip;

Şimdiden teşekkürler.

ramleri 1600 mhz çalışması anakart açısından sorun olmaz . ama x4 işlemciler 1333 den yukarısını desteklemiyor ondandır ki 1600 mhz lerde sorun çıkarıyor mavi ekran gibi 1333 kullanıp ram lere voltaj vererek 8.8.8.24 gbi geçikme zamanlarını ayarlayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: senol2985

quote:

quote:

Şimdiden teşekkürler.

ramleri 1600 mhz çalışması anakart açısından sorun olmaz . ama x4 işlemciler 1333 den yukarısını desteklemiyor ondandır ki 1600 mhz lerde sorun çıkarıyor mavi ekran gibi 1333 kullanıp ram lere voltaj vererek 8.8.8.24 gbi geçikme zamanlarını ayarlayabilirsin

benim işlemcide oyle bir sorun yok msela

• arkadaşlar ben yeni pc topladım ama bi sıkımtım war pc açilişi eskı pc me göre coq yavaş MSI 870A-G54 anakartım var pc ilk açlılımda yazılar geç geliyo 7 sn kadar eskı pcdem ise kasaya basar basma yazılar cıkıyo biostan ayarlamakmı lazım acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: boticix

arkadaşlar ben yeni pc topladım ama bi sıkımtım war pc açilişi eskı pc me göre coq yavaş MSI 870A-G54 anakartım var pc ilk açlılımda yazılar geç geliyo 7 sn kadar eskı pcdem ise kasaya basar basma yazılar cıkıyo biostan ayarlamakmı lazım acaba

biosta quickly bios enable diye bir yer olması lazım orayı açarsan hızlanıyor
  • quote:

quote:

arkadaşlar ben yeni pc topladım ama bi sıkımtım war pc açilişi eskı pc me göre coq yavaş MSI 870A-G54 anakartım var pc ilk açlılımda yazılar geç geliyo 7 sn kadar eskı pcdem ise kasaya basar basma yazılar cıkıyo biostan ayarlamakmı lazım acaba

hocam dediğn yer herhalde quickly bootiq biosa baktıgımda acık gözüküyo başka çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bklioyrum
  • quote:

quote:

quote:

hocam dediğn yer herhalde quickly bootiq biosa baktıgımda acık gözüküyo başka çözüm önerisi olan arkadaşlardan yardım bklioyrum

Alıntıları Göster
    quote:

Eger eski cdrom veya IDE dvdrom kullanıyorsan on danda yapar açılışta sürücüleri kontrol ediyor sistem eger geç cevap verirse dvdrom veya cd rom açılışıda zor oluyor sen sürücüleri iptal et öyle dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 23 Mart 2012; 15:59:55 >

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.