Şimdi Ara

MSI EX600 alacaklar ve kullananlar buraya (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
3
Favori
75.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: constantines

2008 mart ayından beri kullanıyorum.

O zamana göre çok uygun bir fiyatla aldım. 1,412 liraya mal oldu. O zamanki aynı özellikteki başka markaların fiyatından oldukça ekonomikti.

@Servis konusunda çok sıkıntı çektim. Aldıktan kısa bir süre sonra işlemci fanından ses gelmeye başladı ses arttıktan sonra servise yolladım o zamanki servis gereken yapıldı sorunsuz diye yolladı bana bilgisayarı kısa bir süre sonra yine aynı sorun çıktı. Aradım bilgisayarınız açılıp parça temizliği yapılmış sadece denildi. Tekrar yollayın dedi aynı şekil yolladım meğer kargo değişmiş kargo parası da benden gitti 1 hafta boyunca bilgisayarım kargoda bekletildi. En sonunda yine yaptık diye yolladılar ama yine de ufaktan ses vardı o daha sonradan arttı. Neyseki eski servisten benim gibi şikayetçi olan çok diye servislik alındı onlardan. Şimdiki servis en azından daha bir hoşgörülü. Benim şansıma mı bilmiyorum ama bende işlemci fanı sorunu çıktı. Aynını bir arkadaşa aldırdım onda öyle birşey yok.

@En iyi çalıştığı işletim sistemi vista. Haliyle biraz ağır olacak epey bir yer kaplayacak harddiskte ama hakkını veriyor yine. Arkadaşa xp yüklettim onda ağırlaşıyormuş neden bilmem.

@Performans konusundaçoğu arkadaş ön yargılı. Far cry ve cry sisi performans ayarıyla çok rahat oynadım. Hatta geçenlerde cry sis warhead ı yine performans ayarıyla çalıştırdım gayet iyiydi.

Dediğim gibi şans olması gerekiyor sadece. Benim bugüne kadar tek sorunum işlemci fanıydı ve sanırım buna bağlı olarak ısınıyor. Aldırdığım arkadaşta bu sorun yok tabi :)

Genel olarak bilgisayardan memnunum.

fan sesi bendede var onun dışında hiçbir sorun yok. Ben garantiye hiç yollamadım daha

xp de evet her bilgisayar da olduğu gibi xp kullanım süresi arttıkça şişme yapıp performans kaybuı oluyordu bendede. Fakat vista ile o kadar rahatki , birçok pc de xp genede daha performanslıdır ancak kendi laptopumda vista nın daha stabil ve rahat çalıştığını gördüm
    zamanında cyrsis i stcok driver 101.xx ile oynamıtım şu an 185.81 yüklü , prototype da muazzam derecede performans + kalite artışı oldu update den sonra muhtemelen şu an yüklesem crysis i gayet zevk alınabilecek düzeyde rahat oynayacağımı tahmin ediyorum. Heleki warhead denen paket ile crysis sistem gereksinimi daha düşük olduğunu biliyoruz

• arkadaşlar benim sorunum kamera ile ilgili.şöyleki kamera daha önceden sorunsuz çalışıyordu.P1 olayından da haberdarım.dün kameralı görüşme yapmak istedim ama kamerayı görmedi.P1 tuşuna bastım arama ekranı geliyor.yani kamera açma kapama tuşuda artık çalışmıyor.msi in sitesinden kamera driverini indirip yeniden kurdum ve sorun çözüldü.p1 yeniden kamerayı açıp kapamaya başladı.Ancak bugün yeniden kamera kayboldu ve P1 tuşuda yine windows arama ekranına gidiyor.
    Böyle bir sorunu olan varmıydı?Çözümü olan vardır umarım.İnşallah anlatabilmişimdir.
    Bu yukarıdaki tuşlara nasıl atama yapabileceğimi bulursam sorunu hallederim sanırım..Ama onu da bulamıyorum.
  • cevap verebilecek yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kentaki

cevap verebilecek yok mu?

o yukarıdaki tuşların ataması system control manager denen bir program ile ilgili olabilir fakat bu program da ayar yada herhangi bir değişim söz konusu değil olduğu gibi kullanılıyor sadece bildiğim bu şekilde
    benim kamerada hiç sorun çıkmadı aldığımdan beride kamera açık o tuş a basıp kapatıp açmadım daha önce , isterseniz bir servise götürün
  • quote:

Orijinalden alıntı: problematik

Arkadaşlar bu arada bu 5 in 1 card readerları varya bu makinanın, işte ben onu çalıştıramadım bi türlü ... driverı da yüklü ama kartı takıyorum hiç bişey olmuyor... bu konuda bilgisi olan var mı ?

Maalesef bende de aynı problem var. Yurtiçinde satılan Teknosa'nın hediyesi 2 gb. lık hafıza kartını görmüyor ve bilgisayarım'ı açtığımda makine donuyor, kartı çıkarınca düzeliyor. Geçen yaz Kore'den gelen turistlerin fot.mak.nin hafıza kartını taktım sorun çıkmadı. 1-2 hafta önce ABD'den getirttiğim Kodak Fot.Mak.nin 4 gb.lık kartında da sorun çıkmadı. Gayet güzel çalışıyor. Daha yeni Teknosa'dan alınan Transcend marka 2 gb kartı yine görmedi. Araştıracağım, çözersen bilgi veririm...

• Merhaba Kentaki

Daha önce başıma gelen ve bir şekilde çözdüğüm kamera sorunuyla ilgili yazdığım yazıyı tekrar buraya ekliyorum. 3 sıradaki işlemi incele belki işine yarayabilir. Başarılar...

quote:

Orijinalden alıntı: nihatpeker

EX600 WEBCAM SORUNU ÇÖZÜMÜM

Merhaba arkadaşlar, daha önce bu problemi yazmıştım fakat uğraşmaya zamanım olmamıştı. Kimse de bu konuda herhangi bir şey yazmamış. MSN gerekli olunca bir bakayım dedim. Aslında problemi nasıl çözdüğümü tam olarak bilmiyorum ancak izlediğim yolları yazacağım, aynı problemi yaşayanlara faydası olur inşallah.

Problem : Aveocap web kamerası programını çalıştırdığımda “you have no video capture device” hatası alıyordum ve ne kadar cd deki driver’ı yüklediysem de web kamerasını çalıştıramamıştım.

Çözüm : İzlediğim yollar, sırasıyla :

1. Önce MSI’ın driver bölümüne bir daha bakayım dedim, belki güncellemişlerdir diye. Bir de ne göreyim, 2009-03-30 tarihli Webcam Drivers for EX600. Hemen indirdim. Kurmaya geçtim. Laptop’umda zaten kurulu olduğu için Repair’ı seçtim ve yükledim. Bilgisayarı yeniden başlat dedi. Tamam kardeş başlat dedim, pencereler kapanırken Windows Defender uyarı veriyorken bilg.yeniden başladı. AveoCap programını açtım, sonuç hüsran aynı hata devam ediyor. Acaba Windows Defender’dan mı kaynaklanıyor dedim ve yeniden kurdum bu sefer yeniden başlatmak için defender’in uyarısını bekledim, başlangıçta çalışacak dosyalar için uyarı verdi ne yapayım diye ben de izin ver dedim. Bilg. Yeniden başlattım. Sonuç yine aynı… Web cam çalışmıyor.

2. Tekrar nette driver aramaya koyuldum. “MSI EX600 YA Edition Notebook Chicony WebCam Driver 5.7.15.001 for Windows Vista 32/64bit” içinhttp://www.driversdown.com/Download.asp?ID=86755&Url=http://down3.driversdown.com/Notebook/Chicony_Camera_Vista32_NB.zip adresindeki driverı buldum. indirdim ve yükledim. Tekrar AveoCap’ı çalıştırdım. Sonuç yine hüsran… Çalışmıyor…

3. Umutlarım tükenmeye başlamıştı ki. Belki bir şeyler bulurum ümidiyle şu Aygıt yöneticisine bir bakayım dedim ve Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisi’nin altında Simplo Webcam diye bir şey gördüm. Kıllandım, Kaldır dedim, kaldırıldı. Sonra donanım değişikliklerini tara dedim, arkadaş yeni donanımı buldu ve otomatik yükledi fakat Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicisinin altına değil. Görüntüleme aygıtları diye bir başlık açıldı, onun altına yine Simplo webcam adı altında driverı otomatik yükledi. Aveocap’ı çalıştırdım ve ÇALIŞTI… Sorun da bu şekilde çözülmüş oldu…

Sorunlu arkadaşlara inşallah faydası olur. Nasıl çözüldüğünü tam olarak anlasaydım daha iyi olurdu ama aslolan çözülmesi. Herkese sevgiler…

• Arkadaşlar benim laptop serviste 30 iş gününü doldurdu bende hp pvl bir laptop aldım artık o ürünün sayfasına takılırım ama burayı unutmadım arada uğrarım buraya da :
  • dervish kardeş selam.1.5 yıldır kullanıyorum.aynı fan arızasından iki defa geçirdim.daha bir aylıkken yaptı bu arızayı.makinaya sert bi şekilde vurduğumda ses gidiyodu.zamanla ses devamlı gelmeye başladı ve sanırsın ki pancar motoru çalışıyo.servise gönderdim,servis anakartını değiştirmiş.iyi hoş güzel.bu yaz bu arızayı yine yaptı ses gelmeye başladı.canım sıkıldı,açtım laptopu.fanını söktüm.acayip pislik topluyo makine içine.sorun surdan kaynaklanıyo kardeşim,fan motorunun pervane mili genişleme yapıyor.dolayısıyla pervane dönerken boşlıuktan ötürü ses yapıyor.sorunu söyle çözdüm,makine yağı döktüm fan göbeğine.çok değil,damlatmak yetiyo.makine yağı kalın olduğu için o boışluğu alıyo dostum.daha sonra başka arıza yaptı ekran kartından sanırım.su an serviste.önce korktum içini açtığıum için garanti kapsamına girmez diye ama su an serviste bilgisayarım gelmesini bekliyorum.ben de biçoık kişiden duydum bunu.fabrikasyon bi hata sözkonusu sanırım.ex600 canavar ama ben sık donanım arızalarından biraz şikayetçiyim.1,5yılda üçüncü donanım arızam ve ikinci aynı arıza.performans olarak mükemmel.inş yardımcı olmuşumdur...

• selam...arkadaşlar 1,5yıldır ex6oo kullanıyorum.2008subat da aldım.1100 civarı.fiyatı aynı özelliklerdeki diğer pclerle karşılaştırılmayacak kadar uygundur.aldığım süreden bu yana iki defa fan sesi sorunu yaşadım.birincisinde servise gönderdim hemen.garanti kapsamında anakartını değiştirdiklerini söylediler.daha sonra bu arıza yeniledi.servise göndermek istemedim.sorunun pislikten kaynaklandığını düşündüm ve açtım makinayı.evet felaket pislik vardı ama sorun pislikten değil.sorun fan motorunun milinin genişlemesinden kaynaklanıyo.boşluktan ötürü geliyo ses.makina yağı damlattım.makina yağı kalın olduğu için boşluğu alıyo ve sorun kalmıyo.eskiden 80 model dizel motor gibiydi ama simdi sıfır araba gibi tiril tiril.sorunu olanlar dikkatlice bu işlemi yapabilirler.ha sunu da söyleyim,bu işlemi yaptıktan sonra ekran arızası yüzünden servise gönderdim,açtığım için garanti kapsamından çıkar mı diye korktum ama olmadı.makina su an serviste bekliyorum.dediğim gibi dikkatlice açıp kapatmak gerek...

• yaği nereye damlattın tam olarak söylermisin

fanın üstüne mi neresine ?
  • Arkadaşlar Msi Ex600'ı alalı 1.5 sene olmak üzere. Genel durumumu belirtmek ve bazı sorular sormak istiyorum.

Bilgisayardan genel itibariyle memnunum. Performansı gayet iyi. Bi çok özelliğinden faydalandım. Şu ana kadar bir kez servise gönderdim. Sebebi fandan acayip gürültü gelmesiydi. Burada paylaşmıştım o zamanlar. Ben bunu yaşadığım zamanlar sanki sadece ben bu problemi yaşıyor gidiydim şimdi bakıyorum da bi çok kişi bu problemi yaşamış. Sorun genel olmalı. Gönderdikten bu yana fan sesi artmadı şuan iyi, inşallah tekrar yaşamam o sıkıntıyı. Bunun dışında başka problemler yaşadım/yaşıyorum onları şöyle sıralamak istiyorum:

1. En önemli sorun ekran kartı bende. 1.5 senedir devam ediyor bu problem. Özellikle oyun oynarken ve film izlerken karşılaşıyorum bu sıkıntıyla. Şöyle ki oyunu açıyorum gayet iyi açılıyor hızlı kaliteli ancak, oyununa göre değişmek üzere, 5 dakika ila 15 dakika arasında oyun donuyor ekran kararıyor ve oyun kapandıktan sonra windows uyarı veriyor. Uyarı şu :"görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu". Bu hatayı verdikten sonra oyun kapanmış oluyor tabi ve tekrar açtığımda bir süre sonra gene aynı hatayı alıyorum. İlk yaşadığım zamanlar epey bi araştırma yaptım. Bu ekran kartını kullanan bi çok kişi yaşıyormuş ve çözümü yokmuş diye öğrendim. Uyuşmazlıktan kaynaklanıyormuş. Hiç bi yerde çözüm bulamadım. Hala alıyorum bu hatayı. Ama bu topici kontrol ettim bu gün, bi çok kişi oyun oynayabiliyor gözüküyor. Bu hatayı alan başka kişi yok mu acaba? Çözüm yolu bilen varsa Allah Aşkına yardım etsin oyun falan oynayamıyorum çok sinir ediyor beni. Servise gönderdiğimde belirtmiştim bu hatayı ama hiç birşey yapmadan geri göndermişler.

2. Son zamanlarda çok büyük başka bir problem yaşıyorum. Batarya, batarya olmaktan çıktı. 2-3 dakikadan fazla duramıyor. Yani bataryam öldü. Sürekli tartışılan bi olay vardı işte prizde bıraksak noluor batarya yı çıkartmak lazım mı falan ben üşendim valla bilgisayar prizde iken hiç çıkarmadım. Bilgisayarı çok uzun zamanlar açık bıraktığım oldu. Sonuç itibariyle batarya denen birşey kalmadı. Demekki bilgisayar prizde iken bataryayı çıkarmakta fayda varmış. Şimdi bilgisayar açılıncaya kadar duramıyor bile bataryam. Yeni batarya almak istiyorum ancak ex600 e uyumlu batarya bulamadım . Çok şaşırdım buna ama ben beceremedim heralde. Batarya değiştiren var mı hiç aramızda? ve nasıl yeni bi batarya alabilirim türkiye de hiç satılmıyor mu arkadaşlar bilen var mı? internette tonla batarya var ama uyumluluk listesinde hiç ex600 yok.

3.Webcam olayı da hala sorun benim için. Şöyle ki: bilgisayarımı ilk aldığımda çalışıyordu. Sonra 1 hafta içinde bir daha çalışmamak üzere bozuldu. Bu topic te bunu yaşayan epey bi arkadaş varmış. Aynı hata işte malum. Sonra servise gönderidğimde bunu da belirtmişitm. Geldiğinde hallolmuştu. Ama 1 hafta içinde tekrar bozuldu. Ben şöyle bişi farkettim. K-lite codece paketin yükledikten sonra olan olmuş. Ben bilgisayarı ilk aldığımda da direk bu paketi yüklemiştim. Sanırsam bir şekilde çakışma oluyor bi yerlerde ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Bi kaç kere kaldırıp denemiştim codec paketini hatırldağım kadariyla işe yaramıştı. ancak k-lite mi önemli webcam mı? tabiki k-lite. O yüzden bi daha uğraşmadım o sorunla. Hala webcam çalışmıyor bozuk.

Arkadaşlar durumum böyle. Bilgisayarı fazlaca kullananlardanım. Her tür işle uğraşıyorum bilgisayarda. Oyun da oynuyorum, tasarım kodlama programcılık da yapıyorum, dolu dolu film ve dizi de izliyorum anlayacağınız her özelilğini sonuna kadar kullanıyorum. Elektronik cihaz en nihayetinde bu bozulur eder anlarım da özellikle ekran kartı uyuşmazlığı kadar saçma birşey olamaz. Bunu takarken koyarken düşünmüyorlar mı ya? Ve batarya olayı da önemli şu an benim için. Yeni batarya almam lazım ama bulamadım bi türlü. Yardımcı olabilecek veya en azından kader ortaklığı yapabilecek arkadaşlar aranıyor acilen, vallahi kendimi yanlız hissediyorum :)

• ex600 a win7 kurdum herşey iyi güzelde ekrankartı 8400 m olarak görmüyor vga diyor ekran çözünürlüğü sorun yok ama win7 ekran kartı puanı 1 siteden 8400m driverını indirdim kurulum aşamasında böyle bir aygıt bulunamadı falan diyor.nedir bunun sorunu acaba
  • Arkadaşım bende ocak 2008'den beri ex600 kullanıyorum benimkide 2 kere servise gitti aynı sorundan cpu fanı tozlandığı ve ses yaptığı için.Fakat benim oyunla ilgili bir sorunum yok oynayabliyorum servise vermedinmi bu problemle ilgili ? ben pili çıkartıp prizden kullandım sürekli ve haftada bir şarj deşarj etmedim şu anda pil %98 oluo %100 olmuo maalesef.

Bataryayı sadece kont bilişimde bulabilirsin

http://www.kont.com.tr/tr/urunler_detay.asp?ID=NOTMSI00017

Kont Bilişim Teknolojileri ve Dış Tic. A.Ş. Orhanlı Merkez Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No:37 PK:34956 ORHANLI / TUZLA / İSTANBUL

0 216 444 56 68 Çağrı Merkezi

• quote:

Orijinalden alıntı: sailor83

Arkadaşım bende ocak 2008'den beri ex600 kullanıyorum benimkide 2 kere servise gitti aynı sorundan cpu fanı tozlandığı ve ses yaptığı için.Fakat benim oyunla ilgili bir sorunum yok oynayabliyorum servise vermedinmi bu problemle ilgili ? ben pili çıkartıp prizden kullandım sürekli ve haftada bir şarj deşarj etmedim şu anda pil %98 oluo %100 olmuo maalesef.

Kont Bilişim Teknolojileri ve Dış Tic. A.Ş. Orhanlı Merkez Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No:37 PK:34956 ORHANLI / TUZLA / İSTANBUL

Benim fandaki sorunum için servise gittiğinde ekran kartı ile ilgili problemi belirtmiştim ancak aynen geri geldi hiçbirşey yapmadılar. Pil ile ilgili verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim ancak site üzerinden satın alınılmıyor sanırım. Acaba tekrar mı göndersem servise erkan kartını halledebilirler mi acaba? internette çözümü olmadığını defalarca okudum ama ne önerirsiniz?

• Arkadaşım hiç çekinmeden servise gönder çünkü kanunun verdiği hakların var ve hakkını sonuna kadar ara :

Ayıplı mal nedir?

Satıcının vaad ettiği veya alıcının dürüstlüğü kuralına göre beklediği vasfın aldığı malda bulunmamasıdır.

-Hangi durumda ayıplı mal sayılabilir?
    Kanunda ürünün ayıplı olduğunu kabul etmek için bazı şartların yerine gelmesi gerekir.
    1- Ürününüzün garanti kapsamı içinde bir yılda 3 kez aynı arıza nedeni ile servis görmesi
    2- Ürününüz garanti kapsamı içinde ve bir yılda 5 kez farklı arıza için servis görmesi,
    3- Ürününüz garanti süresi içinde 7 kez servis görmesi gerekir.Bu servislerinde mutlaka yetkili servis olması gerekir.Bu üç durumdan birini veya birkaçını yaşamışsanız ürününüz ayıplı demektir ve bu durumda satıcıdan seçimlik haklarınızdan birini istemelisiniz.

-Seçimlik haklarınız nelerdir?
    A- Ürünün yenisi ile değişimi,
    B- Üründe var olan ayıp oranında bedel indirimi,
    C- Bedelin iadesi

gördüğün gibi hakların var yanii daha önce ne zaman göndermiştin servise bu yıl içinde mi ve elinde servis çıktısı raporu v.s varmı neyse bak şimdi sen 1 kere gönderdim diosun ve tamir olmadı garantinin bitmesine ne kadar var ? bu süre geçmeden gönder servise 2 olsun sonra baktın olmadı yapmamışlar yine gönder 3 le yanii ve artık : -Seçimlik haklarınız nelerdir?
    A- Ürünün yenisi ile değişimi,
    B- Üründe var olan ayıp oranında bedel indirimi,
    C- Bedelin iadesi

haklarından birini seç. ara msi türkiyeyi durumu anlat ok.Baktın gıcıklık yapıolar bulunduğun ilçedeki tüketici sorunları hakem heyetine başvur

bunlar kaymakamlıklarda yada belediyelerde olur ben ümraniyede oturuyorum ve burda kaymakamlık belediyeye gönderdi neyse orda sana bi dilekçe doldurtacaklar ve şu gün heyet toplanıo diecekler o gün gideceksin senden 1-2 belge de isteyebilirler giderken yanında götürmen gereken gidip derdini anlatırsın firma tüketici hakem heyetinin kararını kabul etmezse iş tüketici mahkemesine gider ve firmanın buna itiraz hakkı yoktur şu şartlarda emin ol %90 kazanırsın istersen bu dava aşamasında bir avukata da danışabilirsin.ok kardeş ama önce servise gönderip üçle yada farklı arızalardan beşle ok.

sanayi ve ticaret bakanlığı sitesinin şikayet linki http://www.sanayi.gov.tr/trk/TukSikayetDis_.aspx?Tur=Ayipli&SektorKey=8

Tüketici kanunu ben biraz inceledim ama bu kısmı bulalmadım bi bak istersen :

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=952

ayrıca 2 tane tüketici derneği adresi veriorum buralara da danış seni daha ii aydınlatırlar ok.

http://www.ttkd.org.tr/index.html

http://www.tuketicihaklari.org.tr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

kadıköyde tukoder var oraya da gidebilirsin.

TÜKETİCİYİ KORUMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ

Telefon: 0 (216) 349 85 10 PBX
    Faks: 0 (216) 414 80 68
    Adres: Osmanağa Mahallesi Çilek Sokak No: 51/3
    Kadıköy-İSTANBUL
    (Salı Pazarı köşesi, BİM Market karşısı)

E-Posta: tukoder@tukoder.org.tr
    Çalışma Saatlerimiz: Haftaiçi 9.30 ile 17.30 arası ve Cumartesi günü saat:10.00 ile 12.00 arasındadır.

http://www.tukoder.org.tr/index.php

• Merhaba arkadaslar ...
    bu bilgisayarda bios önbellekleme ve gölgelendirme ayarlarını nasıl değiştiriyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sailor83

Arkadaşım bende ocak 2008'den beri ex600 kullanıyorum benimkide 2 kere servise gitti aynı sorundan cpu fanı tozlandığı ve ses yaptığı için.Fakat benim oyunla ilgili bir sorunum yok oynayabliyorum servise vermedinmi bu problemle ilgili ? ben pili çıkartıp prizden kullandım sürekli ve haftada bir şarj deşarj etmedim şu anda pil %98 oluo %100 olmuo maalesef.

o yüde 96-97-98 ve 99 olayı gayet normal vakti zamanında bir arkadaşıma sormuştum o bendede öyle normalmiş araştırdım gibi birşey söylemişti onun için ben onu sorun olarak görmedim.

quote:

Orijinalden alıntı: dervishh

Arkadaşlar Msi Ex600'ı alalı 1.5 sene olmak üzere. Genel durumumu belirtmek ve bazı sorular sormak istiyorum.

Bilgisayardan genel itibariyle memnunum. Performansı gayet iyi. Bi çok özelliğinden faydalandım. Şu ana kadar bir kez servise gönderdim. Sebebi fandan acayip gürültü gelmesiydi. Burada paylaşmıştım o zamanlar. Ben bunu yaşadığım zamanlar sanki sadece ben bu problemi yaşıyor gidiydim şimdi bakıyorum da bi çok kişi bu problemi yaşamış. Sorun genel olmalı. Gönderdikten bu yana fan sesi artmadı şuan iyi, inşallah tekrar yaşamam o sıkıntıyı. Bunun dışında başka problemler yaşadım/yaşıyorum onları şöyle sıralamak istiyorum:

1. En önemli sorun ekran kartı bende. 1.5 senedir devam ediyor bu problem. Özellikle oyun oynarken ve film izlerken karşılaşıyorum bu sıkıntıyla. Şöyle ki oyunu açıyorum gayet iyi açılıyor hızlı kaliteli ancak, oyununa göre değişmek üzere, 5 dakika ila 15 dakika arasında oyun donuyor ekran kararıyor ve oyun kapandıktan sonra windows uyarı veriyor. Uyarı şu :"görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu". Bu hatayı verdikten sonra oyun kapanmış oluyor tabi ve tekrar açtığımda bir süre sonra gene aynı hatayı alıyorum. İlk yaşadığım zamanlar epey bi araştırma yaptım. Bu ekran kartını kullanan bi çok kişi yaşıyormuş ve çözümü yokmuş diye öğrendim. Uyuşmazlıktan kaynaklanıyormuş. Hiç bi yerde çözüm bulamadım. Hala alıyorum bu hatayı. Ama bu topici kontrol ettim bu gün, bi çok kişi oyun oynayabiliyor gözüküyor. Bu hatayı alan başka kişi yok mu acaba? Çözüm yolu bilen varsa Allah Aşkına yardım etsin oyun falan oynayamıyorum çok sinir ediyor beni. Servise gönderdiğimde belirtmiştim bu hatayı ama hiç birşey yapmadan geri göndermişler.

2. Son zamanlarda çok büyük başka bir problem yaşıyorum. Batarya, batarya olmaktan çıktı. 2-3 dakikadan fazla duramıyor. Yani bataryam öldü. Sürekli tartışılan bi olay vardı işte prizde bıraksak noluor batarya yı çıkartmak lazım mı falan ben üşendim valla bilgisayar prizde iken hiç çıkarmadım. Bilgisayarı çok uzun zamanlar açık bıraktığım oldu. Sonuç itibariyle batarya denen birşey kalmadı. Demekki bilgisayar prizde iken bataryayı çıkarmakta fayda varmış. Şimdi bilgisayar açılıncaya kadar duramıyor bile bataryam. Yeni batarya almak istiyorum ancak ex600 e uyumlu batarya bulamadım . Çok şaşırdım buna ama ben beceremedim heralde. Batarya değiştiren var mı hiç aramızda? ve nasıl yeni bi batarya alabilirim türkiye de hiç satılmıyor mu arkadaşlar bilen var mı? internette tonla batarya var ama uyumluluk listesinde hiç ex600 yok.

3.Webcam olayı da hala sorun benim için. Şöyle ki: bilgisayarımı ilk aldığımda çalışıyordu. Sonra 1 hafta içinde bir daha çalışmamak üzere bozuldu. Bu topic te bunu yaşayan epey bi arkadaş varmış. Aynı hata işte malum. Sonra servise gönderidğimde bunu da belirtmişitm. Geldiğinde hallolmuştu. Ama 1 hafta içinde tekrar bozuldu. Ben şöyle bişi farkettim. K-lite codece paketin yükledikten sonra olan olmuş. Ben bilgisayarı ilk aldığımda da direk bu paketi yüklemiştim. Sanırsam bir şekilde çakışma oluyor bi yerlerde ama sorunun ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Bi kaç kere kaldırıp denemiştim codec paketini hatırldağım kadariyla işe yaramıştı. ancak k-lite mi önemli webcam mı? tabiki k-lite. O yüzden bi daha uğraşmadım o sorunla. Hala webcam çalışmıyor bozuk.

Arkadaşlar durumum böyle. Bilgisayarı fazlaca kullananlardanım. Her tür işle uğraşıyorum bilgisayarda. Oyun da oynuyorum, tasarım kodlama programcılık da yapıyorum, dolu dolu film ve dizi de izliyorum anlayacağınız her özelilğini sonuna kadar kullanıyorum. Elektronik cihaz en nihayetinde bu bozulur eder anlarım da özellikle ekran kartı uyuşmazlığı kadar saçma birşey olamaz. Bunu takarken koyarken düşünmüyorlar mı ya? Ve batarya olayı da önemli şu an benim için. Yeni batarya almam lazım ama bulamadım bi türlü. Yardımcı olabilecek veya en azından kader ortaklığı yapabilecek arkadaşlar aranıyor acilen, vallahi kendimi yanlız hissediyorum :)

dostum ekran kartı problemi bendede vardı halada vardır şöyleki her oyunda değil sadece 1 oyunda sendeki aynı hata ile karşılaştım normalde çok oyun oynayan birisi değilimdir ama laptop umda birkaç oyun yükleyip bayağı zaman geçirdim vakti zamanında halada oynadıklarım var ve sadece knight online ın pvp server larına girdiğimde yapıyordu bende aynı hatayı başka hiçbir oyunda karşılaşmadım bununla zamanında bende araştırdım yanlış hatıramıyorsam bir forumda birisinin yazdığına göre paylaşımlı ekran kartı bazı oyunlarda ekran kart belleği yetmediğinde paylaşımlı ramden kullanıma geçerken böyle bir hata verebiliyormuş gibi birşey demişti mantıklı buldum gerçi başka bir yerde hatayı almadım onun için bende pek üstüne gitmedim ama yaşadığın sorun birçok kişi tarafından yaşanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

ex600 a win7 kurdum herşey iyi güzelde ekrankartı 8400 m olarak görmüyor vga diyor ekran çözünürlüğü sorun yok ama win7 ekran kartı puanı 1 siteden 8400m driverını indirdim kurulum aşamasında böyle bir aygıt bulunamadı falan diyor.nedir bunun sorunu acaba

şu an bende win7 kurulu birkaç ay önce arkadaşım kurmuştu beta sürümü gibi birşey rtm olması lazım hala full versiyona geçmedim daha doğrusu indirmedim. Fakat ilk kurunca driver tanıtılmadığı için puan düşük olması normal yanlış hatırlamıyorsam vistayı kurduğumdada öyle olmuştu. driver yükledikten sonra sorun düzelir diye tahmin ediyorum. aygıt bulunamadı hatası ben vistada karşılaşıyordum güncelleme indirdiğimde ve laptop2videogo.com gibi bir site vardı tam hatırlamıyorum oradan modifiyeli driver lar ve .inf dosyaları indiriliyordu oradan indirerek halletmiştim tavsiye ederim nvidia kendi yayınladığı sürücüde bu hata çıkıyor ama orada indirilenlerde bir sorunla karşılaşmadım hatta arada bir son sürüm indirip güncelleyerek yüksek oranda performans artışı yakaladım bu forumda önceki sayfalardada yazmıştım
    ayrıca bende win7 ile ilgili sorun var microfonumu kullanamıyorum win7 ye driver bulamıyorum/yükleyemiyorum bendeki rtm sürü olduğu için benzer driver probemleri bu tip beta server da yaşayan başka kullanıcılarda var sanırım full sürüme geçince mic sorunun düzeleceğini umuyorum

EDİT: driver sorunu halloldu rtm sürümünde günceleştirme ile şu an 64bit win7 ultimate yükledim sorun yok sayılır

quote:

Orijinalden alıntı: skapkac

selam...arkadaşlar 1,5yıldır ex6oo kullanıyorum.2008subat da aldım.1100 civarı.fiyatı aynı özelliklerdeki diğer pclerle karşılaştırılmayacak kadar uygundur.aldığım süreden bu yana iki defa fan sesi sorunu yaşadım.birincisinde servise gönderdim hemen.garanti kapsamında anakartını değiştirdiklerini söylediler.daha sonra bu arıza yeniledi.servise göndermek istemedim.sorunun pislikten kaynaklandığını düşündüm ve açtım makinayı.evet felaket pislik vardı ama sorun pislikten değil.sorun fan motorunun milinin genişlemesinden kaynaklanıyo.boşluktan ötürü geliyo ses.makina yağı damlattım.makina yağı kalın olduğu için boşluğu alıyo ve sorun kalmıyo.eskiden 80 model dizel motor gibiydi ama simdi sıfır araba gibi tiril tiril.sorunu olanlar dikkatlice bu işlemi yapabilirler.ha sunu da söyleyim,bu işlemi yaptıktan sonra ekran arızası yüzünden servise gönderdim,açtığım için garanti kapsamından çıkar mı diye korktum ama olmadı.makina su an serviste bekliyorum.dediğim gibi dikkatlice açıp kapatmak gerek...

bu yağ damlatma benimde aklıma yattı etiketi çıkardım ve fan ı açıp temizledim fakat sorun tozdan değil fan ın muhtemel yuva genişlemesinden çıkıyor ısı borularıda üstünde olduğu için fanı çıkarıp adam gibi temizleyememiştim.Makine yağı tam olarak nasıl nereye sürdünüz detayı yada dikkat etmemiz gerekn bir yer varmıdır acaba? yada en temizi bir pc tamircisine yollayıp bakım yaptırıp iç dış fan temizletmemidir?

Ayrıca sormak istediğim bir konu daha var "system control manager" isimli program msi ex600 xe ex700 gibi laptop ların ekran ışığı ses artış azalış içini grafik daha doğrusu osd menü çıkaran kontrol etmemizi sağlayan bir program fakat bu programın ayarları falan ulaşamıyoruz ayrıntılı olarak kurcalayamıyoruz... Asus laptop olan bir arkadaşımda benzer görevi gören power4gear isimli program ın arayüzü daha güzel ve ayar ile kurcalanabiliyor biz bu programı en randımanlı nasıl kullanırız ya da alternatif olarak yerine yükleyip kullanabileceğimiz bir program varmıdır?

sytem control manager alternatifi arıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctauren -- 26 Kasım 2009; 15:40:24 >

• arkadaşlar gece sıkııyordum değerlendirip laptop uma imza yapayım diye düşündüm, sizinle paylaşmak istiyorum:

bu şekilde görünecek:

MSI ex600

Intel® Core™2 Duo CPU T7250 @2.00Ghz 2MB L2 ,800 MHZ FSB || Intel® 965PM Express Chipset || 2x1Gb 667mhz ram || Nvidia® GeForce 8400M G VGA || 160Gb 5400rpm SATA HDD || 15.4� MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama || Dolby Home Theatre Sertifikalı Realtek® Yüksek tanımlı ses || 1.3MP Web Kamera || Gigabit Ethernet, Entegre 56k modem,802.11a/b/g WLAN,Bluetooth || 4 x USB2.0, 1 x Firewire, 4'ü 1 arada kart okuyucu || 6 hücreli Lityum Iyon pil

kodları:

[size=1][center][b][color=blue]MSI ex600[/color][/b][image]https://store.donanimhaber.com/ab/a4/08/aba408455f1a41fef291f523077d837c.jpg[/image][/center] 
    [b][color=red]Intel® Core™2 Duo CPU T7250 @2.00Ghz 2MB L2 ,800 MHZ FSB [/color] || Intel® 965PM Express Chipset || [color=red]2x1Gb 667mhz ram[/color] || Nvidia® GeForce 8400M G VGA || [color=red]160Gb 5400rpm SATA HDD[/color] || 15.4� MSI Amazing Crystal Vision [ACV] (1280x800) + Anti Glare kaplama || [color=red]Dolby Home Theatre Sertifikalı Realtek® Yüksek tanımlı ses[/color] || 1.3MP Web Kamera || [color=red]Gigabit Ethernet, Entegre 56k modem,802.11a/b/g WLAN,Bluetooth[/color] || 4 x USB2.0, 1 x Firewire, 4'ü 1 arada kart okuyucu ||[color=red] 6 hücreli Lityum Iyon pil[/color][/b][/size]

• Bu fan sorunu galiba bir çok arkadaşı rahatsız etmiş,

Bende yaklaşık 1,5 senedir EX600 086TR modelini kullanıyorum hemde bayagı bir yogun şekilde laptopumu aldıgımda ilk işim 2GB ram alıp 1GB ın teki ile degiştirmek oldu sürekli driver güncelledigimden ekrankartı problemi yaşamadım hemen hemen her oyunu oynuyorum fan sesi sorunu yaşamadım ancak arada bir laptopumu söküp fan ı ve hava geçiş kanallarını temizliyorum bakımını yapıyorum DVDRW da bir kere sorun yaşadım oda sökmemden kaynaklı yuvasına tam oturmadıgındanmış, Bataryam ise gayet iyi durumda tam performansta 2 saate yakın kullanıyorum 1,5 saatten fazla eger performansı düşürürsem 2 saati geçiyor ve sürekli batarya takılı kullanıyorum bilgisayarımı bence 1gb ram daha eklerseniz 3GB ram ile gayet performanslı kullanırsınız bilgisayarınızı bu arada işletim sistemi olarak win7 kullanıyorum
  • Arkadaşlar benim geçmiş yaşadığım sorunlar yine başladı FAN gürültüsüyle karşı karşıyayım yine traktör gibi çalışmaya başladı bu seferde yllarsam servise 3 olacak servise göndermekte ölüm içindekileri yedek al tekrar yükle bana bi tavsiyede bulunun birde artık pi yarım saat anca gidiyor.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.