Şimdi Ara

MSI Radeon HD4850 yi anakarta nasıl monte edeceğiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI Radeon HD4850 512MB GDDR3 256BIT Ekran kartı aldım ancak anakarta monte etmesini bilmiyorum...Bir de 400 W powersupply var. Ekran kartının kutusunda 450 W ya da daha güçlü bir psu ile kullanın diyor...Eğer monte edersem herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım ?

XP 32 bit SP3 bir işletim sistemi
    Intel QuadCore Q8200 2.33 Ghz

4 Gb ram
    ve 400 W psu var

Anakarta nasıl monte edebileceğimi anlatabilir misiniz rica etsem ?

• Şimdi, gerçek 400W veriyorsa psu yetebilir de yetmeyebilir de. Diğer elemanlara bağlı. Fakat sana tavsiyem Thermaltake 500W alman.

Anakarta montesi ise çok kolay. Orada sürüyle slot görürsün. İşlemcinin yanındakiler ram slotudur. Ekran kartı slotu ise pasif soğutmaların altında. İnce uzun olurlar. Ekran kartının ucu giricek şekilde.

Ekran kartının gireceği slot farklı renkle yapılır genelde. Onun altında ise Pci slotları bulunur 3-4 tane. Ayrıntılı resmini bulamadım anca şunu bulabildim.

Gösterdiğim siyah slota ekran kartını tak. Siyah slotun karşısında demir parçası olabilir onları çıkar (KASA yeni ise)

Sonra monitör girişini tak. Ardından en önemli kısım. Ekran kartının arka tarafında 6 pinlik ek güç girişi olcak. Kablosu ekran kartı ile gelir. Onun bir ucunu bu girişe diğer ucunu power dan gelen kabloya tak ve tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 13 Haziran 2009; 16:50:53 >

• REsimde görünün yere senin anakarttaki yere yanii ekran kartını uyacak şekilde monteliyecen bastıracan o kendi oturacan bu arada powerın markası ne eğer kasa ile gelen adi 400wlık powersa yetmez yeni gerçek 400 yada 500w power alman lazım

• Ekran kartını monte ettim ancak şöyle bir sorunla karşı karşıya kaldım... Benim kasa Feel Hurricane 400 W. İyi mi kötü mü bilmiyorum açıkçası...Psu dan gelen bir kablo buldum soketin üstünde pc-i yazıyordu 6 pindi sanırım onu da taktım. Driverı yükledim ve pc yi yeniden başlattım. Catalyst Control Center dan ayarları yaptım genelde performance a çekiyorum bütün değerleri. Fakat Counter ya da Half-life gibi oyunlara dahi girdiğimde direk pc donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Bunun neden olduğunu şu an maalesef anlayamadım.Yardımcı olursanız sevinirim pc başında oturmuş yardım edecek birini bekliyorum...
  • ya bi yere bi kablo bağlamana gerek yok ki.. ekran kartını tak güncel sürücülerini yükle sonra yeniden dene. bu arada psu kötü :( 400W yazsa da o 400w değildir. bak bi sağına soluna made in china ya da p.r.c. yazıyor mu :) yazıyorsa bildiğin bir markadan psu al 450lik filan. ama sorun onla ilgili olmayabilir. önce bi dediklerim yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkayci -- 13 Haziran 2009; 18:05:49 >
  • Aga yeni ekran kartları daha çok güce ihtiyaç duyduğundan ekrankartının arkasındaki yere 6 pin güç kablosunu takıp gerekli gücü psudan ekran kartına vermelisin... Bu yüzden takmak zorundayım....
  • 250 tllik ekran kartı alıyosun, quad duro işlemcin var :)) daha çin malı 400 W psu kullanıyorsun. sorun ondan olsa da olmasa da değiştir onu ya..senin yerinde olsamhttp://www.hepsiburada.com/ocz-fatal1ty-serisi-550w-gamer-moduler-power-supply-ocz550fty-eu/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd84130 bunu alırdım :) sistemim seninki gibi olsaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkayci

ya bi yere bi kablo bağlamana gerek yok ki.. ekran kartını tak güncel sürücülerini yükle sonra yeniden dene. bu arada psu kötü :( 400W yazsa da o 400w değildir. bak bi sağına soluna made in china ya da p.r.c. yazıyor mu :) yazıyorsa bildiğin bir markadan psu al 450lik filan. ama sorun onla ilgili olmayabilir. önce bi dediklerim yap

Nası yok? Aç bütün 4850 lere bak. Hepsinin arkasında 6 pinlik kocaman ek güç girişi olur. Takmak zorundadsın.

Donmaların nedeni büyük ihtimal psu

Bu psu sana hayli hayli yeter.

http://www.hepsiburada.com/thermaltake-500-watt-tek-fanli-siyahaktif-pfc-12-cm-fanli-psu-w0093/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd70253

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 13 Haziran 2009; 19:15:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TryAgain

quote:

Orjinalden alıntı: ilkayci

ya bi yere bi kablo bağlamana gerek yok ki.. ekran kartını tak güncel sürücülerini yükle sonra yeniden dene. bu arada psu kötü :( 400W yazsa da o 400w değildir. bak bi sağına soluna made in china ya da p.r.c. yazıyor mu :) yazıyorsa bildiğin bir markadan psu al 450lik filan. ama sorun onla ilgili olmayabilir. önce bi dediklerim yap

Nası yok? Aç bütün 4850 lere bak. Hepsinin arkasında 6 pinlik kocaman ek güç girişi olur. Takmak zorundadsın.

Donmaların nedeni büyük ihtimal psu

Bu psu sana hayli hayli yeter.

http://www.hepsiburada.com/thermaltake-500-watt-tek-fanli-siyahaktif-pfc-12-cm-fanli-psu-w0093/productDetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd70253

tamam 400W PSU yu gördüm ekran kartının markasına dikkat etmedim, PSU 400 ise eski bi ekran kartıdır mantığıyla yola çıktım :) düzelttim sonrakii mesajımda :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkayci -- 13 Haziran 2009; 19:18:02 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.