Şimdi Ara

muhabbet kuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mehabalar yeni muhabbet kusu aldım daha 1 aylık olsa gerek kuşcu 20 gun kafeste kalsın dedi ilk gün ve 2. gün kafeste durdu elime gelip yem yiyordu fakat sonra dayanamnadım dısarı cıkarttım perdelere yüksek yerlere uçtu sonra geri kafesine koydum arada bir çıkartıyorum şimdi kafesten cıkartmayınca icerde hoplayıp zıplıyor cıkmak ıstıyor cıkartıncada yuksek bi yerde uzun sure duruo yerine inemiyor zaten sizce ne yapmam gerek 20 gun kadar kafestemi tutayım yoksa dışarı çıkartmaya devammı edeyim ilk cıkarttımda kanatını vuruodu duvarlara artık vurmuyoor

• quote:

Orijinalden alıntı: mert12333

mehabalar yeni muhabbet kusu aldım daha 1 aylık olsa gerek kuşcu 20 gun kafeste kalsın dedi ilk gün ve 2. gün kafeste durdu elime gelip yem yiyordu fakat sonra dayanamnadım dısarı cıkarttım perdelere yüksek yerlere uçtu sonra geri kafesine koydum arada bir çıkartıyorum şimdi kafesten cıkartmayınca icerde hoplayıp zıplıyor cıkmak ıstıyor cıkartıncada yuksek bi yerde uzun sure duruo yerine inemiyor zaten sizce ne yapmam gerek 20 gun kadar kafestemi tutayım yoksa dışarı çıkartmaya devammı edeyim ilk cıkarttımda kanatını vuruodu duvarlara artık vurmuyoor

Eve Alışma süresi 2~3 gündür zaten. 20 gün fazla bi süre kuşçu belliki anlamıyor bu işten 1 hafta dese anlicam ama 20 gün gereksiz bi süre. Siz çıkartın gezsin kanatları açılsın. Yüksek yerde durması doğası gereği. Perdelere konmasını istemiyorsaniz eve yapay ağaç gibi dallardan oluşan süs ler var alın bi tane onun dallarına konsun. Başka çaresi yok onu yüksekten uzak tutmanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

mehabalar yeni muhabbet kusu aldım daha 1 aylık olsa gerek kuşcu 20 gun kafeste kalsın dedi ilk gün ve 2. gün kafeste durdu elime gelip yem yiyordu fakat sonra dayanamnadım dısarı cıkarttım perdelere yüksek yerlere uçtu sonra geri kafesine koydum arada bir çıkartıyorum şimdi kafesten cıkartmayınca icerde hoplayıp zıplıyor cıkmak ıstıyor cıkartıncada yuksek bi yerde uzun sure duruo yerine inemiyor zaten sizce ne yapmam gerek 20 gun kadar kafestemi tutayım yoksa dışarı çıkartmaya devammı edeyim ilk cıkarttımda kanatını vuruodu duvarlara artık vurmuyoor

Pet shop ne anlasın .

20 günde kalsa 1 senede kalsa kafeste dısarı bıraktımı yine yüksek yere gidip kalacaktır.Deneyim kazanması lazım buda dısarı bırakman lazım zaman ile mekanları olacak gittigi hep orada kalacak dolap üstü vs vs

• bence sabret önce eline alıştır. zaten en fazla 1 haftada güven verirsin. elini kafese sok bi süre tut bi şey yapma yavaşça sev eline gelmeye alışsın önce sonra çıkarınca kuş sanada gelir. oynarsın bi süre sonrada
  • cevaplar için çok teekkür ederim simdi daha fazla salmaya başladım elimden yem yiyor kucagıma gelio orda uyuyor sevince elimden korkmuo rahatlıkla uçtuğu yerden alabiliyorum kafese koymak icin fakat yemlikten yemek yemiyor sadece yerden diyor ve dısarka ne kadar bırakırsam bırakyım kafesine girmio kendi hep dısarda durmak ıstıo kafese koyuunca elle tutup içerde ordan oraya hopluyor kapıyı kaldırmaya calsııo kapısını açtım an kafesin önune cıkıo orda duruo sizce yemlikten yem yemesi için ne yapmam lazım ?
  • Meraba arkadaşlar benimde muhabbet kuşum var. Bi sorum olucak kuşun kanatlarında kuyrugunda felan hiç bir sıkıntı yok ama kuş çok az mesafe ve alçalarak uçuyo bunun sebebi ne olabilir ?

Not:1. Veterinere götürdüm kanatlarında hiç bir problem yok dedi.
    2. İki günde bir salıyorum ama hala uçamıyo. Kanatlarının uyuşuk olma ihtimali yok yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaank.h

Meraba arkadaşlar benimde muhabbet kuşum var. Bi sorum olucak kuşun kanatlarında kuyrugunda felan hiç bir sıkıntı yok ama kuş çok az mesafe ve alçalarak uçuyo bunun sebebi ne olabilir ?

Not:1. Veterinere götürdüm kanatlarında hiç bir problem yok dedi.
    2. İki günde bir salıyorum ama hala uçamıyo. Kanatlarının uyuşuk olma ihtimali yok yani.

Kuş küçük mü? Yani küçük se ondan olabilir diyecem ama. Siz yinede dışarıya çok çıkartın hatta sorun olmazsa bırakın akşama kadar dışarıda kalsın. Senin dediğin sorun benim yavrumda vardı ama tabi anası bakmamışti ben besleyerek büyüttü m. Yeterli besini anaç dan alamadığı için gelişimi çok geç olmuştu 3 aylıkken senin dediğin gibi yerden fazla yukselemiyordu. Şimdi 5aylık yavaş yavaş toplanmaya başladı gününün yarısı dışarıda geçiyor. Belki zamanla seninkide bu şekilde uçmaya başlar.

• Kuş 3 gün daha kafeste dursun evi tanısın.sonra cikarmaya başla yavaşca oksamaya calis eline sakin alma sürekli elinden yem yedir ve onunla konuş

• mubişim kullanıcısına yanıt
    Kuş tahmini 6-8 ay arasında yani uçamaması beni şüphelendiriyor. Hareketli ama dediğim gibi yükselemiyo yada gitmek istediği yere gidemiyor kanatlarını çırmaya başladığı andan itibaren düşüşe geçiyo vitamin takviyeside yapıyorum yağlanma desen kuşta yağlanma yok çıldıracağım. Uçamadığı için kafeste tutuyorum kendimi kötü hissediyorum çıkardığımda ise düşmemesi için uğraşıyorum. Bi öneriniz var mı ?
  • quote:

Kuş tahmini 6-8 ay arasında yani uçamaması beni şüphelendiriyor. Hareketli ama dediğim gibi yükselemiyo yada gitmek istediği yere gidemiyor kanatlarını çırmaya başladığı andan itibaren düşüşe geçiyo vitamin takviyeside yapıyorum yağlanma desen kuşta yağlanma yok çıldıracağım. Uçamadığı için kafeste tutuyorum kendimi kötü hissediyorum çıkardığımda ise düşmemesi için uğraşıyorum. Bi öneriniz var mı ?

Kullandiginiz vitaminde B vitamini varmi. Kaslarinin zayiflığından olabilir. Avisol vitamini tavsiye ederim eski vitaminde B vitamini yok ama yeni üretimdeki avisol vitaminin icinde hepsi var hatta ekstra güçlü bi vitamin. Yeni ciktigi icin belki bazi petshoplarda yoktur ama bi arastirin alirken bakarak alin . Baska bi sebeb gelmiyor aklima kaslarının zayiflığından şüpeleniyorum.

• arkadaşlar kusum artık kafeste durmak istemiyor ve yem yemiyor sadece elimden vede kafesın tabanından yiyor yemliğe alıstırmak ıcın ne yapmam gerek??
  • quote:

arkadaşlar kusum artık kafeste durmak istemiyor ve yem yemiyor sadece elimden vede kafesın tabanından yiyor yemliğe alıstırmak ıcın ne yapmam gerek??

Tabanını yok et bir şekilde engelle kafesin tabanında dışkı yiyordur
  • mubişim kullanıcısına yanıt
    Bugün bi bilene sordum kuşunda denge problemi olduğu için uçamıyo o dedi. Bu saatten sonrada yapılacak bişey yok dedi acaba doğru mu dedi denge problemine çözüm bulamıyomuyuz acaba ?
  • quote:

Bugün bi bilene sordum kuşunda denge problemi olduğu için uçamıyo o dedi. Bu saatten sonrada yapılacak bişey yok dedi acaba doğru mu dedi denge problemine çözüm bulamıyomuyuz acaba ?

Onu bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.