Şimdi Ara

Muhabbet kuşu Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
722
Cevap
21
Favori
224.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar mrb bu kus evimizin icine girdi ve sahiplendik.birkac petsopa ve kus besleyenlere cinsiyetini sordum hepsi baska baska cevaplar verdibiri didi biri erkek dedi.kusumun cinsiyeti yaşi ve ırki nedir acaba
    Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victorybicer -- 27 Eylül 2020; 1:15:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• victorybicer V kullanıcısına yanıt
    Ne güzel iyi ki girmiş. Çok da güzelmiş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • victorybicer V kullanıcısına yanıt
    Dişi ve çek cinsi gibi geldi bana.

• Evime bir kuş kaçtı hocam bu 4. bir kuşun gelişi diğerlerini hep pet shopa vermiştik sahiplenmesi için artık buna bakacağız.Ne yapmamız gerekiyor nasıl yaklaşmalıyım pek emin olamıyorum kafese asla girmek istemiyor anlıyor , sadece kafaya konuyor bir de elimi çok ısırdı ben ürkmesin ve vazgeçsin diye tepki vermemeye çalıştım ama zorlayıcı oluyor pek ele almamaya karar verdim belki bir süre alışmalıdır.Daha dün geldi , komşumuzun birinden kanarya kafesi aldık onun için küçük belki değişmesi gerekebilir suluğu yemliği hiç bir şeyi yok biz icine kendi kabimizdan koyduk.Sanirim bir de yıkanması da gerek ne yapmalıyız nasıl yaklasmaliyiz hocam muhabbet kuşumuza? Hemen telefona konuyor çekerken yakın çekim zor oldu. Sanırım dişi ama emin değilim.Tam olarak cinsi ırkı yaşı ne olabilir hocam? Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _.keskinkalem._ -- 28 Eylül 2020; 10:54:6 >

• _.keskinkalem._ kullanıcısına yanıt
    evcil kuş. tünek alın ve yemlik alın öyle tabakta olmaz. sulukta alın. su için. ilk sayfada vitamin ve gaga taşı gibi şeyler bilgiler var. mineral filan alması için. yıkama içinde, muhabbet kuşu duşluğu var küçük ona su koydumu kendileri giriyor içine yıkanıyorlar.
  • Teşekkürler hocam .Peki neden bu kadar koparircasina el ısırıyor şimdi omuza da alıştı ama yine de ısırıyor.İkazda bulunup yapma diyorum bazen dinliyor bazenvde umursamıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _.keskinkalem._

Teşekkürler hocam .Peki neden bu kadar koparircasina el ısırıyor şimdi omuza da alıştı ama yine de ısırıyor.İkazda bulunup yapma diyorum bazen dinliyor bazenvde umursamıyor.
    el ısırma oyun için. her kuşta var o. doğasında var. değişmez
  • Hocam oynamak için o kadar sert ısırıyor mu. Elimi kafese soktugumda urktugunden isriyor olabilir mi mesela ben hareket etmiyorum kendisi gelip elime çarpıyor sonra tepki olarak ötüyor ve ısırmaya çalışıyor.Bu sadece kafes için de değil dışında da oluyor ve aşırı sert ısırıyor bir kere kanattı hatta.Bir şey yaşamış olabilir mi bizi tehdit olarak algılıyor dur belki , siz daha iyi bilirsiniz.

• Bir de hocam cinsiyeti ne aceba

el ısırma, kızgınlık döneminde ise ve oyun için yaparlar. zaten kuşların gagası serttir. el ısırdığında kanaması normal. parmağa gelen kuşlarımda bazen ısrııyor normal o. cinsiyet ise burun parlıyor fotoğraflarda. tam net değil burun. suluk vs aldınız mı yemlik
  • Yok hocam daha alamdım alacağım en yakın vakitte, elimden yedirip iciriyorum şimdilik.Hocam tekrar çekmeye çalıştım teli görünce atlıyor hemen saklayarak vs yapmaya çalıştım biraz zor oldu anlaşılır inşallah. 1-3 ay arası mıdır sizce? Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _.keskinkalem._ -- 29 Eylül 2020; 12:57:4 >

dişi %75. yaş olarak 6 aylıktan büyük 1.5 yaşından küçük. tam yaş anca ayağında künye olur, öyle belli olur ama eğitime açık yaşta. yani her kuş öyle eğitimli olmaz. akıllı yani.
  • Teşekkürler hocam

• Bende çok yakında bir hayvan sever olarak bir muhabbet kuşu ile aranızda olacağım

• arkadaşlar merhaba, hemen hemen 1 yaşına girmek üzere erkek muhabbet kuşumuz var. hayvanın kafeste durmasını doğru bulmadığım için günde 8-10 saat kafesten çıkarıyoruz. iyi bir şey mi yapıyoruz? sabah güneşi ile konuşmaya başlıyor, odadaki ışık kapananana kadar da susmuyor.
    kuş her şeyi yiyip, içiyor sucuktan tutun kaşara kadar, sade sodadan, kahveye kadar bir zararı olur mu acaba?
  • hocam cinsiyeti ırkı ve yaşı nedir ?🤔 Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ] Muhabbet kuşu  Cinsiyet-Yaş-Irk-Özellik her türlü bilgi mevcut. [7-24 Destek ]

• Abi kuluckada 23 gun boyunca yatti 2 gun once yumurtalar cikmayinca baktim yumurtalar bos bugun aldim yumurtalari sıkıntı olur mu 4 yumurtada bos

• Mancırak1 M kullanıcısına yanıt

söyle güzel bir yazı var. benim diyeceğimi anlatmış.

MUHABBET KUŞLARINDA KULUÇKA SÜRESİ                                                                                                                                                                                                Muhabbet kuşları çiftleşmeye başladıktan 1 hafta sonra dişi kuş yumurtlamaya başlar yumurtalar 2 gün arayla gelir .Bu süre zarfında kuşlara mama verilmesi çok önemli bir durumdur çünkü diş kuş yumurtlarken çok zor zorlanır her canlıda olduğu gibi :).Dişi kuş 1 yumurta yaptığında yumurtanın üstüne yatmaz ez az 2 yumurta olmalı merak etmeyin muhabbet kuşları en az 3 en fazla 7,8 yumurta yapar.Dünyada 11 12 13 yumurta yaptığı görülmüştür.Dişi muhabbet kuşu 2 ci yumurtadan sonra artık yumurtalara yatmaya başlar.Erkek muhabbet kuşunuz yumurtanın üstüne yatmaz yuvalığa sadece dişi kuşunuzu beslemek için girer.Eğer dişi kuşunuz yumurtaları kıskanırsa erkeği içeri sokmaz erkek girerse sopa yer geri çıkar bu sopa ihtar anlamındadır eğer tekrarlarsa ozaman iş kötü demektir .ama siz korkmayın erkek yuvalığa girmese bile dişi kuşunuzu yuvalığın giriş çıkış deliğinden besleyecektir.Dişi kuş dışarı sadece çiftleşmek ve dışkısını yapmak için çıkar bu süre zarfında dişinin dışkısı büyük olacaktır korkmayın.Artık yumurtlama işi tamamlandığında 18 19 günlük kuluçka süresi başlamış olur bazı sayfalar kuluçka süresinin 21 gün olduğunu yazıyor muhabbet kuşları 18 günde yumurtadan çıkar tavukların kuluçka süresi 21 gündür muhabbet kuşlarının değil.18 ci gün sonunda yavrular yumurtlama sırasına göre yumurtadan çıkar.en son yumurta, yumurta sayısına göre ne zaman çıkacağı değişir Örnek;4 yumurtalı bir çift kuşunuz varsa ve kuşlarınızın 2 gün arayla yumurtladığı düşünülürse en son yavru ilk yavrudan 4 yada 5 gün sonra çıkacaktır endişelenip yumurtaya dokunmayın kırmayın.eğer ölü yavru varsa yuvadan uzaklaştırın .                                                                                                           YAPILMASI GEREKENLER;                                                                                                                      1-Eğer ölü yavru varsa hemen yuvalıktan alın.

2-Yuvalık haftada 1 temizleyin.

3-Kafesten olabildiğince uzak durun

4-Haftada 1 yumurta maması verin.

5-Kafes temizliğini 1 ay sonra yapmanız gerekir o yüzden kafesi temizlemeye kalkmayın anne sinirlenirse yavrulardan biri muhakkak ölür.

6-Kuşlarınızın sularına vitamin atmayın.

7-Kuşlarınızı çok fazla rahatsız etmeyin.              

8-Yuvalık kontrolü haftada 1 olmadı haftada 2 defa olmalı.

9-Kafesi sessiz sakin bir yere koyun.

10-Kafes direk olarak gün ışığına mağruz kalmasın .            

11-Oda sıcaklığı çok düşük olmasın.

12-Kuşlarınızı asla kafes dışına çıkarmayın

• Tamerdeli kullanıcısına yanıt

yaşı küçük ondan tam cinsiyet belli değil kesin olarak. tahminim var ama kesin net olması için 2-3 ay geçsin. yerli cinsi

• mrkrc kullanıcısına yanıt

kuşun doğası bu. oyun parkı yazın kuşlar için yapın. sabahtan akşama kadar benimkilerde dışarda. eş alsan daha iyi tek sıkılır. kaşar soda gibi şeyler zararlıdır. ilk sayfada konunun gerekli vitaminleri filan alın orada bulunması gereken. kaşar vs zararlı kuş için. tuzlu şeyler, çok tatlı şeyler ishal vs ölüme kadar yol var. dal darı alın onun yerine cips gibi sevelrer

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.