Şimdi Ara

mutasyon lar tamamen zararlıdır (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
4.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evrimvebilim

Orijinalden alıntı: Pitx1

Bir arkadaş mutasyonlar sonucu oluşmuş bir organı sormuş. Hemen cevaplayalım.

Homeobox gen ailesinden olan ve embriyonik dönemde ön ve arka uzuvları sağlayan Pitx gen ailesi bulunmaktadır. Bu gen ailesi o kadar etkindir ki hem kodladıkları proteinler embriyonik gelişi hemde aynı ürettikleri proteinler başka genlerin anlatımını etkinleştirmektedir. İşte etken ettiği bölge ön kol ve arka bacaklarımızın oluşumundan sorumlu.

İşin ilginç olan yanı ise bu gen ailesinin genetik kodları balıktan tutunda insan türüne kadar aynıdır ama demin bahsettiğim (üretilen proteinler gidip başka genleri aktif etmesi) anlatım olayının aktifleştirebildiği diğer bölgelerdeki Mutasyonlar sonucu balıklarda yüzgeç bizde kol uzuvlarının oluştuğu saptanmıştır. Ve bu mutasyonlar oldukça etkindir.

Yani kısacası bir gen düşünün hem embriyonik dönemde büyümeyi sağlıyor hemde ürettiği protein belli bir dönemden sonra uzuvların şekillenmesinde etkin olan diğer genleri aktifleştiriyor. Sonuç olarak bu aktifleşen bölgelerdeki nokta mutasyonları ve rekombinasyonlar sayesinde türlere özgü kol ve bacak gelişimi gözleniyor.

Not: Çalıştığım ve araştırdığım bir konudur. Tamamen bilimsel kaynaklıdır. İsteyene çalışmamı gönderebilirim....

Sorumu yanlış anlamışsın arkadaşım. Kırmızı kısıma dikkat.

Evrimci arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.
    Bakteri şöyle yaptı bilmem ne böyle yaptı falan deniyor. Mutasyon sonucu ortaya çıkmış bir tür hatta türü geçtim yeni bir organın gözlemi veya deneyi var mıdır?

Bir başka deyişle bu yeni tür veya organ oluşumunu gözleri kullanma vasıtasıyla gözlemliyor muyuz veya deney ile bunları oluşturabiliyor muyuz? Bak özellik mözellik demiyorum. Organ veya tür diyorum. Aynı hikayeleri anlatmayın yine.

(Hişt... Kimse duymasın ama böyle bir gözlem veya deney yok.)

Hala aynı trollüğü hiç üşenmeden ve mutlulukla yapıyorsun. Teoride bir organın bir anda ortaya çıktığımı iddia ediliyor ki bunun deney ile kanıtlanması gereksin. Bir organın bir anda ortaya çıkması gibi bir şeyin mümkün olmadığını herkes biliyor. İmkansızlığın deneyini isteyerek kendi kendinize mutlu olup, teori çürütüyorsunuz.

Neden özellik, mözellik demiyorsunuz? Çünkü bu gözlenmiş ve kanıtlanmış bir olay. Bunu isterseniz teoriyi mecburen kabul etmeniz gerekecek. Reddedebilmek için takla atıyorsunuz sadece.

Ayrıca PitX'in söylediklerinden benim anladığımla onun anladığı çok farklı nedense!
    Bu konuda " deney " denilirken doğal olarak şimdilik ahlaki ve Genetiğin düzeyi vs. gibi nedenlerle insan söz konusu değil, tabii çok yakın gelecekte bu soru bile Genetiğe daha hakim olduğumuzda insanları çok gülümseten bir soru olacak.
    Ama diğer Evrim deneyleri yapılabilen her türden canlı yukardaki tanımın içinde kalırlar sanıyorum, kısacası arkadaş herhangi bir türde bakteriden böceğe deyim, organ oluşturabildik mi diye soruyor benim anladığım kadarıyla?

PitX'in gerçi kendi de yapar gelince anlatımı akademik kalmış, ama anlaşılır halde açıklamaya çalışayım; PitX bina yapıyor, arkadaş hani bunun tuğlası, çimentosu gibi bir soru sormuş bence. Neyse gelince PitX'in kendisi devamını getirir.

Ama şu sözleri not edelim;

" Mutasyon sonucu ortaya çıkmış bir tür hatta türü geçtim yeni bir organın gözlemi veya deneyi var mıdır?

Böyle bir gözlemin veya deneyin olmadığından kesin eminmisiniz? Tam tersi ise, böyle bir gözlem veya deney sizin önünüze Haruncuğumun asla giremiyeceği Akademik kalitede yayınlarla KB'e konulursa trolcülüğünüzü bırakabilir ve Evrim konularında asla yazmamayı kabul edermisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: neommy

Böyle bir gözlemin veya deneyin olmadığından kesin eminmisiniz? Tam tersi ise, böyle bir gözlem veya deney sizin önünüze Haruncuğumun asla giremiyeceği Akademik kalitede yayınlarla KB'e konulursa trolcülüğünüzü bırakabilir ve Evrim konularında asla yazmamayı kabul edermisiniz?

Tabi ki edilmeyecek. Böyle bir deneyin karşısında sorumuz "Ortaya çıkmış bir cins var mı?" ya evrilecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Tabi ki edilmeyecek. Böyle bir deneyin karşısında sorumuz "Ortaya çıkmış bir cins var mı?" ya evrilecektir.

İyi ama ben böyle konularda evrime inanmıyorum kİ? Evrilen soru görülmemiştir dünyada!

• quote:

quote:

quote:

İyi ama ben böyle konularda evrime inanmıyorum kİ? Evrilen soru görülmemiştir dünyada!

Kendi aranızda sohbet etmeyin, gürültü yapmayın arkadaşlar...

• quote:

quote:

quote:

Homeobox gen ailesinden olan ve embriyonik dönemde ön ve arka uzuvları sağlayan Pitx gen ailesi bulunmaktadır. Bu gen ailesi o kadar etkindir ki hem kodladıkları proteinler embriyonik gelişi hemde aynı ürettikleri proteinler başka genlerin anlatımını etkinleştirmektedir. İşte etken ettiği bölge ön kol ve arka bacaklarımızın oluşumundan sorumlu.

İşin ilginç olan yanı ise bu gen ailesinin genetik kodları balıktan tutunda insan türüne kadar aynıdır ama demin bahsettiğim (üretilen proteinler gidip başka genleri aktif etmesi) anlatım olayının aktifleştirebildiği diğer bölgelerdeki Mutasyonlar sonucu balıklarda yüzgeç bizde kol uzuvlarının oluştuğu saptanmıştır. Ve bu mutasyonlar oldukça etkindir.

Yani kısacası bir gen düşünün hem embriyonik dönemde büyümeyi sağlıyor hemde ürettiği protein belli bir dönemden sonra uzuvların şekillenmesinde etkin olan diğer genleri aktifleştiriyor. Sonuç olarak bu aktifleşen bölgelerdeki nokta mutasyonları ve rekombinasyonlar sayesinde türlere özgü kol ve bacak gelişimi gözleniyor.

Not: Çalıştığım ve araştırdığım bir konudur. Tamamen bilimsel kaynaklıdır. İsteyene çalışmamı gönderebilirim....

Bakteri şöyle yaptı bilmem ne böyle yaptı falan deniyor. Mutasyon sonucu ortaya çıkmış bir tür hatta türü geçtim yeni bir organın gözlemi veya deneyi var mıdır?

Bir başka deyişle bu yeni tür veya organ oluşumunu gözleri kullanma vasıtasıyla gözlemliyor muyuz veya deney ile bunları oluşturabiliyor muyuz? Bak özellik mözellik demiyorum. Organ veya tür diyorum. Aynı hikayeleri anlatmayın yine.

Hala aynı trollüğü hiç üşenmeden ve mutlulukla yapıyorsun. Teoride bir organın bir anda ortaya çıktığımı iddia ediliyor ki bunun deney ile kanıtlanması gereksin. Bir organın bir anda ortaya çıkması gibi bir şeyin mümkün olmadığını herkes biliyor. İmkansızlığın deneyini isteyerek kendi kendinize mutlu olup, teori çürütüyorsunuz.

Neden özellik, mözellik demiyorsunuz? Çünkü bu gözlenmiş ve kanıtlanmış bir olay. Bunu isterseniz teoriyi mecburen kabul etmeniz gerekecek. Reddedebilmek için takla atıyorsunuz sadece.

Özellik, mözellik falan filan. Size göre sütteki laktozu parçalama özelliği olan insanlar ayrı bir tür zaten.
    Anca demogoji.

Cevap yazamayınca konuyu saptırmaya çalışmak normaldir. ha ha ha ....
    Sizden bir organı bir anda mı çıkarmanız isteniyor. Deney ile yaydıra yaydıra istediğiniz kadar zamanda çıkarabilirsiniz.
    Yeterki deney ile bir organın oluşabileceğini gösterin aslanlar.

• Neommy:

" Mutasyon sonucu ortaya çıkmış bir tür hatta türü geçtim yeni bir organın gözlemi veya deneyi var mıdır?

Yazmamayı değil evrimin olduğunu kabul ederim.
    Daha önce zaten Trojka'ya bunu beyan etmiştim.
    Deney ile yeni ve tabiki işe yarayan(sakat değil) organlar yaratılsın kabul ederim.
    Mesela 2 bacağı olan bir tür 4 bacaklı olur ve sakat kalmayıp başarılı olarak üremeye(Faydalı mutasyon yani) devam ederse
    ben yanılmışım evrim varmış derim.

Yalnız daha önce Trojka'nın yaptığı gibi demogoji yapıp "sen yine inanmazsın, bu sefer de başka şey istersin" yazmayın.
    Açıkca yazdım işte. Daha ne deyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

quote:

Orijinalden alıntı: love_62127

quote:

Orijinalden alıntı: paranoid_andr0id

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Principes

HY NIN sabit bir yere fosil sergi açamıyor çünkü açtırmıyorlar yasak adamın yurt dışına çıkmaya bile izni yok dünyada darwinist diktatörlük vardır onun yüzünden açamıyor ama türkiyenin heryerinde açmadığı fosil sergisi yok gbi onun izni bile kolay alınmıyor

Tanrın sana akıl fikir versin.

Millet HY ile dalga geçiyor vidyolarda sen hala fosil sergisi açsınlar diyorsun. Onu geçtim bu fosiller ne böyle hiç umrunda olmadan sağa sola götürüyor. Kırılır eder falan umrundada değil. RD'nin vidyosu vardı, taptığın kişinin elmayla armutun fosillerini gösterip bakın aynı diyerekten evrimi yalanlaması üzerine.

ya kardeş bak bakalım dünyaya bir tane darwin yalan söledi evrim yoktur diyen devlet adamına rastgelecenmi iranda bile okul kitaplarında evrim teorisi okutuluyor evrim yok diyen üniversite hocaları olsun devlet adamları olsun hemen koltuğundan olur bu saçma ve boş teorinin bu kadar tutmasının sebebide budur yoksa çoktan tarihe kazınırdı zaten kazındı ama mahvoldu ama hala darwinist diktatörlük devam ediyor millet evrim teorisine inanıyrum demeye utanıyor sen hala konusuyosun kardeş merak etme ALLAH süphesiz var evrimse ilerde dahada mahvolacak heryere fosil sergileri açılıyor açılmaık il semt şehir mahalle kalmıyacak merak etme tam evinin karşısına acacaz kafana takma gelir bakarsın bi canlıların hiç değişmediğine şphesiz nasıl yaratıldıklarına

Bilimsel teoriye yaklasim; supheci, kanit arayan, sorular soran.

Tanriya olan inanc: "ALLAH süphesiz var".

Plastikten yapilmis fossileri kanit olarak sunmak: paha bicilemez.

kardeş HY nın fosiller gerçek ve yaratılışı isoatlıyor şimdiki hayvanlar nasılsa bitlkilöer nasılosa 200 milyon öncede ayıydı bak burda HY ara fosil getirene 10 trilyon verecem diyo
    ara fosil getirene 10 trilyon verecem
    http://www.youtube.com/watch?v=c7y1tot3Ydg

bak burdada kardeş dikkat et buraya gelin fosillerimizi inceleyelim diyor evrimci abilerine bak posta koyuyopr senin maket dediğin fosilleri gelin beraber inceleyelim diyor

http://www.youtube.com/watch?v=9ZFraEDunEY

Bana fosil getir sana 10 trilyon vercem

http://www.youtube.com/watch?v=9ZFraEDunEY al kardeş bakl burda fosil var ayrıca heryere fosil sergileri açılıyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

HY NIN sabit bir yere fosil sergi açamıyor çünkü açtırmıyorlar yasak adamın yurt dışına çıkmaya bile izni yok dünyada darwinist diktatörlük vardır onun yüzünden açamıyor ama türkiyenin heryerinde açmadığı fosil sergisi yok gbi onun izni bile kolay alınmıyor

Millet HY ile dalga geçiyor vidyolarda sen hala fosil sergisi açsınlar diyorsun. Onu geçtim bu fosiller ne böyle hiç umrunda olmadan sağa sola götürüyor. Kırılır eder falan umrundada değil. RD'nin vidyosu vardı, taptığın kişinin elmayla armutun fosillerini gösterip bakın aynı diyerekten evrimi yalanlaması üzerine.

ya kardeş bak bakalım dünyaya bir tane darwin yalan söledi evrim yoktur diyen devlet adamına rastgelecenmi iranda bile okul kitaplarında evrim teorisi okutuluyor evrim yok diyen üniversite hocaları olsun devlet adamları olsun hemen koltuğundan olur bu saçma ve boş teorinin bu kadar tutmasının sebebide budur yoksa çoktan tarihe kazınırdı zaten kazındı ama mahvoldu ama hala darwinist diktatörlük devam ediyor millet evrim teorisine inanıyrum demeye utanıyor sen hala konusuyosun kardeş merak etme ALLAH süphesiz var evrimse ilerde dahada mahvolacak heryere fosil sergileri açılıyor açılmaık il semt şehir mahalle kalmıyacak merak etme tam evinin karşısına acacaz kafana takma gelir bakarsın bi canlıların hiç değişmediğine şphesiz nasıl yaratıldıklarına

kardeş HY nın fosiller gerçek ve yaratılışı isoatlıyor şimdiki hayvanlar nasılsa bitlkilöer nasılosa 200 milyon öncede ayıydı bak burda HY ara fosil getirene 10 trilyon verecem diyo

bak burdada kardeş dikkat et buraya gelin fosillerimizi inceleyelim diyor evrimci abilerine bak posta koyuyopr senin maket dediğin fosilleri gelin beraber inceleyelim diyor

http://www.youtube.com/watch?v=9ZFraEDunEY al kardeş bakl burda fosil var ayrıca heryere fosil sergileri açılıyor

Hayır doğrudan sen getireceksin. Öyle olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır doğrudan sen getireceksin. Öyle olmaz.

kardeş artık evrimcilerde sende köşeye sıkıştınız ya yapma bilader bırek şu saçma teoriyi inan bana sen bile güleceksein nasıl evrim teorisine böle kanmışız diye inan bana evrim öle hale gecekki insanlar halne şaşıracak bu teoriye nasıl kandık diye evrim artık mahvoldu bitti şüphesiz deliller yaratıldık diyor

• bir organın evrimle yavaş yavaş oluşmasına inanmayan bir insan aynı organın birdenbire oluşmasına inanıyor. Bana yeni yaratılmış bir canlının gözlemini göster diyorum tık yok. Demogojiye devam. Evrimi çürütmeye çalışmaktansa yaradılışı ispatlayın ki inanalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Target Human

bir organın evrimle yavaş yavaş oluşmasına inanmayan bir insan aynı organın birdenbire oluşmasına inanıyor. Bana yeni yaratılmış bir canlının gözlemini göster diyorum tık yok. Demogojiye devam. Evrimi çürütmeye çalışmaktansa yaradılışı ispatlayın ki inanalım.

Yazdığım cevabı gözardı etmen içinde bulunduğun psikolojiyi açıklıyor.
    Bir daha yazayım aynısı bu sefer belki jeton düşer.

Güzel kardeşim gözlem ve deney bilimselliğin kriterleridir ve bilimsel olduğunu iddia eden senin evrim teorindir.
    Dolayısıyla bilimin kriterlerini karşılamak zorundadır. Bu sorduğun soru(yani yaratılışın gözlemi veya deneyi var mıdır sorusu) da evrimde gözlem ve deneyin olmadığının itirafıdır.

Yaratılış teorisinin bilimsel olmak gibi bir iddiası yoktur ki zaten. Adı üstünde. Yaratılış....

1-Aynı şekilde evrimin sürekli devam eden bir süreç olduğunu iddia eden de senin teorin hayatım.
    Yaratılış teorisi bunu iddia etmiyor. Türler sıra ile yaratıldı ve olay bitti diyor. Kapiş?
    Tanrı'ya inanmayan bir insandan bir organın birdenbire oluşmasına inanmasını beklemiyorum zaten.
    Önce bunu halletmen lazım...

Ek bilgi: Yalnız önümüzde bir de Big Bang örneği var. "kendi kendine bir şey olmaz" , "yokluk tan varlık birdenbire olmaz" gibi ukalalık yapılırken önünüze güüüm diye kondu. (Sinirlenme hemen. sakin. sakin lütfen)

2- "Evrimi çürütmeye çalışmaktansa yaradılışı ispatlayın ki inanalım." demişsin.
    Yukarda yazdığım gibi. Tanrı'ya inanmayan bir insana yaratılışı nasıl ispatlarsın?
    İnansaydın Tanrı'ya, önümüzde 2 teori olduğunu görürdün. Sırf Kambriyende hiç bir ön formu olmadan pat diye göz, dolaşım sistemi gibi bir sürü müthiş organla ortaya çıkan canlılar yeter yaratılışı ispatlamaya. Üstelik bu canlılar simetrik olarak ortaya çıkmışlar. Önceleri yok. Yumuşak doku masalını anlatmayın ona cevap yazdım. Kambriyen canlılarının yumuşak dokulu iç organları, gözleri ve diğer fosilleri bir sürü var. Olsaydı eğer, bunların ön formlarının da fosilleri olurdu.
    Sevgiler.

• quote:

Neommy:

Yazmamayı değil evrimin olduğunu kabul ederim.
    Daha önce zaten Trojka'ya bunu beyan etmiştim.
    Deney ile yeni ve tabiki işe yarayan(sakat değil) organlar yaratılsın kabul ederim.
    Mesela 2 bacağı olan bir tür 4 bacaklı olur ve sakat kalmayıp başarılı olarak üremeye(Faydalı mutasyon yani) devam ederse
    ben yanılmışım evrim varmış derim.

Yalnız daha önce Trojka'nın yaptığı gibi demogoji yapıp "sen yine inanmazsın, bu sefer de başka şey istersin" yazmayın.
    Açıkca yazdım işte. Daha ne deyim.

Sevgili Neommy:

Yukardaki yanıtıma cevabınızı bekliyorum.
    "Böyle bir gözlemin veya deneyin olmadığından kesin eminmisiniz? Tam tersi ise, böyle bir gözlem veya deney sizin önünüze konursa...." yazmıştınız.

Benim cevabım çok net yukarda. Yukarda bahsettiğim gibi bir deneyi önüme koymanızı bekliyorum.

Yeni bir türün veya organın deney ile yaratıldığını önüme koymazsanız trolcü kimmiş herkes kabak gibi görecek.

• zararlı olsaydı her yıl grip olmazdın değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca PitX'in söylediklerinden benim anladığımla onun anladığı çok farklı nedense!
    Bu konuda " deney " denilirken doğal olarak şimdilik ahlaki ve Genetiğin düzeyi vs. gibi nedenlerle insan söz konusu değil, tabii çok yakın gelecekte bu soru bile Genetiğe daha hakim olduğumuzda insanları çok gülümseten bir soru olacak.
    Ama diğer Evrim deneyleri yapılabilen her türden canlı yukardaki tanımın içinde kalırlar sanıyorum, kısacası arkadaş herhangi bir türde bakteriden böceğe deyim, organ oluşturabildik mi diye soruyor benim anladığım kadarıyla?

PitX'in gerçi kendi de yapar gelince anlatımı akademik kalmış, ama anlaşılır halde açıklamaya çalışayım; PitX bina yapıyor, arkadaş hani bunun tuğlası, çimentosu gibi bir soru sormuş bence. Neyse gelince PitX'in kendisi devamını getirir.

Sen başlamışsın devamını getirt istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pitx1 -- 29 Temmuz 2012; 23:42:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sen başlamışsın devamını getirt istersen

Alıntıları Göster
    Bu tuhaf özellik alıntı sayısını sınırlama gibi hayırlı bir iş yapıyor ama çokta fazla alıntı adedi yoktu mesajımda, herneyse;

OK, Pitx, ama bol resimli olması gerektiğinden hafta sonuna doğru ancak mümkün olacak.
    Trojka'nın söylediklerini özenle dikkate alacağım ayrıca.

Ek: Sonradan ekledim, biraz gecikecek cevap ama en geç 2-3 ay içinde bu konuda detaylı bir cevap gelecek, kusuruma bakılmasın işlerim var bu ara biraz ve en uzun süreyi belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Ağustos 2012; 22:08:58 >

• Konuyla ilgili şöyle bir şey buldum;

quote:

Prof. Spetner, 2001 tarihli bir makalesinde ilk mekanizmayı şöyle açıklamaktadır:

Bazı mikroorganizmalar, antibiyotiklere direnç sağlayan genlere sahiptirler. Bu bağışıklık, antibiyotik molekülünün formunu bozma veya onu hücreden dışarı atma sayesinde gerçekleşir. Bu genlere sahip olan organizmalar bunu diğer bakterilere transfer ederek onlara da bağışıklık kazandırabilirler. Bağışıklık mekanizması belirli bir antibiyotiğe yönelik olsa da, pek çok patojenik bakteri... farklı gen setleri edinmeyi ve çeşitli antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanmayı başarmıştır.12

Bu ise evrimin delili değildir ve Prof. Spetner bunu şöyle açıklar:

Antibiyotik bağışıklığının bu şekilde elde edilmesi... evrim için delil oluşturması beklenen mutasyonlar için bir prototip (örnek) oluşturmaz. Teoriyi (evrimi) sergileyen mutasyonlar, bakterinin genomuna bilgi ekleyen genetik değişiklikler değildir; bu değişiklikler aynı zamanda tüm biokozma (biyolojik dünyaya) bilgi eklemelidir. Genlerin yatay transferi, sadece, zaten bazı türlerde var olan genetik bir bilgiyi dağıtmaktadır.13

Yani ortada bir evrim yoktur, çünkü yeni bir genetik bilgi ortaya çıkmamakta, sadece zaten daha önceden var olan bir genetik bilgi bakteriler arasında transfer edilmektedir.

İkinci mekanizma evrime delil değildir:

Bağışıklığın ikinci türü, yani mutasyon sonucunda ortaya çıkan bağışıklık da bir evrim örneği değildir. Prof. Spetner konuyu şöyle açıklar:

Bazen de bir mikroorganizma, tek bir nükleotidin (DNA basamağının) rastlantısal olarak yer değiştirmesi sonucunda bir antibiyotiğe karşı bağışıklık edinir... İlk kez Waksman ve Albert Schatz tarafından 1944'de rapor edilen Streptomisin (Streptomycin), bakterilerin bu yolla bağışıklık kazanabildiği bir antibiyotiktir. Ama her ne kadar geçirdiği mutasyon, streptomisinin varlığı durumunda mikro organizmaya yararlı olsa da, yine de bu, Neo-Darwinist teori tarafından ihtiyacı duyulan mutasyon türü için bir örnek oluşturmaz. Streptomisine bağışıklık sağlayan mutasyonun etkisi ribozomda ortaya çıkar ve bu mutasyon, antibiyotik molekülü ile ribozom arasındaki moleküler eşleşmeyi bozar.14

Spetner, bu olayı Not By Chance isimli kitabında kilit-anahtar ilişkisinin bozulmasına benzetmektedir. Streptomisin, bir kilide birebir uyan bir anahtar gibi, bakterilerin ribozomuna yapışır ve bu rizobomu etkisiz hale getirir. Mutasyon ise ribozomun şeklini bozmakta ve bu durumda streptomisin ribozoma yapışamamaktadır. Bu, "bakteri streptomisine karşı bağışıklık kazandı" gibi yorumlansa da, aslında bakteri için bir kazanç değil kayıptır. Spetner üstteki satırlarına şöyle devam eder:

Ortaya çıkmaktadır ki, (ribozomun yapısındaki) bu bozulma, bir spesifiklik (belirli bir işe göre özelleşme) azalması, yani bir enformasyon (bilgi) kaybıdır. Asıl nokta şudur ki, (evrim) bu gibi mutasyonlar ile sağlanamaz, bu mutasyonlar ne kadar çok olursa olsun. Evrimin, spesifikliği azaltan mutasyonlarla inşa edilmesi mümkün değildir.15

Konunun özeti şudur: Bakterinin ribozomuna isabet eden bir mutasyon, bu bakteriyi streptomisine karşı dirençli hale getirebilmektedir. Ama bunun nedeni, mutasyonun ribozomu "bozması"dır. Yani bakteriye bir genetik bilgi eklenmemektedir. Aksine ribozomunun yapısı bozulmaktadır, gerçekte bir anlamda bakteri "sakat" hale gelmektedir. (Nitekim bu mutasyonu geçiren bakterilerin ribozomunun normal bakterilere göre daha verimsiz olduğu belirlenmiştir.) Bu "sakatlık", ribozoma yapışacak şekilde bir tasarıma sahip olan antibiyotiği engellediği için, ortaya "antibiyotik bağışıklığı" çıkmaktadır.

Sonuçta ortada "genetik bilgiyi geliştiren" bir mutasyon örneği yoktur ve bakterilerdeki bağışıklık mekanizmaları evrim teorisine delil oluşturmaz. Prof. Spetner evrim teorisinin ihtiyacı olan mutasyonların hiçbir zaman gözlemlenmediğini şöyle açıklar:

Makroevrimin ihtiyaç duyduğu mutasyonlar hiçbir zaman gözlemlenmemiştir. Neo-Darwinist teori tarafından ihtiyaç duyulan rastlantısal mutasyonları temsil edebilecek, moleküler düzeyde incelenmiş hiçbir mutasyonun genetik bilgi eklediği görülmemiştir. Araştırdığım soru "gözlemlenmiş mutasyonlar, teorinin destek bulmak için ihtiyaç duyduğu mutasyonlar mıdır" sorusudur. Cevap "HAYIR" çıkmaktadır.16

Meyve sinekleri üzerinde yapılan deneyler:

Bir mutasyon bir organizmanın morfolojisini yani şeklini değiştirmediği sürece evrim için ham madde oluşturamaz. Morfolojik mutasyonların yoğun olarak incelendiği canlılardan biri meyve sinekleridir (Drosophila melanogaster). Drosophila'ya uygulanan birçok mutasyondan birinde, gerçekte iki kanatlı olan meyve sineği ikinci bir çift kanada sahip olmuştur. 1978 yılından bu yana bu 4 kanatlı meyve sineği ders kitaplarında ve diğer evrimci yayınlarda oldukça popüler olmuştur.

Ancak evrimci yayınların hemen hiç belirtmedikleri bir nokta, ekstra kanatların uçuş kaslarından yoksun olmalarıdır. Dolayısıyla bu meyve sinekleri sakattırlar, çünkü kanatlar uçmalarını ciddi şekilde engellemektedir. Bu nedenle çiftleşmek için de güçlük çekmektedirler. Doğaya bırakıldıklarında ise yaşayamamaktadırlar. Amerikalı biyolog Jonathan Wells, Icons of Evolution adlı önemli kitabında, diğer bazı klasik Darwinist propaganda malzemeleri ile birlikte 4 kanatlı meyve sineklerini de inceler ve bu örneğin gerçekte evrim teorisi için hiç bir kanıt oluşturmadığını detaylarıyla açıklar.

Gerçekte 20. yüzyıl boyunca meyve sinekleri evrim için bir kanıt değildirler ve bunu evrimciler de kabul ederler. Gordon Taylor şöyle demiştir:

Bu çok çarpıcı ama bu kadar da gözden kaçırılan bir gerçektir: Altmış yıldır dünyanın dört bir yanındaki genetikçiler evrimi kanıtlamak için meyve sinekleri yetiştiriyorlar. Ama hala bir türün, hatta tek bir enzimin bile ortaya çıkışını gözlemlemiş değiller.17

Prof. Michael Pitman ise Adam and Evolution adlı kitabında, şu yorumu yapmıştır:

Sayısız genetikçi meyve sineklerini nesiller boyunca sayısız mutasyonlara maruz bıraktılar. Peki sonuçta insan yapımı bir evrim mi ortaya çıktı? Maalesef hayır. Genetikçilerin yarattıkları canavarlardan sadece pek azı beslendikleri şişelerin dışında yaşamlarını sürdürebildiler. Pratikte mutasyona uğratılmış olan tüm sinekler ya öldüler, ya sakat kaldılar ya da kısır oldular.18

Sonuç olarak, ne meyve sinekleri, ne bakterilerin antibiyotik direnci ne de orak hücre anemisi, evrimcilere bir delil oluşturmamaktadır. Dolayısıyla evrimcilerin mutasyonların evrimin sebebi olduğu iddiası bilimsel olarak hiçbir delile dayanmamaktadır.

• İlk "mekanizma" denen şey konjugasyondan başka bir şey değil. Evrim - Konjugasyon ilişkisi ?
    İkinci "mekanizma" göreceli yorumlanmış. Teknik olarak antibiyotik artık işe yaramıyorsa direnç kazanılmıştır. Bakteriyi ölüme sürükleyen %90 performanslı ribozomdansa bakteriyi dirençli kılan %60 performanslı ribozomu yeğlersiniz değil mi ? Bu orak hücreli anemi - sıtma ilişkisine benziyor. Araştırın.
    Üçüncü "mesele" meyve sineği. Hox genlerindeki değişimden bahsediyor. Yalnız hox genleri vücudun yapısını uzuvların şeklini ayarlar. Bunun işlevselliği hox genlerinin liginin biraz üzerinde. Tek bir nükleotitdeki değişimin fazladan kanat ortaya çıkarması bir şeyi kanıtlar. O da genlerin birbiriyle ilişkili olması ve bazılarının switch görevi görmesi nedeniyle tek bir mutasyon görünürde büyük bir değişime sebep olabilir.
    Aslında ben genetik mühendisliğine çok da sıcak bakmıyorum. Belki deneyler testler falan sınırlı olarak olabilir ama yabancılarda sık sık duyduğunuz uçan domuzlar gerçekte ne işe yarar bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 31.taner

Oysa ki ne ümitlerle açmıştı bu başlığı, kendince evrimin temelini çürütüp bu başlığı kaynak gösterip Nobel'e aday olacaktı.

zaten HY eserleri kitaplerıoyla evrimi fosil kayıtlarıyla proteinin yapısıyla vs daha bir çok şeyle çökerttik ama her gün böle başını ezmek lazım çerez niyetine iyi idiyo kardeş

Çökertmeden Çıktım (Da Halilim Aman) Başım Selâmet

Sırf inançlarını destekliyor diye HY dene adamın vidyolarına hemen inanıyorlar, bir gün kız kardeşlerini yada bir akrabalarını karşısına alıp "senin kedi canını" dese neler hissederler onu merak ediyorum.

heahaehaehaehaeha

• Ben şunu gerçekten anlamıyorum.Evrime karşı olanlar,evrim saçma,kanıtlayın bilmemne diyorlar.Ama kendi inandıkları dininde kanıtı yok,peygamerin yaşadığına dair resmi bir kayıt bile yok diye duymuştum yanılmıyorsam.
    Madem bu kadar kanıt peşindesini,allahın varlığınında yokluğununda kanıtı yok.Evrimi savunanların fikirlerine saçma sapan demeden önce kendi inancınızıda sorgulayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowFiend

İlk "mekanizma" denen şey konjugasyondan başka bir şey değil. Evrim - Konjugasyon ilişkisi ?
    İkinci "mekanizma" göreceli yorumlanmış. Teknik olarak antibiyotik artık işe yaramıyorsa direnç kazanılmıştır. Bakteriyi ölüme sürükleyen %90 performanslı ribozomdansa bakteriyi dirençli kılan %60 performanslı ribozomu yeğlersiniz değil mi ? Bu orak hücreli anemi - sıtma ilişkisine benziyor. Araştırın.
    Üçüncü "mesele" meyve sineği. Hox genlerindeki değişimden bahsediyor. Yalnız hox genleri vücudun yapısını uzuvların şeklini ayarlar. Bunun işlevselliği hox genlerinin liginin biraz üzerinde. Tek bir nükleotitdeki değişimin fazladan kanat ortaya çıkarması bir şeyi kanıtlar. O da genlerin birbiriyle ilişkili olması ve bazılarının switch görevi görmesi nedeniyle tek bir mutasyon görünürde büyük bir değişime sebep olabilir.
    Aslında ben genetik mühendisliğine çok da sıcak bakmıyorum. Belki deneyler testler falan sınırlı olarak olabilir ama yabancılarda sık sık duyduğunuz uçan domuzlar gerçekte ne işe yarar bilemiyorum.

Evrim Konjugasyon olayını sanırım Lenski'nin deneyine atıf olarak sunmuş.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.