Şimdi Ara

N73 ve foto kalitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bundan 10 gün önce n73 aldim ve cektigim resimlerin kalitesini bi türlü begenemiyorum, net'te gördügüm o telefonla cekilmis resimlerin kalitesine hic benzemiyor, flas beyaz zeminler üzerinde patliyor, zeminler pastel görünüyor ve fotoğraf gibi degil de sanki fircayla yapilmis resimler gibi gözüküyor, renkler canli olsa da leke leke gözüküyor ve yazilar da örnegin pek net cikmiyor.
    Her seferinde degil ama, bazi resimler güzel cikiyor.
    ben mi ayarlarini beceremiyorum yoksa telefonun fotograf kalitesi mi öyle? aldigim yerle görüstüm, nokia club'a gönderdiler ve bir sorun yok telefonda diye geri geldi, sadece yazilimini yeniden yüklemisler.
    ne yapacagimi sasirdim
    yardimci olabilirseniz sevinirim
    hatta n73 olup yardimci olmak isteyen arkadaslara telefonla cektigim fotograflardan gonderebilirim
    bana dogrudan da ulasabilirsiniz: bahargo@gmail.com

• Fotografları buraya eklesen diyorum.
  • Siz bence N73'den çok fazla şey bekliyorsunuz ... Kaliteli olmak kaydıyla hiçbir dijital fotoğraf makinesi'nin 3 mp ile çekeceğiniz fotoğrafların netliğini N73'de aramayın. Şu an için piyasanın en iyisi fotoğraf konusunda ancak bu cep telefonları arasında....

N73 ile çekilen fotoğrafları özellikle büyüttüğünüzde sulu boya ile boyanmış gibi görünüyor + pastel tonları dominant olması nedeniyle insanın canını sıkıyor.

İndoor çekim yaparken özellikle ortam ışığı yetersiz değilse resimleriniz N73 ile inanılmaz kötü çıkacaktır. Bu durumlarda gece ayarını kullanın sorun düzelecektir.

Ancak resimlerin hepsinde lekelerin olması bana donanım arızasını düşündürüyor ????

Birde merceğin üzeri temiz değil mi ? O da olduğu gibi resme yansır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 27 Eylül 2006; 0:39:30 >

• yazıları makro modda çek bilgisayara at gör o zman okunuyomu okunmuyomu?ben denedim

ayrıca acemilikten olabilir
  • evet bende arkadaslara katılıyorum bendede k790i var 2 hafta oldu alalı,öncelikle beklentilerle ilgili bişi cok fazla bişi beklememek gerek sonucta telefonun makinesi bu, ayrıca acemilik ile de ilgisi oldugunu inanıyorum yani bendeki çogu fotolarda öle ahım şahım resimler diil ama ışığı dokru almanın ve dogru ayarlar yapmanın cok önemli oldugunu sanıyorum,ama sonucta makine ile ilgili bişi diil dediğim gibi benim k790i de aynı
  • Arkadaşlar ben zaman diyorum zamanla ayarları öğrendikçe düzeleceğine inanıyorum
  • 1. genelde gün ışıında denemeler yaparak başla.. ve gerçekten nası bi ortamdaysan ayaları ya ona getir yada otomatik yap....
    ilk başta macro için uğraşma biras bocalarsın...

2. ışığı arkana alda çek....
    tam sırtındada olmasın ama işte omuzlarının yukarısında ve arkanda olsun.

3. ellerin anladığım kdrıyla çekerken titriyo... bunu engellemek için saniyeli çekim modu var... 2 sn olarak ayarla öle çek...

bide illa macro çekeceksen, çık dışarı börtü böcek çek....... herkes çiçek çekiyo gına geldi.... sanki başka macro çekecek bişi yok yaratıcı olun var....

meyce çekin böcük çekin makarna çekin... iki cisimi 10 cm arayla koyun birini macro çekin diğerini manzara çekin...
    farkı anlayın... çeke çeke öğrenicen.... çekmek zor iştir... kolay kolay çekemezsin... bi çektinmide gerisi gelir... elinden hiç düşmez hep çekersin....

bnm dediklerimi yap çok iyi çekersin arkadaşım....

kolay gelsin.....

• n73 ile ilgili bir konu var zaten.
    ordan devam ediniz lütfen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.