Şimdi Ara

N79 lcd ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 aydır gri N79 kullanıyorum. Telefon ilk çıktığında ilk alanlardanım. 2 haftadır telefonum lcd ekran arızası nedeni ile nokia shopda (ankara cepa) tamir bekliyor. Nokia merkezle defalarca konuşmam, değişim talep etmem fayda etmedi. Nokia N79 lcd ekran arızasının kronik bir sorun olduğunu kabul etmiyorlar. Nokia destek hattında ilgi-alaka süper ama sonuç yok. Tavsiyem nokia büyük bir markadır diye asla güvenmeyin. N79 lcd ekranı kronik sorunlu.

• hocam sanki 10 kere bu sorunu yaşamışsın gibi konuşuyorsun.. ilk defa başına gelen bişi için değişim yapmazlar.. sonuçta 3 kere aynı sorunun çıkması gibi bi hakları var.. 3. de yenisini verirler emin ol.. değişim istiyorsan tüketici hakem heyetine gideceksin..

edit : yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 2 Temmuz 2009; 0:48:56 >
  • N79 ana başlığa bakarsan bir çok kişinin aynı sorunu yaşadığını görürsün. Sorunun kronik bir sorun olması ve bir çok N79 da çıkması önemli. Bende bu başlığı bu sebepten açtım.
  • hocam w580i dede yuş kırılma problemi var.. alan her kişide çıkıyor.. neden sony bu kronik sorun diyip değiştirmiyor kolaysa değiştirsinde göreyim.. değiştirmezler hocam boşuna direnme.. istersen 100 kişiyle git hepsindeki sorunu göster yine değiştirmezler.. sen en iyisi aynı sorunu 3 kere çıkarmaya çalış kesin değişim olacak.. çünkü hakkın bu.. şimdiki olay senin hakkın değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 2 Temmuz 2009; 0:52:54 >
  • Ekran arızası dedigin nedir usta, Yani kronik herkeste var dedigin sorun ekranın hangi sorunu ?
  • Ekran ışıkları gidiyor, ışık tekrar geldiğinde ekran baş aşağı duruyor. Başlarda ara ara yaptı. Sonra sürekli..N79 başlığında ekran ışıklarının birbirine girdiği farklı ekran arızaları var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yengeçf

Ekran ışıkları gidiyor, ışık tekrar geldiğinde ekran baş aşağı duruyor. Başlarda ara ara yaptı. Sonra sürekli..N79 başlığında ekran ışıklarının birbirine girdiği farklı ekran arızaları var.

Bende de aynı sorun oldu.Serviste ekran değişti.Sonuçta cihazın değişebilen bi parçası arıza yapmış.Onu da değiştirip verecekler.
    Boşuna direnme
  • Konu cihazın arıza yapması değil her elektronik cihazda sorun çıkabilir. Sorun nokia denen güyaa! büyük firmanın ki nokia markasına bir sürü para veriyorsun yaklaşık 3 haftadır bu sorunu halledememesi. Nokia markasından inanılmaz soğudum. Cevap verenlerde ilginçtir kaderci arkadaşlar...olur, değişir, boşuna direnme falan...
  • quote:

Konu cihazın arıza yapması değil her elektronik cihazda sorun çıkabilir. Sorun nokia denen güyaa! büyük firmanın ki nokia markasına bir sürü para veriyorsun yaklaşık 3 haftadır bu sorunu halledememesi. Nokia markasından inanılmaz soğudum. Cevap verenlerde ilginçtir kaderci arkadaşlar...olur, değişir, boşuna direnme falan...

Arkadaşım Türkiye'de bu işler böyle yürür Nokia'da olsa Sony'de olsa bir aydan aşşağı servisten cihaz çıkmıyor, benimde ipodum bozuldu servise gönderdim 4 hafta sonra geldi bende Apple'a mı soğumalıyım tabiki hayır, servislerden kaynaklanan bir sorun bu.

• Evet biz böyle hakkımızı aramadıkca uzun yıllar türkiyede işler böyle yürüyecek.
  • quote:

Evet biz böyle hakkımızı aramadıkca uzun yıllar türkiyede işler böyle yürüyecek.

Tabiki hakkımızı aramamız lazım, ama servise giden ürünler için resmi olarak 30 iş günü( 6 hafta) süresi var, bu süre sonunda gelmezse hakkınızı arayabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esesli1975
    Arkadaşım Türkiye'de bu işler böyle yürür Nokia'da olsa Sony'de olsa bir aydan aşşağı servisten cihaz çıkmıyor, benimde ipodum bozuldu servise gönderdim 4 hafta sonra geldi bende Apple'a mı soğumalıyım tabiki hayır, servislerden kaynaklanan bir sorun bu.

Dostum olay sadece Turkiye'de boyle degil. Ben Finlandiya'da yasiyorum. Ayni seyler burada da gecerli. Yani Turkiye'yi suclamamak gerekiyor. Cunku ayni olaylar her ulkede yasanabiliyor.

HP marka laptopum 4 defa ariza yapti, 2 si ayni sebeple, diger 2side farkli sebeplerle. Laptopu alali 1 yil oldu, toplam serviste kalma suresi 4 ayi bulmustur. Sonuc ne mi oldu? Degistirmediler, tamir edip geri gonderdiler. Burada da maalasef 3 defa ayni sorundan sikayetci oldugunuzda degisim yapiliyor. Ama bizim 4 defa bozulan laptop, 3 defa ayni arizayi vermedi :)
    Bir baska ornegimde daha dun sonuclandi. Esimin Samsung marka cep telefonu ariza yapti 3 hafta serviste kaldi, guya tamir edildi diye gonderildi fakat halen ayni sorunlar devam ediyordu. Tekrar tamire gonderdik. Bizden cevap bekleyin dediler. Bekledik, bekledik ve yine bekledik. Tam 2 ay bekledik! Koca bir 2 ay ne mi yapmislar telefona? Hicbirsey. Henuz tamire gonderilmedi dediler. Ozur dilediler, hata olmus dediler, bizden haber bekleyin dediler.. Tabi bu sure icerisinde bizim telefonun garantisi bitti saolsun. Saka gibi dimi? Neyse teknik servisten cevap geldi 3 ayin sonunda. Telefonunuz tamir edilecek fakat garantisi bittigi icin 30 euro odemeniz gerekiyor! Artik esime diyodum bos verelim bu telefonu, onlarda kalsin. Sanki bizim hayatimiza hic girmemis gibi devam edelim yoksa ben cildirmak uzereyim :) Esim direndi, DNA'ya sikayet dilekcesi verdi, hakli oldugumuz anlasildi. Sonunda(!). Ozur dilendi, telefonu tamir edip geri yolladilar. Telefon degisimi yaptilarmi? Hayir yapmadilar.

Demek istedigim su, gerek Turkiye olsun, gerekse avrupa yada amerika hic farketmez. Satici heryerde saticidir.

Edit: Yazim Hatasi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 5 Temmuz 2009; 20:21:40 >

• Geçekten yaşadıklarınıza üzüldüm, Avrupa'da da böyle şeylerin yaşanması biraz düşündürmüyor değil tabi, aslında her zaman müşteri haklıdır ve gerek satıcı gerek servisin müşterinin haklarını gözetmesi sattığı ürünün arkasında durması gerekir.
  • ya arkadaşlar konuyla ilgisi cok değil ama ben N79 umu düşürdüm VE dış ekran kapak camında hiç bir şey olmamasına ragmen iç ekran kırıldı...telefonda sim kart takılıyken arıyorum calıyor, kendim arama yapıyorum arıyor alarm calıyor sms gelince uyarıyor vb her bi fonksiyon calışıyor ekran değişikliği için servise gönderdim GENPA ya ama gelen servis raporunda bazı elektronik parcalarda hasar olduğundan ürün tamir edilemiyor diye bana geri gönderdiler... en azından 100-200 arası ekran masrafım olur diye düşünürken adamlar ürünü iade ettiler artık napalım piyasadan bir lcd ekrN bulup kendim değiştiricem kesinlikle çalıştıoğına inanıyorum menu değişikliği yaptığımda ve kamerasını falan actığımda ekrankırık olmasına ragmen ısıkları ve renkleri bile değişiyor TÜM FONKSİYONLARI CALIŞIYOR daha 2 aylık yaw dua edinde olsun :) ya da masraf etmeyim bu sekilde mi satayım parca nietine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonmezim -- 19 Temmuz 2009; 0:35:41 >
  • tahtakaleden al dandik bi lcd dene calısıosa orjinal takarsın
  • aynı sorun son 2 gündür benimde n79 da mevcut telefonda aniden başlayan şaşırtıcı bir olay ne düşme ne çarpa söz konusu olmadığı halde telefonun ekran ışığı özellikle menülerde gezerken yanıp sönmeye başlıyor çok can sıkıcı bir sorun yarın bende nokia servisine götürüp vericem telefonumu.
  • direnmek sonucsuz kalır bencede...
    ama sunu kabul etmek gerekır n79 un ılk cıkanlarında kronık ekran sorunu var...
  • Bnmdede akşam başladı sorun ve şuan ekran komple gitti bnde ne düşürdüm ne çarptım biyere sapasağlam masada durodu markete gidip geldim başlarda ekran tes dönmeye ve renkeler birbirine girmeye başladı sonra ekran gidip gidip geldi bi kaç saat şimdi ekrandan tık yok
    Üstelik cihazı alalı 1 ay olmadı ayrıca ilk sürümlerden deil son çıkanlardan ve siyah n79 bnm ki

Artık bnm için nokia bitmiştir 8 yıldır kullanıodum samsunga geçicem bide ona bakalım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaVH

Bnmdede akşam başladı sorun ve şuan ekran komple gitti bnde ne düşürdüm ne çarptım biyere sapasağlam masada durodu markete gidip geldim başlarda ekran tes dönmeye ve renkeler birbirine girmeye başladı sonra ekran gidip gidip geldi bi kaç saat şimdi ekrandan tık yok
    Üstelik cihazı alalı 1 ay olmadı ayrıca ilk sürümlerden deil son çıkanlardan ve siyah n79 bnm ki

Artık bnm için nokia bitmiştir 8 yıldır kullanıodum samsunga geçicem bide ona bakalım artık

dostum hıc farketmez N79 da kronık bı sorun ekran arızası...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYYUZLUM

quote:

Orijinalden alıntı: MustafaVH

Bnmdede akşam başladı sorun ve şuan ekran komple gitti bnde ne düşürdüm ne çarptım biyere sapasağlam masada durodu markete gidip geldim başlarda ekran tes dönmeye ve renkeler birbirine girmeye başladı sonra ekran gidip gidip geldi bi kaç saat şimdi ekrandan tık yok

dostum hıc farketmez N79 da kronık bı sorun ekran arızası...

Ürünü deişmicekler nokiayı aradım sallamadılar bile servisin numarasını verdiler sadece daha bi ay olmadı ürün tamire gitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.