Şimdi Ara

N79 lcd ekran sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yahu millet bende n79 gri kullanıyorum ,su ejkran sorunu nedır ?ters durması vb.
    birileri tarif etsin aşama aşama lutfen...

bendekı sorunlara gelınce...
    1- ılk zamanlarda ben burdayım dıyen GPS su anda saatlerce uydu arıyor...
    2-Kamera performansı sacmalaya basladı ,zaman gectıkce kotu resımler cekıyor...
    3-manyak mı lan bu telefon anlamadım ,gun gectıkce yetılerını kaybedıyor,organızma mıdır nedır!!!yaslanıyor sankı...
    4-Telefon canı sıkıldıgında reset atıyor...

kazara teknosadan aldım , teknık servıs kvk imiş...ne aldıgım yer ne de kvk bı halta benzemedıgınden goturmuyorum teknık servıse ...
    kurcalamadıgım yabancı forum kalmadı, ana sorunlar firmware kaynaklıymıs ....
    ancak yıne de bırılerı su kronık ekran sorunu nedır acıklarsa sevınırım
    bende su olmakta : ekran yatay dıkey gecıs sırasında o esnada ekranda ne varsa yırtılırmıs gıbı oluyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendemail

yahu millet bende n79 gri kullanıyorum ,su ejkran sorunu nedır ?ters durması vb.
    birileri tarif etsin aşama aşama lutfen...

bendekı sorunlara gelınce...
    1- ılk zamanlarda ben burdayım dıyen GPS su anda saatlerce uydu arıyor...
    2-Kamera performansı sacmalaya basladı ,zaman gectıkce kotu resımler cekıyor...
    3-manyak mı lan bu telefon anlamadım ,gun gectıkce yetılerını kaybedıyor,organızma mıdır nedır!!!yaslanıyor sankı...
    4-Telefon canı sıkıldıgında reset atıyor...

kazara teknosadan aldım , teknık servıs kvk imiş...ne aldıgım yer ne de kvk bı halta benzemedıgınden goturmuyorum teknık servıse ...
    kurcalamadıgım yabancı forum kalmadı, ana sorunlar firmware kaynaklıymıs ....
    ancak yıne de bırılerı su kronık ekran sorunu nedır acıklarsa sevınırım
    bende su olmakta : ekran yatay dıkey gecıs sırasında o esnada ekranda ne varsa yırtılırmıs gıbı oluyor??

Saydıklarının hepsi var bunlar daha hiç bişe dua et ekran gitmesin

Ekran sorunu dediğm tlfonunu gözün gibi bakıosun hiç bi darbe düşme fln yokken birden durduk yere menüde fln dolaşırken renkler birbirine girmeye başlıo karıncalı eski televizyonlara dönüyo ole gidip gidip gelio sonra ters fln dönmeye başlıo 2 saat içinde ters dönüo bidaha düzelio renler fln karışıo görüntü karıncalanıo derken sen iice panik yapıon içinden yok canım olmaz dion daha bi ay oldu tlfonu alalı diosun yazılımsaldır fln diyip kendini avutmaya çalışken 2 saat daha geçio bi tuşa basıosun bakıosun ekran karardı bir daha gelmemek üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaVH -- 11 Eylül 2009; 23:03:08 >

• Ayrıca bnm telefonum üretilen en son seriden siyah modeldi siyahı grisi beyezı hepsi aynı
    Telefonu aldıktan 29 gün sonra oldu daha 1 ay olmadan nokia destek hattını aradım 2 saat dil döktüm
    dedim bundan müzdarip internette bisürü insan var kronik bi sorun telefonun deişmesi lazım bana bulunduğum ildeki servisin numarasını ve adresini verideler götür telefonu tamir ederler dediler hiiiç sallamadılar.

Daha 29 günlük tlfonu servise götürdüm ekran deişecekmiş 20 ile 30 içinden alabilirmişim telefonu
    çok cnm sıkıldı telefona çok ii bakıodum servise verdiğimde daha ekranın üstündeki jelatinini çıkarmamıştım değil darbe fln bitane çizik yoktu tlfnmda

Siz siz olun uzak durun bu tlfndan!!!
  • 2 gündür bende de bu sorun var. Her an ekran tamamen gidebilir diye yedek alıyorum, ilk fırsatta da servise götürmeyi planlıyorum. 1 ayda anca gelir, ne yapıcam bilmiyorum...
  • arkadaşlar nokia n 79 dan dertli olanlardan biride benim telefonumun radyosu çalışmıyo yeni olmasına rağmen amasewerise werdim tamir edildi parça değişti diye geri gönderdiler telefonu fakat radyosu yine çalışmıyo geri gönderdim telefonu watan computer den şimdi yeniden bekliyorum sebebi ne olabilir radyo çalışmamasının
  • arkadaslar bu ekran sorunu bendede vardı izmir kvkdan ekranı değişti. alaı 1 gun oldu bir sorun yok inşAllahta olmaz.
  • 2 gün önce aynı sorun bendede oldu telefonu alalı 1.5ay oldu en yakın zamanda garantiye vercem
  • quote:

Orijinalden alıntı: yengeçf

6 aydır gri N79 kullanıyorum. Telefon ilk çıktığında ilk alanlardanım. 2 haftadır telefonum lcd ekran arızası nedeni ile nokia shopda (ankara cepa) tamir bekliyor. Nokia merkezle defalarca konuşmam, değişim talep etmem fayda etmedi. Nokia N79 lcd ekran arızasının kronik bir sorun olduğunu kabul etmiyorlar. Nokia destek hattında ilgi-alaka süper ama sonuç yok. Tavsiyem nokia büyük bir markadır diye asla güvenmeyin. N79 lcd ekranı kronik sorunlu.

Selamlar

Evet n79 da bu sorun ne yazıkki var sebebi telefonun arkadasındaki sensörler ile ekran arasındaki devrelerin uyuşmamasından kaynaklanmakta.

Ondan dolayı N79 yeni dönemde ithal edilmemekte Türkiye'ye.

Değişim olayı çok ama çok zor..
  • bende 2 hafta önce siyah n79 aldım.bu sorunların sensörlerden kaynaklandığını öğrendim.sensörleri kapatsam böyle bir sorun olurmu?
  • Arkadaşlar, bahsettiğiniz sorunu aynen ben de yaşadım.
    Aldığımın 10. günü önce renkler birbirine girmeye, ekran ters dönmeye vs başladı, geçer diye düşünürken ekran tümden gitti.
    Yani telefon açılıyor, beni arayanlar bana ulaşabiliyor ama ben kimseyi arayamıyorum, tabii diğer tüm fonksiyonları da kullanamıyorum.
    Aslında telefon hoşuma gitmişti. Sadece tuşları bana sert geldiği için kullanım keyfi yoktu ama özelliklerinden dolayı idare edecektim.
    Neyse ki telefon, aldıktan sonra ilk 1 ay içinde bozuldu.
    İlk 1 ay içinde bozulursa 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun İkinci Kısım 4. maddesine göre değiştirme veya parasını geri alıp iade etme hakkım var.
    Buna göre ilk 1 ay, muhatabınız servis değil, satıcıdır.
    Aldığım yere gittim, servis GENPA'ya göndermek istediler.
    Ben ilgili kanunu gösterdim.
    İtiraz edemediler.
    Ama Tüketici Mahkemesine başvurmam gerektiğini söylediler.
    Sanıyorlar ki, ben Tüketici Mahkemesiyle vs. uğraşamam.
    Ben TC tarihinde ilk ve tek olarak garanti süresi bitmiş ve bozulmuş ürünün parasını tam olarak almış, bu nedenle yerel gazeteye manşet olmuş kişiyim.
    Ki Sanayi ve Tic. Müdürlüğü yetkilisi ve Elektronikçiler Odasının belirlediği bilirkişi dahi parasını alamayacağımı söylemişti.
    Garanti süresi bitse dahi 7 veya 10 yıl kadar kullanım süresi vardır.
    Bu süre içinde de haklarınız vardır.
    Şartlar tutuyorsa hepiniz paranızı alabilirsiniz, garanti süresi bitse bile.
    Şimdi, N79 aldığım satıcı Tüketici Mahkemesine başvurabileceğimi söyleyince hiç tartışmadan, itiraz etmeden "Kolay gelsin, hayırlı işler" deyip ayrıldım ve soluğu postanede aldım.
    İadeli taahhütlü bir mektup yazarak bedel iadesi talep ettim.
    Aksi halde İcra Davası açacağımı, ürün bedelinin yanında mahkeme masraflarını ve avukat ücretini de ödemek zorunda kalacaklarını yazdım.
    Bu şarttır.
    Yasal olarak 1 ay içinde resmî olarak iade talebinde bulunmak zorundasınız.
    Satıcı size cevap vermese bile 10 gün sonra alındı belgesiyle Hakem Heyetine başvuracaksınız.
    Bu da 1-2 ay kadar süre ister.
    Hakem Heyetinin kararları, mahkeme kararları gibi tarafları bağlayıcıdır.
    Hakem Heyeti kararına uyarak ödemezlerse bu defa İcra Davası açacaksınız.
    Ben N79'u iade etmeye karar verdim.
    Mektubum satıcıya ulaşınca hemen beni aradılar, paniğe kapılmışlar, beni hala GENPA'ya yönlendirmeye çalışıyorlar.
    Kendileri KVK bayii.
    KVK'nın il başbayiine yönlendirmek istediler.
    Yarın il KVK başbayiiye gideceğim.
    Onlar da paramı vermezlerse yasal süreci devam ettireceğim.
    Burası Türkiye, kimse sizin kapınıza gelerek "kardeş kusura bakmayın, buyrun paranızı" demez.
    Haklarınızı bileceksiniz ve mücadele edeceksiniz.
    saygılarımla...

• Kronik sorunlu LCD ekranlar.... Bir arkadaşımda n79 vardı. onun da garip sorunları vardı. ekranı da gitti.
    Ben aldım 2-3ay sonra ölü pixel oluşmaya, çoğalmaya başladılar. 1le başladı. servise verdiğimde 10tane filan idi. eleman ciddi ciddi inceledi. ölü pixel işte...

NaviWheel çipim 2kere arızalandı. Telefon çok yavaştı. arkadaşlarımda kullandığım n79'lara göre çok yavaştı. videolarda, açılışta takılıyordu. hard format atıyorum. açılışta takılıyorr
    32.1 olan son sürüm yüklü.

2gün önce 2yıldır 10larca kez servise sorun var diye yolladığım telefonu kendim yaptım. İçine nokianın servis programı olan phoenix ile NaviFirm yazılımı ile indirdiğim son sürüm 32.1 yazılımını attım. 5dk sürdü. telefon yeniden doğdu
    Sırf yavaş olduğu için telefonu bir kenara atıp Android bir şey alacaktım. artık erteledim telefondan memnunum sonunda. 2yıl sonra...
    TeleService, KVK, Nokia destek hattına çok kızgınım. Onlarca servis işlemine rağmen, görüşmelere rağmen bir türlü düzeltemediler. Umarım en kısa zamanda batar nokia. Haktır ona...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.