Ürün elime dün ulaştı. Daha önceden Vatanbilgisayarda Bu ürünle hemen hemen aynı fiyatta olan Piranha Galileo 5' modelli ürünü almaya karar vermiştim. Fakat ürüne dokunduğumda malzemesinin ne kadar kalitesiz ekran ve kullanıcı arayüzünün ne kadar baştan savma hazırlanmış olduğunu gördüğümde. Kasada son anda ürünü almaktan vazgeçtim. Sonra Tüm forumlarda yaptığım araştırmalarda 200-300TL arası navigasyon cihazları arasında en kalitelisinin Navitech olduğu kanısına vardım ve online bir mağazadan ürünün siparişini verdim.
--Ürün elime geçtikten sonra insanların boşa konuşmadığını ve haklı olduklarını pek ala gördüm. Bir kere aletin kasası beni mest etti. O fiyat segmentinde kullanılabilecek en kaliteli malzemeden üretilmiş (Siyah piyano tuşlarının üretildiği plastik malzemeden) parlak siyah ve sert ve sağlam bir kasa (Pirahna'nın ise soluk siyah renkli yumuşak elastik bir kasası vardı.).
--Bunun yanısıra Kasasının yanında , kutudan çıkan tutucu aparat ve araç şarj aletide çok kaliteli ve sağlam. Kullanma kılavuzu yetmiş sayfa olup herşey harfiyen açıklanmış durumda. Ben tabi vakit geçirmeden başladım cihazın özelliklerini kurcalamaya.
--İlk önce bluetooth özelliğini açtık telefonum cihazı başarıyla gördü ve eşlemede sorun yaşamadım. telefondaki yaklaşık 300 numarayı bir dakikadan az bir sürede cihazın rehberine kaydetti ve cihaz üzerinden yaptığım görüşmelerden çok iyi randıman aldım. Bu kadar olabilirdi zaten en fazla.
--FM transmitter özelliğine gelince eğer boş frekans yakalarsanız harika bir ses kalitesi var. Ama tabi istanbulda parazitsiz bir yayın dinlemek zor. Bu özelliği kullanacağımı sanmıyorum.
--Video konusunda uzun metrajlı avi filmlerde başarılı değil. Film atlama yapıyor kesik kesik oynuyor. kendi çözünürlük ve rate'ine uygun ayarlarsam sorun yaşamayacağımı düşünüyorum ama tabi her izleyeceğim şeyi de onun istediği çözünurlüğe convert etmek için uğraşılmaz. Video konusunda pek başarılı değl
--Ses konusunda gayet başarılı. Gerek kulaklıkla gerekse hoperlörle çok tatmin edici bir ses seviyesi ve kalitesi var.
Gelelim en önemli özellik olan navigasyona.
Ben haritayı pek beğenmedim. Belkide google maps ile mukayese ettiğimdendir. Sadece yollar gözüküyor lansmanlarında değinildiği gibi üç boyutlu binalar falan yok. Fakat uydu bulma hızı ve gücü mükemmel. Evin içinde rahatça uydu buldu. Aracta denediğimde ise hedef olarak seçtiğim rotaya en hızlı yoldan nokta atışı gibi götürdü (Hızlı rota seçeneğini seçmiştim. Ekonomik seçmediğim için sanırım uzun yoldan götürdü beni) Yol tarif edici hatunun sesinide seçebiliyorsunu. Ben şiddetle sibeli tavsiye ederim. Çok tahrik edici. "İkinci girişe gir!" deyişi yokmu insanın içini titretiyor
Herneyse şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yakın zamanda keşfettiğim olumlu yada olumsuz özellikler olursa burada belirticem.
Sonuç olarak cebinizde 200-300 TL paranız varsa ve tereddüt halindeyseniz ben kesinlikle bu ürünü yada Navitech marka diğer ürünü öneriyorum. Piranha gibi teknik servisi ve malzemesi niteliksiz ürünlerden uzak durun.
Teşekkürler.
Cihazı almayı düşünüyorum.
Video konusunda başarısız olması ilgili video dosyasının çözünürlülüğünün 480*272 olarak ayarlanıp convert edilmesi ile çözülebilir diye düşünmekteyim. Sonuçta bir video convert yazılımı ile siz uykuda iken pc bu işi halledip kapanabilir.