Şimdi Ara

NE Fener ne başkası düşer !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Birkaç gün önce bir arkadaşım, bir balık lokantasında yemekte.

Yan masada Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinden biri oturuyor.

Arkadaşım hemen yan masaya geçiyor, kendini tanıtıyor ve başlıyorlar sohbete.

Konu haliyle “şike soruşturması” ve Futbol Federasyonu’na iletilen belgeler.

Etik Kurulu’nun adı bizde saklı üyesi, oldukça çok sayıda belgenin kendilerine iletildiğini söylüyor.

Şöyle bir çalışma sistemi geliştirmişler.

Belgeleri ayırmışlar.

Her üye belirli sayıda ve belirli bir konuya ait begeleri alıp inceliyor ve rapor haline getiriyormuş. Aksi takdirde bu kadar çok belgeyi kısa sürede incelemek mümkün olmayacakmış.

Belgelerin tamamı okunduktan sonra kurul üyeleri kendi aralarında toplanıp raporları ele alacak ve bir fikir oluşturacakmış.

Oluşacak fikre göre Etik Kurulu, Hukuk Kurulu ile birlikte Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’na bu raporları sunacak ve bir “tavsiye kararı” iletecekmiş.

Federasyon Yönetim Kurulu, Etik Kurulu’nun bu tavsiye kararına uymak zorunda değilmiş.

“Biz fikrimizi ileteceğiz. Uyup uymamak onlara kalmış” demiş Etik Kurulu üyesi.

Arkadaşım ısrarla sormuş. “Peki sizin görüşünüz ne?” diye.

Etik Kurulu üyesi önce fikrini söylemeye pek yanaşmamış.

Arkadaşımın ısrarı karşısında pes etmiş ve şöyle demiş:

“Vallahi emniyette ve savcılıkta bize verilmeyen belgelerde ne var bilmiyorum. Ancak bize verilen belgeler olayın sadece futbol boyutuyla ilgili olanlar. Yani Aziz Yıldırım ve diğer kişiler hakkındaki suçlamalar ne, tam olarak bilmemiz mümkün değil. Ancak futbol açısından konuşmak gerekirse bizim bugüne kadar incelediğimiz belgelere dayanarak ne Fenerbahçe ne de başka bir kulüp hakkında küme düşürülmesi yönünde bir karar çıkacağını zannetmiyorum. Pek çok laf, pek çok iddia var ama ortada somut, küme düşürme gerekçesi olacak pek bir şey yok. Tabii bu nihai fikrim değil. Daha pek çok şey göreceğimizi tahmin ediyorum, ama bugün için bence durum bu. Bu dosyalarla küme düşürme olmaz.”

Federasyon sonunda ne karar verecek bilinmez ama Etik Kurulu’nun “ihsası rey”i bu yönde diyebilirim.

kaynak :http://www.htspor.com/diger/haber/655251-etik-kurulundan-ihsasi-rey

• Eğer takımlardan herhangi birisinin şike yaptığı kabul edilir, ispatlanır ve buna rağmen küme düşürülmezse, bütün futbol taraftarlarının iki elleri yakalarında olacaktır TFF'nin. Böyle saçma şey olmaz, hem takımlar şike yapmış diyeceksin hem de düşürmeyeceksin. Para cezalarıyla geçiştireceksin. Ondan sonra takımların şike yapmaması için nasıl caydırıcı olacaksın ?
  • fenerliler fatih altaylıdan nefret ediyor sanıyordum

yoksa sadece işinize gelen yazılarını mı seviyosunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

fenerliler fatih altaylıdan nefret ediyor sanıyordum

Seveni yoktur sanırım bizim camiada. Buradaki olay ironi oluyor zaten. Başka medya kuruluşları ve kişileri hakkında olduğu gibi. Ama siz sanki biz destekliyormuşuz gibi anlamak istediğiniz için elden birşey gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood

quote:

Seveni yoktur sanırım bizim camiada. Buradaki olay ironi oluyor zaten. Başka medya kuruluşları ve kişileri hakkında olduğu gibi. Ama siz sanki biz destekliyormuşuz gibi anlamak istediğiniz için elden birşey gelmiyor

evet seveni yok Fenerbahçenin... medyada sadece Fenerbahçe değil başka takımlarında küme düşebileceği yazılırken millet sadece Fenere odaklanmış....

• quote:

Orijinalden alıntı: a_n0507

quote:

Orijinalden alıntı: Guybrush Threepwood

quote:

evet seveni yok Fenerbahçenin... medyada sadece Fenerbahçe değil başka takımlarında küme düşebileceği yazılırken millet sadece Fenere odaklanmış....

Herkesin derdi fener olmus demekki zamaninda fener

• quote:

Orijinalden alıntı: CΛRNIVΛLE

Eğer takımlardan herhangi birisinin şike yaptığı kabul edilir, ispatlanır ve buna rağmen küme düşürülmezse, bütün futbol taraftarlarının iki elleri yakalarında olacaktır TFF'nin. Böyle saçma şey olmaz, hem takımlar şike yapmış diyeceksin hem de düşürmeyeceksin. Para cezalarıyla geçiştireceksin. Ondan sonra takımların şike yapmaması için nasıl caydırıcı olacaksın ?

söylediklerin üzerinden gidiyorum, yani ispatlanırsa ve düşürülmezse demişsin ya, zaten adam bilerek düşürmücek olsa ispatlanamadı der, deliller yetersiz der geçer
  • zaten ona uğraşmıyorlarmı? Bu kadar ağırdan almaları bi türlü ellerindeki belgeleri somutlaştırmamalarından belli değilmi. Hala çıkıp henüz bir şey bilmiyoruz, daha bir şry bilmiyoruz onu bilmiyoruz şunu bilmiyoruz , kimsenin bir şey öğrenmeye niyeti yok. Bu işin üzerine gidende yok...
  • fenerli arkadaşlara şu yönden sonuna kadar hak veriyorum: bu süreç uzamamalı, ne karar verilecekse verilmeli adam gibi, öyle yok şunu bekliyoz yok bunu belkiyoz diye teee 9 ay sonraya bırakılmamalı.

ama işte kararı verecek adamlar da şu yönden haklı; adam diyoki kardeşim bana hemen karar ver diyosunuz ama ne karar verirsem vereyim mutlaka memnun olmayan birileri olacak ve o memnun olmayan birileri bana "işte ya çabucak kestirip attılar, zaten amaçları böyle karar vermekti" diyecekler.

ama ne olursa olsun futbol federasyonunun şu sözünü asla kabul edemem; adamlar dediki "ne yaparsak yapalım kimseyi memnun edemeyecez gibi" yani evet zaten memnun edemeyeceksin ama benim takıldığım olay şu: memnun EDEMEME değil, memnun ETMEYECEKSİN zaten. senin derdin birilerini memnun etmek olmamalı. senin derdin en doğru kararı vermek olmalı.

bakarsın 17 takımın 17si de şika yapmıştır, toptan hepsine verirsin tarihi bi ceza ve hiçbiri memnun olmaz hepsi federasyona saldırır, peki saldırmaları federasyonun bu kararı ile başarısız olduğunu mu gösterir? kesinlikle hayır! ceza verilecek, herkes saldırsa kimse memnun olmasa bile ceza verilecek!

ama bu iradeyi bizim federasyonda asla göremiyorum. adamlar ligin ertelenme nedenini bile "hava çok sıcak yavv, oyuncular susarlar yavvv" diye açıklayacak kadar korkuyolar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lazminator

zaten ona uğraşmıyorlarmı? Bu kadar ağırdan almaları bi türlü ellerindeki belgeleri somutlaştırmamalarından belli değilmi. Hala çıkıp henüz bir şey bilmiyoruz, daha bir şry bilmiyoruz onu bilmiyoruz şunu bilmiyoruz , kimsenin bir şey öğrenmeye niyeti yok. Bu işin üzerine gidende yok...

Deliler federasyonda değil. Savcılıkta. Vermiyorlar. Tabi ortada gerçekten bir delil var ise. Sen nerede yaşıyorsun yaaa. lazminator.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

fenerli arkadaşlara şu yönden sonuna kadar hak veriyorum: bu süreç uzamamalı, ne karar verilecekse verilmeli adam gibi, öyle yok şunu bekliyoz yok bunu belkiyoz diye teee 9 ay sonraya bırakılmamalı.

ama işte kararı verecek adamlar da şu yönden haklı; adam diyoki kardeşim bana hemen karar ver diyosunuz ama ne karar verirsem vereyim mutlaka memnun olmayan birileri olacak ve o memnun olmayan birileri bana "işte ya çabucak kestirip attılar, zaten amaçları böyle karar vermekti" diyecekler.

ama ne olursa olsun futbol federasyonunun şu sözünü asla kabul edemem; adamlar dediki "ne yaparsak yapalım kimseyi memnun edemeyecez gibi" yani evet zaten memnun edemeyeceksin ama benim takıldığım olay şu: memnun EDEMEME değil, memnun ETMEYECEKSİN zaten. senin derdin birilerini memnun etmek olmamalı. senin derdin en doğru kararı vermek olmalı.

bakarsın 17 takımın 17si de şika yapmıştır, toptan hepsine verirsin tarihi bi ceza ve hiçbiri memnun olmaz hepsi federasyona saldırır, peki saldırmaları federasyonun bu kararı ile başarısız olduğunu mu gösterir? kesinlikle hayır! ceza verilecek, herkes saldırsa kimse memnun olmasa bile ceza verilecek!

ama bu iradeyi bizim federasyonda asla göremiyorum. adamlar ligin ertelenme nedenini bile "hava çok sıcak yavv, oyuncular susarlar yavvv" diye açıklayacak kadar korkuyolar.

17 de 16 yapmışız. Bu 16 maçtan 3 tanesi GS, BJK ve TS. Onları da yenmişiz. geriye 13 maç kaldı. Şimdi biz 13 maçta şike mi yaptık. Güldürmesinler savcılar kendilerine. Diyelim ki yaptık. Peki bu 13 takımın oyuncuları, teknik direktörleri, yöneticileri nerede. Adalet nerede?

Trabzon yöneticilerinin açıklamaları da tam bir salaklık abidesi. Bir takım 17 de 16 yapabilir miymiş. Bu mümkün müymüş. Yani kendileri de 17 de 16 yapsaydı şike mi yapmış olacaklardı. Ulan bu lazların kafaları ancak bu kadar çalışır işte.

Ayrıca Fenerbahçe ligler kurulmadan öönce oynadığı bir ligde hiç gol yemeden ve hiç berabere bile kalmadan şampiyon oldu. O zamanki kaleci Şekip Kulaksızoğlu idi. Demek ki mümkün olabiliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

fenerli arkadaşlara şu yönden sonuna kadar hak veriyorum: bu süreç uzamamalı, ne karar verilecekse verilmeli adam gibi, öyle yok şunu bekliyoz yok bunu belkiyoz diye teee 9 ay sonraya bırakılmamalı.

17 de 16 yapmışız. Bu 16 maçtan 3 tanesi GS, BJK ve TS. Onları da yenmişiz. geriye 13 maç kaldı. Şimdi biz 13 maçta şike mi yaptık. Güldürmesinler savcılar kendilerine. Diyelim ki yaptık. Peki bu 13 takımın oyuncuları, teknik direktörleri, yöneticileri nerede. Adalet nerede?

Trabzon yöneticilerinin açıklamaları da tam bir salaklık abidesi. Bir takım 17 de 16 yapabilir miymiş. Bu mümkün müymüş. Yani kendileri de 17 de 16 yapsaydı şike mi yapmış olacaklardı. Ulan bu lazların kafaları ancak bu kadar çalışır işte.

Ayrıca Fenerbahçe ligler kurulmadan öönce oynadığı bir ligde hiç gol yemeden ve hiç berabere bile kalmadan şampiyon oldu. O zamanki kaleci Şekip Kulaksızoğlu idi. Demek ki mümkün olabiliyormuş.

tranbzon saçmalamış belki ama ben zaten onlar gibi bakmıyorum olaya. ben belgeleri bekliyorum, o duyduğumuz şifreli telefon konuşmaları, maçlardan önceki yüzbinlerce dolarlık para transferlerinin "dondurma parasıydı o yav" diye geçiştirilmesi doğru ise asıl skandal ozaman ortaya çıkacak.

• Fenerliler az turgay demirin twitterını takip edin.Belki bir şeyler anlarsınız.
    Bu arada BJK - FB maçı etik kurulun RAPORUNDA kimi kandırıyorsunuz 3ünüde şikesiz yendik diye.Sadri Şener'in açıklaması bence doğru.Madem sana gelen ramazan erzağıydı niye sevk ettin?Zaten BJK-İBB maçındaki şike haberi tamamen komedi.O maçı bir izleyipte şike diyen biri varsa futbolu bıraksın derim.Bir tanede ben yazıyım yazı o zaman..

Galatasaray'ı aklama Operasyonu
    Bildiğiniz üzere Hıncal Uluç yazısında G.sarayın kupasını hangi "hukukla" alacaksın demiş.Peki Galatasaray BEŞİKTAŞ'ın kupasını hangi "hukukla ç"aldı.
    Ayrıca o ilk gün yani PAZAR SABAHI Bjk,fb,ts olmak üzere incelemeler yapılmış.GS'ye yapılmamış!!!Sonradan yapılmış.E o zaman kadar kaç tane belge yok edilir ? Hesaplayın bakalım...
    Heleki yasa GS için hazırlandığına bir ispat.Bir Maddesinde "Yasadan önce şike ve teşvik primleri soruşturma kapsamına giremez".Peki neden ? Zaladlar Tofaşlar ŞİKE DEĞİL Mİ?
    En çok hakkı yenen takım BEŞİKTAŞTIR.En çok mağdur olan takımda BEŞİKTAŞTIR.En temizide BEŞİKTAŞTIR..

• quote:

Orijinalden alıntı: dh_batuska

Fenerliler az turgay demirin twitterını takip edin.Belki bir şeyler anlarsınız.
    Bu arada BJK - FB maçı etik kurulun RAPORUNDA kimi kandırıyorsunuz 3ünüde şikesiz yendik diye.Sadri Şener'in açıklaması bence doğru.Madem sana gelen ramazan erzağıydı niye sevk ettin?Zaten BJK-İBB maçındaki şike haberi tamamen komedi.O maçı bir izleyipte şike diyen biri varsa futbolu bıraksın derim.Bir tanede ben yazıyım yazı o zaman..

Bildiğiniz üzere Hıncal Uluç yazısında G.sarayın kupasını hangi "hukukla" alacaksın demiş.Peki Galatasaray BEŞİKTAŞ'ın kupasını hangi "hukukla ç"aldı.
    Ayrıca o ilk gün yani PAZAR SABAHI Bjk,fb,ts olmak üzere incelemeler yapılmış.GS'ye yapılmamış!!!Sonradan yapılmış.E o zaman kadar kaç tane belge yok edilir ? Hesaplayın bakalım...
    Heleki yasa GS için hazırlandığına bir ispat.Bir Maddesinde "Yasadan önce şike ve teşvik primleri soruşturma kapsamına giremez".Peki neden ? Zaladlar Tofaşlar ŞİKE DEĞİL Mİ?
    En çok hakkı yenen takım BEŞİKTAŞTIR.En çok mağdur olan takımda BEŞİKTAŞTIR.En temizide BEŞİKTAŞTIR..

2003'te Alaattin Çakıcı - Sinan Engin telefon konuşmaları ne oluyor ?
    Bırakın palavrayı en temiz takım Beşiktaşmış kargalar bile güler bu yalana

• uzun zamandır boş muhabbetler yüzünden futbol bölümüne girmiyordum bugün girim dedim değişen bi şey yok.selametle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

quote:

Yönetim kurulunuz metriste tatil yapmıyor.
    Şikeyi Gs yaptı ilk.FB özentilik yapıp geliştirdi.

• Şike yapıldığı tespit edilen hangi clup var ise hangi futbolcu veya teknik direktör var ise düşürülmeli, kim ne kadar şike yapmış, ne kadar az şike yapmış diye bir şey olmaz ! düşürmeye gücün yetmiyosa niçin bu kadar hava civa anlamıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

quote:

Yönetim kurulunuz metriste tatil yapmıyor.
    Şikeyi Gs yaptı ilk.FB özentilik yapıp geliştirdi.

Beşiktaş da sütten çıkmış ak kaşık değil. Bunu da unutma. Beşiktaş mafyaya bulaşmıştır. O zamanlar kimse bu olayı deşmeye cesaret edemedi.

• herkez kendi takımını aklıo.bende hiçbir takımın masum oldugunu düşünmüyorum. eskiden beri örtülüodu bu işler :)
    sadece karar verilsin böle kararsızlık kimseye yaramıo.
  • Bırakın fanatikligi.bu şike zirvaliklarinin ardında kimbilir neler saklanıyor da yine hiçbir şeyden haberimiz yok. Yani tam anlamıyla bir siyasi olay. ayrıca gsli ezik adamların yaptığı açıklama yine onların ezikliğini gösteriyor. Henüz savunma ve yargılama yokken adam aşmak sadece cahillerin işidir. Italyada itiraf üzerine cezalar verildi bunu unutmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.