Akla ilk gelen zafer partisi ancak hdp konusunda pasif siyaset yapıyor . Ümit özdağı ayırarak söylüyorum teşkilat yapısı içler acısı resmen iyi partide makam sahibi olamadığı için ertesi gün ayrılanlar fenotipi seziyorum. Ahmet kayacılar mı dersin bir zamanlar demokrat dedemci fatih başkan adayımı dersin derken parti, iyi partiye vur kaç yapma partisi gibi gözüküyor. Aynı zamanda teşkilat dışı parti mensuplarının yaş ortalamasıda çok genç olmasına rağmen sosyal medyayıda iyi kullanamıyor HDP/Malum Örgüt seviciler youtubeda bölünmüş harita üzerinden Türkçe sözde devlet propagandası yaparken bizim Türk Millyetçi sosyoloji ezhelin daha amedspor mensubu olduğundan dahi bi haber takılıyor. Zafer partisi ve hdp başlığı için diyeceğim şok şey var ancak onu video halinde youtubeda paylaşmayı planlıyorum. |
Neden HDP ile aynı radikallikte milliyetçi parti yok
-
-
Nedense medyada gizleniyor fakat ilginç bir biçimde.de Turkiye'de bulunan en faşist ve ırkçı parti hdp. Bildiğin Hitler seviyesinde bir kafatasçılık ve ırkçılık yapıyorlar ancak her yerde nedense bu partinin bu tutumu görmezden geliniyor.
Turkiye'de gerçekten Hdp dışında kafatası milliyetciligi yaoan başka bir parti yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 22:13:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle doğuda Kürtçü , Dindar daha fazlası varda... Batıda İnsan hakları feminist lgbtci yersen.
-
Neden olmadığını anlamamış olman yaptığın yorumdan gayet normal gözüküyor...
-
Ülkede milliyetçi adı altında kurulan partiler AKMhp'nin kontrolünde...
Zaferi, Memleketi, Büyük Birliği vs.
Bu partiler AKMhp'den izinsiz kafasına göre hareket edemezler, çıkardıkları Akmhp yanlısı, övücü adaylar ve AkMhp'nin bunlara tek kelime etmeyip İyi Parti'ye sallaması bunun kanıtıdır...
-
Sende hep böyle sallar mısın?
-
Tam olarak hangi yorum ?
-
Düşün bakalım acaba hangisi veya hangileri?
-
2020 yılında RTE'nin "Yerli ve milli muhalefet kuracağız" sözünden sonra hangi partiler kurulmuş acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 6 Ekim 2024; 22:36:21 > -
Valla yarın bugün gerçekten dengeleri değiştirecek bir parti çıksa acaba onuda paralelciler bilmemneciler diyip birşekilde patlatırlarmı diye düşünmüyorda değilim.
-
İyi Parti kurulduğunda partiye sürekli Fetöcü, paralelci iftirası atılmıştı... hatta bu yüzden Ankara'daki evi bile basılmıştı ülkü ocakları tarafından Akşener'in
Şimdi Akp ve Mhp'nin işine gelmeyecek parti kurulsa bırakın paralelci, Sorosçu lafları direkt partiyi kapatırlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 6 Ekim 2024; 22:46:2 > -
Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'ye verdiği en büyük zararlardan biri kendi koltuk hırsı sonucu İyi Parti'ye dönülmez hasarlar vermesidir. İyi Parti Kılıçdar'ın koltuk hırsının yarattığı enkazın altında kaldı.
Halbuki Yavaş veya İmamoğlu aday yapılsaydı bugün belki yüzde 20 seviyelerinde oyu olan bir partiydi.
Kılıçdaroğlu adaylıkta diretip , kendini dayatmasaydsı bugün Türkiye son kullanım tarihi çoktan geçmiş bir iktidar tarafından yönetilmiyor olacaktı ve MHP baraj altı kalıp yokolma sürecine giderecekti , onun yerini ise İyip dolduracaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 22:55:32 > -
Peki güya verdiği güven ve hizmetleriyle (!) gönlümüzü fetheden İmamoğlu ve Mansur abimiz ,ben bağımsız Cumhurbaşkanı yada b.ş belediye başkan adayı oluyorum dese %kaç oy alır ? eğer hatrı sayılır oy alamıyorsa mesele particilikmi yoksa ülkenin geleceğini kurtarmak mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRNamıkKemal -- 6 Ekim 2024; 22:56:28 > -
Muhalefet zaten 6 benzemezin bir araya getirildiği bir koalisyondu Kılıçdar çıkıp karşıt aday olsa yine oyları bölüp herşeyi mahvederdi.
Muhalif adaylar içerisinde anketlerde Erdoğan'a yenilen tek kişi olmasına karşısn inatla kendini dayattı. Kazanılmış seçimi göz göre göre verdi. Halk Erdoğan'dan ve Akp'den memnun değildi ve sadece muhalefetten doğru bir aday bekliyordu. Geçmişte Akp'yi yenmiş iki başkan adayın varken , insanların sevmediği birini neden aday yaptılar koltuk sevdası dışında anlam veremiyorum. Chp adeta denize düşen yılana sarılır gibi halka istemediği bir aday dayattı.
Mansur Yavaş 20 puan , İmamoğlu Erdoğan'a 10 puan fark atıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 23:0:19 > -
Diyelim halk yavaşı %70 oyla istiyor. Yarın seçim var ve beğenilmeyen Özgür Chpden , Mansur Bağımsız yada x partinin cumhurbaşkanı adayı bu senaryoda mansurun alacağı oy %1den fazlamı
Bir zamanlar herkesin çok sevdiği projelerine zart zurt inandığı Muharrem İnce vardı hatırlatırım.
-
Sen şunu anlamıyorsun. Özgür Özel ayrı , Mansur Yavaş ayrı seçime girerse ikiside seçilemez.
Benim bahsettiğim ortak aday özgür Özel mi olursa daha yüksek oy alır yoksa Mansur Yavaş mı ? Mansur yavaş çok daha yüksek oy alır çünkü Chp'nin adayı olduğu için zaten Chp'den parti oyunu alır fakat bunun yanında Özgür Özel'in ve özellikle Kılıçdar'ın çekmekte çok zorlanacağı Akpdeki ve milliyetçilerdeki memnuniyetsiz seçmenide kendi,ne çekebilir.
Şunu unutma iktidar partyisinden muhalefete geçen her oy 2 oy değerindedir çünkü onlardanb 1 eksilir senden 1 artar. Bu nedenle Yavaş'ın adaylığı iktidar partisine katmerli zarar verir.
Fakat Kılıçdar mentalitesindeki biri en fazla Hdplilerden aşırı ve marjinal solculardan vb oy alır ki zaten kılıçdar aday olmasa bu arkadaşlar gidip Akp'ye vb oy atmayacak kimseler oldukları için bu oylar 1 oy değerindedir . Kazansanda kaybetsende 1 oy değerindedir.
Muhalesefetin saçimi kazanması için iktidardan oy devşirmesi gerekli çünkü karşı taraf yüzde 50den daha büyük bir oy toplamını çekebiliyor bu nedenle senin adayın muhalefet oylarını almanın yanında iktidar partisine ve milliyetçi partilere oy veren kişilerinde rahatsız olmayacağı biri olmalı.
-
Erdo*ğan'a oy veren biri çok rahatsızlık hissetmeden Yavaş'a da oy atabilir. Ancak Erdoğpan'a oy veren biri spekturumun yani renk haritasının tam zıttında duran Kılıçdar'a oy verir mi ?
En basitinden Yavaş aday yapılsaydı Sinan Oğan zaten aday olmayacaktı. Sinan oĞan'ın çıkıp yüzde 5 almasının nedeni memnuniyetsiz seçmenin Hem Erdoğan'dan memnun olmamasına karşın Kılıçdar gibi bir adaydan hazetmemesidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ekim 2024; 23:13:52 > -
Evet ancak ben şu çıkarımı yaptırmak için ne kadar oy alır sorusunu sordum mesele adayın icraatine oy vermek değil chpnin adayı olması (tabi chpli seçmen gözünde) evet mansur demek +%10 oy demek.
He konumuzdan bağımsız ben chpden dedem aday olsa chpnin adayı olduğu sürece oy vermem nokta.
-
Chp kurumsal bir partidir. Chp'nin kemik seçmeni vardır. Chp koltuk değneğini aday gösterse yüzde 20 oy almasını sağlar. O nedenle Chp ayrı bir aday çıkartırsa zaten muhalefetin kazanma şansı 0dır.
Bu nedenle Mansur Yavaş gibi karşı cepheden de oy çekebilecek bir ismin Chp'den aday gösterilmesi önemlidir. Mansur Yavaş kendi başına seçimi kazanamaz. Fakat Özgür Özel'de kazanamaz. Bu nedenle muhalefet iktidardan daha akıllı olmak zorunda. Daha uzlaşmacı olmak zorunda. Burada o nedenle Chp'nin tavrı kritik, Chp doğru adayı desteklerse seçim kazandırtabilecek bir parti fakat kendi başına seçim kazanacak kadar güçlü değil.
Chp bu yüzden oyun kurucudur.
-
Bu mantıkla hareket etmesi gerekirse Fatih erbakanı aday yapması lazım gerçi yaparmı onuda yapar.
Benzer içerikler
- norm fazlası öğretmen ne kadar maaş alır
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- 25 yaşında hakim olunur mu
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- kuleli askeri lisesi mezunu ünlüler
- mavi taksi nedir
- telefon iade edilir mi
- bayiden sıfır araba fiyatları
- 2025 ötv muafiyet sınırı
- kara kutu nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X