Şimdi Ara

Neden kimse bilkent CTIS düşünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
2.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kötü bir okulda cs okumaktan çok daha iyidir ve linkedIn’e göre yurt dışı oranı da güzel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunun sebebi büyük ihtimal yüksek okul olması hocam ama müfredatı da farklı cs bölümlerine göre

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    CTIS’de okuyan bir arkadaşım artık yüksek okul olmadığını ve bu sene isminin değişeceğini söyledi.

• amönyak A kullanıcısına yanıt
    Sonuçta c java öğreniyorlar. Varyasyon olarak değişebilir de inşaat yazayım yazılıma döneyim diyen adamlar varken bilkentte düşük sıralamalı bir yazılım bölümü varken gitmemeleri ilginç. İngilizce de var. Anadoluda sıradan bir okulda cs okuyanlardan daha iyi kod yazıyorlardır tahminimce. Microsoft’ta staj yapanlar vs de var. Kimi görsem o bölümden azıcık kafası basan freelance iş kovalayıp güzel paralar kazanıyorlar okurken.

• ctis.bilkent.edu.tr
    CTIS - Computer Technology & Information Systems
    http://ctis.bilkent.edu.tr/anns/annsfiles/ctis_nameChange.php

Artık yüksek okul değilmiş. Biliginize

• Muhendislige gore cok ciddi temel farklari var bence. Sadece 2 mat dersi ile duzgun bi yuksek lisansa kabul alabileceğinizi düşünmüyorum. Sizi cok guzel developer yapar, fazlasi değil.

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Ben zaten çok iyi bir seçenek olarak sunmuyorum da 33-34k sıralama yapan bir öğrenci yazılım ile ilgilenmek istiyorum diye de 2.-3. Sınıf ünilerde okumak yerine böyle bir tercih yapabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çapa Tıp mı Koç MBG mi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Yani aslinda ulkedeki cs cilerin %90i developerlik hedefi ile cikiyor gibi zaten, yani makul bi tercih olabilir.
    Bolumun adi olmamasi cok büyük sıkıntı bence, ülkemizden ise yurt disina gecilirse yol daha acik olur bana gore ctis de

• Oranın avantajı Bilkent olması bilkent size güzel kapılar açar orda gireceğiniz mesleğinizle alakalı klüpler işinize yarar
    Kuzenim bilkent ceng de bana ctis de çok kaliteli çok iyi tiplerin olduğunu boş beleş tiplerinde olduğunu söyledi
    Yazılım alanında diplomanın önemi yok kimya mühendiside olsan hatta lise mezunuda olsan sana soracakları sınayacakları şey bilgin.

• up. ilk kez gordum, dikkate deger. okuyan yok mu hic burada?
  • Bir bilkent cs çi olarak, ctis cilerin bizden çok yazılım dili eğitimi gördüklerini, yazılım konusunda çok başarılı olduklarını iletmek isterim. Bizim gibi boş beleş humanity, biyoloji, fizik gibi birçok saçma sapan şeylerle uğraşmayıp daha çok yazılımla ilgileniyorlar ve bu beni kıskandırmıyor değil. Ayrıca bizim bölümden her yıl saçma sapan derslerin zorluğunu görüp ctis ' e geçiş yapan bir tayfada var.
  • JuernofbaN kullanıcısına yanıt

Cs ten ctis e geçen mi var, garipmiş
    Normalde ismi için bile cs i kör topal okuyup bitirirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Genellikle SAT sınavıyla gelen tam burslu yabancı arkadaşların bazıları okulun ilk dönemi biyoloji ve mat gibi derslerin zorluğuyla çakılınca CTIS'e geçiyor.
    Ctis çok sevmiştim istemistim ama forumda şu konunun son mesajları cok sogutmustu.

https://forum.donanimhaber.com/bilkent-universitesi-ctis-bilgisayar-teknolojisi-ve-bilisim-sistemleri-tanitimi--86092285-13
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wubba Lubba Dub Dub

http://ctis.bilkent.edu.tr/anns/annsfiles/ctis_nameChange.php

Artık yüksek okul değilmiş. Biliginize
    hayır yüksekokul. sadece ismi değişti. yüksek okul olmaması için başvuru yapılmış sadece
  • quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Cs ten ctis e geçen mi var, garipmiş
    Normalde ismi için bile cs i kör topal okuyup bitirirsin
    ben sanmıyorum cs den ctis e geçsin birisi
  • 300 bininci olup gelen şımarık gamer zengin çocuklarıyla dolu bir bölüm olduğu için.
  • Bölümde okuyan arkadaşım Hacettepe gibi yerlerde cs okunamıyorsa Bilkent'in CTIS'inin atılım, başkent gibi okulların CS'inden daha önde olduğunu söylemişti. Fakat dediğim gibi YTÜ gibi, Hacettepe gibi köklü cs bölümleri tutuyorsa oralara gidin bence. Türkiye bir etiket cenneti. Sırf unvan veriyor diye meslekler rağbet görür burada. Dolayısıyla mühendislik titrine ihtiyacınız olabilir.

Bölümde o kadar fazla pakistanlı olma sebebi buymuş demek. Şaşırmıştım görünce.

• Boğaziçi bilkent bile programlarına cs demiyorlar, title önemli diye mühendislik olarak veriyorlar ve donanım derslerini ve fizik falan ekliyorlar mecburen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.