Eskiye göre tüm servislerin durumu çok daha iyi. Daha üç beş sene önceye kadar hangi marka olursa olsun bizi adam yerine bile koymazlardı. Şimdi oldukça profesyonel oldular.
Bazı markaların servisleriyle işlerim oldu, görüşlerim iyi veya orta diyebilirim. Servisleri iyi olan markalar hangileri merak ediyorum.
Opel servisine ilk dört gün önce işim düştü. Park yerinde yeni aracımın far yıkama kapağını sürtüp düşürmüşlerdi. Antalya Opel Hedef garantiyle ilgisi olmayan bu sorunu hiç soru sormadan hemen düzeltti ve ücret almadılar. Yani memnun kaldım.
Egri oturup doğru konuşmakta fayda var; ülkemizde alman araçlarının servisleri hem pahalı hemde oluşan sorunu müşteriye özelikle kullanıı hatası diyerek yıkıp işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar ( hepsi değil ). Özelikle corsa D alırken satıcı bayan essentiaya c control takıldığını (servise danışarak takılabilecegi ) yaklaşık 150 ytl'e mal olacagını ifade etti.. Arabayı aldıktan sonra c controlü takamadılar servis sorumlusuda demez mi zaten bu esentiayada takılmaz dedi biraz üzerlerine gidincede aracı beyni değişcek 1000 ytl civarı masraf çıkar demeleri : MÜŞTERİ'YE ÇELME TAKMA DIŞINDA daha ne olabilirki ?Ayıp denen bir şey var.
ben opel servisinden memnun değilim ama dairede bir arkadaşımda toyota servisi yüzünden arabasını bile satacak hale geldi.mesele alman japon fransız servislerinin kalitesi değil. mesele yurdumdaki insan kalitesi. servisteki insanlar yurdum insanı değilmi. malesef ne acıkı durum bu... bu başına toyotada gelir hondada da ve gelen bi çok tanıdığım var. onun için alman japon kıyasına girme hem yeri değil hemde insanlar bundan bıkmıştır. ben forza opelciyim.. serviste uyanık olacaksın hepsi bu. ve sunuda söyleyeyim arabamıda kesinlikle servisten başka bir yere götürmem. saygılarımla..
yetkili servise gittiğinizde bagırın çağırın,hiç gülmeyin somurtun onlar bundan anlıyorlar kuzu gibi oluyorlar yoksa aha kek bulduk derler 1 saatte tamir olacak şeyi 2 günde yaparlar,20 yltlik şeyide 50 ytlye yaparlar opel yetkili servisine defa gittim kendi aracımı götürmedim arkadasınınkini götürdük adamlar bizi takmıyor bile ringonun ahırına girdik sanki herkez kendi kafasında 3 5 kurusluk adamların yaptıgına bak
Yazdıklarınızı okuduktan sonra iyice kıllanmaya başladım. Acaba aracın 15000 km bakımı öncesinde önce bosch a gidip araçla ilğili kabaca bir bilği alıp akabindemi yetkili servisemi gitsem ? dediğinize bakılırsa bunlar yolunacak tavuk arıyorlar! zaten 26000 ytl e 4 ay önce aldığım aracın fiyatını 25000 ytl e düşürmüşler!
quote:
Orjinalden alıntı: tekhatıram_
yetkili servise gittiğinizde bagırın çağırın,hiç gülmeyin somurtun onlar bundan anlıyorlar kuzu gibi oluyorlar yoksa aha kek bulduk derler 1 saatte tamir olacak şeyi 2 günde yaparlar,20 yltlik şeyide 50 ytlye yaparlar opel yetkili servisine defa gittim kendi aracımı götürmedim arkadasınınkini götürdük adamlar bizi takmıyor bile ringonun ahırına girdik sanki herkez kendi kafasında 3 5 kurusluk adamların yaptıgına bak
quote:
Orjinalden alıntı: nerki
Yazdıklarınızı okuduktan sonra iyice kıllanmaya başladım. Acaba aracın 15000 km bakımı öncesinde önce bosch a gidip araçla ilğili kabaca bir bilği alıp akabindemi yetkili servisemi gitsem ? dediğinize bakılırsa bunlar yolunacak tavuk arıyorlar! zaten 26000 ytl e 4 ay önce aldığım aracın fiyatını 25000 ytl e düşürmüşler!
quote:
mesele fiyat değil yurtdısından getirdikleri için çok pahalı parçalar,orda haklı olabilirler Opel marka araçtada sorun yok kaliteli, sorun olan adamların sorumsuzlugu kahvehane ortamı var serviste arkadaş bi iki laf soktu bagırdı sonra adam gibi işini yapmaya basladılar yani disiplin yok ukalalık üst seviyede yoksa korkma fiyat konusunda pahalı ama orjinal parçalar hepsi,o kadar yetkili servise gittim bunlar gibisini ilk defa gördüm gerçi antalyada gitmiştik yetkili servise ama heryerde aynımıdır bilmem belki ukalalık onlara özgü sadece
quote:
quote:
Ne sandın arabayı yatırım aracımı.
Kendi segmenti içerisinde çeyrek altın gibi çok çabuk satılması ve fazla prim kaybına ugramaması vesilesiyle corsadan yana tercihimi kullandım. Ee ne demişler gülü ( corsayı ) seven dikenine ( yetkili servisine ) katlanırmış.
quote:
Orjinalden alıntı: okanttnc
quote:
quote:
Ne sandın arabayı yatırım aracımı.
Uzun araştırmalarım sonucu 99 Model Opel Cd hatchback aldım..hangi markanın servisleri müşteriyi yolmak için beklemiyorkii.kaldı ki opel sağlam arabadır fiat gibi renault gibi sürekli servise gitmez
Bende 2004 Corsa C kullanıcısıyım aracım 120.000 km de yetkilisi,özeli Anadolu yakasındaki bir çok servisle muhattab oldum edindiğim tecrübeler, garanti kapsamında mutlaka yetkili servise gidilmeli,garantiden sonra agır bakımları (baskı balata,fren disk ve balata değişimi vs... orjinal parça kullanmak üzere özelde yaptırılabilir.
Corsa için söyleyeyim 60000 ve 120000 bakımı yetkili serviste yaptırmakta fayda var)Yetkili servise mutlaka randevu alıp gidilmeli mümkünse araç teslimi beklenmemeli akşama teslim alınmalı yoksa biraz işi şişirmeler yaşanıyor.
Sorun kalifiye elaman sıkıntısından ziyade Opel yetkili servislerinin yetersiz sayıda olması, rekabet az 20 araca bakılması gereken günde 60 araç kabul ediyorlar yetkili servis sayısının artması lazım, bir kaç firmanın tekelinde sanki.
Opel servislerinden bir şikayet nedenide chevroletle beraber aynı bünyede olması zaten az olan elemanlar iyice azalıyor
4 ay önce sürtaş izmir galeriden opel corsa cimon modeli bir araç aldım..2010 model anahtar teslim!!!4 aydır arabamda benzin kokuları buram buram!!!servis balçık vernik vs.kokusu diyor,fakat arabam özellikle yokus çıkarken ve gaza yüklenince biraz,benzin kaçırıyor ve 4 cam açık şekilde seyehat edidiyoruz!!!soroyorum?!birileri çinde yanıncamı yetkililer ilgilenicek!?defalarca opel müş.hiz.şikayette bulumum sonuç yok! boşuna para ödeypşbirde bu sıkıntıyı çekiyoruz....keşke daha duyarlı ve ilgili olsalar..!!!!! opel memnuniyet gözetin lütfen!!
2006 model Astra G kasa aracı olan birisi olarak neden opel yetkili servislerinin çok şikayet aldığını biraz irdeleyebilirim. (Ankara'da yaşıyorum.)
1. Aracımı (sıfır km'de) satın aldığım Konya yolu üzerindeki Opal o dönem kampanya dahilinde 4 adet michelin alpin kış lastiği hediye ediyordu. Kış dönemi olduğu için (2005 Aralık) bu lastikleri takılı olarak aldım, aracın üzerindeki dört mevsim lastikleri ise alıp evime koydum. Bir süre sonra fark ettim ki opal hediye ettiği 4 kış lastiğinin 3'ünü 195*60*15, birini ise 185*65*15 ölçülerinde vermiş!!! Opel'e şikayet ettim ve Opal'e bir daha uğramadım.
2. Yaklaşık 1 yıl sonra aracımı ilk bakımı için Opan'a götürdüm. Motor yağı, buji ve filtrelerin değişimi Ocak-2007'de 270-280 TL civarı tutmuştu. O tarihte de pahalıydı bugün de inanılmaz pahalı bir servis, bir daha Opan'a da gitmedim.
3. 2007 yılının ortalarında park yerinde başka bir aracın teması sonucu çamurluğum hasar gördü. El kadar bir bölge hafif içine göçmüştü, düzeltilip lokal boya yapılacaktı. Opis'e gidip fiyat sorayım dedim, 400 TL'ye yaparız dediler. Tereyağoğluna sordum 150 TL dediler. Piyasada 50 TL'ye yaptırdım. O tarihten sonra Opis'e bir daha uğramadım.
4. Opis'in 400 TL fiyat verdiği hasarı 150 TL'ye yaparız dediği için bir sonraki bakımda aracımı Tereyağoğluna götürdüm. Bu bakım sırasında aracıma arka park sensörü de taktırdım. Bir süre sonra park sensörünün ekranındaki yazıların bir kısmı silindi. Tekrar servise gittim, bu araç güneşte kalmış, ondan yapmıştır dediler, hiç ilgilenmediler. Yaz günü arabamı park ettiğim yerin her zaman gölge olacağını düşünmek nasıl bir mucize beklentisidir anlamak mümkün değil.. Park sensöründeki yazılar hala silik ve bunun için ödediğim parayı kendilerine helal etmedim..
5. İş yerime de yakın olması sebebiyle büyük bir hata yaparak bir sonraki bakımda yine Tereyağoğluna gittim. Telefonda verdikleri fiyatı bakım sonunda hata yapmışız diyerek 150 TL arttırdılar. İtirazımla 50 TL geri düşürdüler ama sonuçta 100 TL fazla ödedim. Bunun üzerine Tereyağoğluna da bir daha gitmedim.
6. Bir ay içinde aracımı yeniden bakıma götürmem gerekiyor. Özel opel servislerinden fiyatlar aldım, motor yağı, bujiler, filtreler için işçilik dahil 150 TL dediler. Tam bunlardan birinde karar kılmak üzereydim ki yetkili servislerde 60 aydan daha yaşlı opeller için motoryağı, yağ filtresi, yakıt filtresi ve hava filtresinin 99 TL'ye değiştirildiğini öğrendim. Üzerine bujiler ve polen filtresi de eklenirse yaklaşık 170-180 TL'ye bakım yaptırabileceğim ama denemediğim sadece 2 tane yetkili servis kaldı. Birisi internette hakkında tonla şikayet olan Reis Opel, bir diğeri de Ostim'deki Opak Opel. Ne yapacağım konusunda kararsızım. Yukarıda saydığım diğer yetkili servislere ise 39 TL'ye komple bakım yapsalar dahi gitmem...
İşte özetle Opel yetkili servislerinin durumu budur, neden sevilmediklerini artık siz taktir edin..
Ciddi bir şekilde yeniden yapılandırılması gerekiyor..Bayiler dahil.. bayilerdeki satış departmanlarında çoğu çalışmış olmak için çalışan tipler, meraklı olmadıklarından otomobiller hakkında saçma sapan bilgiler yok bilgisizlikler veriyor otomabil alıcılarına..sonrası malum!..servis çalışanlarının durumu daha içler acısı.. eğitim masraflarını bayiler karşıladığı için sonsuza dek eğitim alamıyorlar..yeni otomobillerin bir çok işlemini eski tecrübeleri ile deneme yanılma yöntemine başvurarak yapıyorlar..Satıştaki başarı da bayidekilerin süper satıcı olduğundan değil Opel in kendini aşıp süper otomobiller yapmasından kaynaklanıyor..sizin anlayacağınız bu sorun çözülmez..çözülmesi için müthiş bir ekip kurup baştan da yazdığım gibi yeniden yapılandırma ya gidilmeli..bayilerde onca paraya satılmaya çalışılan otomobillerin yanından kravat takım elbise giymeyi bile beceremeyen tiplerin ayıklanması, level yükseltilmesi..vs.vs...ohooo kim yapacak bunları??
Yetersiz bilgisiz personel çalıştırıyorlar zaten iyi olan personel yetkili servisten ayrılıp kendi özel servisini açıyor
ben 1,5 yıldır 2008 astra kullanmaktayım 3bakım yaptırdım arkas 'dan çok ama çok memnunum, kendimi hep özel hissettireceğim biçimde karşılandım ve uğurlandım.
bazı insanlara bedava bakım yapsanda memnun kalmaz ki
quote:
Orijinalden alıntı: sodom79
Yetersiz bilgisiz personel çalıştırıyorlar zaten iyi olan personel yetkili servisten ayrılıp kendi özel servisini açıyor
aynen katılıyorum
Sakarya'daki özel servis cok daha profesiyonel ve özenli...
yetkili servisi ise aynı devlet dairesi
İst. anadolu yakası için hangi özel servis veya yekkili servise gidilmesi önerisinde bulunursunuz?
yetkili servislerin bu kadar cefasını çekiyoruz. ve hiçbir marka da şuana dek sanırım herhangi bir yetkili servisine bir uyarı veya ihtarname göndermemiştir. adamlar nasıl tezgah kurmuşlar anlamış değilim. ben yaklaşık 10 yıldır opel kullanmaktayım 3tane opel vectra ve şuan kullandığım yeni astra. son ikisi sıfır alınmış araçlar. opeli kullanmış olduğum tüm bu zamanlarda oluşan herhangi bir sorun için yetkili servise sadece 1 defa gittiğimi hatırlamıyorum, hep 2 veya 3 defa gitmişimdir. bu mesajlarımızı gören opelde yetkili bir Allah'ın kulu yok mu ???
quote:
Orijinalden alıntı: yunus2003
Bu topİK AÇILALI 7-8 SAAT OLMUŞ VE EN AZ 40 KÜSUR OPEL KULLANICSIDA OKUMUŞ AMA OKUYAN OPEL KULLANICILARI YETKİLİ SERVİSLERDEN ANLAŞILAN O Kİ ÖYLE BİR TIRSMIŞKİ CEVAP YAZMAKTAN KORKUYORLAR ! ÇÜNKÜ HEPSİNİNDE SERVİSLERLE İLĞİLİ KÖTÜ BİR ANISI VAR
OPEL SERVİSİNE GİRMEDEN ÖNCE ; OPEL SERVİSİNDE FATURAYI GÖRÜNCE OPEL SERVİSİNDEN ÇIKINCA
LAFA GELİNCEDE YA BİZ OPELDEN ÇOK MEMNUNUZ ((( HADİ ORDAN )))
Valla senin bir derdin var kesinde başkasını bilemiyorum...
İlk opelimi 1997 yılında sıfır olarak Astra F kasa aldım tam 10 yıl çok şükür sorunsuz bindim 180 Bin km.de sattım ve sattığım arkadaş inanın halen biniyor ve halen daha rutin bakmının dışında birşey yaptırmadığını beyan ediyor...
Bu aracımdan sonra yanıldım şaştım ve Hyundai Accent Era aldım 2007 yılında sıfır bu formda da yazılarım var ve satana kadar uyku girmedi gözüme servisleri berbat oğlu berbat sanayi mantığıyla çalışıyorlardı resmen... Bunun yanında eğer opel servislerini kıyaslayacak olursam onlara bakarak hem daha saygılı hem daha kibar ve profesyoneldiler... Sanki Türkiyede müşteriyi çok aman aman düşünen bir otomobil markasının servisi varmış gibi konuşuyorsunuz...
Hyundaiyi zor bela sattım kurtuldum tekrar gittim opel Astra H aldım ve 2011 yılı Ekim ayına kadar bindim bundan sonra aracımı sattım yenilemek istedim otomatik olsun dedik ve Honda Civic 2010 model aldım ve araçtan yalıtım sorunları heryerinin çatırdaması aşırı yakıt sarfiyatı vs. gibi nedenlerden ötürü sattım ama satmadan da üç dört sefer Ankaradaki Honda servislerine gittim birinde bakım yaptırdım diğerinde direksiyon tıkırtısı geliyordu yaptırmak için gittim bir diğerinde koltuk döşemelerinde ve kapı döşemelerinde problem vardı onun için gitmiştim. Direksiyon tıkırtısına normal dediler, ne kadar aracın şunu var bunu var derseniz deyin akşama kadar bekleyipte hiçbirşey yapmadan geri verdiklerini bilirim aracımı yani çokta güleryüzlü olduklarını söyleyemem bir çalışanları hariç, yani bu durumda Opel servisleride ancak diğer servisler kadar diyebiliriz ben gittiğim daha bir çok başka markaların servislerini de iyi bilirim Fiat, Renault, Vw vs. gibi hepside üç aşağı beş yukarı aynıdır...