Şimdi Ara

Nedir Bu Battlefield 4 Sıkıntısı?!?! Çökme-Donma-FPS-Mavi Ekran-Kitlenme! Hepsi var!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

http://forum.donanimhaber.com/m_107293785/tm.htm

linkte konu açmıştım. burdan, teknopattan, battlelog forumlarından, chipten, oyun forumlarından 100lerce google anahtar kelime araması, 100lerce yöntem, 100lerce güncelleme-silme-tekrar güncelleme, 100lerce deneme yanılma, 100lerce silme geri yükleme yaptım.

Son 1-2 aydır hiç sorun çıkarmayan BF4 artık 5 dakika bile oynatmıyor. yukarıda linkte verdiğim hataların yanı sıra daha bir çok hata alıyorum. artık bilgisayar başına oturup oyun oynayasım gelmiyor.

filmin en heyecanlı yerinde elektriklerin istisnasız kesilmesi gibi bi duygu! hiç bir fix yöntemi ıvır zıvır olmadı. düşünmekten uğraşmaktan çok yoruldum.

Mavi ekran, reset atma, oyundan pat diye düşme (düştükten sonra uyarı falan yok), appcrash ve kitlenme sorunları baş göstermeye başladı..

sistemim win 7. yarın formatlayıp win8e geçeceğim. bu sorunu çözer mi çözmez mi bilmiyorum dua edip, AKN limitini yine hunharca harcayıp bunu da deneyeceğim... işletim sistemimi win8e çevirmem sorunu çözer mi?

aklınıza gelen gelmeyen saydığım forumlardaki tüm ama tüm yöntemleri uyguladım. biri şu sorunum var demiş altında çeşitli cevaplar herşeyi uyguladım. 1 aydır mahfoldum...

çözüm yok! driver güncelleme demeyin lütfen çünkü pc deki tüm ekipmanların beta ve beta olmayan tüm son sürümleri denendi...

-hdd bad sektör taraması yapıldı. (arıza yok)
    -ram arıza tespiti yapıldı (arıza yok) (anakart destekleyen ram listesinde benim ram in kodu çıkmıyor ama arıza da almıyorum) (ramlerim mhz ve diğer özellikleri bakımından anakartın istedikleriyle uyumlu sadece kodu support list de yazmıyor)
    -aresmar ın forumdaki fix yöntemleri uygulandı
    -google aramaları sonucu denk geldiğim tüm fix ve sorun giderme yöntemleri uygulandı
    -pb, vc redist, net framework, sürücüler, güncellemeler herşey yerli yerinde ve son versiyon
    -oyun tekrar repair edildi
    -vga downclock edildi (aşama aşama denendi)
    -amd mantle ve directx ayrı ayrı denendi
    -oyun 32-64 bit modlarda denendi
    -sistem performans ve donanım yapılandırmaları kontrol edildi, fix yöntemleri denendi
    -priz voltaj kontrolü yapıldı (normal)
    -termal macunlar yenilendi
    -kasa temizliği yapıldı

dahasını anlatsam yaptığım şeyleri gerçekten okumaktan sıkılırsınız. çok kötü bir durum...
    yaşayan ve sonuç alanlardan, halleden varsa Allah rızası için bilgiği şeyleri söylerse sevinirim...

sistemim imzamdaki gibidir..

• Nedense oyundan bu denli sik hata alan butun tanidiklarim AMD kullaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

Nedense oyundan bu denli sik hata alan butun tanidiklarim AMD kullaniyor.

bu da aklıma çok takılıp midemi bulandırmıyor değil... zamanı gelince 1000 tl civarı bir Nvidia ya geçiş yapmayı planlıyorum..
  • Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.768.3
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 101
    BCP1: 0000000000000031
    BCP2: 0000000000000000
    BCP3: FFFFF880009F0180
    BCP4: 0000000000000001
    OS Version: 6_1_7601
    Service Pack: 1_0
    Product: 768_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\070315-12495-01.dmp
    C:\Users\FIRAT\AppData\Local\Temp\WER-18018-0.sysdata.xml

bu dump dosyasını uıpload etsem okuyup anlayacak biri var mı acaba?
  • firatciftci2008 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim imzandaki sistem benim pc den iyi. Benim sistemim de senin yaşadığın hiç bir sorun yok. Sistemde darboğaz olmasına rağmen sorun yaşamıyorum. Oyun yağ gibi akıyor bende.

Sistemim:
    Amd Phenom x4 9650 2.3 ghz (2.9 ghz overclok)
    8GB DRR2 800 MHZ
    Amd Asus R9 270 2GB
    Gigabayte MA 770 DS3 Anakart
    Windows 8.1 pro x64

Windows 8.1 pro x64 kullanmaman büyük hata çabuk win 8.1 pro ya geç ! ! !

Sendeki sorun donanımsal arıza olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 5 Temmuz 2015; 22:27:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win7 kullanirken bende bir kac hata aliyordum, calismayi durdurdu ve transpotting gibi. Win8.1 64'e gectim suana kadar hic bir hata almadim. Eger donaniminda bir sorun olmadigini dusunuyorsan isletim sistemini degistirmende fayda var. birde bu sekilde test etmis olursun
  • Gielenberg G kullanıcısına yanıt
    haftasonu win 8.1 pro 64 bit kurdum. şu an 3 5 dakika oynadıktan sonra battle log da hiç bir hata / uyarı vermeden oyundan atıp masa üstüne yolluyor beni bilgisayar... dımdızlak kalıyorum...
    sorun çözülmedi malesef... anakart-ram uyuşmazlığına vuruyorum şimdi meseleyi... kafam durdu artık sıktı iyice bu mesele
  • quote:

Orijinalden alıntı: firatciftci2008

haftasonu win 8.1 pro 64 bit kurdum. şu an 3 5 dakika oynadıktan sonra battle log da hiç bir hata / uyarı vermeden oyundan atıp masa üstüne yolluyor beni bilgisayar... dımdızlak kalıyorum...
    sorun çözülmedi malesef... anakart-ram uyuşmazlığına vuruyorum şimdi meseleyi... kafam durdu artık sıktı iyice bu mesele

Masaustune atiyor derken; oyun arka planda calisiyor mu peki? Battlelog sayfasinda, ekranin alt kosesinde mavi seritte transpotting yaziyordu bende ve oyun arka planda calismaya devam ediyordu fakat siyah ekran seklinde. Temiz win8.1 kurdum ve a'dan z'ye butun guncellemeleri yaptim(chipset, bios, anakart, ses driveri)

Oyun dosyalarinda bir problem de olabilir, silip tekrar indirin diyecegim ama malum Bf4'u tekrar indirmek cileli bir is.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gielenberg

quote:

Masaustune atiyor derken; oyun arka planda calisiyor mu peki? Battlelog sayfasinda, ekranin alt kosesinde mavi seritte transpotting yaziyordu bende ve oyun arka planda calismaya devam ediyordu fakat siyah ekran seklinde. Temiz win8.1 kurdum ve a'dan z'ye butun guncellemeleri yaptim(chipset, bios, anakart, ses driveri)

Oyun dosyalarinda bir problem de olabilir, silip tekrar indirin diyecegim ama malum Bf4'u tekrar indirmek cileli bir is.

transpotting yazıp oyun siyah ekranda kalıyor dediğiniz gibi ya da aşağıdaki mavi bildirim barı olmadan ve hiç bir uyarı vermeden oyun kapanıyor... şimdi kuzenden ödünç bir nvidia gtx460 ekran kartı aldım ödünç. önce bunu denicem ardından da ödünç 4gb ddr3 ram buldum aynı sorunu yaşarsam bir de ayrıca ram leri denicem bakalım sorun hangisinde...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gielenberg

quote:

transpotting yazıp oyun siyah ekranda kalıyor dediğiniz gibi ya da aşağıdaki mavi bildirim barı olmadan ve hiç bir uyarı vermeden oyun kapanıyor... şimdi kuzenden ödünç bir nvidia gtx460 ekran kartı aldım ödünç. önce bunu denicem ardından da ödünç 4gb ddr3 ram buldum aynı sorunu yaşarsam bir de ayrıca ram leri denicem bakalım sorun hangisinde...

Transpotting ve benzeri hatalarin directxden kaynaklandigini okumustum. regeditden bir kac ayari vardi sanirim. eger donanimsal degilse problem birde bunu arastirin

• hocam bizde takım olarak aynı durumdan muzdaribiz her oyunda illa birimizden biri bir hatadan dolayı düşüyoruz oyun güzel olmasına güzel ama bu hataları bi bitmedi bıktık yani bizde

error - directx hatası- çalışmayı durdurdu hatası- derken oyundan soğuyoruz yani

ben win7/32 bit kullanırken bu sorunları daha çok yaşıyordum sonra 64 bite geçince sorunum düzeldi ama bu hataları gene yemiyor değilim bakalım inş bf5 çıkartırlarken bu hatalardan ders çıkartıp ona göre optimizasyonu iyi yaparlar
  • Evet arkadaşlar 2 mesaj önce ödünç ekran kartı ve ram bulduğumu yazmıştım.
    öncelikle sadece gtx 460 ekran kartını takıp oyunu oynadım. gtx 460 biraz eskilerde kalan bir kart olduğu için grafik ayarlarını olabildiğince düşürdüm. 40-60 fps arasında oynanıyordu oyun yine de çat pat diyelim..
    ve sorun bitmedi. bilgisayar direkt reset attı. cızzzz diye bir ses gelip kitlenip kaldı bilgisayar. inat ettim 2 defa daha oynadım ve sorun gitmedi.. direkt kitleniyordu bilgisayar...
    sonra bu ekran kartını çıkarıp, kendi amd 7870 ekran kartımı taktım, ödünç aldığım 2x2gb kingston ddr3 ramleri denedim. benim sistemde normalde 2 adet 8lik ram vardı.. ram yetmez ve oyundan yine atar diye korkuyordum...

Ancak öyle olmadı!

yaklaşık 1 saat boyunca oyunu kesintisiz oynayabildim. 3 haritada oynadım.. sahur vakti geldi artık denemekten yoruldum ve yarın yine oyunu bu ramlerle oynayıp stabil testleri yapıcam.
    şimdi oyundan çıkıp anakartımın memory support list ine baktım ve listede saçma sapan ram ler var asrock sitesinde.
    hiç biri de türkiyede satılmıyor. kingston un kendi sitesine girip anakart modelimi seçerek uyumlu ram listesini arattım ve yine 2x8 gb ramlerden ülkemizde satılan modelleri buldum.
    asrock a bu modellerin uyup uymayacağını mail atarak sordum. gelen cevaba göre kingston un sitesinde benim anakartla uyumlu olduğu ifade edilen ram lerden 2x8 gb bir kit alacağım.

bunca zaman (1 aydan fazla) imanım gevreyene kadar yapmadığım yöntem kalmadı resmen öldüm bittim ama 2 tane kıytırık ram ile oyunun stabil çalışmasına çok şaşırdım...
    yabancı forumlardan, bu forumdan, battlelog sitesinde ve youtube kanallarında araştırdığım tüm olası sorun çözümlerini denedim... yapmadığım şey güncellemediğim yazılım kalmamıştı...
    demek ki anakart seçerken ram lerin kaç gb olduğuna değil, anakartla uyup uymadığını da kontrol etmek gerekiyormuş. ben parça seri numaralarına bakmadan 2 tane 8lik 1600 saat hızında çalışan soğutuculu ram olsun taştan olsun demiştim ama durum öyle değilmiş... ki aldığım ramler de iyi gerçekten..
    Corsair CMX16GX2M2A1600C11 2x8 GB Dual Kit

gelişmeleri yine bu başlık altında yazacağım...

• Arkadaşlar eğer bilgisayarınız oyun oynarken özellikle (battlefield 4) ya da youtube aniden çizik sesine benzer ya da çığlık tarzı bir ses çıkarıyorsa probleminiz büyük ihtimalle onboard kullandığınız realtek ses kartından kaynaklanıyordur. Bilgisayarı aldığımdan beri aylardır bu sorunla boğuşuyordum. Denemediğim hiçbirşey kalmamıştı.
    1-Ram-Memtest86 ile defalarca test ettim bişey çıkmadı. Başka marka ram denedim.
    2-Hard disk-Başka hard disk taktım windows yükledim.
    3-Ekran kartı- Eski ekran kartımı taktım
    4-Powersupply-Başka bir tane denedim.
    5-Windows 7 - 8.1 - 10 hepsini denedim.
    6-İşlemci- başka işlemci taktım.
    7-Kasa içi kabloları değiştirdim.
    8-Toprak hattı olmayan prizlerde bilgisayarın voltaj kaynaklı kapanabileceği söylendi evimde toprak hattı mevcut.
    9-Kasa içi fanlarda takılma durma yoktu.
    10-Bios güncelledim.
    11-Virus taraması yaptım.
    Yani aklıma gelenlerin hepsini yazdım buraya ama aylardır onca şey yapmama rağmen bu mavi ekran hard reset sorunlarını bir türlü bulamamıştım ta ki bir hafta önceye kadar.
    ÇÖZÜM: Yaptığım denemelerde sadece anakartı değiştirmemiştim ve anakarttan şüpheleniyordum. Google da yabancı forumlara bakarken realtek driverlarının ses çalıştığında yani video,youtube,oyun oynarken mavi ekran hatasına sebep olduğu, ekranda görüntünün donduğu ve hoparlörden çizik,çığlık ve ses tekrarlama sesleri geldikten birkaç saniye sonra bilgisayara reset atılmasına sebep olduğunu öğrendim. Bunun çözümünü ise çoğu kullanıcı bios ayarlarından onboard ses kartını disable yani devre dışı bırakarak ve yeni bir ses kartı alarak çözmüş. Ama ben bunun driverla ilgili bir problem olabileceğini düşünerek ilk önce realtek driverlarını kaldırdım. Ardından windows u ilk kurduğunuzda windows un otomatik yüklediği 'High Definition Audio Device' standart driverı kurdum. Sonuç bilgisayarı açtıktan 10-15 dakika sonra çıkan mavi ekrandan 1 haftadır eser yok. Artık battlefield 4 mavi ekran hatası ya da reset atma problemlerinden tamamen kurtuldum.
    İnşallah bu yazı bu sorunu yaşayan arkadaşlara çözüm olur.Ayrıca realtek in bütün eski sürüm ses driverlarını denedim olmadı.Çözüm sadece windows un standart driver ı ya da yeni bir ses kartı almak.
    Özellikle başlığı açan arkadaşımız firatciftçi2008 in anakartındaki ses kartı realtek olarak dikkatimi çekmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onuryarli -- 24 Ocak 2016; 5:23:29 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.