Şimdi Ara

Netspeed e geçmelimiyim ve ne kadar hız alırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ay ttnet taahhüt üm bitiyor ve bende çok sıkıldım düşük hızından ve kotasından Ven farklı internete geçmeye karar verdim türknet ile netspeed arasında kaldım ama müşteri hizmetleri daha iyi olduğu için netspeed e geçmek istiyorum dün gece netspeed e mesaj attım ve bana şu fotoğrafı attılar Netspeed e geçmelimiyim ve ne kadar hız alırım ve ben şu paketi alırsam 75 mpbs hız alırmıyım ve bu paketi almak mantıklımı Netspeed e geçmelimiyim ve ne kadar hız alırım Ve Eğer beğenmezsem paket değişimi veya sözleşmeyi sona erdirmekte sıkıntı yok değilmi Cevaplarsanız Çok Sevinirim

• facebooktan kendilerine sorabilirsiniz daha detaylı cevap vereceklerdir. 6 ay kalma sözüne 60tl aktivasyon ücreti alınmıyor 6 ay içinde çıkarsan 60tl yi ödeyip gidebiliyorsun tek engel bu. Hız olarak adresini yine facebooktan verince alabileceğin hızı söylerler
  • mesafe bilgisi olan görüntüyü nereden aldınız?
  • Jovi kullanıcısına yanıt
    Facebbok Adreslerine Adres atınca bu fotoğrafı atıyorlar
  • arjenrobbenn A kullanıcısına yanıt
    Zaten facebook hesaplarından bana bu görüntüyü yolladılar ama tam emin olamadım 75 mbps paketini alırsam o hızları görürüm değilmi
  • Bana 51 mbit alırsınız dediler. Ben de 75 mbit 200 Gb Akn olan paketi aldım. Türk Telekom saha ekibi olan arkadaş abi 35 mbit'e düşürdüm, üstü aıkıntı çıkarıyor dedi. Santrale mesafe 348 metreymiş. Şimdi aldığım hız 33 mbit civarı fakat tarifem 75 mbit olduğundan Akn sonrası 24 mbit'e mi düşer onu merak ediyorum. Çünkü hızım 35 mbit'e tanımlandığından upload hızım tarifede 4 mbit olmasına rağmen 3 mbit'e düştü.
  • Jovi kullanıcısına yanıt
    Peki bu ediğin hız düşürülmesi olup olmayacağını ben nereden öğrenebilirim
  • @Jovi Modem arayüzünden hat değerlerinizi atabilir misiniz? Bazen türk telekom çalışanları bilerek düşük hız tanımlayabiliyor. Modemde de en fazla 35 mbit kaldıracak şekildeyse sorun yok demektir.

@M_fatih_Y Şu anda adsl mi, vdsl mi kullanıyorsunuz? Hat değerlerinizi atabilir misiniz?
  • Bu gece bende konuştum banada aynı görselleri attılar.

75 Mbps 200 GB AKN için alabileceğin hız 75 Mbps dediler.

VDSL tarifelerde hız sabitleme değerleri 24, 32, 35, 50, 75 Mbps'e kadar şeklindedir.

Şu yazıyı sordum buna göre bana 50 Mbps tanımlayacaksınız doğru mu dedim evet dediler. Niye 50 Mbps AKNli paketiniz yok dediğimde "pazarlama birimlerimiz tarafından belirlenen tarifelerimiz bu şekildedir." Cevabı geldi.

Yani 75 Mbps 200 GB AKN için 65 TL verip 50 Mbps kullanmak saçma geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jovi

Bana 51 mbit alırsınız dediler. Ben de 75 mbit 200 Gb Akn olan paketi aldım. Türk Telekom saha ekibi olan arkadaş abi 35 mbit'e düşürdüm, üstü aıkıntı çıkarıyor dedi. Santrale mesafe 348 metreymiş. Şimdi aldığım hız 33 mbit civarı fakat tarifem 75 mbit olduğundan Akn sonrası 24 mbit'e mi düşer onu merak ediyorum. Çünkü hızım 35 mbit'e tanımlandığından upload hızım tarifede 4 mbit olmasına rağmen 3 mbit'e düştü.
    Bu sabitleme olayını interneti netspeed den alsak bile turk telekom elemanları mı yapıyor?
  • 3 aydır NETSPEED kullanıyorum.Bahsi geçen paketi aldım ve ethernet ile bağlı iken yaptığım her testte (4-5 kez farklı zamanlarda yaptım) 75mbit tam olarak gördüm. Ancak wifi durumunu da düşünmenizi tavsiye ederim. Kablosuzda ortalama 40-45 mbit alabiliyorum. O hızı alabilmek modeminize ve sinyalin dahaldığı ortama da bağlı oluyor.

Bu arada firmadan da son derece memnunum. Üçüncü aydayım ve hiç bir sıkıntı yaşamadım. Müşteri hizmetlerine ulaşmak da son derece kolay. Modem değiştiremeyeceğim için tarifemi değiştirmek istedim hemen hallettiler. Ayda bir kez olmak şartı ile tarife değişikliğini sınırsız yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discopolis -- 14 Kasım 2018; 13:17:46 >
  • 50 Mbps den sonra wifi tam performans vermiyor sağlam modem ve wifi adaptör lazım
  • thorondor06 kullanıcısına yanıt
    benim hızı 35 mbit e telekom personeli ayarladı
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    netspeed mh iç tesisatta parazit var dedi 45 mbit geliyor 35 mbit alıyorsunuz dedi. eve gidince atayım
  • O zaman sorun yok İç tesisatı değiştirirseniz hız sorgusunda çıkan 75 mbit hızı, en kötü 50-75 mbit gibi daha yüksek hızları alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Kasım 2018; 17:19:22 >
    iç tesisat için söyledikleri ne kadar doğru bilemedim. iç tesisatı yenilesem 50-75 arası hız alır mıyım ki, bir de santrale mesafem 348 metreymiş
  • İç tesisatınız eskiyse, değiştirdiğinizde büyük faydasını görürsünüz. Türk telekom elemanı geldiğinde ankastreden ölçseydi oraya kaç mbit geliyor, bina içi tesisattan size kaç mbit ulaşıyor, değiştirmeye gerek var mı anlaşılırdı. Onun dışında kendinizin yapabileceği iç tesisatı değiştirince fayda edip etmeyeceğini anlamanın en kolay yolu bir ucuna jack takılı, diğer ucu boşta olan kısa bir telefon kablosu alıp ankastre önünde test etmektir.

https://cdn.cryptosam.com/wp-content/uploads/2013/11/telekom-ankastre-hiz-olcumu.jpg

Panodan kendi evinize giden kabloyu çıkarıp, yanınıza aldığınız telefon kablosunun bir ucunu panoya, diğer ucunu modeme bağlamanız gerekiyor. (Elektriği bir şekilde ayarlamak lazım tabi.) Ondan sonra modem online olduğunda ulaşılabilr hızın kaç mbit olduğuna bakabilirsiniz. Evdeki ulaşılabilir hıza kıyasla yüksek bir farklılık varsa bu iç tesisatı değiştirmeniz gerektiği anlamına geliyor. (Bu işlemi yapmadan direkt iç tesisatı değiştirip, iç tesisat kablosu sağlam olduğundan eskisine kıyasla aynı ya da çok az hız artışı görenler oldu. Boşuna masraf yapmamak için bu şekilde test etmek lazım.)

bilgi için çok teşekkür ederim
    Netspeed e geçmelimiyim ve ne kadar hız alırım hat değerlerim böyle

Galiba VDSL
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.