Şimdi Ara

NEY CALANLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkeze selamlar ney konusunu acmak istedim neye merak sardım hic calmışlıgım yok biraz araştırdım iyi neye gökan özkök adamcagız ünlenmiş 800 diyor öbürü benimki 500 diyor en iyisi diyor konyada birini aradım 300 diyor.. çok pahalı yav ... altı üstü kamış öte yandan 100 diyen var ohooo burda antepda birin yanına gittim 200 diyor caldı yanımda camur gibi ses var şu televizyondaki ayinlerdeki gibi olan neyler farklımı bilen biri varsa gercek tam sesleri cıkaran kız yada mansur ney fiyatı ne kadar...bu işte bi gariplik var eyiii 1 ...2 ..saatte neyi yap 800 1000 lirayı götür ...

• Hocam öncelikle çok geniş bi dünyaya ilk adımını atmak üzeresin :)
    Bu sazın çok felsefik bir yönü var o yüzden eftal olan şey tabiki kamış bir ney ile başlamak. Ama her önüne gelen tüccar-marangoz kamışlara rastgele delik açarak yaptıkları akordsuz şeyleri ney diye satıyorlar aman ha onlara dikkat et. Sana tavsiyem başlangıç olarak plastik bir ney satın alman. plastik neyler de hem akord sorunu olmaz hemde iç yüzeyi plastik olduğu için kamış neye göre çok çok daha rahat ses çıkarırsın. fiyat olarakta 20-30tl civarındadır..
    Baktın ki ses çıkarıyosun seni sarmaya başladı yavaş yavaş daha sonra iyi bir ustadan iyi bir enstrüman alırsın ben öyle yaptım mesela. (postunuza istinaden; Gökhan bey tam anlamıyla sanatkardır.Üstadların üstadı Niyazı SAYIN'ın öğrencisidir ney açkıcısı olarak türkiyenin en iyisidir.. ürettiği neyler ömür boyu kusursuz iş görecek derecede profesyonel neylerdir bilginiz olsun. Ben de ondan aldım neyimi aşırı derecede memnunum)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.