Şimdi Ara

NFS SHIFT OYNAYABİLİYORUM AMA ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RapscallioN

adam almış oyuna dalmış,bir daha da yazmaz

Banada oyuna dalmıs gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

Orijinalden alıntı: -Chucky-

quote:

Orijinalden alıntı: Nurullah_198

5770 in kendisi zaten 310 TL den başlıyor. Bence kartı iade edecekse 1 GB GTS250 alması yeterli olur. 5750 e hiç gerek yok.

3 beyaz ve 1 kırmızıdan uzak duracaksın

Lütfen fanatikvari mesajlar atmayalım. Varsa bir tecrübeniz bilginiz paylaşın lütfen, fakat kulaktan dolma bilgiler ile daha fazla kulak doldurmayın.

Kulaktan dolma bilgi??

• Bugün biraz işlerim vardı; mesajı yazdıktan sonra bakamadım. O yüzden cevap yazan arkadaşlardan özür diliyorum.

Yazıcıoğlu' nun oradaki Gold' dan aldım. Daha öncede birkaç kere parça aldığım Levent Bey vardı.

Ona söyledim. Sizin tavsiyelerinizi de aynen ilettim. Valla ne bileyim, bir arkadaşın dediği gibi 310 liradan başlıyordu 5770.

Senin işlemci falan zaten hak getire dedi. İki sene idare edecek, bilgisayarın da ömrünü biraz uzatacak bir tercih yapman daha iyi olur dedi.

400 lira masraf da bana çok ağır gelirdi. Başka yerden almak sıkıntı olduğunda uğraştırır diye çekinerek mutlaka memnun alırsın dediği bu iki donanımı aldım

(Neden güvendin derseniz;

3 sene kadar önce laptopuma hard disk alacaktım. Gittim danıştım. Dedi bizde fiyat bu; iki üç yere daha bak ucuzu var mı bir sor, sonra yanıma gel dedi.

Bi yerde buldum. Garanti belgesinde şu var mı diye kontrol et; varsa alabilirsin dedi.

Yaklaşımı çok hoşuma gitmişti yani. Aynı şekilde geçen sene de 5320 alırken de aynı şekilde ilgilenmişti.)

Gerçekten yanlış bir tercih olduğunu ve fiyat olarak da pahalı olduğunu düşünen arkadaşlar belirtirse eğer yarın gidip söyleyeceğim.

Kutular ve fatura duruyor daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: gravitybreak

Bugün biraz işlerim vardı; mesajı yazdıktan sonra bakamadım. O yüzden cevap yazan arkadaşlardan özür diliyorum.

Yazıcıoğlu' nun oradaki Gold' dan aldım. Daha öncede birkaç kere parça aldığım Levent Bey vardı.

Ona söyledim. Sizin tavsiyelerinizi de aynen ilettim. Valla ne bileyim, bir arkadaşın dediği gibi 310 liradan başlıyordu 5770.

Senin işlemci falan zaten hak getire dedi. İki sene idare edecek, bilgisayarın da ömrünü biraz uzatacak bir tercih yapman daha iyi olur dedi.

400 lira masraf da bana çok ağır gelirdi. Başka yerden almak sıkıntı olduğunda uğraştırır diye çekinerek mutlaka memnun alırsın dediği bu iki donanımı aldım

(Neden güvendin derseniz;

3 sene kadar önce laptopuma hard disk alacaktım. Gittim danıştım. Dedi bizde fiyat bu; iki üç yere daha bak ucuzu var mı bir sor, sonra yanıma gel dedi.

Bi yerde buldum. Garanti belgesinde şu var mı diye kontrol et; varsa alabilirsin dedi.

Yaklaşımı çok hoşuma gitmişti yani. Aynı şekilde geçen sene de 5320 alırken de aynı şekilde ilgilenmişti.)

Gerçekten yanlış bir tercih olduğunu ve fiyat olarak da pahalı olduğunu düşünen arkadaşlar belirtirse eğer yarın gidip söyleyeceğim.

Kutular ve fatura duruyor daha.

dostum bende ordan x1600 diye ati kartı aldım ikinci el,taktım tanırken zaten x1550 diye tanıdı pc , 1 sene dayanmadı zaten fanı bozuk dönmüyo,toz moz hikaye gözüm gibide baktım , alırken öyle bir övüyolarki yok onu full açar bunu full açar bilmem ne , seni aşa bodrum kata indiriyo takıyo kartı deniyo bide dandik bi oyun açarak diyo işte " bak bu oyun kartı doğrudan gören bi oyun bak nasılda grafikler nasıl akıcı bilmem ne" sanıyosunki dünyanın en iyi kartı bu birde yanına ekliyo 512mb x1600 PRO bu kart Pro :) açtığı oyunu benim ilk aldığım pc'deki 32mb onboard'da full oynatır..burdan selamlar "serkan kaya" isimli elemana..isim vermek
    istemezdim ama yinede yazdım..
    kısacası gold'dan artık boş cd bile almam , vatan duruyoken..fiyatlar zaten arada büyük fark var aynı üründe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhreader -- 18 Haziran 2010; 0:15:33 >

• Hocam ürün full kutulu ise gidin geri iyade edin. Yerine 5770 alın
  • ben halen yanlış tercih olduğu fikrimin arkasındayım. zaten bu zamanda donanımdan anlayan birisi bu ekran kartına bu paraları asla vermez. psu hakkında pek bilgim olmadığından konuşmuyorum.

9800gt nvidia'nın eski mimarisi ve sonunda miladını doldurdu. haliyle artık yeni nesil fermi tabanlı nvidia kartlar tercih ediliyor. fermiye para yetmeyecekse dahi hd5750-5770 almak çok daha mantıklı.

2-3 sene önce 8800gt-9800gt tam bir efsaneydi. bu zamanda 9800gt tavsiye eden varsa 2-3 yıl geride yaşıyor demektir.
  • Yüksek mhz li ram al anakartın kaldırabildiğince ve 9800 gt al bana kalırsa. Kullanıyorum gta 4 ü extra high da oynayabiliyorum. Sistemim avatarımın altında
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Chucky-

quote:

5770 in kendisi zaten 310 TL den başlıyor. Bence kartı iade edecekse 1 GB GTS250 alması yeterli olur. 5750 e hiç gerek yok.

3 beyaz ve 1 kırmızıdan uzak duracaksın

Lütfen fanatikvari mesajlar atmayalım. Varsa bir tecrübeniz bilginiz paylaşın lütfen, fakat kulaktan dolma bilgiler ile daha fazla kulak doldurmayın.

Kulaktan dolma bilgi??

Lütfen sizde "Uzak durulması gereken kırmızı" hakkındaki tecrübelerinizi varsa aktarın bizde bilelim. Ama hiç birşey bilinmediği halde kırmızından uzak durulması gerektiği biliiniyor sadece. İşte bu kulaktna dolma bilgidir. Lütfe daha fazla boşa kulak doldurmayalım.

Varsa bildiğiniz yaşadığınız tecrübe ettiğiniz bir durum belirtin. Yoksa bir başkası ortaya çıkıp "Yeşilden uzak duracaksın arkadaş" dese ona da sorarım, Ne için? diye. Sizlere soruyorum neden kırmızından uzak durmamız gerekiyor? Hani söyleyinde bilelim.
    Ama lütfen "Sürücüleri dandik" gibi bir mazeret ile gelmeyin bunu ciddiye alamayacağım çünkü.

• Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım. Pazartesi günü büyük bir media markette asusun 3d notebookunu inceleme fırsatım oldu. Yanına da nvidia vision gözlükleri koymuşlardı. Gerek film gerekse oyun için denemelerde bulundum ve ne yalan söyleyeyim gt330 için hiç beğenmedim 3d performansını. Benim evdeki red cyan gözlüklerdeki 3d gibi birşeydi . Psyhx denen olayın eksikliğinin de çok hissetmediğim kanısındayım. Kafaya koymuştum psyhx ve 3d var diye nvidia kart almayı düşünüyordum. Ama o günden sonra atiye yaklaşır oldum. Aynı performansı daha ucuza alabilme şansım varken fanatiklik yapıp pahalısını alayım. Tüketiciyi kandırmak için her reklamı rakibe her .ok atma işini iyi yapıyorlar. Bence gerek gpu gerekse memory hızları olarak ati daha yüksek hızlarda kartlar üretiyor bir de nvidia gibi oyun firmalarına para verip kendi kartını destekleyen kartlar ürettirdiğini düşünsek vay nvidianın haline. He nvidia ucuzlatır kartı bak aynı paraya psyhx var 3d vision var da var der o zaman da nvidia alırım. Sonuçta benim cebimden çıkan parayı ne ati veriyor ne nvidia ne de burada ati veya nvidia fanatikliği yapan biri. Ne kadar bütçe amaç ne o kadar ekmek. Saygılar...

• Arkadaşın bütçesi 300 TL + 50 TL (zorlarsam) görünüyor, halen HD5770 alın deniyor anlamış değilim bu işi + psu'da lazım arkadaşımıza, lütfen laf olsun torba dolsun yapmayın

Arkadaşım, T.Take TR2 serisi psu eski model bir üründür verilen 9800GT'de aynı şekilde eskidir, o güvendiğin Gold elemanı zaten işi bilse bu ürünleri vermezdi çok güvenme lütfen o kişiye, seni düşünüyor olsaydı düzgün ürün verirdi, burada paran boşuna gitmesin diye çabalıyoruz bu yüzden yanlış anlama söylediklerimizi...

* Elindeki ürünleri olduğu gibi götürüp ver. Yerine de aşağıdakileri almaya bak; Gold'un sitesin de sorun var ürün linkini de versem tıklayınca anasayfaya atıyor.

XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU R3 --- 90 TL
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=90447&ad=XiLENCE-XP500-500W-120MM-FAN-PSU-R3-Fan-Sogutucu-Guc-Kaynagi

ZOTAC GTS250 ECO 1 GB DDR3 256BIT --- 245 TL
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=89955&ad=ZOTAC-GTS250-ECO-1-GB-DDR3-256-BiT-PCi-EX-DVi-Ekran-Kartlari

Gold'da başka da alınacak ekran kartı yok bu segmentte... Bu ikiliyi almanı öneririm şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 18 Haziran 2010; 2:05:22 >

• quote:

Lütfen sizde "Uzak durulması gereken kırmızı" hakkındaki tecrübelerinizi varsa aktarın bizde bilelim. Ama hiç birşey bilinmediği halde kırmızından uzak durulması gerektiği biliiniyor sadece. İşte bu kulaktna dolma bilgidir. Lütfe daha fazla boşa kulak doldurmayalım.

Varsa bildiğiniz yaşadığınız tecrübe ettiğiniz bir durum belirtin. Yoksa bir başkası ortaya çıkıp "Yeşilden uzak duracaksın arkadaş" dese ona da sorarım, Ne için? diye. Sizlere soruyorum neden kırmızından uzak durmamız gerekiyor? Hani söyleyinde bilelim.
    Ama lütfen "Sürücüleri dandik" gibi bir mazeret ile gelmeyin bunu ciddiye alamayacağım çünkü.

Neden ciddiye alamıyorsun? Espri mi bu? O ciddiye alamadığın driver sorunları yüzünden kaç kişi teknik servislerde geziyor haberin var mı senin? Malesef herkes sizin sandığınız gibi DH ye takılmıyor. Gördük de söylüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nurullah_198 -- 18 Haziran 2010; 2:07:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ftrzk

Ben de başımdan geçen bir olayı anlatayım. Pazartesi günü büyük bir media markette asusun 3d notebookunu inceleme fırsatım oldu. Yanına da nvidia vision gözlükleri koymuşlardı. Gerek film gerekse oyun için denemelerde bulundum ve ne yalan söyleyeyim gt330 için hiç beğenmedim 3d performansını. Benim evdeki red cyan gözlüklerdeki 3d gibi birşeydi . Psyhx denen olayın eksikliğinin de çok hissetmediğim kanısındayım. Kafaya koymuştum psyhx ve 3d var diye nvidia kart almayı düşünüyordum. Ama o günden sonra atiye yaklaşır oldum. Aynı performansı daha ucuza alabilme şansım varken fanatiklik yapıp pahalısını alayım. Tüketiciyi kandırmak için her reklamı rakibe her .ok atma işini iyi yapıyorlar. Bence gerek gpu gerekse memory hızları olarak ati daha yüksek hızlarda kartlar üretiyor bir de nvidia gibi oyun firmalarına para verip kendi kartını destekleyen kartlar ürettirdiğini düşünsek vay nvidianın haline. He nvidia ucuzlatır kartı bak aynı paraya psyhx var 3d vision var da var der o zaman da nvidia alırım. Sonuçta benim cebimden çıkan parayı ne ati veriyor ne nvidia ne de burada ati veya nvidia fanatikliği yapan biri. Ne kadar bütçe amaç ne o kadar ekmek. Saygılar...

Sonuçta bizler tüketiciyiz bir ürün alırken cebimize verdiği hasarın ne kadarını verim olarak alabiliyoruz önemli değilmi?

İşte buna Fiyat/Performans oranı denir. Çok özel sebepleri olmayan kişiler Fiyat/Performans oranına önem vermeliler. Ama nedense bir firmayı kötüleyip diğerini göklere çıkartmak için özel çabalar sarfediliyor. E bari bırakın da reklamlarını bari kendileri yapsınlar milyonları kaldırıyorlar piyasadan sonuçta!

• İşte hocam bunları kişilere anlatmakta zorluk çekiyoruz. Msi anakart ucuz aa işte bak o kötü hi level ram aa o ucuz cl9 olmaz A-data hep bozuk kingston iyi gibi şeylerle millet kuaktan dolma şeylerle ahkam kesiyorlar ya ona sinir oluyorum. Adam 1000 tlye f/p olarak sallıyorum hd5770 alabilecekken aa alma o ati kötüdür diyip adamın içine kurt düşürüp gts 250 gibi kart aldırıp amd alma intel al ısınmaz gibi türden 10 yıl öncesinin sözlerini kullananlar oldukça bu işler zor. Ya çok şey söyleceğim de sayfalar dolusu zamanım yok o kadar. Ama hiçbir markanın fanatikliğini yapmak kimseye kar getirmez. Onun yerine dağıtıcı firma veya satılan yerin müşteri hizmetleri ön plana çıkarılmalı.
  • quote:

quote:

Neden ciddiye alamıyorsun? Espri mi bu? O ciddiye alamadığın driver sorunları yüzünden kaç kişi teknik servislerde geziyor haberin var mı senin? Malesef herkes sizin sandığınız gibi DH ye takılmıyor. Gördük de söylüyoruz.

Elbette sorun yaşayanlar olabilir. Olmayacak diye bir kaide yok. Fakat sizin mantığınıza göre gidersek. Alt+Tab yapınca FPS leri yarıya düşen 8800GTS kullanıcılarının şu anda hiçbirinin Nvidia almaması gerekirdi. Fakat böyle birşeyin imkanı yok çünkü insanlar bulunduğu zamana göre (Bilinçli olanlar) kesesine uygun olanı almaya çalışıyorlar, haksızmıyım? O sınıfta Nvidia uygun ise onu Ati uygun ise onu tavsiye ediyoruz Sistem tavsiyelerinde. Orada pek fanatik yok, ortaya çıkıp yok o kartı alma onun rengi kırmızı gibi biraz saçma gibi görünen bahaneler üretenler çıkmıyor Allah'tan. Bu tür davranışlar genelde Ekran kartı bölümünde oluyor.

Mesela bakın LeonX yine yapmış tavsiyesini. Tavsiye ettiği sistemlere bakın geneli Ati+Amd çünkü Fiyat/Performans oranı yüksek. Burda neden Nvidia tavsiye etmiş bu segment in en iyiside GTS250 o yüzden. Herşey bu kadar basitken bazı şeyleri görmezden gelip "O marka hep sorunlu" gibi yaklaşımlar bir çok insanı vermesi gereken kararlardan eder. Buda eğer o kişi yanlış karar almış ise sizin yüzünüzden olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 18 Haziran 2010; 2:28:38 >

• HD5750+PSU al,o.c yapıp HD5770 seviyesine,hatta dahada ötesine geçirebilirsin.
  • Allah aşkına sorunsuz ürün mü olur ya bu saatte tartışmayın boşuna arkadaşlar, yani hepsinde de aynı terane oluyor yani, Ati'de aynı Nvidia'da aynı kimse +1 diğerine veremez bu kadar basit ve nettir bu konu, fanatiklikte kimseye bir getiri sağlamaz...

Geçen biri HD5770 ile sorun yaşamış oyunda, yazan kişi de " GTX480 ile yağ gibi oynadım " diye yazmış, şimdi nedir bu yani, bir zahmet yağ gibi oynatsın yani 1.000 TL'lik kart diğeri de 300 tL denk mi peki bu iki ürün ? hayır değil ! arkadaşın yaptığı yorum ne peki Nvidia FAN'lığıdır, orada yardım edeceğine, bu cümleyi yazıyorsa onu bu forumun FAN'I ilan ederim...

* Ati de kullandım Nvidia'da kullandım, sorun her ikisinde de yaşadım...

Allah'tan ürün önerdiğim kimseler bana abi bak bunu aldırdın böyle oldu demedi şükür yani, kendi adıma şansım yoktur elektronikte yani, ama hiç bir zaman da, onu al bunu alma demedim, sadece satın alınan firma ve geri hizmeti veren ithalatçı konusunda uyarıda bulundum bu da olması gereken bir şeydir.

• hadi bakın dalganıza gece gece neyin peşindesiniz
  • quote:

quote:

quote:

Elbette sorun yaşayanlar olabilir. Olmayacak diye bir kaide yok. Fakat sizin mantığınıza göre gidersek. Alt+Tab yapınca FPS leri yarıya düşen 8800GTS kullanıcılarının şu anda hiçbirinin Nvidia almaması gerekirdi. Fakat böyle birşeyin imkanı yok çünkü insanlar bulunduğu zamana göre (Bilinçli olanlar) kesesine uygun olanı almaya çalışıyorlar, haksızmıyım? O sınıfta Nvidia uygun ise onu Ati uygun ise onu tavsiye ediyoruz Sistem tavsiyelerinde. Orada pek fanatik yok, ortaya çıkıp yok o kartı alma onun rengi kırmızı gibi biraz saçma gibi görünen bahaneler üretenler çıkmıyor Allah'tan. Bu tür davranışlar genelde Ekran kartı bölümünde oluyor.

Mesela bakın LeonX yine yapmış tavsiyesini. Tavsiye ettiği sistemlere bakın geneli Ati+Amd çünkü Fiyat/Performans oranı yüksek. Burda neden Nvidia tavsiye etmiş bu segment in en iyiside GTS250 o yüzden. Herşey bu kadar basitken bazı şeyleri görmezden gelmeyip "O marka hep sorunlu" gibi yaklaşımlar bir çok insanı vermesi gereken kararlardan eder. Buda eğer o kişi yanlış karar almış ise sizin yüzünüzden olur.

Sokakta 10 TL ye saat de satıyorlar. Ama mağazalarda 100 TL lik saatlerden de satılıyor. Sizin mantığınıza göre kimsenin 100 TL lik saati almaması lazım. Ne de olsa daha ucuza iş gören saat de var. Değil mi?

Ben hiç kimseye ilerde sorun yaşayacağını bile bile bir öneride bulunmam. Bu ona ancak kötülük etmek olur. Yok o 20 TL daha ucuz onu al, yok bu 3 watt daha az güç çekiyor bunu al demekle kimseye hakkıyla yardımcı olamazsınız. Bu konulardan iyi anlayan insanlar zaten kendi seçimlerini kendileri yapabilecektir. Adam daha kendi ekran kartının özelliklerini bilmiyor, adama driver, hotfix indirtiyorlar. Peki madem bu kadar bilgisiz bir adama sen neden Ati kart önerirsin?

Ben eminim ki bilgisayardan iyi anlamayan Ati kullanıcılarının %90 ı en az bir kere sorun yaşamıştır. Gerek oyunlardaki bazı özel durumlar olsun, gerek driver olsun gerek optimize olsun vs. bu tip durumlardan illaki biriyle haşır neşir olmuştur. Yazık değil mi? Adamın 20 TL cebinde kalsın diye düştüğü durumlara bak.

30-40 TL fazla olsun kafam rahat olsun. Bu bana yeter. Yoksa ben de şimdiye kadar 5770 almıştım. Ama ne uğraşacam Ati nin zırvalıklarıyla? Yeterince olay gördük forumlarda. Herneyse... İşin özü bu. Kabullenmemek ancak kendini kandırmaktır.

• Bu da bir bakış açısı. Farklı bakış açılarına bu akşam biraz fazla zaman ayırdığımı düşünüyorum ve herkese iyi geceler diliyorum.
  • quote:

Bu da bir bakış açısı. Farklı bakış açılarına bu akşam biraz fazla zaman ayırdığımı düşünüyorum ve herkese iyi geceler diliyorum.

Bakış açısı? Bence sen bi okuma açını değiştir ondan sonra yat Neyse iyi geceler...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.