Şimdi Ara

NFS SHIFT OYNAYABİLİYORUM AMA ... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Nurullah_198

Etrafımda 10 kişiden 9'u ati kullanıyor ve hiç biri de uzman kullanıcı değil, hiç bir şey bilmeyen birine neden ATI öneriyorsun sorusunu hiç yazmamış ol bence, prof. mu olmalı ATI kullanacak kişiler, böyle bir şey olur mu yani...

Şu dillerden düşmeyen Ati driver sorunlarını bir kez bile yaşamadım, bu konuda sorun yaşayanlar (Ati ya da Nvidia farketmez), bilinçsizce driver güncellemeye çalışan, doğru dürüst Windows'u olmayanlar, microsoft update'lerini yapamayan, farklı çipsetten geçiş yaparken, hiç bir şey bilmese bile en azından format atsa bu sorunu asla yaşamaz, ya da düzgünce eski çipsete ait sürücüleri kaldırmasını bilse yine mesele olmayacak...

Ati kullanan (pc'den anlayan ya da anlamayan) %90 kişi sorun yaşamıştır, peki Nvidia kullananların % kaçı sorun yaşamıştır acaba bu da var...

İleride sen hiç bir ürünün sorun çıkarmayacağını garanti ederek zaten öneride bulunamazsın, çok sağlam dediğin ürünün ertesi gün bozulup, bozulmayacağını bilemezsin, %100 sorunsuz garanti çalışan ürün önerisi veriyorsan eğer, biz hiç bir şey yazıp çizmeyelim...

Bizde deneyimde bulunduğumuz, kullandığımız ürünleri yazıp öneriyoruz insanlara ya da yazılanlara göre hareket ediyoruz, ama onu al bunu alma diyemeyiz...

Bu kadar abartmayın bu işi sağlığınıza zararlıdır, burada parayı kazananlar bizler değiliz, ancak çene yorarız boş boş konuyu dağıtır uzatırız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 18 Haziran 2010; 2:55:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@Nurullah_198

Etrafımda 10 kişiden 9'u ati kullanıyor ve hiç biri de uzman kullanıcı değil, hiç bir şey bilmeyen birine neden ATI öneriyorsun sorusunu hiç yazmamış ol bence, prof. mu olmalı ATI kullanacak kişiler, böyle bir şey olur mu yani...

Şu dillerden düşmeyen Ati driver sorunlarını bir kez bile yaşamadım, bu konuda sorun yaşayanlar (Ati ya da Nvidia farketmez), bilinçsizce driver güncellemeye çalışan, doğru dürüst Windows'u olmayanlar, microsoft update'lerini yapamayan, farklı çipsetten geçiş yaparken, hiç bir şey bilmese bile en azından format atsa bu sorunu asla yaşamaz, ya da düzgünce eski çipsete ait sürücüleri kaldırmasını bilse yine mesele olmayacak...

Ati kullanan (pc'den anlayan ya da anlamayan) %90 kişi sorun yaşamıştır, peki Nvidia kullananların % kaçı sorun yaşamıştır acaba bu da var...

İleride sen hiç bir ürünün sorun çıkarmayacağını garanti ederek zaten öneride bulunamazsın, çok sağlam dediğin ürünün ertesi gün bozulup, bozulmayacağını bilemezsin, %100 sorunsuz garanti çalışan ürün önerisi veriyorsan eğer, biz hiç bir şey yazıp çizmeyelim...

Bizde deneyimde bulunduğumuz, kullandığımız ürünleri yazıp öneriyoruz insanlara ya da yazılanlara göre hareket ediyoruz, ama onu al bunu alma diyemeyiz...

Bu kadar abartmayın bu işi sağlığınıza zararlıdır, burada parayı kazananlar bizler değiliz, ancak çene yorarız boş boş konuyu dağıtır uzatırız...

Dikkatini çekerim sorunlardan bahsederken, donanım sorunlarını katmadım. Sırf sadece yazılım kısmı bu. Sadece 10.6 driver ının konusunda bile bir sürü sorun yaşayan ve çözmeye çalışan insan var. Diyorsun ya "prof. mu olmalı ATI kullanacak kişiler" diye. Evet olmalı. Olmayınca insanların hallerini görüyoruz. Hangi patchi, hangi fixi, hangi driver ı, hangi programı indireceklerini şaşırıyorlar. Sen herkesi OC yapmayı, format atmayı biliyor sanıyor olabilirsin ama öyle değil. Hani görmüş olmasak sizin yazılarınızdan Ati nin sorunsuz bir firma olduğunu sanacağız. Nasıl bir çelişkidir bu

• quote:

@Nurullah_198

sana katılıyorum atide bende sorun yaşamadım bgn kadar 10.6 driveri hariç

• Çelişki yok ki, güzel kardeşim...

Bilmem ne driverı sorunlu diyorsun doğrudur olabilir tabi bu, Nvidia 'da hiç mi sorunlu sürücü olmadı şimdi Allah aşkına hiç mi kimse yazılım sıkıntısı yaşamadı bunu kat-i olarak söylersen işte düşüncen başka boyuta kayıyor...

Ben Ati'de Nvidia'da sorun yaşadığımı belirttim ama ikisinden birini alıp kullanmamız lazım başka alternatif yok haliyle, e şimdi burada bütçe neye yetiyorsa onu alacağız öyle değil mi, ama bu alacağımız ürün ucuz diye Ati aldık, aman sorun çıkarır Nvidia alayım sıkıp bütçeyi mi dememiz lazım buna çıkıyor dediğin olay...

İşin donanım kısmında, GTX260'ım yandı ne dedim peki Nvidia almayın mı dedim, servis veren firmaya ama açtım ağzımı yumdum gözümü bu başka bir şey, HD4830 aldım ram çipleri gümledi, ne dedim aman Ati almayın mı dedim, sorunsuz mamül olması çok zor bu yüzden savunma yapmasın kimse özellikle ben kendi adıma herkesten rica ediyorum...

Yazılım sorunu da var ve olmaya da devam edecektir malesef..

Yoksa biz önerimizi verir gideriz de demiyoruz sen ben ya da başkası, herkes elinden geldiğince ilgileniyor bilgisi dahilinde, ama yanlış olan son kez söylüyorum, genel olarak;

Ati alın, Nvidia almayın ya da tam tersi, Ati almayın yazılım sorunu çok var, Nvidia alın gibi...

Bu tür düşüncelere kimse girmesin (genel), neyin garantisini veriyorsun ki öyle söyleyebiliyorsun, sen mi üretiyorsun bu ürünü ya da yazılımını sen mi yazıyorsun da bu kadar kendini paralıyorsun, bunlar ciddi yanlışlardır...

Neyse çok baş ağrıttım uzunda oldu biraz, hepimiz aynı ortamdayız gereksiz yere kimse kimseyi kırmasın üzmesin, saygıyı ve sevgiyi elden bırakmıyalım, iyi geceler herkese bu arada kolay gelsin sizlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 18 Haziran 2010; 3:25:51 >

• quote:

Çelişki yok ki, güzel kardeşim...

Bilmem ne driverı sorunlu diyorsun doğrudur olabilir tabi bu, Nvidia 'da hiç mi sorunlu sürücü olmadı şimdi Allah aşkına hiç mi kimse yazılım sıkıntısı yaşamadı bunu kat-i olarak söylersen işte düşüncen başka boyuta kayıyor...

Ben Ati'de Nvidia'da sorun yaşadığımı belirttim ama ikisinden birini alıp kullanmamız lazım başka alternatif yok haliyle, e şimdi burada bütçe neye yetiyorsa onu alacağız öyle değil mi, ama bu alacağımız ürün ucuz diye Ati aldık, aman sorun çıkarır Nvidia alayım sıkıp bütçeyi mi dememiz lazım buna çıkıyor dediğin olay...

İşin donanım kısmında, GTX260'ım yandı ne dedim peki Nvidia almayın mı dedim, servis veren firmaya ama açtım ağzımı yumdum gözümü bu başka bir şey, HD4830 aldım ram çipleri gümledi, ne dedim aman Ati almayın mı dedim, sorunsuz mamül olması çok zor bu yüzden savunma yapmasın kimse özellikle ben kendi adıma herkesten rica ediyorum...

Yoksa biz önerimizi verir gideriz de demiyoruz sen ben ya da başkası, herkes elinden geldiğince ilgileniyor bilgisi dahilinde, ama yanlış olan son kez söylüyorum, genel olarak;

Ati alın, Nvidia almayın ya da tam tersi, Ati almayın yazılım sorunu çok var, Nvidia alın gibi...

Bu tür düşüncelere kimse girmesin (genel), neyin garantisini veriyorsun ki öyle söyleyebiliyorsun, sen mi üretiyorsun bu ürünü ya da yazılımını sen mi yazıyorsun da bu kadar kendini paralıyorsun, bunlar ciddi yanlışlardır...

Neyse çok baş ağrıttım uzunda oldu biraz, hepimiz aynı ortamdayız gereksiz yere kimse kimseyi kırmasın üzmesin, saygıyı ve sevgiyi elden bırakmıyalım, iyi geceler herkese bu arada kolay gelsin sizlere

Hocam niye uğraşıyorsunki bir şeyler anlatmaya. Adam dünyayı yeşilötesi görüyor.

9800 GT de GTS 250 ile değiştirilebilirse iyi olur. Konu altında LEON-X güzel önerilerde bulunmuş.

Bana göre 9800 tercihi kötü de olsa arkadaş muradına ermiş. Hayırlı olsun.

• quote:

Çelişki yok ki, güzel kardeşim...

Bak güzel kardeşim. Sürekli aynı şeyleri söylettiriyorsunuz. Donanımsal sorunlar iki kartta da olabilir zaten, donanımdan bahseden kim? Ben yazılım diyorum yazılım. Ati deki sorunlar aşikar zaten. Sadece driver değil. Bazı oyunlara özel sorunlar, optimizasyon sorunları vs de dahil bunlara. Bu sorunlarla karşılaşıp da ne yapacağını bilmeyen bir sürü de kullanıcı var. Dediğim gibi herkes iyi anlamıyor PC den. Forumlarda sayfa sayfa sorunlar. Biz de bıkıyoruz artık. Adam Allah bilir o kartı aynı foruma sorarak, tavsiye üzerine almıştır. Eee sonrası? Sonra da "Bu niye böyle oldu şimdi", "Niye olmuyor bu" "Ne oldu oyuna şimdi" gibi başlıyor Ati serüvenine. Yok CCC yi yüklemeyecektin, yok bilmem hangi programla silecektin, yok yeni fix çıktı onu indir düzelir, yok şu, yok bu... vs vs diye gidiyor. Ne bu şimdi? Nasıl hala böyle driverlar çıkaran bir firmayı bu kadar gözünüz kapalı savunabiliyorsunuz? Anlamıyorum. Kendim de Ati kart kullandım zamanında. Ama şimdi savunuyor muyum sizin gibi? Ben göre göre bu yorumları yapıyorum. Yoksa elime geçen bir şey yok. Ben sadece daha fazla insan sorun yaşamasın istiyorum.

• nurullah boşboş konuşma sayfayı kirletme bilip bilmeden yazzıyon öle
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsshift

nurullah boşboş konuşma sayfayı kirletme bilip bilmeden yazzıyon öle

Hastamısın sen kardeşim? Boş konuşan senin. Durduk yere kavga çıkartıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nurullah_198

quote:

mal mal yorum yapn benmiyim 1 saatir sayfayı kirletion
  • quote:

quote:

quote:

mal mal yorum yapn benmiyim 1 saatir sayfayı kirletion

Mal Mal? Kirletmek?

Seni kendi doğana bırakıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

Bu da bir bakış açısı. Farklı bakış açılarına bu akşam biraz fazla zaman ayırdığımı düşünüyorum ve herkese iyi geceler diliyorum.

Bakış açısı? Bence sen bi okuma açını değiştir ondan sonra yat Neyse iyi geceler...

Neyse insanların düşüncesine saygı sıfıra inmiş artık daha fazla konuşmaya gerek yok nasıl olsa nato kafa nato mermer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 18 Haziran 2010; 10:12:28 >

• unutma nvidia kullanan kaç kişini ekran kartı sorunlu driver yüzünden YANDI ,8800 gts zamanında birçok kişi alt+tab yüzünden süründü
    ati de çok sorun çıkardı ama nvidia da %100 sorunsuz değil
    quote:

quote:

quote:

quote:

Lütfen sizde "Uzak durulması gereken kırmızı" hakkındaki tecrübelerinizi varsa aktarın bizde bilelim. Ama hiç birşey bilinmediği halde kırmızından uzak durulması gerektiği biliiniyor sadece. İşte bu kulaktna dolma bilgidir. Lütfe daha fazla boşa kulak doldurmayalım.

Varsa bildiğiniz yaşadığınız tecrübe ettiğiniz bir durum belirtin. Yoksa bir başkası ortaya çıkıp "Yeşilden uzak duracaksın arkadaş" dese ona da sorarım, Ne için? diye. Sizlere soruyorum neden kırmızından uzak durmamız gerekiyor? Hani söyleyinde bilelim.
    Ama lütfen "Sürücüleri dandik" gibi bir mazeret ile gelmeyin bunu ciddiye alamayacağım çünkü.

Neden ciddiye alamıyorsun? Espri mi bu? O ciddiye alamadığın driver sorunları yüzünden kaç kişi teknik servislerde geziyor haberin var mı senin? Malesef herkes sizin sandığınız gibi DH ye takılmıyor. Gördük de söylüyoruz.

Elbette sorun yaşayanlar olabilir. Olmayacak diye bir kaide yok. Fakat sizin mantığınıza göre gidersek. Alt+Tab yapınca FPS leri yarıya düşen 8800GTS kullanıcılarının şu anda hiçbirinin Nvidia almaması gerekirdi. Fakat böyle birşeyin imkanı yok çünkü insanlar bulunduğu zamana göre (Bilinçli olanlar) kesesine uygun olanı almaya çalışıyorlar, haksızmıyım? O sınıfta Nvidia uygun ise onu Ati uygun ise onu tavsiye ediyoruz Sistem tavsiyelerinde. Orada pek fanatik yok, ortaya çıkıp yok o kartı alma onun rengi kırmızı gibi biraz saçma gibi görünen bahaneler üretenler çıkmıyor Allah'tan. Bu tür davranışlar genelde Ekran kartı bölümünde oluyor.

Mesela bakın LeonX yine yapmış tavsiyesini. Tavsiye ettiği sistemlere bakın geneli Ati+Amd çünkü Fiyat/Performans oranı yüksek. Burda neden Nvidia tavsiye etmiş bu segment in en iyiside GTS250 o yüzden. Herşey bu kadar basitken bazı şeyleri görmezden gelmeyip "O marka hep sorunlu" gibi yaklaşımlar bir çok insanı vermesi gereken kararlardan eder. Buda eğer o kişi yanlış karar almış ise sizin yüzünüzden olur.

Sokakta 10 TL ye saat de satıyorlar. Ama mağazalarda 100 TL lik saatlerden de satılıyor. Sizin mantığınıza göre kimsenin 100 TL lik saati almaması lazım. Ne de olsa daha ucuza iş gören saat de var. Değil mi?

Ben hiç kimseye ilerde sorun yaşayacağını bile bile bir öneride bulunmam. Bu ona ancak kötülük etmek olur. Yok o 20 TL daha ucuz onu al, yok bu 3 watt daha az güç çekiyor bunu al demekle kimseye hakkıyla yardımcı olamazsınız. Bu konulardan iyi anlayan insanlar zaten kendi seçimlerini kendileri yapabilecektir. Adam daha kendi ekran kartının özelliklerini bilmiyor, adama driver, hotfix indirtiyorlar. Peki madem bu kadar bilgisiz bir adama sen neden Ati kart önerirsin?

Ben eminim ki bilgisayardan iyi anlamayan Ati kullanıcılarının %90 ı en az bir kere sorun yaşamıştır. Gerek oyunlardaki bazı özel durumlar olsun, gerek driver olsun gerek optimize olsun vs. bu tip durumlardan illaki biriyle haşır neşir olmuştur. Yazık değil mi? Adamın 20 TL cebinde kalsın diye düştüğü durumlara bak.

30-40 TL fazla olsun kafam rahat olsun. Bu bana yeter. Yoksa ben de şimdiye kadar 5770 almıştım. Ama ne uğraşacam Ati nin zırvalıklarıyla? Yeterince olay gördük forumlarda. Herneyse... İşin özü bu. Kabullenmemek ancak kendini kandırmaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

unutma nvidia kullanan kaç kişini ekran kartı sorunlu driver yüzünden YANDI ,8800 gts zamanında birçok kişi alt+tab yüzünden süründü

Bana kaç kişinin kartının yandığını ve o driver ın ne kadar sürede değiştirildiğini söyleyebilir misin? ATI nın sorunları gibi haftalarca aylarca sürmedi. Aynı günde kaldırıldı. Ben indiremedim bile.

Alt tab sorunununu da yeni öğrendim ama zaten Nvidia driverlarına da kusursuz demedim. Nadiren de olsa hata çıkabilir.
  • ati rodeon 9200,9600 xt ,9800 pro,x800 pro,x1650 pro,hd 4850,hd 4870,4890,5770 kullandım şu an hd 5830 kullanıyorum
    yıllardır çok büyük sorun olmadı bende
    nvidia :fx 5200,fx 5700,6600 gt,7600 gt,8600gt,8800 gs ,9600 gt,9800 gt,9800 gtx+,gtx 260 da kullandım onlarda da sorun olmadı
    bence ati bazen sorunlu ama çok abartılıyor sorunlar bu kadar ati kart kullanmışken hala ati kullanıyorum gerçekten rezil bir marka olsa şu anda hala ati kullanıyor olurmuydum sizce ? bence siz pireyi deve yapıyorsunuz.sonuçta ati bazen yamuk yapsada öyle insanı bezdirecek bir kart değil hatta nvidia ya göre fiyatları çok uygun forumun çoğu ati kullanıyor zaten neden sizce forum müdavimleri bu kadar sorun olsa bu kartı tercih etsinler ?
    ati fanı demeyin diye kullandığım nvidia kartları da yazdım yukarıya.
    Nvidia yanan kartlar ile ilgili konular var bu forumda ve yabancı forumlarda al sana dh linki

http://forum.donanimhaber.com/m_38567853/tm.htm

ha bu arada sende kullandığın kartları dürüstçe yazıverde kaç tane ati kullandında bezdin yada toplamda kaç farklı kart kullandında bu kadar bilgilisin anlayalım

quote:

quote:

unutma nvidia kullanan kaç kişini ekran kartı sorunlu driver yüzünden YANDI ,8800 gts zamanında birçok kişi alt+tab yüzünden süründü

Bana kaç kişinin kartının yandığını ve o driver ın ne kadar sürede değiştirildiğini söyleyebilir misin? ATI nın sorunları gibi haftalarca aylarca sürmedi. Aynı günde kaldırıldı. Ben indiremedim bile.

Alt tab sorunununu da yeni öğrendim ama zaten Nvidia driverlarına da kusursuz demedim. Nadiren de olsa hata çıkabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 21 Haziran 2010; 9:37:53 >

• quote:

ati rodeon 9200,9600 xt ,9800 pro,x800 pro,x1650 pro,hd 4850,hd 4870,4890 kullandım şu an hd 5830 kullanıyorum
    nvidia :fx 5200,fx 5700,6600 gt,7600 gt,8600gt,8800 gs ,9600 gt,9800 gt,9800 gtx+,gtx 260 da kullandım onlarda da sorun olmadı
    bence ati bazen sorunlu ama çok abartılıyor sorunlar bu kadar ati kart kullanmışken hala ati kullanıyorum gerçekten rezil bir marka olsa şu anda hala ati kullanıyor olurmuydum sizce ? bence siz pireyi deve yapıyorsunuz.sonuçta ati bazen yamuk yapsada öyle insanı bezdirecek bir kart değil
    ha bu arada sende kullandığın kartları dürüstçe yazıverde kaç tane ati kullandında bezdin anlayalım

Ben sizin kadar ekran kartı değiştiremiyordum Sırasıyla şu kartları kullandım. fx5200 > hd2400pro > 8600GTS > GTS250. Şu an GTS250 kullanmaktayım. HD2400pro kullandığım zaman da pek sıkıntı yaşamadım. Zaten o zamanlar bu driver işlerinden pek anlamazdım. Bi iki kere driver indirmeye çalışmıştım onda da siteyi anlayana kadar akla karayı seçmiştim Her neyse.

Ben pireyi deve yaptığımı düşünmüyorum. Bakın sadece 10.6 konusunda bile kaç kişi sorun yaşıyor. Muhtemelen yine hotfix çıkaracaklar. Bir drivera 2 - 3 tane hotfix bile çıkarıyorlar. Madem driverlarda sorun yok ne diye hotfix çıkarıyorlar. Oyunlarda da sorun yaşayan çok kişi gördüm. Sorundan kastım oyunun açılmaması gibi sorunlar değil. Kasmalar, ısınmalar, oyundan atmalar vs... Bu Ati kartların hepsinde aynı sorunlar yaşanmıyor ama bir çoğunda yaşanıyor. Sonra sorun yaşamayanlar "Ben de sorun yok. O sizin beceriksizliğiniz" cinsinden yorumlar yapıyor. Yani Ati kartlarda ne olacağı pek tahmin edilemiyor. Birinde sorun çıkmıyor diğerlerinde sorun çıkıyor. Ama kesinlikle donanımsal değil. Yazılımdan bahsediyorum. Sürekli bir sorun çıkma ihtimali vardır. Onun için bu ATI ye "Always Trouble Inside" diyorlar. Driver yüklemesi bile sıkıntı. Önce normal sil, sonra programla kökten sil, restart tan sonra yükle. CCC yi yükleme vs... Komple macera...

• tamamda hocam sen 1 tane ati kullanmışsın ati uzmanı olmuşsun
    ben 10 tane ati kullanmışım hala da ATI kullanıyorum
    sence bir sorun yokmu başkalarının mesajlarından aşırı etkiliyor olamazmısın ?
    uzun süre değişik modellerini kullanmadığın bir markayı sırf mesajlara göre nasıl bu kadar kötü ilan edebilirsin anlayamıyorum.
    foruma bak takılan müdavimlerin çoğu ATI kullanır ;ATI yi körü körüne kötülüyenlerde genelde bilgisiz kullanıclar oluyor
    şimdi sana sorayım o zaman 1 ATI kullanmışsın ben 8 tane toplamda 3-4 tane kart kullanmışsın ben 20 küsür
    e ben hala ATI kullanıyorum kullanan çok kişide var demekki ati dünya kötüsü bir kart değil çoğu kullanıcı
    daha windows kullanmayı bilmiyor sonra işin içinden çıkamıyor topu da ATI ye atıyor
    evet nvidia acemi kullanıcı için daha rahattır ama ATI de düşündüğünüz kadar sorunlu bir marka değildir ve aynı oyunu daha ucuza oynatır
    yeni çıkan nvidia dx 11 kartlarının fiyatları uçuyor ama ATI sayesinde bugün 250 liraya dx11 oyun oynamak mümkün nvidia da ise dx11 için en az 500-600 lira gerekiyor
    bunları göz önüne alın herşey driver yükledim hata verdi meselesi değildir.

quote:

quote:

ati rodeon 9200,9600 xt ,9800 pro,x800 pro,x1650 pro,hd 4850,hd 4870,4890 kullandım şu an hd 5830 kullanıyorum
    bence ati bazen sorunlu ama çok abartılıyor sorunlar bu kadar ati kart kullanmışken hala ati kullanıyorum gerçekten rezil bir marka olsa şu anda hala ati kullanıyor olurmuydum sizce ? bence siz pireyi deve yapıyorsunuz.sonuçta ati bazen yamuk yapsada öyle insanı bezdirecek bir kart değil
    ha bu arada sende kullandığın kartları dürüstçe yazıverde kaç tane ati kullandında bezdin anlayalım

Ben sizin kadar ekran kartı değiştiremiyordum Sırasıyla şu kartları kullandım. fx5200 > hd2400pro > 8600GTS > GTS250. Şu an GTS250 kullanmaktayım. HD2400pro kullandığım zaman da pek sıkıntı yaşamadım. Zaten o zamanlar bu driver işlerinden pek anlamazdım. Bi iki kere driver indirmeye çalışmıştım onda da siteyi anlayana kadar akla karayı seçmiştim Her neyse.

Ben pireyi deve yaptığımı düşünmüyorum. Bakın sadece 10.6 konusunda bile kaç kişi sorun yaşıyor. Muhtemelen yine hotfix çıkaracaklar. Bir drivera 2 - 3 tane hotfix bile çıkarıyorlar. Madem driverlarda sorun yok ne diye hotfix çıkarıyorlar. Oyunlarda da sorun yaşayan çok kişi gördüm. Sorundan kastım oyunun açılmaması gibi sorunlar değil. Kasmalar, ısınmalar, oyundan atmalar vs... Bu Ati kartların hepsinde aynı sorunlar yaşanmıyor ama bir çoğunda yaşanıyor. Sonra sorun yaşamayanlar "Ben de sorun yok. O sizin beceriksizliğiniz" cinsinden yorumlar yapıyor. Yani Ati kartlarda ne olacağı pek tahmin edilemiyor. Birinde sorun çıkmıyor diğerlerinde sorun çıkıyor. Ama kesinlikle donanımsal değil. Yazılımdan bahsediyorum. Sürekli bir sorun çıkma ihtimali vardır. Onun için bu ATI ye "Always Trouble Inside" diyorlar. Driver yüklemesi bile sıkıntı. Önce normal sil, sonra programla kökten sil, restart tan sonra yükle. CCC yi yükleme vs... Komple macera...

• Bu konuya son mesajım...

Nurullah kardeşim, cidden boş bir şeyi savunuyorsun, ATI sürücüsünü kurup ya da kaldırma işleminden sonra sistemi yeniden başlatmaya üşenen biri sorun yaşarsa bu onun sorunudur, bunu yazılım sorunu diye nitelendiremezsin, inan ki bu CCC bilmem ne vs. sorununu bir kez bile yaşamadım, söz ettiğim gibi etrafımda en çok ATI kullanan var, fiyat bakımından alınabilirliği daha yüksek olduğu için, yine söz ettiğim gibi bu insanlar uzman kullanıcı da değil, günde belki 4-5 kez Windows çökerten tipler ama gel gelelim 7/24 oyun oynayan tipler ama bir tanesi de ekran kartı yazılımı sorunu ile bana gelmemiştir, bu kadar abartma ve genelleme yapma lütfen...

Sorun yaşayanların çoğu bu tür ortamlar da işin suyunu çıkaran tiplerin ve yazılan yazıların kurbanı oluyor... Yok bilmem ne panelinden kartın hızını bilmem neye çıkarıyoruz, yok bilmem ne menüsüne aktifleştirince bilmem ne oluyor filan, aman ne iyi dünyayı kurtarıyor sanki, bunu yapanlar haliyle kurcalama isteğine yenik düşüyor ve onu bunu yaparken ne sürücü kalıyor ne ayar kalıyor, yani durduk yere kaşınan tiplere oluyor bu durum, sonra da ATI yazılımı sorunlu oluyor bırakın bunları lütfen...

Bu yazılım ile Nvidia ile alakalı inşallah bu aralar birileri sorun yaşayıp konu açar o zaman çok fazla şey yazıcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 18 Haziran 2010; 14:06:47 >

• quote:

tamamda hocam sen 1 tane ati kullanmışsın ati uzmanı olmuşsun
    uzun süre değişik modellerini kullanmadığın bir markayı sırf mesajlara göre nasıl bu kadar kötü ilan edebilirsin anlayamıyorum.
    foruma bak takılan müdavimlerin çoğu ATI kullanır ;ATI yi körü körüne kötülüyenlerde genelde bilgisiz kullanıclar oluyor
    şimdi sana sorayım o zaman 1 ATI kullanmışsın ben 8 tane toplamda 3-4 tane kart kullanmışsın ben 20 küsür
    e ben hala ATI kullanıyorum kullanan çok kişide var demekki ati dünya kötüsü bir kart değil çoğu kullanıcı
    daha windows kullanmayı bilmiyor sonra işin içinden çıkamıyor topu da ATI ye atıyor
    evet nvidia acemi kullanıcı için daha rahattır ama ATI de düşündüğünüz kadar sorunlu bir marka değildir ve aynı oyunu daha ucuza oynatır
    yeni çıkan nvidia dx 11 kartlarının fiyatları uçuyor ama ATI sayesinde bugün 250 liraya dx11 oyun oynamak mümkün nvidia da ise dx11 için en az 500-600 lira gerekiyor

Arkadaşım olay benim 1 senin 10 tane Ati kart kullanman değil. Olay Ati nin sorunları. Bana körü körüne kart kötülüyorsun diyorsun kendin körü körüne kart savunuyorsun. Sen o 250 liralık kartla DX11 açsan kartın yamulur zaten. Oyun oynayamadıktan sonra DX11 i ne diye artı olarak gösterirsin? Bunun mantığı nedir ki?

Ben ne desem de sen konuyu değiştirmeye çalışmaktan vazgeçmeyeceksin. Ben saamı inanayım yoksa gözümle gördüğüm adamlara mı inanayım. Kime inanayım ben ya Öhöm... Konuyu çok da uzatmaya gerek yok. Ati sorunları ortada, sorun yaşayanlar da. Konular da ortada. Girersin bakarsın görürsün. Adamlar boyuna hotfix çıkartıyor, suçlu yine kullanıcı oluyor. Helal olsun size.

• insan kullandığı birşeyi kullanıyor olduğundan savunabilir ama sen ati hd 4 serisi kullandınmı yok hd 5 serisi kullandınmı yok hayatında bilgisayar kasanın yanından geçemediğine eminim bunca donanım değişen insan aksini iddia ederken sen kullandığın 3 tane alt düzey kartla herkesten çok bilgilisin (değilsinde öylesin diyelim)
    250 liralık kart dx11 de neler yapıyor bir araştır bakalım ama büyük ihtimalle alamayacağın bir kart olduğu için onu da bilmezssin doğal olarak
    ama hata bende seni ciddiye alıyorum sen daha ati hd serisi bir kart bile kullanmamışsındır hayatında
    ah gözünü sevdiğimin forumu diyorum ya sen haklısın çünki sen hep haklısın
    daha uzatmanın anlamı yok sana laf anlatılmayacağı belli sadece idda etmek için yazıyorsun boş iddia...

quote:

quote:

tamamda hocam sen 1 tane ati kullanmışsın ati uzmanı olmuşsun

Arkadaşım olay benim 1 senin 10 tane Ati kart kullanman değil. Olay Ati nin sorunları. Bana körü körüne kart kötülüyorsun diyorsun kendin körü körüne kart savunuyorsun. Sen o 250 liralık kartla DX11 açsan kartın yamulur zaten. Oyun oynayamadıktan sonra DX11 i ne diye artı olarak gösterirsin? Bunun mantığı nedir ki?

Ben ne desem de sen konuyu değiştirmeye çalışmaktan vazgeçmeyeceksin. Ben saamı inanayım yoksa gözümle gördüğüm adamlara mı inanayım. Kime inanayım ben ya Öhöm... Konuyu çok da uzatmaya gerek yok. Ati sorunları ortada, sorun yaşayanlar da. Konular da ortada. Girersin bakarsın görürsün. Adamlar boyuna hotfix çıkartıyor, suçlu yine kullanıcı oluyor. Helal olsun size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 18 Haziran 2010; 14:43:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.