Şimdi Ara

NİKON AF-P ve VR Farkı Ne?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben Nikon lens aldım ve üstünde VR yazmıyor. Afp dx yazıyor. Ben anlamadım vr olsaydı ne olurdu?
    Beni bu konuda aydınlatırsanız çok minnettar olurum. İyi günler..

• VR görüntü sabitleyici. elinin titremesinden dolayı oluşacak sarsıntıyı bulanıklılığı azaltıyor.
  • AF-P olanda IS yada Nikon'daki ismi ile VR , yani titrelim önleme özelliği yok. Nikon da bu AF-P lensi 3 yıl önce falan mı ne icat etti. Canon'da 18-55 DC kit lens vardı yıllardır böyle IS özelliği olmayan. En nihayet Nikon da bunu mu örnek aldı nedir sonradan böyle bir lens çıkarttı.

IS veya işte VR ne ki demeyin, IS'i yetenekli makinalarda iso'yu yukseltmeden elde düşük enstantanelerde net fotoğraf çekersiniz ve çok temiz/net olur. IS'iniz (VR) yok ise de iso'yu mecbur yükseltirsiniz ve noise'li fotolar olur. Bilmeyen biri ise ISO'yu da yükseltmez titremiş, bulanık fotolar çeker. Tabi yaz günleri güneşli bir günde bu dediğim zordur da. Akşam üzeri, gün batımı saatlerinde ve gece fotoğraflarında, lokanta-ev vb. gibi kapalı ortamlarda titrek fotolar çekebilirsiniz yada ISO'yu yükseltemek zorunda kalırsınız.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Çok da eksi bir özellik değilmiş sanırım. VR olmadan da güzel fotoğraflar çektim ama vr olsaydı daha mı net çıkardı bilemedim Şimdi tekrardan vr olanını alamam mecbur böyle devam edip alışmaya çalışacağım...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Çok da eksi bir özellik değilmiş sanırım. VR olmadan da güzel fotoğraflar çektim ama vr olsaydı daha mı net çıkardı bilemedim Şimdi tekrardan vr olanını alamam mecbur böyle devam edip alışmaya çalışacağım...

Rica ederim... E biz de görelim onları o zaman :)
    Bizi güzelliklerden mahrum etmeyin. Var mı flickr, 500px vs. gibi bir yerde hesap ?
  • quote:

Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Çok da eksi bir özellik değilmiş sanırım. VR olmadan da güzel fotoğraflar çektim ama vr olsaydı daha mı net çıkardı bilemedim Şimdi tekrardan vr olanını alamam mecbur böyle devam edip alışmaya çalışacağım...

loş ortamlarda foto çekmeyi dene. VR ın eksikliğini o zaman göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

Rica ederim... E biz de görelim onları o zaman :)
    Bizi güzelliklerden mahrum etmeyin. Var mı flickr, 500px vs. gibi bir yerde hesap ?

Hocam maalesef yok. Güzelliklerimi kendime saklıyorum ama çektiklerimi buraya ekleyebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

quote:

loş ortamlarda foto çekmeyi dene. VR ın eksikliğini o zaman göreceksin.

Ne yapiyim hocam elimde bu var Bende loş ortamda çekmem artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.