Şimdi Ara

Nikon tak-gez body ve lens önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    elimde nikon d90 var ve 18-105 vr lens, ancak artık daha güncel bir gövde ve daha keskin görüntüler yakalamak istiyorum. sizce d7100 ya da d610 a geçmelimiyim? ve tag-gez şeklinde, daha keskin sonuç elde eden bir lens (2nci el alacağım) öneriniz ne olurdu ?

• D5300 + Tamron 16-300 alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

D5300 + Tamron 16-300 alınabilir.
    Daha keskin bir lens için oğtik çarpanı düşürün 17-50mm f/2.8 tavsiye ederim. Fullframe için pek bir şey diyemem bütçeye bağlı birşey. Sadec body fiyatı değil lens fiyatlarıda 2 ye katlanıyor.
  • f-online kullanıcısına yanıt
    Gövde gayet başarılı keskin görüntü almak için sabit odaklı lensleri tercih etmek lazım imkan varsa kaliteli kısa zoom aralıklı lensler tercih edilebilir 70-200 2.8 ya da tamron 70-300 vc usd gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir ilave yapayım alacağın hiç bir tak-gez lens 18-105 den daha keskin sonuç vermeyecek 16-300 uçuk bir aralık o fiyata keskin görüntü bana göre hayal tamron 17-50 2.8 ya da sigma 17-50, 17-70 2.8 lensler iyidir tele için yukarıdaki lensleri düşünmek lazım tek lenste maalesef aradığını bulamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

Bir ilave yapayım alacağın hiç bir tak-gez lens 18-105 den daha keskin sonuç vermeyecek 16-300 uçuk bir aralık o fiyata keskin görüntü bana göre hayal tamron 17-50 2.8 ya da sigma 17-50, 17-70 2.8 lensler iyidir tele için yukarıdaki lensleri düşünmek lazım tek lenste maalesef aradığını bulamazsın
    daha keskin fotoğraflar için aralıkları kısıtlı olarak kullandığınız odak mesafesini tek lens yerine 2-3 farklı lense bölmelisiniz . bunların yanına da sabit odaklı lensleri ekleyebilirsiniz özellikle belirlediğiniz açılar için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

daha keskin fotoğraflar için aralıkları kısıtlı olarak kullandığınız odak mesafesini tek lens yerine 2-3 farklı lense bölmelisiniz . bunların yanına da sabit odaklı lensleri ekleyebilirsiniz özellikle belirlediğiniz açılar için .

Alıntıları Göster
    ilginize teşekkürler öncelikle,
    kafamda bikaç olasılık var ama tabi birazda bütçeyle alakalı böyle tercihler

1. seçenek: d90 kalacak,
    yanındaki 18-105 lensi 16-85 e çevireceğim ama karasızım kalite farkından emin değilim

2.seçenek: d7100 almak, yanınada 2nci el lens,
    yanına lens olarak 17-55 , f2.8, veya 16-85 , f3,5-5,6

3. seçenek: d610 almak, yanına 2nci el lens,
    yanına lens olarak 24-70 , f2,8 veya 24-120 , F4 (bu lens nedense çok ses çıakrıyo diyolar)

kafam o kadar karışıkki, dün gittigidiyor indiriminde az daha d610 body i spariş ediyordum, ha zengin birisimiyim? deilim ama kötü bi alışkanlığı olmayan biri olarak bu kadarını hakettiğimi düşünüyorum en azından :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Bence hepsini sat Canon 6d 24-105 L ye geç

• aragorn20 kullanıcısına yanıt
    canon da dahili flash olmaması benim gibi normal bir kullanıcıyı düşündürüyor nedense :)
    Olan özellikleri ve kullanım kolaylığı yanında önemsiz bir detay 2.el Canon 430 ex II alırsın bütün dertler biter

• quote:

Olan özellikleri ve kullanım kolaylığı yanında önemsiz bir detay 2.el Canon 430 ex II alırsın bütün dertler biter
    İlk önce FX mi Dx mi bu konuda karar ver.

DX için karar verirsen ilk önce 17-58mm f/2.8 al. Ona göre D7100'e karar vermeye çalış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

DX için karar verirsen ilk önce 17-58mm f/2.8 al. Ona göre D7100'e karar vermeye çalış.

aslında eninde sonunda fx paklar bizi lakin fx formatta alabileceğim lens misal 24-70 f2.8 ve çok büyük, 133 mm ve 900gr, hatta o kadar uzunmuşki flashın gölgesi düşüyomuş ortama flashlı çekimlerde lensin uzunluğundan sanırım , offf offf :) kaldım böyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-online

quote:

Orijinalden alıntı: rocker_tr

aslında eninde sonunda fx paklar bizi lakin fx formatta alabileceğim lens misal 24-70 f2.8 ve çok büyük, 133 mm ve 900gr, hatta o kadar uzunmuşki flashın gölgesi düşüyomuş ortama flashlı çekimlerde lensin uzunluğundan sanırım , offf offf :) kaldım böyle..

Alıntıları Göster
    FX formatlarda dahili flash yok. Üstten flash kullanmanız lazım. Lensin baya üstünde oluyor. Lensin dibindeki dahili flash ile 166mm lik 18-250mm ile gölge düşmezken lensten o kadar uzakta bir flashın gölge düşürmesi bana atmasyon geldi. 24-70mm f/2.8 her fx kullanıcısının çantasında olan bir lens. Böyle bir şeyi ilk kez duyduğum gibi. Söyle bir şey de olması lazım. Lens boyu 130mm den daha uzun lenslerde flashın gölgesi düşüyor daha kısa lens alın denilirdi ki WoW oynamak istemiştim sordum nasıl oyun bu. Millete yemek yapıyorsun karınları doyması için çok saçma bir oyun demişlerdi. Benim başıma gelen bu olay gibi bir şey bu da.

• rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Nikon d 610 da dahili flaş var onu kastetmiş galiba arkadaş

• quote:

Nikon d 610 da dahili flaş var onu kastetmiş galiba arkadaş

hmm. Ben FX lerde dahili flash yok diye biliyorum. D610 için aynı şey söz konusu değilmiş.
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    Canon tercih etmiyor ama ne işe yarayacaksa Nikonun d810 dahil bütün yeni ff makineleri bir dahili flaş barındırıyor gövdesinde

• aragorn20 kullanıcısına yanıt
    Ben ancak gündüz çekerken tercih ediyorum flashı. Gece çekimlerinde çok sert kaçıyor. İllahi önüne bir diffuzer koymak gerekiyor.
    Alacağınız herhangi bir bütçe odaklı tak gez lens 18-105'ten keskinlik anlamında aşırı belirgin farklar olarak dönmeyecektir size zaten 18-105 gayet keskin bir lens. Benim düşüncem en büyük avantajı f2.8 sabit diyafram olur. İnsanın belli bir zaman sonra aynı ekipmanı kullanmaktan sıkıldığı doğru. İster istemez kendinizi sorguluyorsunuz acaba bir değişiklik yapsam aldığım keyif artar mı veya ortaya çıkan sonuçlarda iyileşme olur mu diye. Tak gez için benim tercihim genelde 35mm f1.8G oluyor Prime kullanmanın keyfi benim için tarif edilemeyecek bir keyif. Prime lenslerin insanı kompozisyon kurmaya itmesi ve sürekli aynı lensi kullanıyorsanız belli bir zaman sonra makinayı elinize bile almadan ne göreceğinizi aşağı yukarı tahmin edebilecek şekilde gözünüzü eğitmesi en büyük artıları. Çıktığımda eğer ilk defa gittiğim bir yere gidiyorsam çantaya da her ihtimale karşın Sigma 17-50 f2.8 i atıyorum fakat inanın ağırlığı hem kendini hissettiriyor hem de bezdiriyor insanı 200-300 gramlık lenslerden sonra. Eğer 18-105'in yanına bir şey alayım diyorsanız boşuna bence masraf etmeyin çok ucuza yakalamadıktan sonra. Gövde olaraksa D90'ı bırakıp da başka bir gövdeye geçecekseniz bence tercihiniz FX'lerden yana olmalı diye düşünüyorum. Uzun süredir D7000 kullanan biri olarak sanmıyorum ama ben de eğer gövde değişikliğine gidersem tercihim FX'ten yana olacak D6xx serisi özellikle fiyatları itibariyle yeni çıkan DX makinalara güzel alternatif oluyor. Elinizde hazır fırsat varken eğer gövde değiştirmek gibi bir planınız varsa alacağınız lensleri de tam kare gövdelere uygun lenslerden seçmenizi öneririm. Özetlemek gerekirse öncelikle FX gövdeye geçme isteğiniz veya ihtiyacınız var mı buna karar verip duruma göre lens yatırımı yapmak doğru tercih olacaktır bence. Tamron veya Sigma tarafında 17-50 f2.8 lere bakabilirsiniz eğer DX gövdede kalmaya karar verirseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silence34 -- 23 Nisan 2015; 1:33:21 >

• quote:

Canon tercih etmiyor ama ne işe yarayacaksa Nikonun d810 dahil bütün yeni ff makineleri bir dahili flaş barındırıyor gövdesinde

mesela uzaktan kablosuz flaş tetiklemelerde kullanılıyor dahili flaş. benim d300 de bile öyle mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    Bu taraftan düşünmemiştim ekstra tetikleyici parası vermektense iyi bir çözüm teşekkür ederim bakış açısı için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.