Şimdi Ara

NOKİA BH 218 BLUETOOTH KULAKLIK RESİMLİ İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birçok insan alışveriş yaparken, araba kullanırken telefon çaldığında önce ellerindeki poşetleri bir kenara bırakmak,ardından telefonunu arayıp, cevaplamak zorundadır. Araç kullanırken telefonla konuşmak zaten yasaktır ve kazaya davetiye çıkartır. İşte bu gibi sıkıntılı durumlardan sizi kurtarabilmek için kullanılan bluetooth kulaklıklardan birini tanıtacağım sizlere.

GENEL GÖRÜNÜM:

Ürün mavi ve şık bir kutuda geliyor. Kutu içerisindeki aksesuarlar,yine plastik bir kap ile muhafaza altına alınmış. Nokia kutuya özenmiş. Genelde üreticiler bu tip aksesuarların kutularını maliyet için özensiz hazırlarlar.

KUTU İÇERİĞİ:

kUTUDAN ŞUNLAR ÇIKIYOR:
    1. Nokia BH218 kulaklık
    2. Şarj adaptörü
    3. Kulaklık pedleri
    4. kullanım klavuzu

NOKİA BH 218 KULAKLIK

Kulaklık 8 saat görüşme ve 90 gün bekleme özelliğine sahip. Bu konu bluetooth kulaklık kullanıcıları için birinci alım sebebidir. Bu konuda nokia iyi iş çıkartmış. Bluetooth 2.1 + edr ile uyumlu olan bu kulaklık aynı zamanda bluetooth teknolojisinin en üst versiyonlarını da desteklemekte.

TAsarımına baktığımızda;Kulaklığın üst tarafında nokia logosunu görüyoruz. Mikrofon kablolu kulaklığın orta kısmında konumlandırılmış. Mikrofonun üzerinde sesinizin karşıya gitmesini engelleyen bir ayarda mevcut. Özellikle karşı tarafın duymasını istemediğiniz zamanlarda bu ayar çok işe yarıyor.
    Tasarımı gereği gösterge ışıklı yerleştirme yuvası bulunuyor bu cihazda. Çalışma mantığı tıpki eski usul ev telefonlarındaki gibi. Telefon çaldığında kulaklığı bu yuvadan çıkarttığınız anda arama cevaplanıyor. Aramayı bitirmek için de yine kulaklığı bu yuvaya oturtmanız yeterli. Gösterge ışığı ise çeşitli renklerde yanıyor ve bağlantıyı kurup kurmadığınız, ve ayrıac pil seviyesini öğreniyorsunuz.

Şarj durumunu kontrol etmek için, cihazı bir telefona bağlamak gerekiyor. Ondan sonra cevaplama bitirme tuşuna bastığınızda bu ışık yanacaktır. Yeşil ise yeterli düzey,sarı ise orta düzey ve kırmızı yanıyorsa yetersiz düzey demektir. Bu da,Kısa süre içerisinde cijhazın şarjının biteceği anlamına gelir.

Teknik ayrıntılardan sonra cihazı telefona nasıl eşleştireceğimize geçelim:
    Cihaza aynı anda iki telefona kadar eşleştirme yapabiliyorsunuz. FArklı zamanlarda sekiz cihazla eşleştirebiliyorsunuz. Bunun için önce cihazı tamamıyle şarj etmeniz gerekiyor. Ondan sonra ilk eşleştirme işleminde ışıklı yuva, eşleştirme moduna geçiyor.( Burada güzel bir nokta var; kulaklık size sesli talimatlar veriyor ve böylece adım adım nasıl eşleştireceğinizi anlatıyor.)
    1.Telefonunuzdan kulaklığı aratın ve nokia bh 218 bulun.
    2.kulaklığı seçin.
    3. Sizden şifre sorabilir. Şifre 0000dir.
    4. Otomatik senkronizasyonu da ayarlardan seçerseniz( Nokia kullanıyorsanız size soracaktır,evet deyin) bundan sonraki bağllantılarda şifre girmek zorunda kalmazsınız.

2. cihazı eşleştirme
    1.Kulaklıklı mikrofon seti daha önce herhangi bir cihazla eşleştirilmişse, eşleştirme modunu etkinleştirmek için kulaklığın yerleştirme yuvasına takın. ve cevaplama btirme tuşuna yaklaşık 5 sn. basılı tutarken kulaklığı yuvadan çıkarın. Mavi gösterge ışığı hızlı bir şekilde yanıp sönmeye başlar.
    2.Bundan sonraki adımlar yukarıda anlatılanlar gibidir.

CİHAZLA İLGİLİ DENEYİMLER:
    Kullanımı oldukça basit. arama geldiğinde kulaklığı yuvasından çıkarıyorsunuz ve arama cevaplanmış oluyor. Arama sonlandırmak için de kulaklığı yuvasına geri takmanız yeterli. Kulaklığı sürekli kulağınızda taşırsanız da cevaplama-bitirme tuşuna basaraka aramayı cevaplıyorsunuz. Aynı anda iki arama geldiğinde 2 sn. kadar cevaplama tuşuna bastığınızda beklemeye alıyorsunuz. diğer telefona bağlanıyor. Aynı işlemi yine yaptığınızda bu sefer tersini yapıyor cihaz.

Cihazda sesli komut özelliği de var demiştik. Nokia kullananlar bilir, arama tuşuna uzunca bastığınızda sesli komutları aktif edersiniz. Aynı mantık burada da var. 5 sn. boyunca cevaplama tuluna bastığınızda mavi ışık hızla yanıp sönüyor,ayrıca sesli komut alıyorsunuz. Ancak kelimeleri tane tane söylemeniz gerekiyor,zira bazen algılayamıyabiliyor. Sessiz harflerde sorun yok ancak sesli hafle başlayan bir şey aratıyorsanız genellikle anlayamıyor. Bu taktşrde anladığı her ne ise,içerisinde geöen o harfe ait isimleri listeliyor,siz oradan seçip arama yapıyorsunuz. Biraz daha iyi yapılabilirdi.

Kulaklıkta ses açma kapama ayarı yok. Ortam seslerine göre kulaklık sesini kendi ayarlıyor. Bu noktada rüzgarlı bir yerde de konuşsam, araba da da konuşsam, sesim karşıya genel olarak net ulaştı, fakat nadir de olsa ses açmak istediğim oldu. o zaman telefonu cebimden çıkarıp ses açmak zorunda kaldım. Bir de telefonunuz sessiz moddaysa çaldığını anlamazsınız. Zira titreşim yok. Yani bu kulaklık setini kullanıyorsanız cihazınız genel modda olmalı.

Bağlantıyı hiç kaybetmedim. 10 metre mesafeye kadar sorunsuzca konuştum. Ev içerisinde ideal bir mesafe. Karşıdakinin sesi gayet net ve anlaşılır geliyor. Kulaklık pedleri iyi tasarlanmış ve kualğı rahatsız etmiyor. Uzun süreli konuşmalarda rahatsız etmemesi öenmlidir. Kulak içi setler, bir noktadan sonra kulağı rahatsız ederler.

Ürünün yanında verilen şarj aleti ac 3e. Güzel bir özellik, bu şarj eltinin bir çok nokia telefonla uyumlu olması. Şu şarj elietini kullanan tüm telefonlarla uyumlu;
    AC-3, AC-4, AC-5, AC-8 AC-15, DC-4 VE DC-9 Bu da nererdeyse tüm ince uçlu tabir edilen nokia telefonları bu şarj elti ile şarj edebileceğiniz anlamına geliyor.
    Şarj demişken cihaz 2 saatte tam olarak şarj oluyor. Dayanma süresi gerçekten uzun. Kulaklığı görüşmeyi bitirip yuvasına taktığınızda bağlantı kesiliyor. Böylece pilden gereksiz yere yenmemiş olunuyor. Güzel düşünülmüş.

Şimdilik bu kadar. Sorunuz olursa memnuniyetle cavaplarım.

• Bluetooth kulaklığın kapsama alanı dışına çıkıtığımızda bağlantı kesilecektir. Yeniden 10m'lik alan içine girdiğimizde otomatik olarak telefona bağlanabiliyor mu? Yoksa manuel mi bağlamamız gerekiyor?
  • Cok faydalı bir anlatım olmus tesekkurler.

Bende hm-1500 var su ana bunu da hediye olarak vermişlerdi. HM-1500 ün ömrü dolunca direk bu kulaklıgı kullanmaya baslarım artık
  • bu arada önemli bir ekleme yapayım,ki bu en önemli özelliği bence ! aynı anda 2 cihaza birden bağlanıyor,ben hem ps3 te hem de telefonda kullanıyorum,misal online black ops 2 oynarken aktif konuşuyorum,o sırada telefondan arama gelirse cevaplayabiliyorum ve otomatik ps3 bağlantısı kesiliyor,arama bitince yine ps3 bağlantısına geri dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konsol-Games -- 1 Ocak 2013; 21:47:18 >
  • Çok Aydınlatıcı bir inceleme olmuş Ellerine Klavyene Sağlık..... 1 soru Sormak istiyorum Kulaklık ( kablolu olan kısmı) Bir şekilde Hasar Görürse Bunun tamiri nasıl olur garanti koşullarında Değerlendirilir mi... ?

Ayrıca Üründen şu ana kadar memnun musunuz Alternatif mevcut mu? buna benzer..
  • Bir sorun yasamadim. Alternatif olarak samsungun kulakligini onerebilirim. Onda titresim de var ve kulakici kulaklik kullaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.kancablog.com/2012/04/noka-bh-218-bluetooth-kulaklk-kurulumu.html
    bu adreste de güzel bir yazı var.

Benim sormak istediğim her bluetooth destekli telefon ile uyumlu mu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk aldığım zaman kulaklık sesi daha fazla çıkıyordu zamanla ses azaldı. kirli ortamda da kullanılmadı ama tam anlayamadım. neresi tıkandı da acaba ses azaldı?
  • Merhaba,

Bu kulaklıkla müzik dinlenebiliyor mu? A2DP desteği var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

ilk aldığım zaman kulaklık sesi daha fazla çıkıyordu zamanla ses azaldı. kirli ortamda da kullanılmadı ama tam anlayamadım. neresi tıkandı da acaba ses azaldı?

sa,

hocam 3 ay bekleme süresi nasıl oluyor?
  • konuyu hortlatacam ama unutmuştum nasıl bağlayacağımı iphone 5s e sorunsuz bağladım ve memnunum ;)
  • merhaba konuyu hortlatacagim ama,samsung note 3 ile muzik dinlenebiliyor mu acaba? bilen var mi?

• merhaba
    konu canlanmışken sorayım
    bu kulaklığı çok aradım bulamadım yardımcı olabilecek ver mı

hayırlı günler
  • yasyol Y kullanıcısına yanıt
    burada birisi satıyor kullanılmamış diyor ama ne kadar doğru..bh-216 model ..
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-aksesuar-ambalajinda-nokia-bluetooth-kulaklik-ucretsiz-kargo-326631465/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 14 Ağustos 2016; 15:53:39 >
  • Bide ben hortlatayim, bunun mantığında kullanmadiginda kapalı duran kullanınca kaldırıp açılan bir BT kulaklık varmı bildiğiniz aliexpresten alayım

• konuyu bende hortlatayım. Bugün eski elektronik eşyalarımı karıştırırken daha önce aldığım bu kulaklığı buldum. Çalıştırdım çalışıyor. Sunu Belirteyim şimdiye kadar çok bluetooth kulaklık kullandım bunun kadar kullanışlı birini görmedim. Aynı anda açık ilk iki telefona aynı anda bağlanması. Konuşma bittiğinde kulaklığı yerine takıp bekleme moduna alması ki bu yüzden şarjı çok uzun gidiyor. Telefon geldiğinde kulaklığı yerinden çıkarır çıkarmaz aynı anda 2 telefona çok hızlı bağlanması. Eğer sıfırı satılsa yine aynısını alıp yedeklemeyi düşünüyorum. Eğer bulabilirseniz düşünmeden alın. JBL kulaklık bile bunun yanında eksi de kalıyor.
  • bugün bende bunu kullanmaya başladım eşim telefondan uzak durması için yıllar sonra bir işe yaradı kulaklık
  • yasyol Y kullanıcısına yanıt
    http://www.bluetoothmousetech.com/nokia-bh-218-bluetooth-headset?___store=tr
    Buradan alabilirsin stokta var diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adem051 -- 29 Eylül 2018; 11:24:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.