Şimdi Ara

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
1
Favori
7.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Utku

Konuyu açan arkadaşa söylediklerinde kesinlikle hak veriyorum. Bende Lumia 820 var, kısa bir süre önce de abime 925 aldık. 925 fotoğraf konusunda çok büyük bir hayal kırıklığı. Bunu açıkça dile getireyim. 820'nin 925'ten daha iyi fotoğraf çektiğine hiç şüpheniz olmasın. Hem gece, hem de gündüz. Pureview kapatılıyorsa kapatmak istiyorum ben. İnanılmaz yapay bir görüntü oluşuyor. Çok şaşırtıcı ama gerçekten böyle. Fotoğrafa bir ışık kaynağı girerse inanılmaz berbat bir hal alıyor fotoğraf. 920'de denedim, onda da böyle.

Benzer bir deneme yapma fırsatı ben de buldum ve gerçekten moralim bozuldu. Ama geri kalan her şeyinden çok memnunum ve iki telefon sebebiyle de asla pişman değilim.

Sol 820, sağ S4

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor  Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

Pozlama süresini Nokia Pro camden düşür aynı s3 4 gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Melihdk

Nokia eskidendi şu an ki, yaptıkları ile rakiplerinin yanına gelemez ve nokia'nın kameradan ziyade bataryalarının az gittiğide biliniyor en iyi kamera sony telefonlarda mp bakmaya bile gerek yok

Bırak ya. Zamanında Xperia Arc aldım. Aldığım sene yılın en iyi fotoğraf çeken telefonu seçildi. Neyine seçildiyse artık onu da bilmiyorum. Gerçekten kötü fotoğraf çekiyordu. Aldığım günden bu yana 2 sene kullandım ve 2 sene boyunca memnun kalmadım fotoğraf kalitesinden.

Eskiden SE w900i kullanırdım. O dönemde efsanevi fotoğraflar çekerdi. Xperia Arc'a geçtim rezalet dedim.

• kardaş sen bu forumun azılı nokia fanlarına derdini anlatamazsın

• Şu konu, Nokiakamera diye ne çıkarsa sizlere iteleyebileceğinin kanıtıdır. Ben bu kadar cehaleti bu forumda ilk defa bir arada görüyorum çünkü. Herkes fotoğrafçı kesiliyor ama okuyunca kendi fotoğrafçılığımdan şüpheye düşüyorum.

Biri diyor ki "poz süresini ayarlamamışsın ondan", öbürü diyor "iso ayarlayamıyorsan biz ne yapaım", başka biri de "pozlama değeri" diyor. Bunların her biri farklı farklı şeyler söylüyor ama kendi aralarında hiç tartışan yok. Tek konu "kötü fotoğraf çekiyor" diyeni haksız çıkarmak da ondan. "Biz ortaya biliyormuş gibi bir şeyler sallayalım, ne de olsa millet dediğimizi yer" düşüncesi hakim. Cidden ülke cehaletinin bir aynası olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

@muratzilla

Al bu fotoğrafta ışık S4'ün fotoğrafında olduğu gibi.

Şahane çıkmış değil mi? Beyaz dengesi efsane.
     Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

@Turbocore
    Pozlama süresini azaltırsak telefon otomatik olarak isoyu yükseltir. Bu da fotoğrafta daha fazla noise ve ve bu noise sebebiyle de ayrıntıların daha az olacağı anlamına gelir. Iso manual olarak o değerde sabit tutup pozlama süresini azaltırsan da fotoğraf daha karanlık çıkar.

Ayar ayar diye telef oldunuz da; hiçbirinizin bir halt bildiği yok. Ayrıca insanların cep telefonuyla fotoğraf çekmek için de ayar yapabilecek durumu yok. Zaten kullanıcıların neredeyse tamamının bu konuda bilgisi de yok. Ne hikmetse bir bilenler bu konuya toplanmış.

Dediğim gibi; Nokia kamera diyene çıkarsa size yedirir.

İişin komiği; buraya "bak ne güzel fotoğraf çektim" minvalinde atılan fotoğraflara bakıyorum, şikayet edilen sorunlar aynen onlarda da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 8 Eylül 2013; 14:36:53 >

• Hoşgeldiniz Harun abiler. Gözlerimiz yollarda kalmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xvolkapx

kardaş sen bu forumun azılı nokia fanlarına derdini anlatamazsın

Nokia dusmani degil de objektif ve malini elestirebilen bir kullanici oldugumu nasil gostericem kardes bunlara? Gostermeye calisayim mi ya sa? Bir sey ifade eder mi?

• Nokia kamera konusunda HERKESİ kandırıyor demek objektiflik mi oluyor kardeş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Şu konu, Nokiakamera diye ne çıkarsa sizlere iteleyebileceğinin kanıtıdır. Ben bu kadar cehaleti bu forumda ilk defa bir arada görüyorum çünkü. Herkes fotoğrafçı kesiliyor ama okuyunca kendi fotoğrafçılığımdan şüpheye düşüyorum.

Biri diyor ki "poz süresini ayarlamamışsın ondan", öbürü diyor "iso ayarlayamıyorsan biz ne yapaım", başka biri de "pozlama değeri" diyor. Bunların her biri farklı farklı şeyler söylüyor ama kendi aralarında hiç tartışan yok. Tek konu "kötü fotoğraf çekiyor" diyeni haksız çıkarmak da ondan. "Biz ortaya biliyormuş gibi bir şeyler sallayalım, ne de olsa millet dediğimizi yer" düşüncesi hakim. Cidden ülke cehaletinin bir aynası olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum.

@muratzilla

Al bu fotoğrafta ışık S4'ün fotoğrafında olduğu gibi.

Şahane çıkmış değil mi? Beyaz dengesi efsane.

@Turbocore
    Pozlama süresini azaltırsak telefon otomatik olarak isoyu yükseltir. Bu da fotoğrafta daha fazla noise ve ve bu noise sebebiyle de ayrıntıların daha az olacağı anlamına gelir. Iso manual olarak o değerde sabit tutup pozlama süresini azaltırsan da fotoğraf daha karanlık çıkar.

Ayar ayar diye telef oldunuz da; hiçbirinizin bir halt bildiği yok. Ayrıca insanların cep telefonuyla fotoğraf çekmek için de ayar yapabilecek durumu yok. Zaten kullanıcıların neredeyse tamamının bu konuda bilgisi de yok. Ne hikmetse bir bilenler bu konuya toplanmış.

Dediğim gibi; Nokia kamera diyene çıkarsa size yedirir.

İişin komiği; buraya "bak ne güzel fotoğraf çektim" minvalinde atılan fotoğraflara bakıyorum, şikayet edilen sorunlar aynen onlarda da var.

Agzina saglik kardes.

• quote:

Orijinalden alıntı: e-Militarist

Nokia kamera konusunda HERKESİ kandırıyor demek objektiflik mi oluyor kardeş?

Gayet.

Manualde ayni ayarlari yapinca pureviewlu 925, 820'den daha aydinlik fotograf cekmiyir mesela. Bu dupeduz bir kandirmacadir.

• quote:

Orijinalden alıntı: redbest

quote:

Gayet.

Manualde ayni ayarlari yapinca pureviewlu 925, 820'den daha aydinlik fotograf cekmiyir mesela. Bu dupeduz bir kandirmacadir.

Peki bu iddiayı dünya forumlarında ortaya ilk sen mi atmış oluyosun şimdi? Tazminat davası aç o zaman Nokia'ya. Mahkemede belgelerini koy ortaya.
  • quote:

quote:

quote:

Gayet.

Peki bu iddiayı dünya forumlarında ortaya ilk sen mi atmış oluyosun şimdi? Tazminat davası aç o zaman Nokia'ya. Mahkemede belgelerini koy ortaya.

Illa dava mi acmam gerekiyor? Belgelerini buraya koyuyorum iste. Bu buradakileri neden ikna etmiyor? Bu nasil bir marka savunma cabasidir.

Benim bir beklentim yok su saatten sonra. Sadece yeni alacaklarin gozunu acmak istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gayet.

Illa dava mi acmam gerekiyor? Belgelerini buraya koyuyorum iste. Bu buradakileri neden ikna etmiyor? Bu nasil bir marka savunma cabasidir.

Benim bir beklentim yok su saatten sonra. Sadece yeni alacaklarin gozunu acmak istiyorum.

İkna olmak zorunda mıyız? Bu konuda mağdur da sensin, polis de sensin, savcı da sensin, hakim de sensin, cellat da sensin. Olur mu böyle Hasan? Böyle olur mu Hasan?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

quote:

Hah işte tek olayı o. Bol bol ışık katıyor fotoğrafa. Detay, keskinlik sıfır.

O zaman sana 1020 lazım sen farkında değilsin. Direkt karşılaştırma yapmadan, "gördüğümüz en iyi kamera budur" diyen sitelerin linklerini koymadım bile. Senin kendi istediğin fotoğrafları çekmen için, ya dslr alıp biraz fotoğrafçılık öğrenmen, ya da 1020 alıp, oto ayarlarda çekilen fotoğraflara razı olman lazım.

S4 kadar olsa ben raziydim acikcasi. Ama sen o kadar kamerasini ov, senin kadar kamera reklami yapmayan S4'un karsisinda boyle ezil. Olacak is mi?

*

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gayet.

İkna olmak zorunda mıyız? Bu konuda mağdur da sensin, polis de sensin, savcı da sensin, hakim de sensin, cellat da sensin. Olur mu böyle Hasan? Böyle olur mu Hasan?

Senin agzin cok guzel laf yapiyor. Bu yeteneginle herkesi yersin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: iPuma

samsung kamerasını beğenmezler ama netleme yaptıktan sonra çok ciddi sonuçlar ortaya çıkıyor.fakat nokiadaki lens 41mp fln boş.dilden dile giden bi olay o .baktım işletim sistemiyle ilgi çekemedi, kamerayı abarttılar.en son nokia hem firmayı sattı , herzamanki gibi yine kullanıcısı sattı.nokia bu.hala nokiayı savunurlar.ama az gerçekleri görmek lazım.925in tek hoşum gidenyanı dış görünüşü.bu arada siz ne kadara satıyorsunuz, renk ve detaylar için PM

Nokia'ya vurdum da o kadar da degil. Kullanicisi olarak gercrkci vurdum. Ben 925'in kamerasindan sikayet ediyorum. 1020'nin 41 mp'si bos falan degil. O da tipki Nokia 808 gibi efsane bir kamerayla geliyor. Diger hicbir telefonun, hatta compact makinenin yaklasamadigi bir kalite ile geliyor.

Isletim sisteminde ise hicbir sorun yok.

telefona müş olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: devrim_moswant

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NightWatch71

quote:

Hah işte tek olayı o. Bol bol ışık katıyor fotoğrafa. Detay, keskinlik sıfır.

O zaman sana 1020 lazım sen farkında değilsin. Direkt karşılaştırma yapmadan, "gördüğümüz en iyi kamera budur" diyen sitelerin linklerini koymadım bile. Senin kendi istediğin fotoğrafları çekmen için, ya dslr alıp biraz fotoğrafçılık öğrenmen, ya da 1020 alıp, oto ayarlarda çekilen fotoğraflara razı olman lazım.

S4 kadar olsa ben raziydim acikcasi. Ama sen o kadar kamerasini ov, senin kadar kamera reklami yapmayan S4'un karsisinda boyle ezil. Olacak is mi?

*

O fotograf paylasildi. Su konuyu bi bastan okuyun da soylenmek isteneni idrak ettikten sonra cevap yazin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gayet.

Senin agzin cok guzel laf yapiyor. Bu yeteneginle herkesi yersin.

Diyenlerin hepsi fırsatını bulduklarında ilk beni yediler ama. O nasıl olacak? Sendeki çene bende olsa çok kız tavlarım diyenlerin hepsi en beklenmedik anda postalarını koydular bana. Bir de o boyutu var olayın.

• quote:

şunu görünce aklıma sen geldin
    http://www.allaboutsymbian.com/features/item/18061_Four_way_flagship_phone_camera.php
  • olağan_şüpheli kullanıcısına yanıt
    Sağ alttaki 925 değil mi yanlış olmasın? Kendi telefonum diye söylemiyorum ama genel olarak 925'in fotoğraflar iyi çıkmış, hatta 808'den bile iyi Gerçi 808'de var bende, ondan bile iyi çektiyse attan inip eşeğe binmiş sayılmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nasırlı Eller

quote:

925 ve 820'yi S4'ün karşısında denedim, az ışıklı ortamda S4 bildiğin sildi süpürdü. Purevie, 6. lens falan hikaye. 920 de bu iki telefondan iyi değil kamera konusunda.

Yazık Nokia gibi koca markaya.

ekleme: daha ağır konuşurdum da Nokia'ya ama forum sitesi işte.

Iso 100 pozlama otomatik s4 süpürür tabi Iso 3200 pozlama 1 dene bakalım bay çok bilmiş. Cehalet zor iş vallahi

Hocam birak anlamaz o iso3200 vs.

gece kuzenin s4 le test fotolari koyim ozaman belki biraz idrak eder neyin ne oldugunu

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.