Şimdi Ara

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
1
Favori
7.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sorunsalı samsung aşabilir nasılmı: yıllardır profosyonel seviye dahil foto ve video kamera üretiyor, pentax ve lens firmaları ilede ortaklığı var...

sony de de var ama nedense xperiacıların sony nin fotoğraf bölümüyle araları soğuk. muhtemelen başkanları birbirine kazık atmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzavav -- 9 Eylül 2013; 0:14:41 >
  • farklı bir perspektif kullandığı için konuyu başlata arkadaşa teşekkür ederim...

sadece reklam izlemek istersem foruma hiç girmem zaten, bazen yanlı ve yanıltıcı olsa bile farklı bakış açılarına ihtiycımız var buna beyin fırtınası denebilir.

herşey kağıt üstündeki gibi olsa, canon, pentax, nikon, makina satamaması lazım 41 milyon noktayı canon 10 bin dolarlık makinedeki kirit kutusu kadar sensöre sığdıramıyor, am nokia çeyrek santime sığdırıyor yalan olduğu besbelli.

fotoğrafçılıkta buna enterpalasyon (yazılışı farklı olabilir) denir ve ucuz makinelerde yazılım ile piksel çoğaltmadır, Türkçe si.

yinede mikrosoft un bu telefonu ilham verici yenilikler gebe takdir ediyorum ilk fırsatta deniycem hızlı fokus yapar ve pozları yakalarsa alırım neden olmasın.
  • Yanlı ve yanıltıcı olduğunu bile bile neden farklı bakış açılarına ihtiyaç duyuyoruz? Hasta mıyız? 41 milyon nokta yalansa 20.7 milyon da yalan 13 milyon da yalan 8 milyon nokta da yalan 5 milyon nokta da yalan o zaman. Buna da beyin fırtınası deniliyordur heralde.

Sony'nin 20.7 mpli telefonu yok mu? Var. Sony o telefona ne koyuyosa Nokia 1020'ye iki katını koyamaz mı? O zaman tek yalancı Nokia değil. Sony'de kandırıyor milleti.

Lafa gelince 1020'nin arkasındaki kamera çıkıntısı itici bulunuyor. Sony'nin 20.7 mp'lik telefonunda çıkıntı var mı? Yok galiba. Olay 1020'nin arkasındaki çıkıntıda bitiyor o zaman. Yalansa eğer. Sony'de yalancı kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 9 Eylül 2013; 0:38:54 >
  • Bildigim kadariyla 808 ve 1020'nin 41 megapikseli, yazilimla artirilmis megapikseller degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamzavav

farklı bir perspektif kullandığı için konuyu başlata arkadaşa teşekkür ederim...

sadece reklam izlemek istersem foruma hiç girmem zaten, bazen yanlı ve yanıltıcı olsa bile farklı bakış açılarına ihtiycımız var buna beyin fırtınası denebilir.

herşey kağıt üstündeki gibi olsa, canon, pentax, nikon, makina satamaması lazım 41 milyon noktayı canon 10 bin dolarlık makinedeki kirit kutusu kadar sensöre sığdıramıyor, am nokia çeyrek santime sığdırıyor yalan olduğu besbelli.

fotoğrafçılıkta buna enterpalasyon (yazılışı farklı olabilir) denir ve ucuz makinelerde yazılım ile piksel çoğaltmadır, Türkçe si.

yinede mikrosoft un bu telefonu ilham verici yenilikler gebe takdir ediyorum ilk fırsatta deniycem hızlı fokus yapar ve pozları yakalarsa alırım neden olmasın.

1020 ve 808 de gerçek pikseller vardır.

canon gibi nikon gibi markalar neden bu tarz büyük megapikselli algılayıcılar yapmıyor sorusuna ise verilecek cevap basittir.piksel yoğunluğu fazla olursa fotonun kalitesi düşer. nitekim 41 mplik 808 , 1020 gibi modellerin fotolarına bakarsanız 24 mp lik tam kare algılayıcı sahibi cihazlardan daha kötü foto çektiklerini görürsünüz.olay küçük algılayıcıya büyük mp sığdırmak değil ,piksel yoğunluğunu doğru ayarlayıp kaliteden ödün vermemektir.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 9 Eylül 2013; 1:31:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

biri şu arkadaşa exposure ayarı ile ilgili bilgi versinde yollayın gitsin kalabalık etmesin.

edit. phone arena gibi büyük bir kuruluş kameralı telefonları sıralayıpda şu sonuca varırsa eğer;
    1. lumia 1020
    2. lumia 925
    3. lumia 928
    4.lumia 920
    5. lg g2
    6. htc one
    7.iphone 5
    8.galaxsy s4

sizce itibarları yerle bir olmazmı samsung ile iphone başta olmaz üzere review yapmak için cihaz bile göndermezler adamlara bi daha. bunlarda mecburan 1 e 1020 yi koyduk diye 2 ye 3 e başka markalardan telefonlar koyuyorlar.
    yukarıda verdiğin sıralamada doğru ayrıca oppo n1 çıktığında muhtemlen 1 ile 2 arasına girecek o kadar onun haricinde gerisi hikaye

sıralama markaya göre yapılmış htc one kamerası galaxy s4 den iyimi dün huawei acsennd p6 nın kamerasını denedim o bile htc nin kameradan iyiydi iphone 5 ile kafa kafaya oynar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okan_cehapelioglu -- 9 Eylül 2013; 12:12:58 >

• bissürü lumiada ışık patlaması var ambersiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluebest

Ben Bursa'dayım, sen?

Su fotografa benzer bir iphone 5 fotografiniz var mi?

Nokia Kamera Konusunda Herkesi Kandırıyor

Not: 820 ile cekilmistir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku

quote:

Ben Bursa'dayım, sen?

Su fotografa benzer bir iphone 5 fotografiniz var mi?

Not: 820 ile cekilmistir.

Şu an telefonum yeni olduğu için pek fotoğraf yok ama hafta sonu çektiğim bir resim koyuyorum. Bu biraz aceleyle çekildi, o yüzden yarışmaya sokmuyorum

https://www.dropbox.com/s/usm8l1hi6xtw093/2013-09-07%2014.18.16.jpg

Resmi koymayı da beceremedim linkten açar mısınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 9 Eylül 2013; 16:52:15 >

• Yarismalik bir sey yok. Ben de biraz once telefonu kakdirip cektim. Hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 9 Eylül 2013; 16:56:25 >
  • Şu iki fotoğrafa bakıp; samimi olarak "Iphone 5 daha iyi çekiyor" diyebilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eofdred

biri şu arkadaşa exposure ayarı ile ilgili bilgi versinde yollayın gitsin kalabalık etmesin.

edit. phone arena gibi büyük bir kuruluş kameralı telefonları sıralayıpda şu sonuca varırsa eğer;
    1. lumia 1020
    2. lumia 925
    3. lumia 928
    4.lumia 920
    5. lg g2
    6. htc one
    7.iphone 5
    8.galaxsy s4

sizce itibarları yerle bir olmazmı samsung ile iphone başta olmaz üzere review yapmak için cihaz bile göndermezler adamlara bi daha. bunlarda mecburan 1 e 1020 yi koyduk diye 2 ye 3 e başka markalardan telefonlar koyuyorlar.
    yukarıda verdiğin sıralamada doğru ayrıca oppo n1 çıktığında muhtemlen 1 ile 2 arasına girecek o kadar onun haricinde gerisi hikaye

http://www.phonearena.com/phones/best/Camera

1-L1020
    2-s4 zoom
    3- s4
    4-iphone 5
    5- s3
    6-xperia z
    7-L920
    8-HTC one

• quote:

Şu iki fotoğrafa bakıp; samimi olarak "Iphone 5 daha iyi çekiyor" diyebilir misiniz?

Hayır elbette diyemem

• Bakin, 920'nin onune tam 6 tane telefon koymuslar. Ama ben soyleyince yoouuoohh

• güncellemeyle giderilecek bir olay lumia 920 ve diğer cihazlarda pureview donanımsal degil yazılımsal olarak geliyor. aynı testi arkadasımın s4 ile yaptım zifiri karanlık ortamda ilk dedigi sey su oldu "ya *** neden telefon alırken senin sözünü dinlemiyorum ki?" 28 üst seviye android cihaz almıs olan ben diyorum ki android mi asla! vga kameralı lumia'ya bile razıyım.

tek sorun yasadıgınız da markaya modele pok atmaktan vazgecin arkadaslar,nokia beni kandırmadı ben elimde ki p880 ile gidip takas yaptım, iyi ki yapmısım. aklı olan varsa alinin sırtına binmis dandroid'i kullanmaz.

asagıda ki panorama resmi cekerken elim titredi ama sanki hic titrememis gibi sıfır hatayla cıkardı
    http://p1309.hizliresim.com/1f/6/sd23j.jpg

• Flaşsız loş ışık daha iyi olur

• quote:

quote:

Şu iki fotoğrafa bakıp; samimi olarak "Iphone 5 daha iyi çekiyor" diyebilir misiniz?

Hayır elbette diyemem

Uzaktan karsilastirma yapiyoruz ama; soyle bir gece fotografiniz var mi? :)

• quote:

quote:

quote:

Hayır elbette diyemem

Hocam sen beni yerin dibine batıracaksın, iphone 5 ile hiç öyle gece fotoğrafı çekiliebilir mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayır elbette diyemem

Hocam sen beni yerin dibine batıracaksın, iphone 5 ile hiç öyle gece fotoğrafı çekiliebilir mi?

Yok canim olur mu oyle sey. :)

820'nin kamerasini baya kotuleyip Iphone 5'inkini ovmustunuz de ondan sordum.

Sizin telefonda iso ve pozlama suresi manual olarak ayarlanmiyor mu?

• Iphone 5'te pek ayar falan yok, aç çek tipi bir kamerası var, şampuan reklamındaki gibi yıka ve çık

Hocam 820'nin kamerasında çok ciddi bir netleme sorunu var, kamera yazılımı son derecede kötü ve ağır çalışıyor. Telefonu satmadan önce tanışmış olsaydık belki çözerdik ama artık çok geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebest -- 9 Eylül 2013; 22:34:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.