Şimdi Ara

NOKİA LUMİALAR NEDEN BU KADAR PAHALI ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TurboCore

Bende zoom var ama satıp l625 almayi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wyn35Tra -- 14 Şubat 2014; 7:24:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • lumia ya pahali diyen piyasadan bihaber abimiz ,lumianin en dusuk 520 modeli bile (540tl) android alacagin 1000tl telefonun stabilitesine esdeger.1520 disinda bekledigim fiyatin ustunde bi cihaz gormedim lumialarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirat455

mesala sony xperia sp deki özellikdeki bi telofan win8 daha pahalı die düşünüom 1000 tl civarında önerebileceginiz kamerası orta seviye bi telefon arıom kısaca

lumıa 820 kullanıyorum ablamada sp aldık 2 gün ben kullandım lumıa fanlığı felan demeyin, sp 820 ile bile karlılaştırılamaz ekranı dokunmatiği kamerası 820 ezıyor geçiyor resmen 2 gun sonra iade ettik zor bela, ablamda 820 iyikide bunu almışım dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Telvis -- 14 Şubat 2014; 9:20:06 >
  • 1020 dışında bütün wpler değerlerini hak ediyorlar . Yanlış anlaşılmasın 1020 kötü demiyorum ama kamerasından dolayı fiyatı yüksek bir model ben şahsen kameraya önem vermediğim için fiyatını yüksek buluyorum ama kamera seven insana da bu fiyat normal gelir . Sonuç olarak wp fiyatları gayet uygun
  • Uçmuşsun sen bileder hiç wp8 bilgisayar gibidir stabil,bi ramı androidin 2 katıdır.Ve ayrıca lumia 525 500 tl olmasına rağmen 800 tl lik telefonlara taş çıkarır.720 vs de öyle.Aksine dahada ucuz.
  • Herkes çok yanlış yönden bakmış olaya. Ortada cidden böyle bir sorun var. Verdiğiniz örneklerdeki telefonlar 2 sene öncesinin işlemcilerini kullanıyor, ekran çözünürlüğü olarak eskiler, ram miktarları düşük, kısacası doananım olarak gerideler. Bu duruma göre fiyatları düşük olmalı ama değil. Maliyeti düşük fiyatları yüksek maalesef. İnsanların telefonların fiyatının yüksekliğini savunması da cidden saçma geliyor bana. İstediği kadar akıcı olsun aynı fiyattaki androidden uygulama ve oyun olarak gerideler. Eski donanımda yüksek performans sunuyorsan bunu fiyatları düşürerek popülerliğini arttırmaya bakmalısın. Arkadaş G2 ile L925'i karşılaştırmış, LG en son donanımı kullanıyor, 925'in içindeki parçalar 2 sene öncesinin. Fiyat farkı daha fazla olmalı. 925 daha yüksek fiyattan çıkmıştı zaten, LG bu fiyattan çıktı ama bildiğim kadarıyla. Daha da ucuza bulunabiliyordur. Şİmdi bize Android'i savunma falan dersiniz diye diyorum HTC 8X kullancısıyım.

• Eeee turbocore Nokia andrid çıkarıyor nolcak bizim halimiz

• quote:

Orijinalden alıntı: mirat455

win8 in ne avantajı var androidde bu fiyatlara çok iyi alabilecegimiz özellikler bakımından daha iyi telefonlar var kafamı karıştırıyor ?

Androidden kat kat hızlı sistemi var. Stabil konusunda fark atar. Donma kasma yok geçişlerde. Çoğu oyunda kasma yok. Daha sayam mı ? Telefonumda kaç tane oyun var ve çoğu büyük ve androidde kasan oyunlar. Hiçbiri kasmıyor ayrıca kaç tane oyun yüklü olmasına rağmen geçişlerde,en ufak kasma yok ki telefonum 520.
    oyunlar:
    modern Combat 4
    subway surf
    tr2
    Real Racing 2
    gravity guy 2
    i,stunt 2"
    sen duşun artık, hiçbiri de kasma yapmıyor ;) şimdi bana soyle 520nin fiyatı 599du aldığımda şimdi,499da 499a hangi teleon bu oyunları donmadan çalıştırıyor ve telefonda en ufak kasma görülmüyor ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: altan20a

Eeee turbocore Nokia andrid çıkarıyor nolcak bizim halimiz

Ashaların işletim sistemi için de arge masrafi vardi ve çok gereksizdi, simdi android ile ashalardan elde edilen gelir daha fazla olacak ve lumia argesine daha çok para kalacak ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jem-Jem

Herkes çok yanlış yönden bakmış olaya. Ortada cidden böyle bir sorun var. Verdiğiniz örneklerdeki telefonlar 2 sene öncesinin işlemcilerini kullanıyor, ekran çözünürlüğü olarak eskiler, ram miktarları düşük, kısacası doananım olarak gerideler. Bu duruma göre fiyatları düşük olmalı ama değil. Maliyeti düşük fiyatları yüksek maalesef. İnsanların telefonların fiyatının yüksekliğini savunması da cidden saçma geliyor bana. İstediği kadar akıcı olsun aynı fiyattaki androidden uygulama ve oyun olarak gerideler. Eski donanımda yüksek performans sunuyorsan bunu fiyatları düşürerek popülerliğini arttırmaya bakmalısın. Arkadaş G2 ile L925'i karşılaştırmış, LG en son donanımı kullanıyor, 925'in içindeki parçalar 2 sene öncesinin. Fiyat farkı daha fazla olmalı. 925 daha yüksek fiyattan çıkmıştı zaten, LG bu fiyattan çıktı ama bildiğim kadarıyla. Daha da ucuza bulunabiliyordur. Şİmdi bize Android'i savunma falan dersiniz diye diyorum HTC 8X kullancısıyım.

Peki 1 soru sorabilirmiyim?

Lumialar eski donanım kullanıyor, g2 ye bakın demişsiniz.

Sorum şu ; Madem 925 eski donanım, g2 ise son teknoloji olan yeni donanım kullanıyorsa , neden 925 g2 den daha stabil? sizce insanlar para verirken donanımamı yoksa işletim sisteminemi para veriyolar? tabikide işletim sistemine. iphone kullanaların %60 ı kullanılan işlemcinin markasını bilmez. donanımı nedir bilmez. ama şunu iyi bilirler, oda ios kullandıklarıdır. yani insanlar seçimlerini yaparken , donanıma bak demiyor. ios mu windows phone mu android mi diyolar. bu 3 sistemden en ekonomiğine eski donanım kullanılmasına rağmen windows phone olarak görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg7

quote:

Orijinalden alıntı: Jem-Jem

Herkes çok yanlış yönden bakmış olaya. Ortada cidden böyle bir sorun var. Verdiğiniz örneklerdeki telefonlar 2 sene öncesinin işlemcilerini kullanıyor, ekran çözünürlüğü olarak eskiler, ram miktarları düşük, kısacası doananım olarak gerideler. Bu duruma göre fiyatları düşük olmalı ama değil. Maliyeti düşük fiyatları yüksek maalesef. İnsanların telefonların fiyatının yüksekliğini savunması da cidden saçma geliyor bana. İstediği kadar akıcı olsun aynı fiyattaki androidden uygulama ve oyun olarak gerideler. Eski donanımda yüksek performans sunuyorsan bunu fiyatları düşürerek popülerliğini arttırmaya bakmalısın. Arkadaş G2 ile L925'i karşılaştırmış, LG en son donanımı kullanıyor, 925'in içindeki parçalar 2 sene öncesinin. Fiyat farkı daha fazla olmalı. 925 daha yüksek fiyattan çıkmıştı zaten, LG bu fiyattan çıktı ama bildiğim kadarıyla. Daha da ucuza bulunabiliyordur. Şİmdi bize Android'i savunma falan dersiniz diye diyorum HTC 8X kullancısıyım.

Peki 1 soru sorabilirmiyim?

Lumialar eski donanım kullanıyor, g2 ye bakın demişsiniz.

Sorum şu ; Madem 925 eski donanım, g2 ise son teknoloji olan yeni donanım kullanıyorsa , neden 925 g2 den daha stabil? sizce insanlar para verirken donanımamı yoksa işletim sisteminemi para veriyolar? tabikide işletim sistemine. iphone kullanaların %60 ı kullanılan işlemcinin markasını bilmez. donanımı nedir bilmez. ama şunu iyi bilirler, oda ios kullandıklarıdır. yani insanlar seçimlerini yaparken , donanıma bak demiyor. ios mu windows phone mu android mi diyolar. bu 3 sistemden en ekonomiğine eski donanım kullanılmasına rağmen windows phone olarak görünüyor

Dostum, stabil olması tabii ki de WP işletim sistemli olmasından kaynaklanıyor. Ama stabilliğin tek başına yeterli olmadığı da aşikar. O stabiliteyi aktaracağın uygulamalar lazım. Bir Facebook uygulamasını her üç platformda aç, seçim şansın olsa WP'daki versiyonuna bakmazsın bile. Bu telefonları işlevsel yapan bu uygulamalardır. WP her ne kadar sistem stabilliğine sahip olsa da uygulama ve oyun konusunda büyük eksikleri var. İnstagram 3-4 aydır beta durumda. Bazı kullanıcılar için gereksiz uygulamalar olarak görünse de çok popülerleşmiş insanların telefon seçimlerini etkileyen uygulamalar bunlar. Bu durum aşılana kadar WP üreticisi firmalar özellikle Nokia, daha düşük bir fiyatlandırma politikası seçmeli. G2 ile neredeyse aynı donanıma sahip 1520, 2200 liradan satışa sunuldu. İnsanlar o fiyata bir tane Nexus 5 (veya Lumia 925), yanına da bir tane de yeni Ipad Mini alır. Ben WP seven, kullanan birisi olarak fiyat avantajı olmadıkça tercih etmem. Bunu anlatmak istiyorum.

Android piyasa sürüldükten 2 ay sonra Android telefon aldım ve 4 seneye yakın hep üst seviye Android telefon kullandım. Sistemin şişmesinden bıkıp en sonunda yurt dışından uygun fiyata 8X aldım. Aldığım zaman Whatsapp'tan, Facebook'tan bildirim gelmiyordu. Oyun namına hiç bir şey yoktu. En basit uygulamaları kullanmak için 3. parti firmaların hesabınıza erişmesine izin vermeniz lazımdı; 6tagram, Mytube vs. İşte tüm bunlar bilinen sorunlar olduğundan kimse gidip o kadar yükset fiyata Wp almaz veya almamalı.

Iphone'un tutmasının nedeni sadece işletim sistemi değil, marka popülerliği. Samsung'da yüksek pazarlama bütçeleri ayırarak bu pastadan pay kapmaya başladı. Tüm kullanıcılar bilinçli şekilde telefon seçimi yapmıyor. Yenilenen WP bu kervana çok geç katıldığı için, üreticiler özellikle fiyatlandırma konusunda agresif davranmalı. Şimdiki gibi 2200 liraya piyasaya telefon çıkararak hiç bir şey elde edemezler.

• Jem-Jem kullanıcısına yanıt
    Herseyi anlarim da wp deki facebook androiddekinden çok daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: Leevioz

ben buraya bomba kurmuştum hayret patlamamış henüz .

Trolleri iplemiyoruz anla senin gibiler için kum havuzu bolumu açmışlardı git orda yaz mesajlarını

• quote:

Orijinalden alıntı: Leevioz

terorist win

Sen bugünkü romunu attın mı bakayım
  • Windows Phone'u Android cihazların kullandığı donanımlarla kıyaslamak çok yanlış olur. Nice 1gb' ramli telefonların kastığı Android ve 512 mb ramli cihazların gayet rahat kullanıldığı WP. Göz boyuyor ordaki özellikler.
  • 500 tl ye kiytirik bir android telefon alacagima Lumia 520/525 alirim. Yani o fiyata alinabilecek en iyi telefonlar Lumia 520/525tir. Emin olun.

• Hakettiği için
  • Benim bütçem kısıtlı olduğu için Lumia 520 aldım. Çünkü o fiyat aralıklarında android cihazların hepsi çöp. Fakat şimdi bütçem çok yüksekde olsa WP alırım. İnsan kullanınca anlıyor.
  • Emin ol diğer markalara göre yine iyi.
  • Şuandaki en iyi f/p telefonu GM Discovery Elite'dir en son baktığımda daha çıkmamıştı (çıkmışta olabilir) bu telefonun ozelliklerine bakın ve fiyatına bakın 1100 lira 925 e vereceğime 1200 verir GM Elite alırım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.