Şimdi Ara

notebook arızalı klavye tamiri kesin çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese merhaba, eminim bircogumuz notebook kullanicisiyiz, zaman zaman laptobumuzda donanim arizalariyla karsilasmak mumkun. Burada hem butcemizi korumak hemde bilgisayarimizi kullanmak noktasinda arizayi tespit ve tamirini kendimiz yapabilmemiz onem arzediyor. Simdi sizlere laptobun bir donanimi olan klavyenin degistirilmeden tamir edilmesini fotoraflarla anlatmak istiyorum. Oncelikle denenmis ve kesin cozum alinmistir.

1inci olarak benim klavyem pcmin ilk acilisinda bazi tuslari basik kaliyor ozellikle virgul tusu ve dit bip sesleri cikartiyordu ama cozum cok basit

Oncelikle klavyeyi notebooktan ayirip altinda bulunan aleminyum seridi bir bicak yardimiyla kaldiriyoruz. Bu aleminyum panele artik ihtiyacimiz yok.

Sonra bir legen yada tasin icine klavyeyi birakip klavyenin hertarafina pril dokuyoruz. Ardindan klavyenin hertarafina icine sagina soluna tuslara arkasina ketılda kaynattigimiz suyu tersine ve duzune dokuyoruz ve bekletiyoruz. Icinden cikan kire inanamayacaksiniz!!! Pril su karisimi kopuklenmeye neden olacaktir klavyeyi suda batirip cikartin tuslara vurun. Ardindan klavyeyi sogutmadan dusun altinda tazyiklibsuyla hertarafini yikayin. Bu islem prilin gitmesi icin onem arzediyor . Tazikli su ile yikadigimiz klavyenin suyunu suzun sallayin ve etrafina nemi cekmesi icin tuvalet kagidi sarin. Ardindan sac kurutma makinesi yardimiyla klavyeyi kurutun, tam kuruduguna emin oldugunuz klavyeyi laptobunuza baglayin hayirli olsun..

fotoları sonra ekleyeceğim

• Dostum aynı sorun bende de var. Önce dıt sesleriyle bbbbbbbb... tuşu basılı kalıyordu, söktüm olmadı etrafındaki harfleri de söktüm. Düzelmedi. Sonra şşş... tuşu basılı kaldı, onu da söktüm alüminyum plaka kalana kadar. Hala dıt sesleri ve basılı kalan ama yerinde olmayan tuşla kullanmak insanı delirtiyor. Şimdi senin çözümle klavye kullanabiliyor musun ? Yoksa dıt bip seslerinden mi kurtuluyorsun ?
    Bana ikisi de uyar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.