Şimdi Ara

Notebook Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. monster p150hm model cihaza sahibim. benim sorunum şu: bilgisayar açıkken şarjı bittiğinde şarj adaptörünü bağlayınca pil göstergesinde şarj oluyor diyor ama herhangi bir artış olmuyor. %10 luk göstergede öylece kalıyor. Bilgisayarı kapatıp açınca ise şarj oluyor ve pilin doluluk oranı artıyor. Şarj bittiğinde aynı sorun yukarıdaki gibi devam ediyor yeniden kapatıp açmam gerekiyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: samet 52

merhaba arkadaşlar. monster p150hm model cihaza sahibim. benim sorunum şu: bilgisayar açıkken şarjı bittiğinde şarj adaptörünü bağlayınca pil göstergesinde şarj oluyor diyor ama herhangi bir artış olmuyor. %10 luk göstergede öylece kalıyor. Bilgisayarı kapatıp açınca ise şarj oluyor ve pilin doluluk oranı artıyor. Şarj bittiğinde aynı sorun yukarıdaki gibi devam ediyor yeniden kapatıp açmam gerekiyor. bu sorunu nasıl çözebilirim?

Belli süre en düşük seviyede beklemesi normaldir. Şarjı uzun gidiyorsa bilgisayar kapanmıyorsa sorun yoktur..
  • Sorunun çözümünü bilmiyorum, ama belki kendiözelliği o şekildedir. Benim tavsiyem bataryanın şarj oranını %30 altına düşürmemeniz. Daha uzun pil ömrü elde edersiniz bu şekilde. Sürekli bitirip tekrar takarsanız daha abuk deforme olur pil. Ek olarak bu konuya da bir göz atın derim;

http://forum.donanimhaber.com/m_53070736/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53070736
  • ama bu sorun daha dün başıma geldi. bilgisayarı alalı 9 ay oldu ve şarjı bittiğinde adaptörü takınca normal şekilde hızla dolmaya devam ediyordu. Dün de şarjı bitince tekrar adaptörü taktım aradan 1 saat geçti ama pil göstergesi %10 da kalıp durmuştu herhangi bir artış olmuyordu. dünden beri de hep aynı sorun
  • quote:

ama bu sorun daha dün başıma geldi. bilgisayarı alalı 9 ay oldu ve şarjı bittiğinde adaptörü takınca normal şekilde hızla dolmaya devam ediyordu. Dün de şarjı bitince tekrar adaptörü taktım aradan 1 saat geçti ama pil göstergesi %10 da kalıp durmuştu herhangi bir artış olmuyordu. dünden beri de hep aynı sorun

Anladım o zaman sorun gözüküyor. Şarjı %0 laptop kapanana kadar kullanın eğer çözüm olmazsa servise baktırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

ama bu sorun daha dün başıma geldi. bilgisayarı alalı 9 ay oldu ve şarjı bittiğinde adaptörü takınca normal şekilde hızla dolmaya devam ediyordu. Dün de şarjı bitince tekrar adaptörü taktım aradan 1 saat geçti ama pil göstergesi %10 da kalıp durmuştu herhangi bir artış olmuyordu. dünden beri de hep aynı sorun

Anladım o zaman sorun gözüküyor. Şarjı %0 laptop kapanana kadar kullanın eğer çözüm olmazsa servise baktırın.

tamam yardım ve ilginiz için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.