Şimdi Ara

Notebook soğutucu(Cooling Pad) kullanmak laptopa zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba internette bakındım ancak tam istediğim cevaba ulaşamadım bu yüzden konu açmak istedim, bir yanlışım varsa affola.
    Sorum şu: 5 Fanlı gayet güzel soğutan bir soğutucum var, bir de biriktirdiğim parayla yeni aldığım gözüm gibi baktığım msi laptopum var (öğrenciyim). Benim sorum soğutucunun usb'den çektiği güçle ilgili değil, soğutucuyu eski bir şarj aletine takıp kullanıyorum o da sadece ağır oyunlarda(PUBG, Witcher vs).

Şimdi soruma gelelim soğutucunun laptopun altından sürekli belli bir miktarda hava vermesi laptopa herhangi bir zarar verir mi? örneğin giden hava laptopun kendi fanları ile çarpışıp fanlara zarar verebilir mi? ya da laptop soğutucuyla soğutulmaya alışıp kendi kendine yetmemeye başlar mı zamanla? veya aklıma gelmeyen başka bir zararı olabilir mi? yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim, belki saçma düşünüyor olabilirim kusuruma bakmayın başka bir yerde cevabını bulamadım.

• Zarar vermez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verme ihtimali var. Soğutucuya alışınca laptopun kendisi de soğutma olarak değişim gösterebilir. Soğutucuna bağlı. Dandik ise zarar verir. Şarj aleti ile kullanman yararına.Usb deb güç alması usb yi öldürür.
  • Zarar vermez hocam endişelenme. Ama msi zaten notebook soğutma konusunda dünyanın en iyilerinden o yüzden gerek yok diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zarar vermez... sadece tozlu ortamda hızlı tozlanır...
  • "ya da laptop soğutucuyla soğutulmaya alışıp kendi kendine yetmemeye başlar mı zamanla?"

Hayır hocam, laptoplar inorganik maddelerden oluşurlar ve "alışmaları" gibi bir durumları söz konusu olmaz. Soğutucunun ekstra faydasını görürsün. Kendi fanları ile de çakışıp soğutma performansı düşmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.