Şimdi Ara

O km araç almak enayilik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tturke

Ekonomik durumunuz iyiyse ve benim gibi ilk ben bineceğim bu arabaya takıntınız yoksa 2. el daha mantıklı gözüküyor.

0 alırsanız kafanız 2 sene ağrımaz, vuruk mu kırık mı diye düşünmezsiniz.

Arkadaşların dediği gibi 0 arabaya 5 sene binmek için alınmalı.
    Zaten artık otomobil bir yatırım aracı olmaktan çıktı.İhtiyac oldu.

İsteyen enayilik kesin,0 arabanın verdiği tadı,kokuyu 2. el veremez

Yİne kendimden örnek vereyim, sıfır aldığım araç vuruk çıktı 2 parça boyalı hadi bakalım buyur şimdi sıfır alırkende usta ilemi gideceğiz ? sinir hastası ettile bu opel beni, galeriler 22 milyar verdiler sıfır aracıma boyalı diye, o yüzden pek güvenmeyin, ayrıca kol fgibi çıkardığı arızaları saymıyorum allahtan garantiden değişti garanti bitince ne olacaktı halim ??

Vallahi sattığım aracın fabrika kokusu hala içindeydi adam bayıla bayıla aldı gitti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 31 Ocak 2007; 11:30:07 >

• 2006 model 20,000 de jetta fsi midline aldık dün 32,500 ytl ye . sıfır ı 40,000 ytl.
    cillop gibi araba aldık. bu fiyat aralığı ile sıfır araba almak gereksiz. bence
  • Çok iyi yapmışsınız, acentadan çekmek 10 dk o zevk 10 dk, isabetli olmuşş 8 milyar + ile başlamış oldınuz ne güzel...
  • en mantıklısı 1 yaşında 10 bin km deki aracı alıp 1-2 sene kullanıp, kasa değişmeden, ve mümkünse garantisi bitmeden satmak.

ilk başta örnek verilmiş olan passatı 38 bine alacak olan kişi 2 sene sonra da, bugunkü parayla 34 e rahat alıcı bulur.

otomobili amaç olarak değil araç olarak görüp, duyguları işe karıştırmadan ilişki kurmak lazım, tabii porsche ferrari falan alınıyorsa o zaman duyguların işe girmesinde sakınca yok.
  • arkadaşlar hesap basit 0 alıp plazadan indiğin anda zararın yaklaşık 10000ytl ikinci el aldığın zaman zararın en fazla 2000ytl
  • Arkadaşların dediğine katılıyorum. Ben, beğendiğim arabayı sıfır km ve borçsuz olarak alabileceksem hiç düşünmeden gidip alırım. Ancak sıfır km arabam olacak diye hayatımın iki ya da üç yılını borçlu olmanın verdiği maddi ve manevi sıkıntılarla geçireceksem, aynı arabanın bütçeme uygun ikinci elini alırım, krediye vereceğim faizi de biriktirip daha sonra sıfır km'sini alırım. Bu gün 16.000 ytl'lik araç kredisinin üç yıllık faizi yaklaşık 7 milyar. Sıfır arabanın ikinci elde hiç değer kaybı olmasa bile 7 milyar zarar var. Ben, kendisine 30 milyara mal olmuş bir arabayı 3 yıl sonra 15'e satamayan çok insan biliyorum. Hesap iyi yapılmalı bence. Selamlar...
  • bizde arabaya da %18.
    cunku uretimini yaptigimiz urunlerin %95 ini ihrac ettigimiz icin zaten kdv odemiyoruz cok az oduyoruz.
    diger vergilerden %18 dusuyoruz.
    ama kdv odeyenler icin otomobil %1 oluyor.
    bir de makam arabasi diye bir durum var.
    sirkete iyi bir arac alarak makam arabasi gosterebiliyorsunuz bunda da %18 dusulebiliyor.
    ama tam da iyi bilmiyorum.yakin zamanda muhasebeciye gidecem o zaman sorarim.

selam ve dua ile...
    quote:

Orjinalden alıntı: mavim1974

ticari %18 binek %1
    quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

ben satarkende %18 diye biliyorum ama yanlis biliyor olabilirim.
    arastirmak lazim.muhasabeciye sorayim.

selam ve dua ile...
    quote:

Orjinalden alıntı: Pregnancy

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_

vergi-vergi-vergi...

ticaretle ugrasanlar icin sifir km arac almak mantikli cunku masraflari gider olarak dusebiliyoruz.
    arac 4-5 sene de kendi parasini cikariyor.
    yani bedavaya gelmis gibi oluyor fakat araci satarken fatura kesmek zorundasiniz fatura kestiginizde de vergi odemek zorundasiniz

arabayi 40 bin ytl ye aldiysaniz sifir km olarak 4-5 sene boyunca neredeyse 40 bin ytl yi odeyeceginiz kdv den dusebiliyor ve masraf olarak gosterebiliyorsunuz.
    fakat araci 4-5 sene sonra 20 bin ytl ye satiyoruz diyelim o zamanda fatura kesmek zorunda kaliyorsunuz ve kestiginiz fatura bedelinin vergisini oduyorsunuz...

yani millet bosu bosuna 200-300 milyar verip araba almiyor.
    %90 i vergi odemek yerine araba alip masraflari dusuyor...

Satista tekrar fatura kesip kdv sini odemek zorundasiniz ama enazindan oran %18 degil Cok dusuk cuzi bir rakam di...

• eğer bi araca uzun süre binilecekse sıfır araba almak mantıklı. ama 2-3 sene de bi değiştirilecekse , sıfır almak zarardan başka bişiy değil bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: leboss1

2006 model 20,000 de jetta fsi midline aldık dün 32,500 ytl ye . sıfır ı 40,000 ytl.
    cillop gibi araba aldık. bu fiyat aralığı ile sıfır araba almak gereksiz. bence

Radyo butonları ve klima butonları 2007 modeller de daha değişik maalesef

Hayırlı olsun çok güzel araç

Araba fiyatları artmış mı ne?

2007 Jetta Comfortline kaça gider acaba?
  • Sıfır araba almak mantıksız değil. Sıfır araba alıp 3-5 ayda satmak ya da 5-10 bin kmde satmak mantıksız. Sözüm kimseye değil Allah getirmesin ihtiyaç olur para lazım olur ayrı mesele o zaman zaten 3'e 5'e bakılmaz.
    Ancak aracı sıfır alıp 1 yıl sonra keyfi satmak demek bu keyfin bedelini ödeyeceksiniz demek oluyor.
    2. el alırkende böyle aracı henüz almış 3-5 aylık ihtiyaçtan ve keyiften satan birinden aldığınız zaman sizden mutlusu olmaz herhalde.
  • ya herkes dorusunu söylemiş zaten 3-5 sene geziceksen SIFIR

1-2 senede satarım diosan İKİNCİ EL almak mantığa da uyuyor...
  • Arabayı artık bir yatırım aracı olarak görmemek lazım. Alırsın sürersin eskiyincede elden çıkarırsın. ve çıkarırken ne kadar aldım ne kadara sattım diye düşünmemek lazım. Aradaki farkıda sürdüğüne sayarsın. ve 1-2 sene sürmek için sfır alınmaz aldımı 6-7 sene sürersin. Kısa vadeli sürmek için ikinci el almak en mantıklı. Ama sıfır alınmış bir arabanın hazzını 5-6 binde bile olsa ikinci el vermiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baran özden

Arabayı artık bir yatırım aracı olarak görmemek lazım. Alırsın sürersin eskiyincede elden çıkarırsın. ve çıkarırken ne kadar aldım ne kadara sattım diye düşünmemek lazım. Aradaki farkıda sürdüğüne sayarsın. ve 1-2 sene sürmek için sfır alınmaz aldımı 6-7 sene sürersin. Kısa vadeli sürmek için ikinci el almak en mantıklı. Ama sıfır alınmış bir arabanın hazzını 5-6 binde bile olsa ikinci el vermiyor.

dogru söylüyosun dostum....artık yatırım aracı olmaktan çıktı araba alıp zararına satıcaksam nerde bunun YATIRIM KâR'ı...bide şu var artık SIFIR araba almaya bile korkuyoruz..diyoruz ki 5 sene sonra satarım...bide üstüne 3-5 yılda bir YENİ KASASI yada MAKYAJ yemiş hali çıkmazmı al işte birde ordan zarar...ama çok sürmez firmalar bakıcak herkes İKİNCİ ele gidiyo 10yılda bir çıkarıcaklar yeni kasaları artık bir zaman sonra geriye dönücek herşey çıkarıcak araç kalmicak...eskilere DÖNÜCEKLER

• çöpe atacak param olmadıkça sıfır araba almam çünkü çok çabuk sıkılıyorum arabalardan zaten araba aldınmı 3 kuruş fazlasını verene satıp başkasını alıyorum böyle iyiyim ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

çöpe atacak param olmadıkça sıfır araba almam çünkü çok çabuk sıkılıyorum arabalardan zaten araba aldınmı 3 kuruş fazlasını verene satıp başkasını alıyorum böyle iyiyim ben

bu da senin kişisel fikrin arkadaşım saygı duyarız
  • enayilik degil de, hesap bilmemek
    ya da aradaki para farkini onemsemeyecek kadar varlikli olmak demek..

quote:

Orjinalden alıntı: gen. cerrah

Yaklaşık 18 aydır kullandığım vw passat fsi aracımı satmak için biraz araştırma yaptım. 15.000 km deki aracıma (0 km si 55000 ytl) en fazla 38000 ytl veren oldu. Hatta bazı galericiler 35000 ytl verdiler. Soruyorum size bu koşullarda O km araç almak mantıklımıdır?
  • üzerine tam isabet.ben burda foruma takılırken şimdi eniştem geldi. sıfır jetta ile primiline modeli 35,000 ytl ye almış.

bizim aldığımız 32500 ytl 20000 km de 1 yaşında fsi motor yol bilgisayarı dij klima ve benzeri ekipmanları var diğer tarafta jetta nın en baz modeli 35000 ytl sıfırı.

tartışmaya açık tercihe de açık .
  • Ben geçen sene 2006 fıestayı bayide inceledim.(Benzinli)24.000 ytl.den aşağı inmediler...2005 model 25.000 km.de olanını 17.000 ytl.ye aldım.Gayette memnunum iki sene binip satmaya kalksam 1.000 bilemedin 2.000 ytl.zarar ederim.(Kaza bela olmazsa)Ama sıfırını alsam 2 senede 7-8 bin zararım olurduTabiki bu bir görüştür olsun ben zarar ederim yinede sıfıra binerim diyenlerde olacakki biz 1 yıl sonra onlardan alabilelim
  • hele bi de sıfır km 2000 motor araba aldın mı ertesi yıl rahat %30-40 değer yitiriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarK HumaN

quote:

Orjinalden alıntı: Platinium

çöpe atacak param olmadıkça sıfır araba almam çünkü çok çabuk sıkılıyorum arabalardan zaten araba aldınmı 3 kuruş fazlasını verene satıp başkasını alıyorum böyle iyiyim ben

bu da senin kişisel fikrin arkadaşım saygı duyarız

kendi fikrinden ziyade kendi bütçem çünkü aradaki zararı karşılayacak param yok

o kadar param olsa bende isterdim sıfır araba almak tabi ama şimdilik o kadar kazanamıyorum ne yazıkki hem böyle araba işindende 3-5 sakal kalıyor 1 ayda 3 araba deyiştiyimi bilirim ben

icabında tatil parası çıkıyor nevizadede kafa çekme parası çıkıyor plazma tv parası çıkıyor bilgisayara yeni parça parası çıkıyor yolumuzu buluyoruz işte sıfır alsam hepsi hayal olacak bunların mesela birde para kaybediyorsun çok koyar bana o iş

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.