Şimdi Ara

#ObpEtkisiArttırılsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benle fikirdaş olan birilerinin olduğunu hiç sanmıyorum ama, yine de bu konuyu açmak istedim.

4 senelik lise hayatının 3 senesinde yatıp, obp obp diye zırlamak bana çok saçma geliyor. Altı üstü 3 doğru fazla yapsan zaten 10 diploma puanı farkını rahatlıkla kapatabiliyorsun aşağı yukarı. E kusuruma bakma 3 sene kafelerde takılmanın bir bedeli olacak tabi. Keşke obpnin etkisi dsha da fazla olsaydı. Oh ne ala ya, 3 sene gez toz sonra yarım puanlarla önüme geç.

Özel okullar hakkında da demek istediğim bir şey var,

Allah aşkına notları fullüyorlar diyorsunuz, özel okullardan kaç tane şöyle obp sayesinde boğaziçi, itü falan kazanan eleman gördünüz? Daha doğrusu özel okuldan çıkanların yüzde kaçının üniversite umurundadır? Ben size söyleyeyim, okulumda 60 tane 12. Sınıf var. İlk 3 100-90 arası net yapıyor. Geriye kalanının umurunda değil, özel ünide okur bitiririz diyorlar.

E o ilk 3 kişiyi de takıyorsanız kafanıza, millet 1 ton para yığıyor, bir zahmet obp sayesinde geçsinler 300-400 kişi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• "millet 1 ton para yığıyor, bir zahmet obp sayesinde geçsinler 300-400 kişi." çok klişe olacak malesef ama söylemeden edemeyeceğim. senin gibi düşünenler yüzünden bu memleket bu halde. umarım o tonla para yığanlar önüne geçip, hayalini kurduğun yere girememenin ne olduğunu sana yaşatmaz hocam.
    Obp puanı yüzünden 1 puanla İnşallah istediğin yeri kaçırırsın da Yazın gelip buraya konu açarsın kardeşim.

Burada sen ben o kişisel bi şey için çaba sarf etmiyoruz. 4 yıllık 5 yıllık çöpe atılan emekler için mağdurlar için çalışıyoruz.

2012 de de sizin gibiler vardı 2018 de de....
  • Devlet okulundayım ve çevre devlet okullarından sınav sorularının verildiğini duyuyorum. Liseye geçerken benden baya düşük yapan bir arkadaşımın ortalaması benim baya önümde. Ayrıca bir devlet okulu biliyorum. İstanbul’da. Puanı cidden yüksek ve her sene 20-30 tıp çıkartıyor. 9-10-11lerde gereksiz derslerin sınav sorularını veriyorlarmış. Bunu bizzat o okuldan bizim okula okul birincisi olmak için gelen birinden duydum. Bizim sınavlarımız asıl sınav düzeyinde olurken onlar soruları çoktan biliyorlardı. Söyle bakalım hangisi doğru?

• Yatıp lol oynuyacağına az ders çalışsaydın şu an ağlamıyor olucaktın

• "millet 1 ton para yığıyor, bir zahmet obp sayesinde geçsinler 300-400 kişi." çok klişe olacak malesef ama söylemeden edemeyeceğim. senin gibi düşünenler yüzünden bu memleket bu halde. umarım o tonla para yığanlar önüne geçip, hayalini kurduğun yere girememenin ne olduğunu sana yaşatmaz hocam.
  • Senin ben açtığın konuya atlıyım etkisi arttırılsınmış sen inşallah obp yüzünden istediğin yeri kaçırırsın da anlarsın obp ne olduğunu sizin gibiler için az bile yapıyorlar özel liselerde beleş not vermeyi daha da yapsınlarda ucu sana dokunsun

Obp si yüksek olup bana dokunmaz deyip konuşanlar boş konuşuyor slz dalganıza bakın

• Obp puanı yüzünden 1 puanla İnşallah istediğin yeri kaçırırsın da Yazın gelip buraya konu açarsın kardeşim.

Burada sen ben o kişisel bi şey için çaba sarf etmiyoruz. 4 yıllık 5 yıllık çöpe atılan emekler için mağdurlar için çalışıyoruz.

2012 de de sizin gibiler vardı 2018 de de....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu boş sahibi bomboş
    para vermişmiş de 300-400 kişi öne geçsinmiş bak sen şu işe ben de temeldeyim de bu ne allah aşkına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingreymane -- 16 Ocak 2018; 12:42:15 >
  • Hiçbir okulun yazılıları, hocaların not anlayışı aynı değilken adaletten söz etmeyin. Sanki tüm özel okullar kotü. Zaten iyi yapacak çocuk sırf notları da iyi olsiun diye parayı verip gidebiliyor. Tabi ki suç onun değil . Sınav kolay olunca obp etkisi daha fazla hissedileceği için burada başlıyor haksızlık.

Yatacağınıza çalışsaydınız diyenler fen lisesi ya da iyi anadolu lisesi yüzü görmemiş o belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 16 Ocak 2018; 12:53:39 >
  • Nick ve mesaj uyumu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka ve çalışmana güveniyorsan obpsiz kapışalım klavye delikanlısı umarım obp kalkar da özel okullara yığınla para ödeyenler kudurur ahahahahahahahhaa
  • Üni sınavında hocaların anlattığı konulardan çıkıyor ya sorular belki o yüzden dinlerler???

• herkes konuya aynı yönden bakmış ben başka yönle bakıyorum ve yaşadıklarımı anlatıyorum.okul aile birliği başkanının kızı ile ingilizce dersinden aynı notu almıştık .ona,benden daha fazla sözlü notu verdiler hocaya gittim itiraz etti 'sözde' derste gereken ilgi ve alakayı göstermiyormuşum dedi ve arkadaşını şikayet etmeye utanmıyormusun dedi.(aslında tam tersi ingilizce dersinde aktiftim)geometriden ders ortalamam 60 idi 9.sınıfta ama 'hikmetse' o dersten kaldım .(herif ağır malum partinin yandaşlarından adamın derdi il milli eğitim müdürü olmak dersmiş öğrenciymiş ona göre boş) 11.sınıfta matematik hocamın 1 kilo et karşılığında sözlü notlarını değiştirdiğini öğrendim(babası kasap olan çocuğun notu 20 iken o da nasıl 'hikmetse' kalmadı(bense 79 karne puanıma rağmen teşekkür alamadım sözlü notu içinden ağladım çünkü sözlü notum sınavımdan düşüktü ve 5 puan fazla vermedi)fetöcüsüyle,tacizcisiyle ve daha neler neler pisliklerle karşılaştım.sen şimdi gitmiş gezmek tozmak diyorsun .sen ülkede öğretmen kılıklı kişiliksizlerden haberin yok.sana hiç bir şey demiyorum

• Kardeş madem kendine güveniyorsun 3 sene inek gibi çalıştın 98 obp yaptın diyelim.Sen de bizden 3 soru fazla yap öyle önümüze geç.Gerçek sınavda alalım boyunun ölçüsünü.Bu zihniyette insanlar üniversiteye gidecek de ülkeye faydası olacak kafaya bak ya.Adam adaletsizliği savunuyor utanmadan.Neymiş sen benim önüme şişme notlarla gececeksin ben bir tarafımı yırtıp da ekstra 3 soru fazla yapcam da aynı seviyeye gelecem senle.Bunu yazarken insan azıcık utanır.
  • kardeş senin o 3 sene kafelerde geziyor dediğin tayfanın dışında elemanlarda var ben sana söyleyeyim her okulda bu işler bu şekilde adil olmuyor bazıları torpille milletin önüne GEÇİRİLİYOR sen arkada kalanları kafelerde gezmekle suçlayamazsın vesselam

• Forumda ne kadar da üç beynini kullanmayan arkadaşlar var. Lan ilk 2 sene kolejde okudum . Herifler not vermemek için elinden geleni yapıyodu. Yani olay sizin gördüğünüz gibi filmlerde, dizilerde veya arkadaş ortamında atıp tuttuğunuz gibi kolejlilere fazla puan vermiyorlar ya da bu durum her okul için farklı. Bunu şu beyninize sokun artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaturcamawzerezumzum -- 17 Ocak 2018; 8:56:7 >
  • demekki sende bi hata var kardes ben son sinifken sevgilim temele gitti verdikleri en ama en kotu not 80 diyodu normalde hep 90-100 arasi veriyolardi notlari kendi gozlerimle gordum ne sacmaliyon sen

• ben arkadaşa katılıyorum. kalaba anadolu lisesinden mezun oldum 9.sınıfta afedersiniz yan gelip yattım 85 ortalama yaptım. eğer sen yan gelip yatarsan veya sınavları performansları son gün yaparsan not dilenirken bunlar sana dezavantaj oluyo. 9.sınıfın ilk döneminde 84,56 dan teşekkür aldım. hocalardan not dilendim ama yan gelip yattığımdan not veren olmadı. 10 11 ve 12 toparlandım 95 yaptım hepsinde. eğer sen zamanında çabalarsan hocaların insiyatifi de artıyo. hoca ders anlatırken sen arkada gününü gün edip sınav zamanı, not zamanı aklın başına gelirse olmuyo. herkesin dediği şey şu: eğer o adam 1 yıl çalışıp 4 yıl çalışanı geçiyosa bırak da geçsin. bence bu da hatalı. bizim ihtiyacımız olan sorumluluğunu zamanında yerine getiren kişi. yumurta kapıya dayanınca çalışan bence obp etkisini hakediyo. her yıl sorumluluğunu yerine getiren mükafatını hem obp ile hem de sınav anında alıyo. sizin söylediğiniz gibi temel liseler en bok öğrenciye bile şişik not verebiliyo. ben temel lisenin 11 ve 12. sınıf olanlarına karşı değilim. ama direk 9 dan itibaren temel liseyle başlayanın amacı tamamen obp. ama 11 ve 12 de geçenler obp yi öyle düşünmüyo bile. onların düşündüğü şey (herkesin bu duygu içinde olduğunu biliyorum) para verilen şey değerlidir. temel liseye geçince (11 ve 12 de) çalışmaya başlıyolar. çünkü para veriyolar. kıssadan hisse 4 yılı sorumluluğun bilinciyle geçirenler bana göre daha değerlidir. obp nin amacı da zaten "sana bu yıl düşen sorumluluğu ne kadar halledebildin".

• Müzik ders içi performansıma 85 girilmiş vay arkadaş

• Lisede 3 sene yattım son sene çalıştım ve ham puanda 4.200 oldum yerleştirmede 5.500 oldum
    Lisede 4 sene boyunca çalışan arkadaşım hamda 6.000 oldu yerleştirmede 4.500 oldu
    bu yüzden obp savunuyorum o adamın hakkıdır
    özellere laf edecekler, gidin bakın özellere 200 öğrenci varsa 1 ya da 2 tanesi iyi puan yapıyor.
  • OBP tamamen kalkmalıdır. Lise döneminde çalışmak ile çalışmamanın herhangi bir farkı yoktur. Eğer ki üniversite sınavı olmasaydı lise notlarının öğrenci belirlemekte olurdu fakat sınav zaten çalışanla çalışmayanı ayırıyor. OBP sistemini sınıfça 11.sınıfta öğrendik . Hatta hoca bile bizden ögrendi . Ağırlıklı hesaplanıyor zannediyormuş. Ki lise ortalaması sadece çalışıp çalışmamakla belirlenmiyor. 6 derslik ingilizcede 85 olan ortalamaya 45 50 sozlu veren hocam oldu. 10larca dersten sozluyle notum dustu. Misal çalışmadım sonradan sınava çalıştım. Ne olmuş ? Lysde kopya mı çektim soru mu aldım? Yuksek lisede ortalama yapandan daha fazla çözüp daha yüksek sırada olmanin ne zararı var. Diyeceksiniz ki liseyi o zaman insanlar kafaya takmaz. O zaman son yıllarda gelen lise okuma zorunlugu kalksın. Açık lise olayı bitsin. Liseler zorlaşsın ve herkese diploma verilmesin. Yine diyorum lisede ders çalısmakla sonra ders çalışmanın arasında hiçbir fark yoktur. Tabii bu kadar hararetli savunucularinin olduğu yerde kalkması hayal. Sonuçta insanlar yıllarca hocalardan yüksek proje notu ( evet bir ara her dersten yapilmasi gereken gereksiz ödevler bütünü) ve sözlü notu dilenmiş kaldırılırsa emeklerine yazik olabilir evet. Bu arada ben lys sonucunda 9 puan arkamdaki birine OBP yüzünden yer kaptırmış biriyim. Evet lisede ayni okuldaydık. Neyse lisede ot gibi çalışıp başka insanları kafede oturmakla aşağılamak da zekiceymiş takdir ettim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.