Şimdi Ara

Ödenen MTV geri alınabilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
43.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben Temmuz'un 21'nde sattım aracımı ve mecburen ikinci 6 aylık vergisini de ödedim satışı yapmadan önce. Şimdi alan arkadaş tekrar bu vergiyi ödeyecek mi ve ben 21 gün kullanmış olduğum halde geri alabilir miyim vergi dairesinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunistanbul -- 26 Temmuz 2017; 14:40:59 >
  • Paranızı geri alabilirsiniz sorun yok.
    Tek yapmanız gereken hangi vergi dairesine yatırmışsanız oraya gidip dilekçe yazmanız gerekli. Bu dilekçe ile beraber dekont u da götürün ve teslim edin.
    Zaten MTV bölümündeki memurlar nasıl yapmanız gerektiğini anlatır.
    Bende geçenlerde ayni vergiyi 2 defa ödedim. Parayı geri almak yerine 2. Donem MTVsi olarak saydırdım. Yoksa parayı da geri alabiliyordum. Hatta ilk ödeme yapmıştım. Daha sonra yaptıgım o ödemeyi iade ettiler ve içeride bekleyen parayı da kullanmış oldular.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ceyhunistanbul kullanıcısına yanıt
    1 temmuz (ilk taksit için de 1 ocak) itibari ile o vergiyi ödemekle yukumlusunuz, ödemeden satış yapılamaması bu yüzden. Alıcının tekrar ödemesi gerekmiyor.

İade meselesi hata ile veya aracı satma düşüncesi olmadığından peşinen erken ödeme yapan ve sonrasında aracı satanlar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OxBlue kullanıcısına yanıt
    Slm bende arabami saticam fakat mtv ikinci vergisinide odedim

.bugun satisa gidiyorum odedigim dekont ile vergi dairesine gidip parayi geri isteyecegim.. dogrudur degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın ikinci taksidini şimdiden ödedim bugün aracın satışını yapıyorum .. Ben nasıl olsa 2. Taksidi ödedim alan kişi 2. Taksidi yatırmak zorunda değil doğru mu biliyorum

• temmuz ayının odemısını gelmeden nıye yapıyorsun arkadasım.

• quote:

Orijinalden alıntı: geldiklerigibigiderler

Aracın ikinci taksidini şimdiden ödedim bugün aracın satışını yapıyorum .. Ben nasıl olsa 2. Taksidi ödedim alan kişi 2. Taksidi yatırmak zorunda değil doğru mu biliyorum

Hayır. Alan kişiye temmuz vergisi tahakkuk edecek. Siz vergi dairesine dilekçe verip ödediğiniz 2. Taksitigeri alacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: OxBlue

quote:

Orijinalden alıntı: Champarator

Ödediginiz verginin parasini araci sattiginiz arkadastan almissiniz. Yani adam 2.donem mtv odenmis saniyor . Parayi ona iade etmezseniz gercekten buyuk ayip olur tabi bu sizin vicdaniniza kalmis.

Alıcı uzaktan tanıdığım biri, ortak arkadaşımız var, eğer geri alabilirsem zaten kendisine vereceğim parayı.

Ayrıca haber vermesem bile zaten 2.taksidin borç olarak çıktığını görünce beni arayıp bu meblağı isteyecektir. Ama alamaz isem benim de yapabileceğim bir şey yok çünkü ben 2 taksidi ödedim sonuçta.

Anlamadım siz neden vereceksiniz ki ? 2. dönem vergisini yeni sahibi ödeyecek. Siz zaten 6 aylık ödemiş oluyorsunuz. Fazladan ödediğiniz 2. taksit sizin hakkınız onu iade alacaksın bu kadar basit.

• bu konuyu bu gün ögrendim araç alırken tesadüfen temmuz ayı geçmiş ben adam dan araç alıyorum agustos ayında ve ben araç bedelini ödemişim adam gidip temmuz ayını düşürüp geri kalan meblağı alabiliyormuş ancaaak bu arada satışı gerçekleşen arabanın muayenesi geliyor 10.ayda alıcı şahıs sorun yok diyerek tuvturk gider ve orada ögrenirse çok çirkin bir olay olur sonuçta bu aracı satmak için satıcı mtv yi ödemek zorunda iade almak kanuni hakkı olabilir ama ETİK OLARAK hiç hoş olmaz. ve hatta noterde satış anında ödeyip satıştan ertesi gün gidip mtv yi geri alır herkes bu baya iğreti bir konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikmikyoknik -- 19 Ağustos 2019; 20:18:5 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.