Şimdi Ara

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusü (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.224
Cevap
63
Favori
461.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar muhendisi olacak arkadaşlara yardımcı olunur

Edit : Bir düşündüm bilgisayar mühendisliği kebap iş diyenler bir daha düşünsün. Bilgisayar muhendisi olmaya karar verip okula başlayana kadar kodlamayla ilgili hiç bir şey yapmayı düşünmeyemler de bir daha düşünsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 2 Temmuz 2016; 12:13:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık masraflarımız ne kadar olur aydınlatırsanız ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Berk Gürbüz

seçtiğin yurda göre değişir 4 kişilik bir odada kalırım diyorsan 10 bin lira civarı

Tutmaz o kadar

• okuldaki dh liler olarka bir ara toplassak mi acaba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkant1

Bilgisayar muhendisi olacak arkadaşlara yardımcı olunur

Edit : Bir düşündüm bilgisayar mühendisliği kebap iş diyenler bir daha düşünsün. Bilgisayar muhendisi olmaya karar verip okula başlayana kadar kodlamayla ilgili hiç bir şey yapmayı düşünmeyemler de bir daha düşünsün.

NE ALAKA?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertksk1912

Aylık masraflarımız ne kadar olur aydınlatırsanız ??

ben tam bursluydum. yurt, uçak, harçlık dahil 13-14 bin lira gitti (2014-2015 dönemi), sonra okulu bıraktım.
  • havacilik muh secmek isteyenler icin iyi bir secenek, bolum hocasi eski nasa calisanidir :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 9 Temmuz 2016; 1:58:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

ben tam bursluydum. yurt, uçak, harçlık dahil 13-14 bin lira gitti (2014-2015 dönemi), sonra okulu bıraktım.

Neden bıraktın biraz aydınlatır mısın? Yani bölümü mü sevmedin yoksa maddiyattan mı? Okulu mu sevmedin?

• quote:

quote:

quote:

Neden bıraktın biraz aydınlatır mısın? Yani bölümü mü sevmedin yoksa maddiyattan mı? Okulu mu sevmedin?

Okulu ne kadar sevmeye çalışsam da olmadı, kkk bir üniversiteden beklediğim neredeyse hiçbir şeyi karşılamıyordu. Rekabet ortamının olmaması, düşük öğrenci profili, kampüsün konumu, kıbrıs'ın pahalılığı, aselsan gibi arge'nin ender yapıldığı firmalar tarafından itibar görmemesi, mezunların çok iyi yerlerde olmaması gibi sebeplerden dolayı bıraktım. Biriyleriyle okulda konuştuğum zaman " beğenmiyorsan ank. odtü'yü kazansaydın" diyorlardı. Ben de dediklerini yaptım, gecemi gündüzüme katıp 1 sene dış dünyadan kendimi soyutladım ve çok iyi bir puan elde etim, gerçek odtü'nün en yüksek puanlı bölümüne gideceğim. Bilkent bilgisayarada gidebilirim, kararsızım.

Eğitimeine lafım yok, trdeki çoğu üniden iyidir ama benim için bu bir kıstas değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okulu ne kadar sevmeye çalışsam da olmadı, kkk bir üniversiteden beklediğim neredeyse hiçbir şeyi karşılamıyordu. Rekabet ortamının olmaması, düşük öğrenci profili, kampüsün konumu, kıbrıs'ın pahalılığı, aselsan gibi arge'nin ender yapıldığı firmalar tarafından itibar görmemesi, mezunların çok iyi yerlerde olmaması gibi sebeplerden dolayı bıraktım. Biriyleriyle okulda konuştuğum zaman " beğenmiyorsan ank. odtü'yü kazansaydın" diyorlardı. Ben de dediklerini yaptım, gecemi gündüzüme katıp 1 sene dış dünyadan kendimi soyutladım ve çok iyi bir puan elde etim, gerçek odtü'nün en yüksek puanlı bölümüne gideceğim. Bilkent bilgisayarada gidebilirim, kararsızım.

Eğitimeine lafım yok, trdeki çoğu üniden iyidir ama benim için bu bir kıstas değil.

Oncelikle tebrik ederim ankara odtuyu kazanmissaniz. Zaten bu konuda da 2 3 kere dile getirdim bilkenti odtuyu puani tutan adam zaten odtu kkk'yi dusunmez.

Odtu ve bilkentin hem etiket hem de sundugu atmosfer acisindan artilari cok buyuk yani sehirin ve kampusun getirileri. Bir kere ankarada is hayatina yakin olma sansin var ve kampuste biseyler edinebilcegin daha fazla insan var hem ogrenci hem de akademisyen olarak.

Ama iste bizim sinav sistemi oyle bir sistem ki ornegin ben kendimi 3 sene de calissam o puanlara erisebilecegimi dusunmuyordum. Belki bir cok insan da benimle ayni durumdadir. O yuzden Odtu kkk orta seviye puanla girilebilecek ama Odtu kalitesinde egitim alinabilecek bulunmaz bir nimet bu insanlar icin.

Butun bunlara degindikten sonra sunu da soylemek istiyorum. Odtu kkk'dan da istenirse iyi yerlere gelen insanlar var. benim donemimde amerikada IBM de staja cagirilip sonra ise giren bile oldu. Bu sene ODTU mezunlarindan 2 birincinin 1 tanesi Kibris kampusunden cikmis mesela gecenlerde facebookta gordum.

Aselsan'in argesi bir olcuttur tabiki ama bu kadar kisitlayici olup bazi insanlari kaybediyor olabilirler. yani bir kurumun bir okulun bir kampusunu tercih edip oburunu kafadan elemesi en ustunkoru tabirle kolayciliktir adil bir eleme sistemi degildir. Bu onlarin kendi tercihi tabi ve kendilerini baglar. Bugun dunyanin en zengin adamlari son 20 yilin en buyuk mucitlerinin bir cogu universiteyi harvard mit tarzi okullari bitirmeden birakan insanlar. o yuzden is okulda bitmiyor bolumlerin ders mufredatlari 3 assagi 5 yukari hepsinde ayni. Burda farki yaratan o mufredati ogreten hocalar. Ondan sonrasi da ogrencinin kendisinde bitiyor.

Ama seni anliyor ve hak veriyorum. Hedeflerini yuksek koymussun bu da cok guzel birsey hic bir problem yok. Umarim hersey gonlune gore olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• okulu tercih etmeyi düşünenlerin bilmesinde fayda var. eğer biri bu okulun her şeyine bok atıp duruyorsa bilin ki ya hazırlığı geçemeyip evine dönmüş, ya da 2-3 yıldır hala 1. sınıf derslerini alan biridir. okulda zibil gibi bunlar. her gece götünü kaşıya kaşıya içerler sonra da "odtü kkk kötü yeaa gelmeyin" derler.

• okulda okuyan veya mezunlardan biri özelden bana ulaşabilir mi ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hakli oldugunuz noktalar var, is insanin kendisinde bitiyor, mezun birisinin iyi yerlere gelmesi kendisine baglidir diye dusunuyorum. kendini gelistirmis ve bransinda ust duzeysen, herhangi bir sirketin kafadan seni elemesi sirketin kaybidir. Tebrik ederim Ankara odtu kazanmissiniz ayrica :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 10 Temmuz 2016; 21:48:43 >

• Bu konu da bilgisi olan herkese sormak istiyorum:
    Odtü KKK mı yoksa İzmir'de bir devlet ya da vakıf üniversitesi mi?

• quote:

Bu konu da bilgisi olan herkese sormak istiyorum:
    Odtü KKK mı yoksa İzmir'de bir devlet ya da vakıf üniversitesi mi?

kardeşim biraz heyecanlısın galiba ama telaş ettiğin durumlar yok şimdi her şeyi hem senin hem herkes için birbir izah ediyorum. Yukarıları böyle geçe geçe okudum ama aşırı saçmalıklar var şimdi yazdıklarımı dikkatlice oku aklında hala takılan olursa alıntı yaparak sorabilirsin.

1) İzmir'de devlet veya vakıf üniversitesi yada ODTÜ KKK mı?

Eğitim açısından polemiğe girmeye bile gerek yok ODTÜ KKK

2) Aylık masraflarım ne kadar olur?

Şimdi bu durum kişiden kişiye değişir. Yurt ve okul ücreti belli zaten onları ödedikten sonra geriye kalan aylık yaşam masrafların ilgili az buçuk fikir sahibi yapacak şeyler yazıyorum.

Okulun yemekhanesi var öğün 5,90 TL beğenen var beğenmeyen var ama beni çoğu zaman tatmin ediyor yemekhane haftasonu kapalı bu arada.

Askeri Kantin var alışverişini orada yapar odanda buzdolabını doldurursun Türkiye'deki marketlerden bile ucuz çoğu şey aynı markalar. Askeriye de ayrıca yemek yiyebilirsin çok ucuz okuldan otobüs gidiyor oraya bedava gidiş dönüş.

3) Kıbrıs'ta hayat nasıl ve pahalı mı?

Girne gibi bir yerde rakı balık 25 TL porsiyonu görseniz şaşarsanız üstelik limanda manzaralı daha yiyeli bir hafta olmadı. Burada Türkiye gibi turist düdklemiyorlar Girne gibi bir yerde bile her şey Türkiye'den çok daha ucuz. Ucuz benzin , ucuz restorantlar , ucuz arabalar.

ben yeme içme araba kiralama eğlenme tozma her şeye para ayırıyorum daha 900 TL den çok para harcamadım bir ay içinde bu millet nerede yiyor içiyor bilmiyorum. Night Club a gidiyorlar herhalde

Seni her yere götürecek arabayı 3 bin TL ye alabilirsin 50 lira benzinle Kıbrıs'ın her yerini gezebilirsin. 4-5 arkadaş taksi tutabilirsiniz kişi başı 10 liraya eğlence mekanlarına kolayca gidebilirsiniz. Yani hayat pahalı falan değil.

4) ODTÜ KKK 'da eğitim hayatı nasıl?

Eğitim olarak Türkiye'deki çoğu devlet üniversitesinin çok çok üstünde ve gerçekten çok zor. Özellikle ingilizceniz sıfırsa hazırlığı geçmeniz çok çok zor. İngilizce eğitim çok zor hazırlığı geçmeniz için temel şart. Hazırlıkta küçük sınıflar az öğrenci gerçekten öğretmenlerle bire bir iletişim olanağı çok avantaj sağlıyor. Yani öğrenemeyecek adama bile bu okul hem hazırlıkta hem bölümde öğretir. Şu bir gerçekki bu okulda okumak ilerlemek istiyorsanız DÜZENLİ OLARAK DERS ÇALIŞMAK ZORUNDASINIZ. Bunun başka yolu yok arkadaşlar yoksa kalırsınız yani Kalkanlı da köye gidip sürekli içen tiplere bakarsanız okul bitmez.
    Burada laf atan tipleri tahmin ediyorum her hafta Kalkanlı da Rüstem'de takılıyorlardır muhtemelen sonra okul öyle böyle.

Benim yan odamda robot yaptılar mühendislik başarılarını gördüm kodlamalar falan çok üst düzeyde öğrenmek isteyene öğretiyorlar. Hocaları zaten sürekli görüyorsun yemekhanede kantinde normal arkadaşına ne kadar denk gelebilirsen hocana da o kadar denk gelebilir sohbet edebilirsin. Hocalar gerçekten çabalayan öğrenciye çok arka çıkıyorlar ve başarılı olması için ellerinden geleni yapıyorlar.

5) ODTÜ KKK 'da sosyal hayat nasıl?

Şimdi arkadaşlar kulüpler yeterince aktif değil yani kulüplere gireyim öyle olur böyle olur yok. Okulun sosyal hayatı genelde Kalkanlı'da dönüyor. Pek fazla aktivite yok yani kendi eğlencenizi kendiniz oluşturmanız lazım. Zaten genel olarak eğlenecek vakti olan adam muhtemelen derslerden kalıyordur. Haftasonu arkadaşlarınla Kalkanlı 'ya gider öğrenciler içerler budur yani tek düzenli sosyal aktivite. Araba kiralarsın yada günlük 80 TL ye az biraz benzinle doya doya gezersin yada 4 5 kişi taksi tutarsınız yine istediğiniz yere gidersiniz. Eğlenmeyi bilmeyene her yer çöl ama burası daha bir çöl. Eğlenmeyi biliyor olman lazım.

Hiç mi olumsuzluk yok? tabiki var ama zaten yazımdan anlamışsınızdır. Ama öyle çözülemeyecek problemler yok Okulun facebook grubu var orada kesin biri yardım eder sonuç olarak burada abartanlara bakma. Bir arkadaş demiş okula çamur atanlar muhtemelen içip içip hazırlıkta kaldıktan sonra okulu bırakanlardır.

• FirariAdam kullanıcısına yanıt
    Cevapladığınız için teşekkür ederim.Üniversitede okuyan hangi öğrenciye hangi mezuna mesaj attıysam cevap verdi.Hepsi de gayet ilgiliydiler hiçbiri baştan savma cevaplar vermedi.

Bakalım 25 temmuz da İzmir'de tanıtım günü var.

Birde eğer tanıtımda görevli birisi aramızda varsa rica ediyorum şu mezun listesini güncellerlerse çok sevinirim.Şahsen beni okulu tercih etmeye teşvik eden durumlardan başlıcası Eth Zurich'te y.lisans ve Microsoft'ta çalışanların olduğunu görmem.

• quote:

Cevapladığınız için teşekkür ederim.Üniversitede okuyan hangi öğrenciye hangi mezuna mesaj attıysam cevap verdi.Hepsi de gayet ilgiliydiler hiçbiri baştan savma cevaplar vermedi.

Bakalım 25 temmuz da İzmir'de tanıtım günü var.

Birde eğer tanıtımda görevli birisi aramızda varsa rica ediyorum şu mezun listesini güncellerlerse çok sevinirim.Şahsen beni okulu tercih etmeye teşvik eden durumlardan başlıcası Eth Zurich'te y.lisans ve Microsoft'ta çalışanların olduğunu görmem.

Her yerde var o tarz şeyler bahçeşehir de okuyup rockstar games de işe girende var. Ama bizim okulda başarılı olursan yüksek lisansta çoğu yer kabul eder hocaların referans olursa bide etmeyecek yer olmaz bile neredeyse. Bizim okulda okuyana fırsat çok ama okul vermez çalışır kendin alırsın. Mesela havacılık okuyan bir arkadaşım iyi bir ortalama yakaladı. Bir havayolu firması yetkilisi daha okurken çocuğa destek vermeye çalıştı mezun olunca seni bekliyoruz dedi. O yüzden kendine güveniyorsan burada sana her şey var ama dediklerimi unutma şartlar çok zor. İzmir deki üniversitelerin hazırlığı geçme sınav sorularını bize beginner de çerez niyetine soruyorlar yani karar verirken çok iyi düşün her sorunun cevabını kafanda belirle içine sinmeyen şeyler yapma. EN ÖNEMLİSİ ben böyle dedim diye de kararın değişmesin bunlar benim gördüklerim. Kişisel fikirlerim yani çok farklı anlatan da var. Onların da bir bildiği vardır. O yüzden çok iyi düşün hakkında en hayırlısı ne ise o olsun.

• vay be kaç yıl olmuş arkadaşlar ben bu okuldan mezunum şu an doktora bitiyor 1 2 yıla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: frukfruk

vay be kaç yıl olmuş arkadaşlar ben bu okuldan mezunum şu an doktora bitiyor 1 2 yıla :)

hocam geçmiş senelerden hatırlıyorum yorumlarınızı, tercih yapacağım zaman konudaki her mesajı okumuştum (bıraktım okulu) . galiba yüksek lisansı da ankara odtü'de yaptınız. objektif olarak yorum yaparsanız, arada çok fark var mı? abd'de direk doktora yapmak isteyen biri için bilkent mi odtü (ankara) mü uygundur acaba? (EE veya Bilgisayar müh)
  • Bence daha cok hocalarin iliskileriyle alakali bolum bazinda degerlendirirsek benim bolumumde odtu daha etkindir. :)

Ben yurtdisi yapamadim hocam burda yapmam gerekiyordu

• 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.