Şimdi Ara

ODTÜ'lü Yeni Mezun Mühendisler(Elektrik-Elektronik,Bilgisayar,Makine) Sorularınızı Cevaplıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
211
Cevap
36
Favori
30.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektrik-Elektronik tam olarak ne yapıyor, baskı devre tasarlama mı yoksa inşaat elektrik sistemi mi?

Ben robotik bölümle ilgileniyorum; Mekatronik mi, Otomasyon mu yoksa Elektrik-Elektronik mi seçmem gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anil1992 -- 3 Ağustos 2018; 23:33:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: manesfirst

@johnbackus hocam 2. sınıfta staj genelde teknokentlerdeki şirketlerde yapıldı. şirketler bizim bir forum gibi bir sistemimizle bize kaç kişi alacaklarını belirtiyorlar, biz de onlara CV göndererek başvuruyoruz. beğenilen adaylar mülakata çağrılıyor, genelde teknik değil insan kaynakları mülakatı yapılıyor, ondan sonra da iki taraf da anlaşır ise staj yapılıyor. bir diğer şirket grubu ise aselsan,tai gibi savunma sanayi kurumları, bunların ise kendi başvuru sistemleri oluyor. bakılan şey genelde sadece not ortalaması, bazen de okul dışında yaptığı aktiviteler oluyor. daha detay ne verebilirim pek emin değilim açıkçası, daha sepesifik bilmek istediğiniz şey varsa sorarsınız.
    Teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnbackus -- 3 Ağustos 2018; 23:25:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YuBa2

Hocam maaş konusundan bahseder misiniz?

Bir de neden TAI Mesela aselsan varken
    Aselsan, Havelsan, TAI, TEI, Roketsan bunlar TSK'yı Güçlendirme Vakfına bağlı savunma sanayi şirketleri. Her birinin alanları ve çalışmaları farklı. Her birinde onlarca devam eden proje var. Aselsan'daki projelerin bir kısmında şüpheli ölümlerin olmasından kaynaklı olarak halk arasında ismi daha çok duyulmuş ve bu sebepten dolayıda her zaman en iyisi aselsanmış gibi bir algı oluşmuş durumda. Her bir şirketin uzmanlık alanı farklı, mesela aselsanda daha çok elektrikçiler önplandadır. Havelsan da bilgisayarcılar, TAI-TEI'de makine-malzeme, roketsan'da da makine-malzemeciler. Fakat her birisi bilgisayar mühendisi de alır, endüstri mühendisi de. Bir de bu kurumlarda çalışman kadar bu kurumlardaki hangi birimde çalıştığında önemli. Aselsan'da olup tamamen yatan onlarca mühendis var, orada çalışan arkadaşlarımdan biliyorum. Neden TAI peki konusuna gelecek olursak, orada başlayacak yeni ve önemli bir proje var. Ben de bir aksilik çıkmazsa bu projede görev alacağım, yeni ve çok önemli bir proje olmasından kaynaklı olarak TAI'yi seçtim diyebilirim. Umarım bahsettiğim gibi bir şeyle karşılaşmam ben de ve sürekli yeni bir şeyler öğrenip katma değerli işler yaparım.

Maaş konusundan malesef bahsetmem mümkün değil çünkü gizliliğine dair imza atıyorsun. Bunun ihlalinde sıkıntı çekilebilir fakat yeni bir mezun olarak sorun edilmeyecek bir rakam olarak düşünebilirsin.

• @makine @plankton

Hocam tercih döneminde etrafımdakiler Makine müh. bitti, İnşaat mı kaldı gibi şeyler söylüyorlar. Mezun olunca iş bulma şansımız itü tobb odtü gibi üniversitelerde ne durumda, ben piyasayı bilmediğimden soruyorum.

Bir diğer sorumda kendini geliştirmekle alakalı, Makine müh. dilinin ingilizceden sonra almanca olduğunu düşünüyorum, sizde böyle düşünüyor musunuz? Ve son olarak itü tobb ve odtüde dil açısından kendimizi geliştirme fırsatımız var mı?
  • Benim sorum saçma olucak ama 3.5 ortalama yüksek bir ortalama 3.5 için tıp kadar veya daha fazla mı çalışmak gerekiyor yoksa matematik gibi çoğunlukla zeka yetenek meselesi mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @-Beetlejuice- hocam çok uğraştık fakat hiç endüstrici tanıdık bulamadık ya malesef :) elektrikçi arkadaşları bile bugün bulabildik. elimizden gelen bu malesef :)
  • @bulutxxx hocam ben kendi tecrübelerimi anlatayım: tıp kadar fazla çalışmanıza gerek yok bence, ve zeka/yetenek işi de değil tamamiyle çalışma ile doğru orantılı. ne kadar çok çalışırsanız, ortalamanız o kadar yüksek olur. ben çok çalışırdım fakat üniversite hayatımı rezil edecek kadar da kendimi paralamazdım, oyuncuyum ve oyun oynamayı severim. üniversite hayatımda da bol bol oyun oynadım gayet. 3.5 yüksek bir hedef, güzel bir hedef fakat düzenli ve sıkı çalışmayla kesinlikle yapılınabilinir. ortalaması 3.95 olan arkadaşım da vardı, onlar benden çok daha fazla çalışırlardı, hatta bir tıptan daha fazla çalıştıklarını bile düşünürüm bazen.
  • Elektrik mühendisligi hakkında ki düşünceleriniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EE'ci arkadaşlar yoksa size 2005 mezunu olan kendimi ve hanımi takdim etmek isterim.

Pek disiplinli bir öğrenci değildim, en son disiplinli işte çalışmam 2016'da, en son ee ile alakalı işim 2012'de oldu ancak özellikle ODTÜ'nün ortamı, orada hayat nasıl hakkında yardımcı olmak isterim, ki hala bağlarım var sayılır ODTÜ'yle.

• @Johan Elmander oo eski mezunlardan :) ben bir soru sorayım hocam merakımdan: neden EE ile ilgili bir iş yapmadınız? ODTÜ'den mezun olup iş bulamama gibi bir probleminizin olduğunu düşünmüyorum. bölümü mü sevmediniz acaba?
  • @makine @plankton007

Hocam boun itü odtü arasinda birbirlerine gore ne gibi avantajlari vardir? Hangisinin yurt disi olanaklari daha fazladir,makine muhendisliginin piyasasi nasil?(yurt icinde)

Abim de odtu ins ten yeni mezun oldu ama insaatin piyasasi cidden kotu makinenin de böyle mi?

Cevaplarsaniz cok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: plankton007

2. sorunuzu cevaplamak biraz zor sanırım. Birbirinden farklı iki disiplinin birbirine göre avantajları dezavantajları var. Ancak şunu söyleyebilirim ki gördüğüm inşaatçı arkadaşlar yurt içinde yüksek maaşlarla başlamadı pek. Ancak ben makinadan yeni mezun iken piyasanın çok üstünde maaşlarla başlayabiliyorum. Bunda Ankara'da savunma sanayinin başı çekmesi büyük etken.Zira savunma sanayinin maaşları gerçekten güzel ve ne yazık ki pek inşaatçı çalıştırmıyorlar. Ancak İTÜ makina deyince işler biraz daha değişiyor. Oradaki piyasaya tam hakim değilim ama gözlemlediğim kadarıyla İTÜ İstanbul'un ekmeğini fazlasıyla yiyor. Ne denebilir ki oranın sanayisi gerçekten muazzam büyüklükte. Bu anlamda piyasadaki mühendisleri kıyaslarsak İTÜ ODTÜ'ye nazaran daha çok fırsatları barındırıyor.Ancak dediğim gibi yazdıklarım soruna cevap değil sadece bir ön bilgi niteliğinde.
    İnsaatta düşük maasla baslamak çok normal diger mesleklere oranla maaslar daha mi az onu bilemem ama inşaatta tecrübeyle ve başarıyla maaş çok yükselebilir.

• manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Ben küçükken yazılıma daha çok ilgi duyardım. Ailem bizle aynı olmalısın sen de ee mühendisi ol diye tutturmuştu, yakın arkadaşlarımın bazılarının ve hanımın ee yazması üzerine ee yazmıştım. Ee ile hiç bir sorunum yok, çok güzel bölüm aslında, ama biraz tembellik, biraz ruh hali diyelim.

Şu an müzikle uğraşıyorum mesela, hayatımda yapmaktan en zevk aldığım iş bu. Zaten küçükken güzel sanatlar+konservatuar veya sanat tarihi istiyordum, ankara fen+odtü ee oldu, sonuç ortada.

Yazılıma nasıl yöneldiniz derseniz o da boş kalmasın onu da yazayım hemen, htc hd2 leo'ya biz destek vermiyoruz, siz ne yaparsanız yapın diyince o işlere ciddi merak saldım, sonra iş de yazılım kanadına kaydı. Şu an şirkette elektrik elektronik mühendisi olarak gözüküyorum, amerikada 2012-2016 arasında da öyle gözüküyordum, ama hep yazılım işini halledip grafik tasarım vs.işleri varsa yapıyordum, bence bir şeyler çizmek çok daha keyifli.

Kısaca toparlamak gerekirse benim açımdan müzik>resim/grafik vs.>yazılım>ee, sonuç böyle garip bir kariyer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 4 Ağustos 2018; 1:12:57 >

• @manesfirst hocam merhaba, sizce gazi bilgisayar nasıldır? Şu anki okuduğum üniversiteyi bırakıp gaziye geçeceğim ya da itü-odtü için çalışacağım. Yaş 21 olacak birkaç aya, mezuniyette yaşın önemi ne kadar olur? Şu anki bölüm çok farklı olduğu için gazi de sıfırdan başlamış gibi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papaz Yahnisi

@hepsi

Fizik seçmeyi dusunuyordum. Fakat ailem buna cok karsi çıkıyor. Sizce örneğin makine okuyup fizikle çap yapmak nasil fikirdir?

A noktasindan b noktasina daha kolay gitmeyi bulmak mi yoksa yeni b noktaları bulmak mi daha iyi sizce? Nedeniyle aciklayabilir misiniz?
    Makina okuyup fizikle çap yapan bir arkadasim var. Fizik gorece daha rahat bir bolum. Bunu konulari itibariyle demiyorum tamamen ODTU fizigi baz alarak kafa yapisi itibariyle daha rahat diyorum. Zira makina muhendisligi kurallari daha kati ve yogun bir bolum. Bu baglamda makinanin yaninda o kadar zorlanacagini sanmiyorum cunku ne kadar cift ana dal da desek cogu dersini saydirabileceksin es zamanli makina okudugun icin. Ancak bahsettigim arkadas gercekten tanistigim en algisi yuksek insanlardan. Zorlanmamasinin sebebi bu olabilir belki.

2. Soruna gelirsek, iki disiplinde de bahsettigin iki olay mevcut. Bu senin onlara nasil yaklastiginla alakali bir sey bence

• quote:

@hepsi

Fizik seçmeyi dusunuyordum. Fakat ailem buna cok karsi çıkıyor. Sizce örneğin makine okuyup fizikle çap yapmak nasil fikirdir?

A noktasindan b noktasina daha kolay gitmeyi bulmak mi yoksa yeni b noktaları bulmak mi daha iyi sizce? Nedeniyle aciklayabilir misiniz?
    Makina okuyup fizikle çap yapan bir arkadasim var. Fizik gorece daha rahat bir bolum. Bunu konulari itibariyle demiyorum tamamen ODTU fizigi baz alarak kafa yapisi itibariyle daha rahat diyorum. Zira makina muhendisligi kurallari daha kati ve yogun bir bolum. Bu baglamda makinanin yaninda o kadar zorlanacagini sanmiyorum cunku ne kadar cift ana dal da desek cogu dersini saydirabileceksin es zamanli makina okudugun icin. Ancak bahsettigim arkadas gercekten tanistigim en algisi yuksek insanlardan. Zorlanmamasinin sebebi bu olabilir belki.

2. Soruna gelirsek, iki disiplinde de bahsettigin iki olay mevcut. Bu senin onlara nasil yaklastiginla alakali bir sey bence

• quote:

@hepsi

• quote:

@hepsi

• @plankton007

Hocam öncelikle böyle bir konu için teşekkürler çok faydalı olacaktır.

Kime ODTÜ Makina yazacağım dersem çok zor olduğunu okulu 6-7 senede bitirenlerin çok olduğunu, milletin saç baş döktüğünü söylüyorlar. Sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?

Diğer mühendisliklere nazaran daha zor olduğu söyleniyor, tıpa göre zorluğu nasıldır?

ODTÜ EE'de bu sene 4.sınıfa geçen bir arkadaşım da çok zor olduğunu 3K sıralamam var ve yerimde olsa Endustri ya da Uzay ve Havacılık yazacağını söyledi. Bu da gözümü korkuttu açıkçası.

Son olarak Bilkent Makina ile kıyaslama imkanınız var mı?

• @plankton007

Hocam öncelikle böyle bir konu için teşekkürler çok faydalı olacaktır.

Kime ODTÜ Makina yazacağım dersem çok zor olduğunu okulu 6-7 senede bitirenlerin çok olduğunu, milletin saç baş döktüğünü söylüyorlar. Sizin bu konu hakkında düşünceniz nedir?

Diğer mühendisliklere nazaran daha zor olduğu söyleniyor, tıpa göre zorluğu nasıldır?

ODTÜ EE'de bu sene 4.sınıfa geçen bir arkadaşım da çok zor olduğunu 3K sıralamam var ve yerimde olsa Endustri ya da Uzay ve Havacılık yazacağını söyledi. Bu da gözümü korkuttu açıkçası.

Son olarak Bilkent Makina ile kıyaslama imkanınız var mı?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.