Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
215.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RqJnr

H1'den bahsetmeye gerek yok zaten.H2 de Chevy Tahoe platformundan geliştirilmiş bir araç.H3 ise yine GM grubundan Chevy Colorado pickup platformunun geliştirilmesiyle piyasa sunulan optimal bir Hummer'dır.Dış görüntüsü "bu sefer H1'in kemikleri sızlamayacak sanırım" dedirtse de çok cezbedici olmayan aktarma organları nedeniyle averajın altında kalmakta arazi performansı açısından.Arazide iyi iş çıkarması için bir dizi modifikasyonlar gerektirmekte.

Anladım ustam çok teşekkür ederim.. Ama söylediği kadarda değildir değilmi ? Yok sürekli benim araba gitmez kalır onun ile uğraşırız falan değip arabasını konvoya dahil etmiyorda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 23 Mayıs 2008; 1:20:32 >

• Lastikleri asfalt lastiği değilse kalmaz, daha fazlasını istemedikçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 23 Mayıs 2008; 1:28:57 >
  • quote:

Lastikleri asfalt lastiği değilse kalmaz, daha fazlasını istemedikçe

Tamam bunu öğrendiğim çok iyi oldu.

Teşekkürler ustam sizide yordum valla... Değerli bilgileriniz ve ilginiz için teşekkür ederim..

• Estağfurullah rica ederim.Ne mutlu bize ki böyle güzel bir ortak noktamız var paylaşacak.
  • quote:

Estağfurullah rica ederim.Ne mutlu bize ki böyle güzel bir ortak noktamız var paylaşacak.

Haklısın ustam vallaha, ben bilgilenmek istiyordum fakat forumda böyle bir bölüm olduğunu bilmiyordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mississippi

quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

hocam sevdiğim kasa aracınız şehir içinde arazi aracı kullanmanın zevkini biliyosunuz

motor ne? v8, v6? araç uzun kasamı kısa kasamı? bide yurtdışında falan mı yaşıyosunuz?
    biraz fazla soru sordum ama araçta arazi takviyeleri varmı?

Ustam Motor 4.0 L V6 Sport kasalardan değil yani uzun kasa 5 metre civarında olması lazım zira garaj girdiğinde kapı tam kapanıyor. Ankara'da yaşıyorum Türkiye'de yani... Arazi takviyesi yok fakat 4x4 Low konumuna alındığında zaten homurdamaya başlıyor gideceğim ben diyor 4x4 high konumunda istediğiniz gibi aynı 2 çekerdeki performans gibi kullanabiliyorsunuz.

En mükemmel üstünlüğünü ben motor ve kasa olarak görüyorum zira kırılgan değil hemen incilmiyor. Tek şase biliyorsunuzdur şase ön tampondan başlıyor arka tamponda bitiyor yani bilinen amerikan mantığı ile yapılmış iki tane demir yolu rayı gibi boruyu koy üstüne arabayı kur.

Rica ederim başka sormak istediğiniz ne varsa yazarım benim için zevk...
    .

eyvallah hocam
    4x4low un olması güzelmiş araç daimi 4x4 dimi? yani 4x2 konumuna falan alınmıyor?
    şase konusunu biliyorum, aracınız çok uzun, araziye girdiğinizde herhangi bi burulma hissediliyormu? yani çapraz iki teker havadayken kapıların açılıp kapanmasında bi sıkıntı falan?
    bide, v6 motor iyi iş çıkarıyormu?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mississippi

quote:

hocam sevdiğim kasa aracınız şehir içinde arazi aracı kullanmanın zevkini biliyosunuz

motor ne? v8, v6? araç uzun kasamı kısa kasamı? bide yurtdışında falan mı yaşıyosunuz?
    biraz fazla soru sordum ama araçta arazi takviyeleri varmı?

Ustam Motor 4.0 L V6 Sport kasalardan değil yani uzun kasa 5 metre civarında olması lazım zira garaj girdiğinde kapı tam kapanıyor. Ankara'da yaşıyorum Türkiye'de yani... Arazi takviyesi yok fakat 4x4 Low konumuna alındığında zaten homurdamaya başlıyor gideceğim ben diyor 4x4 high konumunda istediğiniz gibi aynı 2 çekerdeki performans gibi kullanabiliyorsunuz.

En mükemmel üstünlüğünü ben motor ve kasa olarak görüyorum zira kırılgan değil hemen incilmiyor. Tek şase biliyorsunuzdur şase ön tampondan başlıyor arka tamponda bitiyor yani bilinen amerikan mantığı ile yapılmış iki tane demir yolu rayı gibi boruyu koy üstüne arabayı kur.

Rica ederim başka sormak istediğiniz ne varsa yazarım benim için zevk...
    .

eyvallah hocam
    4x4low un olması güzelmiş araç daimi 4x4 dimi? yani 4x2 konumuna falan alınmıyor?
    şase konusunu biliyorum, aracınız çok uzun, araziye girdiğinizde herhangi bi burulma hissediliyormu? yani çapraz iki teker havadayken kapıların açılıp kapanmasında bi sıkıntı falan?
    bide, v6 motor iyi iş çıkarıyormu?

Evet 4x4 low çok iyi iş görüyor.. Sürekli 4x4 değil sürekli 4x2 yani 2 çeker Auto konumunda iken eğer Auto konumunu 4x4 high konumuna alırsanız 4x4 oluyor eğer fazlasıyla zor bir alandaysanız o zamanda 4x4 low alıyorsunuz araba işte sudan birşey çekmek, arkasında birşey düştüğü yerden çıkartmak aşırı batak yerlerde saplanmamak gibi ağır görevleri yerine getiriyor.

Bugüne kadar girdiğim yerlerde ki çok fazla zorladığım noktalar oldu hiç sorun veya aksaklık çıkartmadı. Yani öyle zorladığım yerler oldu diyebilirimki böyle bir arabanın akisini eğdim. Ama dediğin şekilde kayaların taşların üstünde hiç kasılma veya sorun yapmadı... Ziyadesinde balık avı yapacağız dediğimizde bazen ırmağın hemen yanına kadar büyük taşların üstünden inmemiz gerekiryor hepsine indi ve indiği gibide çıktı.

Motor gücü inanılmaz bir avantaj zira arkasında veya içinde ne olursa olsun nerede olursa olsun ben gitmem demiyor mutlaka çözüm üretiyor... Tabiiki yukarıda verdiğim traktör olayı gibi durumlarda var. O tip durumlardada bir hayli insana zevk veriyor.

Şimdi yeni hedefim bir kamyonet çekmek gözüme kestirdiğim bir Ford Transit kamyonet var onunun ile çekiştireceğim..

• hocam, ranger la baş etmek zor olabilir uyarayım,yeni ranger ın motoru gerçekten çok iyi, ve ondada low gear var, hatta diff kilitleride var yanılmıyorsam, arkada kasasına bi 200kg ağırlık koyduktan sonra çekme konusunda yarışmanız zor olacak gibime geliyor

explorer ın o kadar yetenekli olduğunu bilmiyodum
    sizdeki explorer ın kasası çok güzel, eski f150 ler falanda sizin aracın pick up hali bilirsiniz, onlarada bayılırım, amerika dendiğinde aklıma orayla ilgili araç ilk eski kasa ford f150 ler gelir
  • quote:

hocam, ranger la baş etmek zor olabilir uyarayım,yeni ranger ın motoru gerçekten çok iyi, ve ondada low gear var, hatta diff kilitleride var yanılmıyorsam, arkada kasasına bi 200kg ağırlık koyduktan sonra çekme konusunda yarışmanız zor olacak gibime geliyor

explorer ın o kadar yetenekli olduğunu bilmiyodum
    sizdeki explorer ın kasası çok güzel, eski f150 ler falanda sizin aracın pick up hali bilirsiniz, onlarada bayılırım, amerika dendiğinde aklıma orayla ilgili araç ilk eski kasa ford f150 ler gelir

Yok Ford Ranger değil Ford Transit kamyonet Ama rangerda düşünülebilir... Bir onunda boyunun ölçüsünü alayım bakalım...

Ben F150 kullandım burada da bir arkadaşımda var. Ama pick-up değince aklıma Ford değil direkt chevy geliyor özellikle silverado inanılmaz bir makine Amerika'dayken kullanmıştım bir dönem 98 modeldi arabanın inanılmaz bir güç var bastığınız zaman resmen inletiyor yeri göğü 5.7 V8 garip bir yaratıktı burnout bilirsiniz onun ile bir başlıyorduk 2 teker üstünde arkaya adam koyuyoruz dön babam dön Şimdi yeni kasaları daha muazzam diyorlar bakalım alacağım inşaallah şu Türkiye'nin durumu belli olsun...

• ewt hocam yanlış görmüşüm transitmiş
  • quote:

ewt hocam yanlış görmüşüm transitmiş

Üstadım sizde varmı 4x4 ?
  • bizde kia sportage var
  • quote:

bizde kia sportage var

Evet Kia Sportage kullandım ben çok güzel araba dizeldi ve çok uygun bir yakıt tüketimi vardı. Amcamındı ama yeni kasasından değil eski kasasındandı 1999 model güzel bir arabaydı onda bir hata yapmıştık ama biz 7.000 ytl patlamıştı bizim kuzen yolda kalmış bir arkadaşımda gitti bunun yanına araba su kaynatmış beni aradılar bende dedim su ekleyin devam edin diye bunlar tutmuşlar saf su almışlar marketten soğuk tabiiki eklemişler motor bloğu çatlamıştı. Uzunca süre Ankara'da blok beklemiştik gelsin diye faturasıda bir hayli ağır çıkmıştı.

• eski sportage şimdikinden daha iyi bi arazi alt yapısına sahipmiş, ama şimdikine bakınca, eskisi yerden yeterince yüksek değil, yaklaşma ve uzaklaşma açıları da kötü, ama dediğim gibi, arazi için alt yapısı güzel
  • quote:

eski sportage şimdikinden daha iyi bi arazi alt yapısına sahipmiş, ama şimdikine bakınca, eskisi yerden yeterince yüksek değil, yaklaşma ve uzaklaşma açıları da kötü, ama dediğim gibi, arazi için alt yapısı güzel

Benim ne yazıkki eskisini arazide hiç test etme şansım olmadı ya o dönem bende Tahoe vardı genelde araziye onun ile gidiyorduk balık veya ava ben Tahoe satmadan Kia'da satıldı arazi kullanamadık.

Yenisinin arazi izlenimleri ne hiç denedinmi karda, çamurda veya taşta..
  • karda kullandık lastikler 4 mevsim lastiği olduğu için fazla bişi beklemiyodum, ama araç düz yolda gider gibi götürdü bizi nereye istersek karlı zeminde tabi bolca esp uyarısı verdi, yinede raydan çıkmadı, lastikler kar lastiği olsaydı daha güzel olurdu
  • quote:

karda kullandık lastikler 4 mevsim lastiği olduğu için fazla bişi beklemiyodum, ama araç düz yolda gider gibi götürdü bizi nereye istersek karlı zeminde tabi bolca esp uyarısı verdi, yinede raydan çıkmadı, lastikler kar lastiği olsaydı daha güzel olurdu

Kesinlikle üstte yazdım ya bizde Explorer ile çıkmıştık Michelin Synchrone lastikleri vardı 4 mevsim bile değildi yazlık lastikli birinci sınıf yol tuttu banamısın demedi. Hatta bir arabayıda kurtardık bu lastikler ile 4x4 high low bile almadan...

4x4 araba kullanmak mükemmel zevk yaaa... Marka model ağır işlere girilmedikçe çekici falan gibi çok değişmiyor her 4x4 insana büyük haz veriyor...

P.M bakarsan bir resim yolluyorum... O kardaki gezintiden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 23 Mayıs 2008; 19:09:49 >

• bakıyorum şimdi hocam

ama ne olursa olsun zemine uygun lastik gerekli

mesela uludağa çıktık, dönüştü bi otobüs virajı fazla içerden almış, saplandı. yol konvoy haline döndü, önümüzde bi grand cherokee vardı, ileri geri yaptı, heralde geri çıkmak istedi. adam bi an frene bastı.sonra yavaş yavaş o da yolun kenarına kaymaya başladı, ve oda saplandı ittirdik falan, çıkarttık saplandığı yerden, ama nasıl izin vermişlerse, bildiğimiz spor yaz lastiği vardı araçta.aklıma gelmezdi, öyle bi araç, bi yere saplanmak... o zaman lastiğin önemini anladım. böyle ufak bir anıyla

• quote:

bakıyorum şimdi hocam

ama ne olursa olsun zemine uygun lastik gerekli

mesela uludağa çıktık, dönüştü bi otobüs virajı fazla içerden almış, saplandı. yol konvoy haline döndü, önümüzde bi grand cherokee vardı, ileri geri yaptı, heralde geri çıkmak istedi. adam bi an frene bastı.sonra yavaş yavaş o da yolun kenarına kaymaya başladı, ve oda saplandı ittirdik falan, çıkarttık saplandığı yerden, ama nasıl izin vermişlerse, bildiğimiz spor yaz lastiği vardı araçta.aklıma gelmezdi, öyle bi araç, bi yere saplanmak... o zaman lastiğin önemini anladım. böyle ufak bir anıyla

Adam deliye dönmüş o arabayla oraya saplanınca

• valla o kadar para ver, araç olmadık yerde saplansın
    insanların biraz bilgisizliği, şu an acayip bir range rover patlaması yaşanıyor türkiyede, şu yeni kasalarda... ama bakın içindeki insanlara, iddia ediyorum, %80 i terrain response gibi basit bir sistemi kullanmayı bile bilmiyordur.

eski evimiz etilerdeydi, bilmiyorum daha önce uğradınızmı, her 3 sokaktan birinde yokuş vardır hatta bir yokuş var, köprü yoluna giriş için o yokuştan inmek gerek, yada arkalarda dolanılacak, o yokuşu kar yağdığı zaman nice 'arazi araçları' çıkmaya çalışırlardı, başarılı olan çok az kişi gördüm yokuşun yarısına gelemeyip kayarak geri inen çok insan vardı. çıkanların altında ise genellikle pajero, land cruiser gibi araçlar oluyodu, bilmiyorum biliyormusunuz, bu gibi araçlar nasıl oluyosa türkiyede arazi lastikleri üstlerinde satılıyorlar.bir ara eski kasa range roverlar da( sanırım rqjnr benim kastettiğim aracı kullanıyor) 16'' jant ve çamur lastikli satılıyordu, artık yaz lastikli getiriliyorlar genelde

bu arada resmi aldım, bi an orda olasım geldi ileride bir gün 2 tane arazi aracı alacak durumum olursa, biri pajero olur, öbürü de bu modelin sport kasası olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 23 Mayıs 2008; 19:29:12 >

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.