Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
215.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vallahi yine ilgisiz bıraktık konuyu kayboldu gitti.
    Avrupa'da p38 RR kullanıcıları artikülasyon ve sağlamlık açısından helezona geçiş yapıyorlar.Havalı süspansiyonda artikülasyon, körüklerin esneme miktarı ile sınırlı.Fakat ekstrem modifikasyonlarda yayların kendi boyunun bir kaç katı açıldığını görmüşsünüzdür.
    Bu arada benim araçta büyük çaplı bir projenin eşiğindeyim.Eğer kafa kafaya halledebilirsem motoru ve şanzımanı verip yerine 350 chevy makine ve uygun bir şanzıman koymayı düşünüyorum.
    G'den bahsedecek olursak Unimog'un yavrusu desek hiç abartı olmaz.Gerçekten çok farklı bir araç,arazide gözü kara olduğu kadar yolda da gayet stabil ve konforlu.160km sürati hiç göstermedi bile.
    Geçtiğimiz pazar günü bir arkadaşımızın şirket için test ettiği L200'ü biraz daha ciddi olarak test etmek için Belgrat Ormanı'nın Karadeniz'e bakan kıyısında 3 araç toplandık.
     Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım

Hava da bütün hafta kavurucu geçti bizim şansımıza haftasonu bozdu.
    Yangın kulesinden bir kaç kare aldık;

ve yolumuza devam ettik.Eski Kısırkaya yolu, şimdiki orman yangın yolu tarzındaki bozuk yolu kullanarak Kısırkaya köyüne ulaştık.Ve sahile iner inmez atraksiyonlar başladı;

Fotoğrafların çekildiği anlarda araçlarla oynuyorduk tabiri caizse.Fakat rüzgarla taşınan kumlar normal kumdan kat be kat tehlikeli oluğundan yer yer biraz zorlandık.Bu zorlanmanın benim işime yarayan tarafı diferansiyel kilitlerini test etme imkanım oldu.Arka kilidin 2. lambası yanmıyordu acaba çalışmıyor mu diye düşündük ilk başta.Kumda araç patinaja düşünce ağır devire alıp kilitleri açmak durumunda kaldık.3 kilit de gayet düzgün bir şekilde çalışıyordu.Bütün tekerlekler %25 hareket almaktaydı.
    Şimdi araçta en acil değişiklik lastikler.Benim aklımda gerek performansı, gerek estetik yönü ile öne çıktığından dolayı en başta Cooper STT var.

Ardından vinç montajı ve ufak tefek değişiklikleri yaparak aracı sezona hazır hale getireceğiz kısmetse.

• Güncel Sportage lar arazide nasıldır.

EDIT:Ayrıca L200 4X4 lerin arazi performanınıda değerlendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MINERVAL -- 12 Haziran 2008; 20:42:50 >
  • autoban@ sportage kullanıcısıyız
    diferansiyel kilitlerinin olmaması ve yerden fazla yüksek olmaması arazide iyi olmasına engel, ayrıca motoru nedeniyle araç çok hantal, ve o hantallığa birde 4 ileri otomatik şanzıman geliyor... mümkünse yurtdışındaki dizel 6 ileri manuel şanzımanlıları tercih edilmeli.

rqjnr@ hocam yine döktürmüşün vallahi bi tane şu g serisi araç istiyorum bende, eski olsun benim olsun

l200 kullanılmış, arazi performansı nasıl? aracın alt yapısı yanılmıyorsam pajeroyla aynı, iyi bir performans beklerim ben, inşallah vermiştir gerekeni

son birşey daha, rr nin süspansiyonunun çalışma prensibini bozmadan daha esnek hale getirebiliyormusunuz yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikmenibo -- 12 Haziran 2008; 21:49:13 >

• L200 çift kilitli olanından mı ?
  • konu yine aşağılara iniyo
  • rqjnr g serisi hayırlı olsun, gezenbilirden anladığım kadarıyla sizin, model ve fiyat bilgilerini verirseniz sevinirim.
  • bi up yapalım
  • UP diyelim ve güzel bir haber verelim

Mitsubishi L200 4X4 DAKAR editionlar geldi fabrika çıkışlı off-roada hazır 4X4

Vinç
    Şnorkel
    4 adet tepe lambası
    265/75 R16 4X4 Off-Road lastikleri
    Gövde altı korumalar
    Çeki demiri
    Bagaj Havuzu
    Krom Kasa barları
    Krom yan barlar
    Dakar sticikirları

Bence çok güzel fabrika çıkışlı hazır şmorkelli vinçli off road lastikli bir 4X4

• resimler harika yorumlar'da on numara eline sağlık rqjnr
  • Merhabalar Jimny ile çamur kar macerası yyaşayan varmı?Bir videoda hummer çamura saplanmıştı jimny hafifliğinin avantajıyla kurtulmuştu.
  • HERKEZE SELAMLAR EPEYDİR UZAKTIM KUSURA BAKMAYIN
    ÖZELLİKLE RGJNR SELAM.
  • valla arkadaşlar kasım ortasındayız burda enson eylülün 27 sinde mesaj yazılmış ama genede şansımı denemekte fayda var

kendi çapımızda off road meraklısı biriyi,m aracım lada niva aracıma ofroada uygun şekilde modifiye uygulamak istiyorum birkaç yerden bilgi topladım ama öncelikle bulunduğum ilçe itibariyle burda çok kısıtlı imkanlar dahilinde bu işi yapacaz....

açıkcası şuan en önemli konu aracımı yükseltmem gerek lassa ok 144 tip lastikler kullanıyorum ve açıkcası engebeli geçişerde lastikler çamurluk içine sürtüyor...

aracıma normalden daha uzun ve salınımı daha iyi helezon yayları almak istiyorum ama nerden nasıl bulunur bi türlü bilgi edinemedim...
    onun içinde sizlerden yardımınızı bekliyorum hepinize saygı ve selamlarımla....
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat067

valla arkadaşlar kasım ortasındayız burda enson eylülün 27 sinde mesaj yazılmış ama genede şansımı denemekte fayda var

kendi çapımızda off road meraklısı biriyi,m aracım lada niva aracıma ofroada uygun şekilde modifiye uygulamak istiyorum birkaç yerden bilgi topladım ama öncelikle bulunduğum ilçe itibariyle burda çok kısıtlı imkanlar dahilinde bu işi yapacaz....

açıkcası şuan en önemli konu aracımı yükseltmem gerek lassa ok 144 tip lastikler kullanıyorum ve açıkcası engebeli geçişerde lastikler çamurluk içine sürtüyor...

aracıma normalden daha uzun ve salınımı daha iyi helezon yayları almak istiyorum ama nerden nasıl bulunur bi türlü bilgi edinemedim...

Sana konu ile alakalı bu linki öneririm aradığını bulacağını düşünüyorum.
    http://www.gezenbilir.com/index.php?board=181.0

• quote:

Orjinalden alıntı: hazanfer

quote:

Orjinalden alıntı: murat067

valla arkadaşlar kasım ortasındayız burda enson eylülün 27 sinde mesaj yazılmış ama genede şansımı denemekte fayda var

Sana konu ile alakalı bu linki öneririm aradığını bulacağını düşünüyorum.
    http://www.gezenbilir.com/index.php?board=181.0

teşekkür ederim hemen bakıyorum....

• Arkadaşlar selamlar,

Bugün tesadüfen konuyu hatırladım ve dün yaptığımız geziden bir kaç kare paylaşmak istedim.Nedense forumu her gün takip ettiğim halde Kasım'da yazılan mesajları üst sayfalarda göremedim otomobil genel bölümünde.
    Neyse, dün Karaburun'a komşu olan Yeniköy'de bir arazi keşfi gezisi yaptık.Islak killi toprakla kaplı bölgede bazen pek de kolay olmayan pozisyonlara girdik.Grupta iki CJ-7, bir Navara(çoğu yerde gazlayıp kırma yöntemiyle geçti ), bizim G, sonradan katılan Disco I, bir Jeep JK Rubicon ve yine bizim ACMAT vardı.Daha fazla uzatmadan sizi fotoğraflarla baş başa bırakıyorum.

Konunun kapsamlı hali için : Trial Etabı Keşif Gezisi (28.12.2008)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 29 Aralık 2008; 19:29:12 >

• İlk önce bir "ÇÜŞ" çekerek başlayacağım Can dostum
    Hakikaten cesaret işi biraz çünkü kar mar bastırabilirdi.Belli olmaz oralarda bile kalabilirdiniz

Araçların maşallahı var vallahi.Ayrıca senin bu G yeni görünümlü galiba.Farlar falan
    ACMAT yine göstermiş kendisini çamurda

• quote:

Orjinalden alıntı: Screamer

İlk önce bir "ÇÜŞ" çekerek başlayacağım Can dostum
    Hakikaten cesaret işi biraz çünkü kar mar bastırabilirdi.Belli olmaz oralarda bile kalabilirdiniz

Araçların maşallahı var vallahi.Ayrıca senin bu G yeni görünümlü galiba.Farlar falan
    ACMAT yine göstermiş kendisini çamurda

Hocam sence biz bu ekiple kalır mıyız
    G W463 kasanın ilk modellerinden zaten, üzerinde bir oynama yok yani.Sadece farlar yeni zaten onları da eğer ayarlayabilirsem mercekliye çevirmeye niyetim var.

• Valla ben o noktayı atlamışım haklısın
    Kalmak için bu arabaları kullanmayı bilmemek gerekir

Arka farları beyaz sinyalli görünce atladım ama
    Son makyaj yediğinde farlar mercekli olmuştu.Araç zaten değişmedi neredeyse hiç
    Bence o farlar uyar düşünmelisin yani

Ayrıca 29 Ekim'de sizin Cadde konvoyundan dönüyorlardıheralde Maltepe civarında sizin ekipten Navara'yı ve XL-7'yi gördüm.Hemen tanıdım tabii
    Bizde de XL-7 olduğundan ve çok az olduğundan hemen görüyorum valla

• Doğrudur Cumruriyet Bayramı kortejidir fakat XL-7 ve Navara 2007 kortejinde yer almışlardı.
    Bu sene de çıktık çok daha kapsamlı bir şekilde, Gezenbilir'de fotoğrafları mevcut "Etkinlikler" kısmında.
  • geçenlerde birisi L200 ü 70ytl ye yıkattığını söylemişti:))
    quote:

Orjinalden alıntı: oldsalt

Arabaları kaça yıkatıyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.