Şimdi Ara

Öğretmenlerin hiçbir şey yapmadan para alması ve sabah akşam tw'da ağlamaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
4.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

O kadar boş günü var yan gelip yatacağına gidip çalışsın.

Yan gelip yatarak alıyor 40 bin tl.

Siz yan gelip yatarak 40 bin tl alabiliyor musunuz? 2 saat işe geç kalınca hoop maaş kesen patroncuklar yok mu?

Şimdi 'sen de örtmen olsaydın o zaman' dersin. ee standart örtmen klişesi.  

• Xreleave kullanıcısına yanıt

özel sektörde de şöyle bir durum var hocam. işveren bunu düşünmeli.

ben bir dönem copy center'da çalıştım. sabah 6 akşam 12. düşünün 6 saat uykuyla duruyorum ve bütün gün ayaktayım. oraya atanmadan önce maddi kazanç sağlamak için girdim. neden o kadar saat çalışıyordum? çünkü işi benden iyi yapan yoktu. her gün yüzlerce öğrenci slaytlar çıkarıyor, onların istediği şekilde ayarlayıp hata yapmadan hızlı şekilde çıktı almak ve sayıp fiyatını söylemek lazım. öyle yoğun bir işti ki hata yapmama şansınız yoktu ama ben hatasız yapıyordum ve hızlı şekilde yapıyordum.

beni o kadar saat çalıştırıyorlar ve bana asgari ücret verseler çalışır mıydım? hayır.

bana günlük 200 lira veriyorlardı ve her gün çalışıyordum. ayda 6000. asgari ücret 2800, memur maaşı 4500 falandı.

demem o ki performans istiyorsan ona göre ücret verip çalışma koşulları oluşturacaksın.

memura gelince. öğretmenleri ele alalım. öğretmen dersini anlatacak bunun görevi o. onu yapacak, belli bir başarı yüzdesi oluşturacak vs. ama hepimiz biliyoruz ki bu yetmiyor. öğretmenin daha özverili olup cevherleri çıkarması, öğrencilere dokunması, eve gittiğinde planlar, programlar yapması lazım. sürekli kendini geliştirmesi lazım. ama kaynak?

bugün öğretmenlerin çoğu çıktı, fotokopi için para topluyor veya hiç uğraşmıyor para toplamakla onun görevi o değil çünkü. kendi cebinden pc, yazıcı aldığını düşün. neden yapsın ki? sen bilgisayar, yazıcı verdin, microsoftları satın alıp verdin de adam mı yapmıyor? yapan da kendi cebinden verip yapıyor vicdanen ama sürekli vicdanen davranıp kendinden ödün mü vermesi lazım?

diksiyon kursu, enstrüman kursu, spor, resim vs. bin tane kurs var. bir öğretmenin oraya gidip kendini geliştirmesi lazım. para? kaynak? cebinden verse yetmiyor. adam zaten marketi düşünüyor.

öğrenciye dokunması lazım. öğrenciyi yönlendirmesi lazım ama bugün öğrencilerin öğle yemeği bile sorun. cebinden mi vermeli öğretmen? binlerce şey sayabilirim.

bir insanın kendisini verebilmesi için diğer fizyolojik ihtiyaçlarının karşılanması lazım. ben ilk atandığımda kiralık ev bulamadım çalıştığım kuruma 35 dakika uzaklıkta ev bulabildim. otobüs durağı bile yok. her gün 35 dakika yürüyordum bunun dönüşü de var. yeni atanmışsın heyecanlısın, çalışıyorsun emek veriyorsun, oturmuyorsun. sonuç? 88 kilodan 76 kiloya düştüm, küfürler yedim, tehdit edildim vs. robot değiliz kusura bakmayın. ve 3 sene de bir kere bile yazlık yere tatile gidemedim param olmadığı için.

ha aileden zengin olanlar yunan adalarını geziyor, arabalar alıyor vs. ama benim ailemin öyle durumu yok. telefonu bile değiştiremedim hala iphone 13 mü alsam diye düşünüyorum. ve ben derece yaparak atandım. torpille vs. değil :) copy center'da daha çok kazanıyordum. şimdi bırak orada çalış diyecekler ama bizimde hayallerimiz vardı, üniversite okuduk, aylarca sınava çalıştık vs. tek avantajımız boş zamanımızın olması ve temiz bir işimizin olması. onun dışında memurlar arası hiyerarşi de kalmadı.

lise mezunu gardiyan öğretmenden daha fazla maaş alıyor. üstelik lojmanları var kira ödemiyorlar veya cüzi miktarda ödüyorlar.

• The Alim kullanıcısına yanıt

memurların başka işte çalışması yasaktır. ha yasak olanı yapsınlar diyorsan bilemem.

• 60 saat mesai 40 k civarı maaş ( başöğretmen vs saymıyorum bile ) saatlik 20 dolar civarı bir kazanca denk geliyor. Bu parayı savunma sanayiinde çalışan mühendis almıyor , doktor almıyor kısacası hiç bir meslek grubu almıyor türkiyede. Ama neymiş ders anlatırken akıllarına borçları geliyormuş, tamam bundan sonra öğretmenlerimizin zihni berrak olması için aylık 10 k dolar verelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61EF51379 -- 15 Mayıs 2024; 14:31:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Céspedes C kullanıcısına yanıt

Hocam özeldeki ücretlendirme mantığınız doğru katılıyorum, lakin bu zamanda her öğretmen baz maaşla (mevcutun altı) başlamalı ve mesleki yetkinlik ölçümleri/performans/branş/okulun başarı oranı v.b. gibi etkenlerle maaşı artmalı. İlaveten copy center size iyi bir rakam vermiş, lakin izniniz ? çalışma saatleriniz ? bir sonraki ay sizi çalıştırıp çalıştırmayacağı ? maaşınızın düzenli olup olmayacağı ? resmi tatiller v.b. v.b. pek çok etkende var.

Mesele sadece elinize geçen para değil, güvencelerinizde önemli.

Bahsettiğiniz ihtiyaçların, maddi zorlukların sadece öğretmene has olduğunu düşünmüyorum. Ne yazık ki ekonomik buhran ve gelir adaletsizliğine sahip ülkemizdeki sabit maaşlı pek çok insan bu sorunları yaşıyor. Lakin ekonomik zorluklar var diyerek bazı şeylerden uzak kalmak bana doğru gelmiyor.

Sizdeki heves ve idealler güzel, lakin yakın çevrem hatta bizzat kuzenlerimden gördüğüm kadarıyla öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunda ne böyle bir ideal var ne heves var.

Dershane dönemimizde bazı akranlarımız vardı, çocukların hedefi bir meslek değildi, hedefleri "memuriyet" idi.

İlk-orta okulu özel bir okulda okudum, lise-üniversitem devlet kurumlarında oldu. Liseye geçtiğimdeki öğretmen kalitesinde inanılmaz düşüşü, öğrencilere yaklaşımlarını halen hatırlarım.

Şu anda özel okullardaki öğretmenlerin devlet öğretmenlerinin 2 katı maaş aldıklarını sanmıyorum. (belki en en büyük özel/yabancı okullar verir bilemem)

Bir matematik öğretmeninin işi matematiği gerçek hayattaki örnekleriyle öğretmektir. Öğretmen gelir devletin verdiği kitabı açtırıp, yazılı soruyu tahtaya bir öğrenciye yazdırıp, çözümü yapar geçerse, ders harici soru soran öğrencilerine gönülden destek olmaz ise ben vatandaş olarak orada rahatsız olurum.

Çalıştığım fabrikaya meslek lisesi stajyerleri alıyoruz, kimi kısa dönem kimi uzun dönem. Emin olun bende, beraber çalıştığım teknisyen-usta arkadaşlarda öğretmek istiyoruz. Lakin bırakın gelen öğrencilerin temel seviyesini, onlara öğretmekle vazifeli arkadaşlar ziyarete geldiğinde görüyoruz ki öğretmen arkadaşı biz atelyemize kalfa olarak almayız. Eğiticinin eğitimi kötü çünkü, eğiticinin eğitimi zayıf olup üzerine ideallerde olmayınca eğittikleri öğrenciler de zayıf oluyor.

Bu sadece lise için geçerlide değil, üniversitelerde benzer durumda. Mühendis yetiştirmekle vazifeli hocaların kaçının bir endüstri proje deneyimi var, kaçı bir fabrika çalıştırmış, kaçı teknik işlerde vazife yapmış ? Sonra mühendisler mezun oluyor şak asgari+5 bin tl. Neden ? Yahu sen ne biliyorsun ki iş veren seni 60-70 bin ile başlatsın. Kazandırmadan kazanmak özel sektörde yok. Kitaptaki teoriyi anlatmakla iş bitmiyor, bunun nerede nasıl kullanılacağını, yanlış kullanımını doğru kullanımını öğretip öğrencine örnek iş yaptıracaksın ki o işi öğrenci sindirsin.

Buradaki eleştiri kıskanmak değil yanlış anlamayın, rahatsızlık duymak. Çünkü bu anahtar meslek grubu ülkenin geleceğindeki yetişkinlerini yetiştirmekle vazifeli, ve yine bu çalışanlar "kamu çalışanı".

Yukarıda bir arkadaş doğuda puan kasma v.s. söylemiş. Kısa zaman önce yeni atanan bir öğretmenimiz nikah kıydı ve doğu yüzü görmedi. Hoop ne oldu ? Doğuda cebelleşen öğretmenimizin hakkı yeniverdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 15 Mayıs 2024; 14:39:27 >

• Céspedes C kullanıcısına yanıt

Şu an ek iş yapan yok mu? Sen öyle mi sanıyorsun?

Oto al satçıların alayı memurdu pandemide. Memurların çoğunun elinde telefon borsa peşindeler. Emlakçılık yapıp komisyon kapan, taksi kiralayan, ev kiralayan vs. çoğu memur.

İlla SGKlı işe girsin çalışsın demiyoruz.

Zaten ek iş yapıyor adamlar.

SGK ya git şööööyle bi gez alayı borsa kovalıyor :d

Sen uyumana devam et : d

Hocam palavra atiyor

Adamlar calismayi bile unutmus

Alayı devletin memuru degil sahibindenin memuru olmus

Haftada max 2 gun okula giden tanidigim var adam butun vaktini al sat a veriyor

• Zackherney1 Z kullanıcısına yanıt

2 gün diyince inanmıyor millet şaka falan sanıyor ama gerçekten haftada 2 gün çalışanlar var , müdürle aran iyi ise 15 saati de 2 güne sıkıştırıp 2 gün çalışıp 5 gün tatil yapabiliyorlar.

• Bu sacmaligi dile getirince sende ogretmen olsaydin diyorlar sanki kazanmasi zormus gibi ikinci olay da ne paralar israf ediliyor buna mi takildiniz diyorlar yanlisi yanlisla savunuyorlar

Maaslar konusunda devlet dengeyi bozuyor halbuki özelde ne ise onu verse adalet saglanacak

• Bu başlığa yorum atanların çoğunu tanıyorum çoğu sayısalda ilk 10 k yapmış insanlar başlık sahibi diş okuyor mesela sanki öğretmenlik kazanmak istemişiz de başaramamışız gibi konuşuyorlar  bir de dikkatimi çeken yorum atıp eleştirenlerin çoğunun öğretmen çocuğu olması ben de dahil , neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz çünkü  

• Öğretmenlik mesleğini sadece okulda ders anlatmak olarak gören veya bundan ibaret olduğunu düşünen veya çevresinde gördüğü yanlış örnekleri mesleğin gereklilik standartı olan gören arkadaşlar tartışmaya devam etsin. Bir de istesem öğretmen olurdum derecemiz var diyen arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum. Olaydın arkadaşım. Ben de şimdi mühendis, sağlıkçı vs olabilirdim derim. Ama gerçekten bu mesleği hakkıyla yapanlar veya buna şahit olanlar bu meslegi zamandan bağımsız olarak düşünürler. Önemli olan herkesin gorevini layıkıyla yapmasi. Tüm çalışanların emeğinin karşılığı olani alması dileğiyle.Herkese iyi forumlar.

arsa al sat yapan var evet. borsaya yatırım yapabilirler bunda ne gibi sorun var? borsadan para kazanan mı var hahah.

bunlar var evet ama bunlara yönelmek zorunda kalıyor bir kısmı. sosyoloji öğrenin öyle gelin buraya.

• Okulda borsa konuşmak, teneffüste al sat yapmak mı öğretmenin işi? Kaçı akademik makale takip ediyor? Öğretmenlere 2 yılda bir zorunlu sınav ya da derecelendirme sistemi gelmesi lazım. Böyle boş yatarak ne kendileri ne de öğrenci gelişir. Okulu kahvehane sanıyorlar galiba.

• Weirdusername kullanıcısına yanıt

Bu dedikleriniz sadece öğretmenlik için geçerli değil ki, her meslekten örnek verebiliriz burada size. Asıl mesele okulda görevini yaparken yaralanma, ölme riskinin düşük olması. Uç örnekler vererek mesleği kutsallaştırmamak lazım. Eskiden Güneydoğu bölgesi sıkıntılıydı, belki orada görev yapanlar tehlike altında diyebilirdik ama günümüzde neredeyse yok gibi.

En basitinden bir inşaat işçisinin, işte yaralanma ve/veya ölme riski daha yüksek.

• Konu öğretmenler ama, 2 milyon memurun işini 5.5 milyon nargileci memur yapıo. Memurluğun külliyen kalkması lazım. Lakin memurluk kast sisteminde üst sırada. Üniversite çalışanlarının bi altı. Bu sınıfları hükümet bilerek oluşturdu. Kaldırmazlar. Bi defa oy deposu hepsi.

Bu sınıf amerika gibidir. Dolar kaç para bilmez. Almanyanın haritada yerini bilmez. O sırada sarı sitede değiştireceği araca bakıyordur , diğer meseleler onları ilgilendirmez.

2 gün önce öğretmen öldürüldü diye grev yaptılar. Bende salak bi gaztenin altına yoru yaptım buraya da yazayım tekrar. Ayda 17 bin liraya 12 saat 365 gun çalışan milyonlarca insan varken sizin grevinizi kimse iplemez. Adam işten gelip kalan enerjisiyle yemek yiyip yatıo zaten sizin derdinizden kime ne.

Bizim gibi kabile devletlerinde gelir adaletsizliği , torpille işe girme, kurumları aile şirketine çevirme durumları olduğu sürece bu kaos bu kepazelik devam eder gider. Zaten 50 senedir de böle devam edio. Babalarınızda zırladı ehonomi böle şöle die. Yıl 2024 zerre yol alınmamış hala çalan çalana.

Çalmaktan kastım seçilmişler bürokratlar değil. Halkın kendisi birbirinden çalıyor.

• Forumun girisine yazilacak yazı bir tane yanlis cumle yok

• Benim de yakın cevrem full ogretmen isin icini biliyoruz o sebeple dokundugumuz yerden ses geliyor

• İşin komigi hicbiri de bunlar asilsiz gercek degil diyemiyor

• ebobekok2025 E kullanıcısına yanıt

Adamın asil isi ogretmenlik ama hobi olarak yapiyor full alım satımda sadece benim tanidigim 5 kisinin 5 i de alım satım da iclerinden 1 i haftada 1 gidiyor kalan 6 gun orada burada al sat kovaliyor sorunca cok isim var diyor

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.